GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλεγχοι από δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικές στους οφειλέτες δημοσίου...

Ξεκινούν οι έλεγχοι από δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικές εταιρίες στους οφειλέτες του δημοσίου μετά και τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο...

Ξεκινούν οι έλεγχοι από δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικές εταιρίες στους οφειλέτες του δημοσίου μετά και τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών της λίστας με τα ονόματα των 4.152 φορολογούμενων που χρωστούν συνολικά στο δημόσιο 14.877 δις ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Πρόκειται για τον κατάλογο των φυσικών προσώπων οφειλετών του δημοσίου -με χρέη πάνω απο 150.00 ευρώ- ενώ έχει προηγηθεί και...
η δημοσιοποίηση της λίστας με τις επιχειρήσεις - οφειλέτες.
Συνολικά και οι δύο κατηγορίες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 42 δις ευρώ, μέρος των οποίων επιχειρεί να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών, τόσο με τη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές -σε έως και 60 δόσεις- όσο και με την πρόσληψη δικηγορικών εταιριών και εισπρακτικών εταιρών που θα αναλάβουν περάσουν απο «ψιλό κόσκινο» τα περιουσιακά στοιχεία όλων των μεγαλοοφειλετών.
Ο στόχος για το δημόσιο είναι να διεκδικήσει με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και να εισπράξει μέρος των οφειλών τους.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν την Κυριακή στη δημοσιότητα, στη λίστα των φυσικών προσώπων μεγαλοοφειλετών του δημοσίου υπάρχουν και περιπτώσεις φορολογούμενων για τους οποίους είναι αμφίβολο αν το δημόσιο θα μπορέσει να εισπράξει έστω και μέρος των οφειλών του.
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται λογιστής από τη Θεσσαλονίκη που έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και χρωστά συνολικά στο δημόσιο 952 εκ. ευρώ.
Επίσης, δεκάδες είναι οι περιπτώσεις φορολογούμενων που έχουν ήδη ελεγχθεί από τις αρμόδιες εφορίες χωρίς μέχρι τώρα να έχει καταστεί εφικτή η είσπραξη των οφειλών τους.
Μεταξύ άλλων, στη λίστα με τους οφειλέτες του δημοσίου περιλαμβάνονται πρώην μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ με οφειλές 2,5 εκ. ευρώ, ο πρώην πρόεδρος του ομίλου Ασπίς με χρέη 1,15 εκατ. ευρώ, όπως και ο ιδιοκτήτης της Express Service με χρέη 14,29 εκ. ευρώ.
Επισημαίνεται ότι στη λίστα του υπουργείου δεν περιλαμβάνονται οφειλέτες που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση αποπληρωμής του χρέους τους καθώς και οφειλέτες που έχουν κηρύξει πτώχευση.

4 σχόλια

  1. Οι δικηγόροι θα αμοίβονται με ποσοστά ή θα πληρόνουμε και άλλους φόρους , για να πληρώσει το κράτος αυτούς ?????

    Τόσα χρόνια τι έκαναν οι κρατικές υπηρεσίες για τους φοροφυγάδες , που τους πληρώναμε με τους φόρους μας , για να μη την πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι???


    Δεν θα σταλεί στη δικαιοσύνη κανένας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eμείς που διαβάσαμε το μνημόνιο 10 φορές και δεν είμαστε υπουργοί ... μα@άκες είμαστε ;;;
    Άκουσον..άκουσον ποιοι μας κυβερνάνε...
    Η Κατσέλη λέει το διάβασε δυο ώρες το μνημόνιο..
    Πριν λίγο καιρό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωναν.. ότι, όταν τους επιβλήθηκε να ψηφίσουν το Μνημόνιο, αισθάνθηκαν σαν πόρνες την πρώτη τους φορά...

    Το αποκορύφωμα ήρθε χθες με τον Χρυσοχοίδη να δηλώνει στο ΣΚΑΙ...

    «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο»



    Η Κατσέλη λέει το διάβασε δυο ώρες ..ο Χρυσοχοίδης καθόλου...
    Και γιατί το υπέγραψες αφου δεν το δίαβασες ρε μάστορα;;;
    Πλάκα μας κάνεις ;;

    Eμείς που διαβάσαμε το μνημόνιο 10 φορές και δεν είμαστε βουλευτές και υπουργοί ... Μαλάκες είμαστε ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι από ... αλλά ...σε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε φιλε
    γιατι να διαβασει το μνημονιιο και να χανει χρονο
    απο κατι πιο παραγωγικο;

    π.χ. να παιξει ταβλι
    να δει τηλεοραση
    να παει σε κανενα δειπνο να φαει του σκασμου
    να παει περιπατο στη φυση της ευρωπης
    κλπ.,κλπ.

    Γι αυτο εχει καθε υπουργος απο 50 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
    για να διαβαζουν τα μνημονια και να τους λενε σε περιληψη την γνωμη τους.

    Ο προσωπικος τους χρονος
    ειναι ΥΠΕΡΑΝΩ παρτιδας !

    sorry πατριδας ηθελα να πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση