GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πίσσα και πούπουλα» και στην Κρήτη...

Από το aftodioikisi.gr Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, ή για την ακρίβεια πήγε να κλέψει πίσσα από το δήμο και βγήκε... δωρητής-εργο...

Από το aftodioikisi.gr

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, ή για την ακρίβεια πήγε να κλέψει πίσσα από το δήμο και βγήκε... δωρητής-εργολάβος.
Αν ήταν στην Άγρια Δύση θα τον διαπόμπευαν, βάζοντάς του «πίσσα και πούπουλα». Τώρα που έπεσε στο κρητικό φιλότιμο, τη γλίτωσε με...
«πίσσα και δωρεά».
Το «στόρι»;
Εργολάβος πήγε να σουφρώσει πίσσα από το Δήμο Μίνωα Πεδιάδος, πιάστηκε, και από το να φάει μήνυση, Αυτόφωρο, φυλακή κτλ. κτλ., συμφώνησε με το δήμο να προσφέρει δωρεάν κοινωνική εργασία: να κάνει τζάμπα εργολαβίες για το δήμο.

3 σχόλια

  1. Πολύ σοφό και μπράβο τους. Οποιαδήποτε άλλη τιμωρία θα ήταν στείρα.
    Έτσι ο γιατρός π.χ. που πιάνεται με "φακελάκι", η καλύτερη του τιμωρία είναι η κοινωνική προσφορά. Δεν μπορείς να προσφέρεις κοινωνικά; Πρόσφερε οικονομικά.
    Οποιοσδήποτε λοιπόν στρέφεται εναντίον της κοινωνίας, για προσωπικό όφελος, η καλύτερη τιμωρία είναι η κοινωνική προσφορά.

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κακώς καταργήθηκε η θανατική ποινή ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν γνωριζω, επαναλαμβανω, ΔΕΝ γνωριζω πως εχουν τα γεγονοτα.
    δε θα μπορουσα αλλωστε να γνωριζω αφου ουτε κρητικος ειμαι ουτε ζω εκει.
    αυτο που δυστυχως γνωριζω, δυστυχως, ειναι οτι η ανιδιοτελης προσφορα ειναι αγνωστη εννοια για τους περισσοτερους συγχρονους "συνελληνες".
    και οσους οι πραξεις προσφορας στην κοινοτητα στην κοινωνια , τους θυμιζει, τους φτωχους μικροπρεπεις, οτι δε δινουν "τ'αγγελου τους νερο", τους ωθει στο "εθνικο σπορ" της ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ.

    εχω πικρη, προσωπικη εμπειρια, σε κατι το αντιστοιχο

    γκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση