GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δώρο στις «αγορές» από την FED...

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε το στόχο της για χαμηλά επιτόκια μέχρι το 2014 καθώς, όπως είπε, οι οικονομικές συνθήκες τ...

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε το στόχο της για χαμηλά επιτόκια μέχρι το 2014 καθώς, όπως είπε, οι οικονομικές συνθήκες το επιτάσσουν και το αποτέλεσμα ήταν η αυτόματη εκτόξευση του ευρώ, του χρυσού και των μετοχών που μέχρι εκείνη τη στιγμή κατέγραφαν πτώση. Νωρίτερα, μάλιστα, το ευρώ είχε υποστεί μεγάλες απώλειες στη δήλωση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι μπορεί να χρειαστεί να συμμετάσχει στις απώλειες μιας ελληνικής αναδιάρθρωσης και ο δημόσιος τομέας.
O Nikkei κατάφερε το πρωί να κλείσει με κέρδη 1,12% στις 8883,69 μονάδες. Τα πρόσημα στην Ευρώπη ήταν μικτά, με τον DAX να... κλείνει οριακά θετικά, ενώ αντίθετα ο CAC και ο FTSE 100 έκλεισαν με μικρές απώλειες. Ο Dallara επιστρέφει στην Ελλάδα με το επιτελείο του, αποφασισμένος να επιτευχθεί συμφωνία για το PSI εντός των επομένων ημερών. Οι δηλώσεις του Soros από το Davos ήταν απογοητευτικές για την Ελλάδα, που θεωρεί πλέον ως πιθανό ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η χώρα μας εντός του 2012. Ενώ τα επιτόκια της Πορτογαλίας παραμένουν στα ύψη καθώς υπάρχει ο φόβος πως θα είναι το επόμενο «θύμα» της αναδιάρθρωσης χρέους.
Στην Αμερική, ο Dow Jones και ο S&P 500 είχαν ξεκινήσει την συνεδρίαση με απώλειες αλλά οι δηλώσεις τις Ομοσπονδιακής τράπεζας της Νέας Υόρκης άλλαξαν το ημερήσιο κλίμα. Η apple μετά από τον διπλασιασμό κερδών που ανακοίνωσε για το τελευταίο τρίμηνο του 2011, εξαιτίας των πωλήσεων του iPhone και του ίPad , οδήγησαν την μετοχή της εταιρίας προς φρέσκα ιστορικά υψηλά, κάνοντας την επιχείρηση μεγαλύτερη στον κόσμο, μπροστά και από την Exxon Mobil.
Το Ευρώ, από τις σημαντικές ενδοημερήσιες απώλειες που σημείωνε πέρασε σε θετικό έδαφος και έκλεισε πάνω από το 1,3060. Οι δηλώσεις της FED «βούλιαξαν» το Δολάριο και βοήθησαν τον Χρυσό να αγγίξει τα 1700 δολάρια. Ενώ, ο «μαύρος χρυσός» παρέμεινε για τέταρτη ημέρα κάτω από τα 100 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ μετά από την \"βουτιά\" την Τρίτη, σημείωσε σημαντικά κέρδη , με τον ΓΔ να κερδίζει 4,81% και να κλείνει στις 737,26 μονάδες. Οι τελευταίες πληροφορίες πως επιστρέφει ο Dallara και πιέζει για συμφωνία, βοήθησαν το ΧΑ και τον Τραπεζικό κλάδο να κλείσει με πολύ σημαντικά κέρδη. Το μηχανικό σύστημα του 3F2012, συνεχίζει να βαθμολογεί θετικά τον βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα του ΓΔ.

GSTA/EKTA

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση