GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H παράσταση PSI+...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Χθες... του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου και αρκετοί ακόμα από τους συμπατρ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
  
Χθες... του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου και αρκετοί ακόμα από τους συμπατριώτες μας παρακολουθούν μακάριοι να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους η πρώτη πολιτική απάτη του 2012.
Από τις οθόνες των τηλεοράσεων και τις ιστοσελίδες του διαδικτύου η Ελληνική αλλά και η Διεθνής κοινή γνώμη βομβαρδίζονται από διαρροές και φήμες για τα ανυπέρβλητα εμπόδια στη συμφωνία για το PSI+ και την επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Εμείς όμως από...
αυτήν εδώ την ταπεινή και άσημη στήλη αποδείξαμε ότι κανένα ουσιαστικό εμπόδιο δεν υπάρχει εκτός της ΕΚΤ.
Εφ’ όσον η ΕΚΤ ανακοινώσει αύριο ότι δέχεται να «κουρευτούν» τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα που έχει αγοράσει σε μειωμένες τιμές από την δευτερογενή αγορά, τότε αυτόματα η συμμετοχή πλησιάζει στο 90% και ανοίγει ο δρόμος για την πραγματικά επιτυχή υλοποίηση του PSI+.
Ο πραγματικός λόγος που η Ελληνική κοινή γνώμη βομβαρδίζεται από πλήθος αρνητικών ειδήσεων για την τύχη του PSI+ πρέπει να αναζητηθεί αλλού.
Πρώτον: Σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό το PSI+ οδεύει προς αποτυχία. Δεν θα ικανοποιηθούν οι στόχοι για ταυτόχρονη μείωση του χρέους κατά 100 δις ευρώ και μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ σε ποσοστά κάτω από 120%.
Δεύτερον: Πρέπει να πειστούν οι Έλληνες ότι κέρδισαν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις το PSI+, άρα θα πρέπει να κάνουν και μερικές υποχωρήσεις, όπως π.χ. 13ος και 14ος μισθός, άλλα βάρβαρα και αντιλαϊκά περιοριστικά του εισοδήματος μέτρα.
Επιστράτευσαν δε γι’ αυτό τον σκοπό και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ βγήκε και δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή συγκυρία είναι κακή για το PSI+, αλλά ο Λουκάς Παπαδήμος έχει και Plan B προκειμένου να πιέσει ώστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με επιτυχία.
Ποιο μπορεί να είναι το Plan B; Μα φυσικά η ενεργοποίηση με ειδικό νόμο των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC-Collective Action Clauses). Ένας τέτοιος νόμος ουσιαστικά θα καθιστά υποχρεωτική την συμμετοχή στο επικείμενο «κούρεμα» σχεδόν όλων (θα εξαιρείται η ΕΚΤ) των κατόχων Ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Φυσικά είναι αυτονόητο ότι η ψήφιση και εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου αποτελεί πιστωτικό γεγονός (Credit Event) που ενεργοποιεί αυτόματα τα CDS. Δηλαδή τα CDS πληρώνονται!
Ποιος όμως πληρώνει την ζημιά; Μα όπως έχουμε πει από το παρελθόν οι επενδυτικές τράπεζες που τα έχουν εκδώσει. Δηλαδή οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες π.χ. JP Morgan, AIG, Deutsche Bank κλπ. Εδώ τρελαινόμαστε εντελώς!
Θα δεχθούν αδιαμαρτύρητα οι μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες του πλανήτη να πληρώσουν τις ζημιές από την Ελληνική Χρεοκοπία και τα CDS που έχουν στην κατοχή τους διάφοροι περίεργοι τύποι; Υπάρχουν όμως και αλλά πιο ακραία προβλήματα. Για να δούμε λοιπόν μερικά από αυτά με πάρα πολύ απλά Ελληνικά και χρησιμοποιώντας ένα πραγματικά παραδείγματα.
Εσείς τι λέτε; Επειδή ο Παπαδήμος, ο Βενιζέλος, ο Ζαννιάς και ο Χριστοδούλου τα έκαναν Αιγαίο Πέλαγος στις διαπραγματεύσεις για το PSI+, θα δεχθεί αδιαμαρτύρητα το Αμερικανικό Δημόσιο και η FED (Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ) να πληρώσει η AIG αρκετά δις ευρώ για να εξοφλήσει ομόλογα που είναι ασφαλισμένα με CDS επί Ελληνικού Δημόσιου Χρέους που έχει εκδώσει η ίδια; Γιατί τονίζουμε το παράδειγμα της AIG; Γιατί η AIG, κολοσσός ασφαλιστική εταιρεία, στηρίχθηκε με αρκετά δις δολάρια από το Αμερικανικό Δημόσιο και την FED στην κρίση του Οκτωβρίου 2008 (κατάρρευση της Lehman Brothers) προκειμένου να μην χρεοκοπήσει και συμπαρασύρει στην καταστροφή μεγάλο τμήμα της οικονομίας των ΗΠΑ. Ουσιαστικά δε από τότε ανήκει στο αμερικανικό δημόσιο. Ήτοι, θα πληρώσει το αμερικανικό δημόσιο επιπτώσεις της Ελληνικής Χρεοκοπίας. Εδώ γελάμε!
Και για να πάμε στο πιο ακραίο πρόβλημα. Θα δεχθεί η JP Morgan, είτε υπό απειλή, είτε την εφαρμογή ενός Ελληνικού νόμου ρητρών συλλογικής δράσης (CAC-Collective Action Clauses), να ενταχθεί στο PSI+ για όσα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα έχει στο χαρτοφυλάκιο της και να υποστεί σημαντικές ζημιές και την ίδια ώρα η ΕΚΤ θα σφυρίζει αδιάφορα και θα πηγαίνει στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών για να εισπράττει στην ονομαστική του τιμή το κάθε Ελληνικό Ομόλογο που λήγει, καταγράφοντας τεράστια κέρδη; Δηλαδή η JP Morgan θα χάνει και την ίδια ώρα η ΕΚΤ θα κερδίζει με βάση ένα νόμο του Ελληνικού Κράτους;
Απλά για την ιστορία το αναφέρουμε. Η FED, Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και μεγαλύτερη Κεντρική Τράπεζα του πλανήτη, είναι ιδιωτική τράπεζα με μεγαλύτερο μέτοχο την JP Morgan. Ήτοι θα πληρώσει η JP Morgan, βασικός μέτοχος της FED, ζημιές από την Ελληνική Χρεοκοπία και την ίδια στιγμή η ΕΚΤ θα γράφει κέρδη από την Ελληνική Χρεοκοπία. Εδώ γελάμε μέχρι δακρύων!
Και όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά θα γίνουν με την ψήφο της μνημονιακής συμμαχίας ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. Εδώ γελάμε μέχρι θανάτου!
Ας σοβαρευτούμε γιατί οι στιγμές είναι τραγικές και δεν υπάρχει χώρος και διάθεση για γέλια. Κανένας από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δεν θα χάσει ούτε ένα σεντ! Είπαμε όλα αυτά είναι μέρος μίας παράστασης που παίζεται για να παραμείνουν οι Έλληνες Μακάριοι. Στόχος και Σκοπός είναι να περάσουν χωρίς αντιδράσεις νέα πιο βάρβαρα και πιο σκληρά μέτρα. Φοβάμαι ότι θα διαψευστούν και τότε ο Άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος …να βάλει το χέρι του!

1 σχόλιο

  1. Ο κ. Τ. ως κατεξοχήν διαπλεκόμενος ναρκοδικηγόρος καταγόμενος από μια περιοχή που έχει άμεση σχέση με τους εμπόρους ,είναι φυσικό να ανησυχεί για το μέλλον του και το μέλλον των κουμπάρων του.Καθώς ο παχυλός μισθός του βουλευτή δεν αρκεί ,οι φουκαράδες με το μισό γαμμάριο κάνναβης είναι εύκολα θύματα βούτυρο στο ψωμί του.Γιατί όποως είπε και προχθές στον Πύργο την ώρα πουαγόραζε εφημερίδες "την παλεύει" να είναι καλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση