GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα σενάρια τρόμου για χρεοκοπία (και ενεργοποίηση των CDS) τον Μάρτιο...

«Οριστική λύση για την Ελλάδα» είναι η ρητή εντολή που έχει δοθεί στην τρόικα από τον κ. Ολι Ρεν έπειτα από συνεννόηση του τελευταίου µε αν...

«Οριστική λύση για την Ελλάδα» είναι η ρητή εντολή που έχει δοθεί στην τρόικα από τον κ. Ολι Ρεν έπειτα από συνεννόηση του τελευταίου µε ανώτατους αξιωµατούχους του Βερολίνου. Σύµφωνα µε ασφαλείς πηγές, τις τελευταίες ηµέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων ολοκληρώθηκαν στις Βρυξέλλες συσκέψεις προετοιµασίας κατά τη διάρκεια των οποίων ελήφθη η «γερµανική» απόφαση να ασκηθεί στην Ελλάδα η µέγιστη πίεση και να τεθεί το ύστατο δίληµµα: πλήρης, άµεση, έµπρακτη και διακοµµατική υποταγή σε σειρά δραστικών µέτρων µε αντάλλαγµα την παραµονή στην ευρωζώνη ή αναστολή κάθε χρηµατοδότησης και επιστροφή στη δραχµή µε χρεοκοπία στα µέσα Μαρτίου, όταν θα...
 πρέπει να πληρωθεί το οµόλογο-«γίγας» των 14,4 δισ. ευρώ.
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και ιδιαιτέρως ο κ. Αντ. Σαµαράς δεν έχουν πείσει τους εντολοδόχους της τρόικας στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον ότι οι πρόσφατοι «όρκοι πίστης» που έδωσαν στην κυβέρνηση Παπαδήµου θα διατηρηθούν ανέπαφοι ως το Πάσχα. Ισχυρή είναι η εκτίµηση ότι η νέα «θεραπεία» που θα µεταφέρουν µε τις αποσκευές τους οι εµπειρογνώµονες της τρόικας αποκλείεται να γίνει αποδεκτή από το κοινωνικό σώµα και το πολιτικό σύστηµα χωρίς τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Η εκτίµηση αυτή, την οποία αποφεύγουν προς το παρόν να συµπεριλάβουν στους σχεδιασµούς τους τα τρία κυβερνητικά κόµµατα, ενδεχοµένως µεταβάλλει την καβαφική βοή των πλησιαζοµένων γεγονότων.
Ο Φεβρουάριος της αλήθειας Ο ακριβής χρόνος των εκλογών θα παραµείνει ασαφής ως τα τέλη Ιανουαρίου, όταν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συσκεφθούν µε τους συµβούλους και τους δηµοσκόπους τους για να αποφανθούν αν αντέχουν την ψυχρολουσία του µνηµονίου plus ή αν οι εκλογές αποτελούν αναπόφευκτη προϋπόθεση για τη διασφάλιση µιας στοιχειώδους κοινωνικής και πολιτικής σταθερότητας.
«Δεύτερο µνηµόνιο χωρίς εκλογές είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξει» λένε στο «Βήµα της Κυριακής» ευρωπαϊκές πηγές εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου δεν µπορούν να αποκλειστούν, όχι ασφαλώς ως επισφράγιση, αλλά ως εµβρυουλκός των εξελίξεων.
Επειτα από τις εκλογές αυτές το µνηµόνιο plus (µε ορισµένες προσχεδιασµένες και προσυµφωνηµένες υπο χωρήσεις…) θα µπορούσε να ψηφιστεί από µία νέα κυβέρνηση η οποία θα διαθέτει τη νοµιµοποίηση να επιβάλει τις αναγκαίες εξοικονοµήσεις ύψους 25 δισ. ευρώ ως το 2015 προκειµένου το έλλειµµα να συρρικνωθεί στο 1,1%. Σχεδόν αµέσως µετά την ψήφιση του µνηµονίου plus θα απελευθερωθεί η δόση-«γίγας» των 89 δισ. ευρώ που θα υποστηρίξει την περικοπή των οµολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές η οποία θα είναι (διά νόµου υπαγορευµένου από το Βερολίνο…) υποχρεωτική και θα κινηθεί στο επίπεδο του 80%.
Η υποχρεωτική αναδιάρθρωση θεωρείται η πιθανότερη εξέλιξη για δύο λόγους: πρώτον, για να καλυφθούν από τη βαθύτερη περικοπή υποχρεώσεων προς τους δανειστές οι ανεξέλεγκτα διευρυνόµενες «µαύρες τρύπες» που δηµιουργεί η ύφεση και η διάλυση του κράτους στη χρηµατοδότηση των αναγκών του ∆ηµοσίου.
Και δεύτερον, για να ενεργοποιηθούν (για πρώτη φορά από τη δηµιουργία τους) τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) έναντι αναγκαστικής αθέτησης πληρωµών του κράτους προς τους δανειστές του. Υποστηρίζεται από την πλειονότητα των αναλυτών ότι αυτό είναι αναγκαίο να συµβεί προκειµένου να αποκατασταθεί η εµπιστοσύνη των διεθνών αγορών στην αξιοπιστία των ασφαλίστρων κινδύνου. Με απλά λόγια οι τιµές των οµολόγων θα αυξηθούν και οι αποδόσεις θα υποχωρήσουν, καθώς θα έχει επιβεβαιωθεί-λειτουργήσει ο µηχανισµός αντιστάθµισης κινδύνου. Σύµφωνα µε την εκδοχή αυτή, το ελληνικό τραπεζικό σύστηµα θα υποστηριχθεί µε πακτωλό από ευρώ έτσι ώστε να µην υποχρεωθεί… «να το γυρίσει» στη δραχµή. Με το κούρεµα να ανέρχεται στο 80%, η διαδικασία θα είναι αµιγώς υποχρεωτική και δεν θα υπάρχει λόγος τα 30 δισ. για την υποστήριξη του PSI να διοχετευθούν στους πιστωτές. Αντιθέτως υπάρχουν εισηγήσεις αυτά να προστεθούν στα 30 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και να δηµιουργηθεί έτσι ένα εύρωστο Ταµείο Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας που θα µπορεί να στηρίξει επαρκώς το πιστωτικό σύστηµα και τα ασφαλιστικά ταµεία.
Ο συνταξιούχος κ. Ράιχενμπαχ
Στις Βρυξέλλες οι από µηχανής θεοί της ελληνικής τραγωδίας πιστεύουν ότι έχουν µάθει όλα τα µυστικά της «χώρας των θαυµάτων». Επιµένουν λ.χ. ότι ο αριθµός των γιατρών, των δασκάλων, των δικαστικών, των εφοριακών, των καθηγητών ανά δέκα χιλιάδες κατοίκους, είναι µεγαλύτερος εκείνου των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών. Θα καταφθάσουν λοιπόν αποφασισµένοι περισσότερο από κάθε άλλη φορά να επιβάλουν απολύσεις και καταργήσεις φορέων και οργανισµών µε διατάξεις άµεσης εφαρµογής που θα ενσωµατωθούν στο µνηµόνιο plus.
Θεωρούν το ελληνικό πολιτικό και διοικητικό σύστηµα µια «µαύρη τρύπα» που εξαφανίζει τα χρήµατα των ευρωπαίων φορολογουµένων. Η άποψη αυτή επικρατεί χωρίς αντίλογο, καθώς η εγχώρια πολιτική τάξη δεν διαθέτει την αξιοπιστία για να αντεπιτεθεί υποστηρίζοντας ότι ένα πρόγραµµα-«Φρανκενστάιν µε στοιχεία από αποτυχηµένα προγράµµατα του ∆ΝΤ στη Λατινική Αµερική, που εφαρµόζεται υπό το βάρος µιας πανευρωπαϊκής τριπλής κρίσης χρέους, τραπεζών και ανάπτυξης, δεν µπορεί παρά να καταδικάζει τους Ελληνες στη φτώχεια και την Ελλάδα σε διψήφιο έλλειµµα για τρίτη συνεχόµενη χρονιά.
Κεκλεισµένων των θυρών και σε ώρες εξοµολογήσεων τα εχέφρονα στελέχη της τρόικας παραδέχονται την αποτυχία τους. Στις υπηρεσιακές υποχρεώσεις τους όµως είναι αναγκασµένοι να υποδύονται τις αυθεντίες. Στο πλαίσιο της «οριστικής λύσης» την οποία δροµολογούν εκτιµούν ότι πρέπει να συντελεστεί µια «µαζική µεταφορά πόρων από τον δηµόσιο στον ιδιωτικό τοµέα». Λέγοντας «πόρους» εννοούν κεφάλαια και εργατικό δυναµικό.
Σχεδιάζεται δηλαδή η κατάργηση τµηµάτων του ∆ηµοσίου έτσι ώστε η αόρατη χειρ της αγοράς να µεταφέρει κεφάλαια και ανθρώπους σε έναν ιδιωτικό τοµέα που υποθετικά θα υπάρξει όταν επιβληθεί η ακαριαία µεταβίβαση (κατά το δοκιµασµένο ανατολικό πρότυπο…) δηµοσίων επιχειρήσεων σε ιδιώτες «σωτήρες» που το Βερολίνο θα επιλέξει. Καθώς το κράτος ελέγχεται πλήρως από τους «νονούς της γραφειοκρατίας» οι οποίοι έπαψαν να υπακούουν στην ανώτατη κοµµατική ιεραρχία, οι Βρυξέλλες αναζητούν τρόπους να ενισχύσουν την task force του κ. Χορστ Ράιχενµπαχ µε εκτελεστικές αρµοδιότητες πέραν των συµβουλευτικών που σήµερα διαθέτει.
ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ PLUS»
Το «εορταστικό σενάριο»
Υπάρχει βεβαίως και το «εορταστικό σενάριο» σύµφωνα µε το οποίο οι κυβερνητικές δυνάµεις, η Αριστερά, οι «νονοί του κράτους» και ο κυρίαρχος λαός θα αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και θα καταστήσουν εφικτή µια νέα κυβερνητική αποτελεσµατικότητα σε συνδυασµό µε τη γενναία υπερψήφιση του «Μνηµονίου plus» έτσι ώστε να µη χαθεί πολύτιµος χρόνος και να εξασφαλιστεί πέραν πάσης αµφιβολίας η διάσωση της χώρας. Στο σενάριο αυτό, που διακινείται από κυβερνητικούς κύκλους, διατηρείται ζωντανή η ελπίδα της συναινετικής αναδιάρθρωσης (PSI) σύµφωνα µε τις εντολές της 26ης Οκτωβρίου και εκφράζεται η εκτίµηση ότι τα «νέα µέτρα» θα είναι «κυρίως διαρθρωτικά» και σχεδόν ανώδυνα. Οι εκλογές θα γίνουν το Πάσχα σε κλίµα ανάτασης για να επιβραβεύσει ο λαός την πολιτική τάξη που τον διέσωσε. Τέλος, υπάρχει η πληροφορία ότι η νέα δανειακή σύµβαση θα είναι στην πραγµατικότητα δύο συµβάσεις, µία ύψους 30 δισεκατοµµυρίων για την υποστήριξη του PSI (προκειµένου αυτό να προχωρήσει άµεσα) και µία δεύτερη για τα υπόλοιπα 100 που θα καλύψουν τις ζηµιές των ελληνικών τραπεζών και τα κάθε λογής κρατικά ελλείµµατα ως το 2015). Πάντως, ακόµη και αν η πληροφορία περί «διάσπασης» της σύµβασης επιβεβαιωθεί, λίγοι πείθονται ότι η ζωή το 2012 θα αποδειχθεί τόσο ιδανική όσο το «εορταστικό σενάριο» προεξοφλεί...
Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=436867

4 σχόλια

  1. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Κατεπείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων και Εβραιογερμανών.
    Όλες οι άλλες λύσεις που δίνουν όπως τώρα Λουκάς Παπαδήμος με συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση διότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. της παγκόσμιας τράπεζας των Εβραιογερμανών και των Εβραιοαμερικάνων που ο στόχος τους δεν είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες , αλλά να την παραδώσουν στα χέρια όλων αυτών που σας αναφέραμε , την Ελλάδα μαζί με τον ορυκτό πλούτο και τους Έλληνες .
    Όπως καταλαβαίνετε έχουμε μπλέξει με προδότες και πρέπει όταν συλληφθουν και δικαστούν να τιμωρηθούν για εσχάτη προδοσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κωλογερμαναραδες οταν τους επεβλήθηκαν οι όροι της συνθηκης των Βερσαλλιων για την αιματοχυσία του α' παγκοσμιου πολέμου που μονοι κυριοι υπαίτιοι ηταν αυτο το κωλοκρατος των Ουννων, οταν δεν μπορουσαν να ανταποκριθουν στις υποχρεώσεις τους ζητησαν να ελαφρυνθουν γιατί η πεινα τους θεριζε σαν τα σταχυα. Μεσα από αυτη την κατασταση ξεπρόβαλλε το τερας ο Χιτλερ χρηματοδοτουμενος και υποστηριζομενος από τα καθαρματα τους μασόνους και υφήλιος έζησε για δευτερη φορά την αιματοχυσια.
    Αυτό λοιπον το μπουρδέλο που λέγεται Γερμανια σημερα μας κανει μαθήματα ηθικής νομιμοτητας και πειθαρχίας.
    Με αισχρους εκβιασμούς απεναντι στον ευρωπαικό νότο την στιγμή που επι 20 χρονια οι ηγετες του παραμυθιαζαν με αποβιομηχάνιση των ευρωπαικων χωρών και λαδωναν μέσω των εταιρειών τους όλους τους ξεπουλημενους πολιτικους για την ευνοική μεταχειριση τους και των προιοντων τους στο όνομα της ευρωπαικής αλληλεγγύης και της ισχυροποιησης της.
    Τα ελλείματα των χωρων του ευρωπαικου νότου είναι το πλεόνασμα των Ούννων. Ο ακρατος δανεισμός των χωρων κατεληγε σε προιοντα και αγορες των Γερμανικών προιοντων μεχρι και φορολογικα νομοσχεδια ψηφιζαν οι δοσιλογοι πολιτικοί ειδικα της χώρας μας για απαλλαγη φόρων και αγορες αυτοκινητων μεγαλου κυβισμού που σημερα τα πουλανε για ενα κομματι ψωμι, μενοντας σε εμας το χρέος οι τόκοι και στους Ουννους τα πλεονασματα από τα δανεια των χωρων.
    Στην ενοποίηση των δυο Γερμανιων επί Κολ μπηκε κεφαλικος φόρος 21% στους προνομιουχους δυτικούς και αμεριστη οικονομικη συμπαρασταση από όλα τα μελη της τότε ΕΟΚ.
    Σήμερα που οι χωρες του νότου αντιμετωπιζουν οικονομικα προβληματα, αποστασιοιποιούνται και το παιζουν οι ισχυροι με λεφτα που ουσιαστικα πηραν από αυτους.
    Εαν λοιπόν το πράγμα συνεχιστεί να σκοτωνει καθε μερα τους πληθυσμους των χρεωμένων χωρων με την μεθοδο της σταγόνας και του κινητρου του σκυλου με το καρότο που ποτε δεν φθάνει, Ναι να διαλυθεί αυτό το μπουρδελο της ΕΕ και οι χωρες του ευρωπαικου νοτου που συγκεντώνουν τα 200000000 του πληθυσμου να δημιουργήσουν την δικη τους αγορά κατω από διαφορετικές συνθήκες.
    Τοτε οι Ουννοι να μείνουν με 4 εκατ των Φιλανδων των Νορβηγων των Εσθονων Των Τσεχων Των Ολλανδων κλπ που όλοι μαζί δεν κανουν ουτε τον πληθυσμό της Ιταλίας τότε να δουμε που θα πουλάει τα βιομηχανικά προιοντα της η πουστόγρια του Βερολινου.
    Ο εκβιασμός έχει και όρια και αυτοί τα έχουν ξεπερασει.
    Τους τραπεζιτες που βαζουν για πρωθυπουργους στις χωρες του νότου θα καταρρεύσουν σαν χαρτινοι πυργοι.
    Δυστυχώς το 2012 προβλέπεται πολύ ομιχλώδες με μεγαλες ανακαταξεις τοσο στην Ευρώπη όσο και στον πλανήτη και αυτο θα γίνει γιατι ο κόσμος δεν μπορει να μοιραζεται δυσαναλογα 5% χορτάτοι και 95% πεινασμενοι ή να γυρνανε γυρω γύρω από το ταψι να πιασουν τα ψιχουλα που πέφτουν με σκυμμένο κεφάλι ταπεινωμένοι εκβιαζόμενοι και δαρμενοι από τους χθεσινούς εγκληματίες και τωρα υπερμαχους της ηθικής και της νομιμότητας με γνώμονα το συμφέρον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .

    Ληγμένο το παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση