GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δέκα φράσεις για να ΜΗΝ πείτε στο παιδί σας...

Από το http://clopyandpaste.blogspot.com/ 1. «Μα είσαι τόσο χαζός»   Μερικές φορές πάνω στην ένταση της στιγμής, οι γονείς το λένε στο παι...

Από το http://clopyandpaste.blogspot.com/

1. «Μα είσαι τόσο χαζός» 
Μερικές φορές πάνω στην ένταση της στιγμής, οι γονείς το λένε στο παιδί τους. Όταν όμως το επαναλαμβάνουν συχνά, υπάρχει κίνδυνος εκείνο να...
το πιστέψει. Δοκιμάστε αντί γιʼ αυτό να πείτε: «Ήταν χαζό αυτό που έκανες, δεν είναι έτσι;»

2. «Θα μπορούσες να τα πας πολύ καλά αν...»
Αν και η φράση αυτή εμπεριέχει ένα θετικό μήνυμα - πως πιστεύετε πως το παιδί σας έχει δυνατότητες - ωστόσο, αυτό που φτάνει στʼ αυτιά του είναι μάλλον αρνητικό. Μπορείτε να περιμένετε να κάνει κάτι αξιέπαινο και να του πείτε: «Πραγματικά, έχεις βελτιωθεί πολύ».

3. «Γιατί δεν μπορείς να είσαι σαν...»
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν Θα μπορούσε να εκληφθεί ως κοπλιμέντο. Στο κάτω κάτω, αν θέλετε το παιδί σας να μοιάζει με κάποιο άλλο, στην ουσία δεν θέλετε να είναι ο εαυτός του. Είναι επικίνδυνο να συγκρίνετε.

4. «Εύχομαι να μην είχα παιδιά» 
Μπορεί όλοι μας να το ευχόμαστε αυτό μία φορά στο τόσο, όμως δεν πρέπει να το λέμε. Είναι η μεγαλύτερη απόρριψη για ένα παιδί. Αν αισθάνεστε τόσο εκνευρισμένος για να πείτε κάτι τέτοιο, βγάλτε τον εαυτό σας απʼ αυτή την κατάσταση - βγείτε από το δωμάτιο. Είναι ένας καλός τρόπος να αντιμετωπίσετε τέτοιες καταστάσεις έντασης.

5. «Κοίτα τι θυσίασα για το χατίρι σου»
Με άλλα λόγια, «αν δεν είχες γεννηθεί, η ζωή μου θα ήταν πολύ καλύτερη τώρα». Μπορεί να ακουστεί σκληρό, όμως τα παιδιά δεν ζήτησαν να γεννηθούν. Θυμηθείτε πως το να είναι κανείς γονιός, σημαίνει πως έχει αποφασίσει να κάνει παιδί.

6. «Είσαι ψεύτης και κλέφτης» 
Στα περισσότερα παιδιά αρέσει να παίρνουν κάτι που δεν τους ανήκει και μετά να αρνούνται τα πάντα. Με τη σωστή απάντηση σε τέτοιες περιπτώσεις, τα παιδιά μπορούν να μάθουν από τις εμπειρίες και τα λάθη τους και να συνεχίσουν μπροστά. Αυτό είναι σίγουρα πολύ καλύτερο, από το να κουβαλούν πάντα τις ετικέτες του «κλέφτη» και του «ψεύτη».

7. «Μην είσαι ανόητος. Δεν υπάρχει τίποτα να φοβάσαι»
Είναι κάτι πολύ εύκολο να πει κανείς στο μικρό που φοβάται πως κρύβεται ένα τέρας κάτω από το κρεβάτι του, όμως του δίνετε έτσι το επιζήμιο μήνυμα πως είναι ηλίθιο να φοβάται κανείς και αυτό μπορεί να το κάνει να μην μοιραστεί μαζί σας τους φόβους του στο μέλλον. Ο κόσμος μπορεί να είναι τρομακτικός κι εσείς θα πρέπει να συμπαραστέκεστε του παιδιού σας.

8. «Θα σε παρατήσω» 
Φωνάζοντας «αν δεν έρθεις εδώ αυτήν τνη στιγμή, θα φύγω και θα σε παρατήσω εδώ», όταν το παιδί σας έχει σταματήσει σε μια βιτρίνα, το μόνο που καταφέρνετε είναι να του ξυπνήσετε τον πιο δυνατό από τους φόβους του: πως μπορεί να εξαφανισθείτε και να μη γυρίσετε ποτέ πια. Δοκιμάστε να του δώσετε λίγο χρόνο και βάλτε το να διαλέξει τι θέλει: να σας κρατήσει το χέρι ή να το κουβαλήσετε μαζί σας.

9. «Πρέπει πάντα να υπακούς τους μεγάλους» 
Ένα παιδί που έχει μάθει να υπακούει σε όλους του μεγάλους, είναι κατʼ αρχήν το πιο εύκολο θύμα όλων των «κακών μεγάλων», των απαγωγέων, για παράδειγμα.
Μάθετε στο παιδί σας να σέβεται τους μεγάλους, εξηγήστε του όμως πως αρκετές φορές δεν θα πρέπει να υπακούει, ενώ άλλες η γνώμη του είναι εξίσου σημαντική.

10. «Περίμενε, μέχρι να γυρίσει ο πατέρας σου και θα δεις» 
Το να βάζει κανείς τον ένα γονιό στον ρόλο του τιμωρού, είναι κακό τόσο για τον γονέα όσο και για το παιδί. Ο πατέρας - στην περίπτωση - αυτή γίνεται για το παιδί «κάποιος που πρέπει να φοβάται» και από την άλλη το παιδί υποφέρει από την αγωνία, περιμένοντας την τιμωρία του.

2 σχόλια

  1. Προσεξτε μη σπασετε κανα πιατο γιατι θα σας γ.....ει ο μπαμπας ,χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

    Όταν λέει ο Ελληνικός Λαός ότι αυτοί που βρίσκονται στην Ελληνική Βουλή σε πολύ μεγάλο ποσοστό, δεν ξέρουνε τι τους γίνετε και εξ αυτού και τα χάλια μας ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!
    Και δεν είναι μόνο που δεν ξέρουνε τι τους γίνετε αλλά ΠΟΛΛΟΙ είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
    Και εξηγούμαι.
    Σήμερα Τετάρτη 11/1/2012 συζητιόταν στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα γεωργικά φάρμακα. Ένας βουλευτής από την Νέα Δημοκρατία είπε από το βήμα ότι σε ένα άρθρο υπάρχει η πρόβλεψη να αναγράφετε στις συσκευασίες των αγροτικών προϊόντων ποιο γεωργικό φάρμακο έχει χρησιμοποιηθεί από τον παραγωγό και σε ποια ποσότητα, αλλά σε περίπτωση που αυτό είναι ψευδές, δηλαδή αντί για πορτα/φόν χρησιμοποιήθηκε πορτα/λόν ( τα ονόματα είναι τυχαία και ούτε είναι φυτοφάρμακα) και σε ποσότητες επιβλαβείς για τον άνθρωπο και αποκαλυφθεί από κάποιον, να διώκονται οι διακινητές, δηλαδή ο μανάβης, ο χονδρέμπορος, αλλά όχι ο παραγωγός που το έγραψε, δηλαδή ο χονδρέμπορος με τον μανάβη για τα αγγούρια που θα διακινήσουν και για να μην βρεθούν μπλεγμένοι θα πρέπει να έχουν εργαστήρια από όπου θα περνούν τα αγγούρια και μετά θα τα βγάζουν στην αγορά!
    Είπε λοιπόν συνεχίζοντας ο Βουλευτής ( και από αυτό φάνηκε ότι έχει και μυαλό και συνείδηση ) ότι το σωστό είναι να χτυπηθεί το κακό στην ρίζα του και να διώκετε αυτός που έκανε την απατεωνιά, ούτως ώστε να μην ξαναγίνει, αυτός δηλαδή ο αγρότης που για να πουλήσει το προϊόν του το οποίο έχει ταϊστεί από αυτόν με επιβλαβή φυτοφάρμακα είτε σε ποσότητα είτε σε είδος για ευνόητους για αυτόν λόγους, παραβλέποντας την ζημιά που θα κάνει στην υγεία των συνανθρώπων του έγραψε ψευδώς στην συσκευασία άλλα αντί άλλων, που για εμένα είναι εγκληματίας εκ προμελέτης, δηλαδή ένας στυγνός εγκληματίας….
    Τι έκανε ο παριστάμενος Υφυπουργός της Κυβέρνησης; ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ!
    Τι κάνανε οι υπόλοιποι ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΙ Βουλευτές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ σε υποστήριξη του Βουλευτή που το ανέφερε πριν και ζήτησε να διορθωθεί αυτό το πράγμα για το καλό της υγείας όλων των Ελλήνων και φυσικά και αυτών των παρισταμένων Βουλευτών;
    ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!
    ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση