GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξανάρχισαν οι επιχειρήσεις διάσωσης στο Concordia...

Από το tvxs.gr Άρχισαν και πάλι το απόγευμα της Δευτέρας οι επιχειρήσεις εντοπισμού επιζώντων στο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia. Νωρίτε...

Από το tvxs.gr

Άρχισαν και πάλι το απόγευμα της Δευτέρας οι επιχειρήσεις εντοπισμού επιζώντων στο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia. Νωρίτερα, οι προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων σταμάτησαν, καθώς, λόγω θαλασσοταραχής, το πλοίο μετακινήθηκε κατά εννέα πόντους κάθετα και ενάμιση πόντο οριζόντια. Σήμερα, ένας ακόμη άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε...
6. Άλλοι 15 άνθρωποι αγνοούνται.
«Το πλοίο γλίστρησε εννέα εκατοστά καθέτως και 1,5 εκατοστό οριζοντίως.
Απομακρυνθήκαμε αμέσως. Αυτό είναι κάτι για το οποίο ανησυχούσαμε. Οι επιχειρήσεις σταμάτησαν. Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τη σταθερότητα του πλοίου και δεν ξέρουμε πότε θα επαναλάβουμε τις επιχειρήσεις», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών Λούκα Κάρι.
Το πρωί της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ansa, τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν το πτώμα ενός ακόμη στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο προσάραξε σε ύφαλο στο νησί Τζίλιο στην Τοσκάνη.
Τα συνεργεία, που συνέχισαν όλη τη νύχτα τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, βρήκαν το πτώμα ενός επιβάτη, που φορούσε σωσίβιο, στο δεύτερο κατάστρωμα. Μέχρι τώρα, από το ναυάγιο που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι και άλλοι 15 αγνοούνται.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενα σε πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, μεταδίδουν ότι στην λίστα των αγνοουμένων φέρονται να συμπεριλαμβάνονται και τουλάχιστον δέκα Γερμανοί πολίτες.
Αυτό που φοβούνται οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων διάσωσης είναι ότι αν δεν βελτιωθούν σταθερά οι καιρικές συνθήκες, το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έχει ακουμπήσει σε «σκαλί» από βράχια, στα 30 μέτρα βάθους, μπορεί να γλιστρήσει πολύ πιο κάτω, στα 70 μέτρα και να βυθιστεί εντελώς.
Ο δήμαρχος του νησιού Τζίλιο, Σέρτζιο Ορτέλλι, δήλωσε ότι «οι ελπίδες να βρεθούν και άλλοι επιζώντες είναι, δυστυχώς, πλέον ελάχιστες. Το μόνο, στο οποίο θα μπορούσαμε να βασιστούμε είναι ότι ενδεχομένως να υπάρχει ακόμη κάποιος χώρος, στα κάτω πατώματα του πλοίου, που να μην έχει καλυφθεί ολοκληρωτικά από το νερό».
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa Crociere αποδίδει στον καπετάνιο του πλοίου «λανθασμένες εκτιμήσεις» και αναφέρει ότι «δεν ακολούθησε τις διαδικασίες» που προβλέπονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Η Δικαιοσύνη, με την οποία η Costa Crociere συνεργάζεται, διέταξε τη σύλληψη του καπετάνιου τον οποίο βαρύνουν σοβαρές κατηγορίες» υποστηρίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Φαίνεται ότι ο καπετάνιος διέπραξε σφάλματα κρίσης που είχαν σοβαρές συνέπειες» και «οι αποφάσεις του όσον αφορά τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης δεν ακολούθησαν τις διαδικασίες της Costa Crociere, οι οποίες είναι σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα» επισημαίνει η εταιρεία.
Ο 52χρονος καπετάνιος Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αρνείται ότι υπέπεσε σε λάθη και υποστηρίζει ότι ο ύφαλος στον οποίο προσέκρουσε το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο δεν ήταν χαρτογραφημένος.
Στις καταγγελίες ότι ήταν από τους πρώτους που εγκατέλειψαν το πλοίο, απαντά ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι αξιωματικοί του Costa Concordia ήταν οι τελευταίοι που έφυγαν. Πάντως, ο Σκετίνο έχει προφυλακιστεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας La Stampa, φέρεται να σχεδίαζε τη διαφυγή του στο εξωτερικό. Υπό κράτηση βρίσκεται και ο υποπλοίαρχος, Τσίρο Αμπρόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση