GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Kατέστρεψαν μία χώρα και μία παράταξη...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Η στήριξη των κυβερνητικών πολιτικών που σκόπευαν και στόχευαν στην καταστολή...

Γράφει ο Δευκαλίωνας

Η στήριξη των κυβερνητικών πολιτικών που σκόπευαν και στόχευαν στην καταστολή και την πάταξη της φοροδιαφυγής συγκέντρωνε πάντα τεράστια ποσοστά λαϊκής αποδοχής. Ιδιαίτερα μάλιστα στα λαϊκά στρώματα και στις τάξεις των μισθωτών που αποτελούν από την εποχή της ίδρυσης του Ελληνικού Κράτους τον κύριο και βασικό αιμοδότη των κρατικών εσόδων.
Υπό αυτή την αυτονόητη παραδοχή ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ένας προνομιούχος Πρωθυπουργός, αφού την εποχή που ανέλαβε την Πρωθυπουργία η καταστολή και πάταξη της φοροδιαφυγής δεν ήταν απλώς ένα...
αίτημα των μη προνομιούχων αλλά πανεθνικό αίτημα. Ο λόγος εξαιρετικά απλός. Όλοι, λαϊκά στρώματα, μισθωτοί, μεσαία στρώματα είχαν αντιληφθεί ότι έπρεπε να παταχθεί η φοροδιαφυγή ανεξάρτητα αν αυτό θα έθιγε ατομικά και προσωπικά μικροσυμφέροντα. Όλοι είχαν αντιληφθεί ότι η πάταξη και καταστολή της φοροδιαφυγής ήταν μία από τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για να αποφύγει η χώρα μεγαλύτερες περιπέτειες ανάλογες με αυτές που περνάει σήμερα.
Τι σημαίνει όμως φοροδιαφυγή; Να μην αποδίδονται στο Κράτος οι προβλεπόμενοι από τον νόμο φόροι για εταιρικά και προσωπικά έσοδα. Εδώ βρίσκεται και η λύση του προβλήματος. Που καταλήγουν τελικά όλα αυτά τα χρήματα που ενώ έπρεπε να καταλήξουν στα κρατικά ταμεία καταλήγουν στις τσέπες των κατ’ επάγγελμα μεγαλό-φοροφυγάδων;
Είναι αυτονόητη η απάντηση. Σε συντριπτικό ποσοστό τα χρήματα αυτά κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδων.
Πως γίνονταν αυτό;
Είναι πιθανό και συνέβαινε στην κοινωνία μας όταν πολλοί από εμάς να αποκτούσαν ένα μηνιαίο μικρό-εισόδημα από μία πηγή που δεν δήλωναν στην φορολογική τους δήλωση (π.χ. μία απογευματινή δουλειά). Που δαπανούσαν αυτά τα χρήματα; Συνήθως στην κάλυψη αναγκών που δεν καταχωρούνταν στην φορολογική δήλωση (π.χ. ιδιαίτερα μαθήματα, καταναλωτικές ανάγκες). Οι περισσότερες από αυτές τις δαπάνες δεν γίνονταν με νόμιμα φορολογικά στοιχεία (αποδείξεις, τιμολόγια κλπ).
Προσέξτε το πρώτο στάδιο. Τα λαϊκά στρώματα και οι μισθωτοί αποκτούν μικρά εισοδήματα για τα οποία δεν αποδίδεται φόρος. Τα εισοδήματα αυτά μεταφέρονται σε ανώτερες κοινωνικά και οικονομικά τάξεις (καθηγητές, έμποροι κ.α.).
Με την ίδια περίπου διαδικασία τα εισοδήματα αυτά μεταφέρονται από τους καθηγητές και έμπορους σε μία ανώτερη κοινωνικά και οικονομικά τάξη, συνήθως στους κατασκευαστές. Είναι το δεύτερο στάδιο. Ποιος θα διαφωνήσει ότι η αγορά ακινήτων στην χώρα μας διακρίνονταν από ένα πρωτοφανές καραγκιοζιλίκι; Εμφανίζονταν και φορολογούνταν πάντα με τα συμβόλαια αγοράς η αντικειμενική αξία του ακινήτου. Τα υπόλοιπα τα «μαύρα» δίνονταν στον κατασκευαστή σε μετρητά «με σακούλα». Με μία ανάλογη διαδικασία οι κατασκευαστές μετέφεραν αυτό το «μαύρο» χρήμα στους προμηθευτές τους (π.χ. στους βιομήχανους παραγωγής τσιμέντων και σιδήρου).
Βρισκόμαστε λοιπόν στο τρίτο στάδιο. Τα μικροποσά που η φτωχή οικογένεια κρύβει από την εφορία έχουν συγκεντρωθεί δύο φορές και έχουν φτάσει στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας. Δηλαδή με αυτό το υπεραπλουστευμένο παράδειγμα βλέπουμε πως τα ελάχιστα χρήματα που δεν δηλώνονται στη φορολογική δήλωση της κάθε φτωχής οικογένειας, συγκεντρώνονται σαν τεράστια ποσά πλέον στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας. Και από εκεί γραμμή για τις ιδιωτικές τράπεζες που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας διατηρούσαν στην κατοχή τους.
Δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό «μαύρου» χρήματος κατέληγε στα συρτάρια των τραπεζών.
Γεννάται αυτόματα το ερώτημα. Αν κάθε έτος οι τράπεζες βάσει αντικειμενικών και διαχρονικά ιστορικών κριτηρίων συνέκριναν το ύψος των καταθέσεων του κάθε καταθέτη με την φορολογική του δήλωση, πόσοι λογαριασμοί θα έβγαιναν στο «κόκκινο»; Δηλαδή σε απλά Ελληνικά… Πόσοι λογαριασμοί κατάθεσης θα ήταν συμβατοί με τις διαδοχικές για μία σειρά ετών φορολογικές δηλώσεις του αντίστοιχου φορολογούμενου; Προσέξτε τον έλεγχο τον κάνουν οι τράπεζες για να μην προκύψουν προβλήματα τραπεζικού απορρήτου κ.λ.π.
Αυτή την τόσο απλή διαπίστωση και την αντίστοιχη προς εφαρμογή κυβερνητική πολιτική δεν εφάρμοσαν ποτέ στην χώρα μας οι κυβερνώντες. Ακόμα και όταν το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Τότε δηλαδή που ο Γιώργος Παπανδρέου φώναζε ότι «λεφτά υπάρχουν», εννοώντας προφανώς την φοροδιαφυγή δεν θέλησε να ελέγξει το «μαύρο χρήμα» (υπό την έννοια ότι προέρχονταν από την εγκληματική πράξη της φοροδιαφυγής) που είχαν οι τράπεζες στα ταμεία τους.
Τα προαναφερόμενα μας επιτρέπουν να χαρακτηρίσουμε την ποινική δίωξη του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών ως ένα ακόμα επεισόδιο στην παράσταση που παίζεται εδώ και δύο χρόνια εις βάρος του λαού μας. Το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα ηττήθηκε κατά κράτος αφού δεν μπόρεσε να διαχειρισθεί τα οικονομικά του προβλήματα. Παρέδωσε λοιπόν την εξουσία στους ξένους διαχρονικούς προστάτες. Όλοι μαζί (διεθνείς δανειστές και κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα) στήνουν την δικαιολογία που θα τους επιτρέψει να διαιωνίσουν την εξουσία τους και την ομαλή μετάβαση -μετά από αρκετά χρόνια- της εξουσίας από τον διεθνή οικονομικό έλεγχο στο τότε κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα. Φταίνε οι κακοί επιχειρηματίες και δημόσιοι λειτουργοί για το σημερινό χάλι. Όταν τους βρούμε και τους τιμωρήσουμε όλα θα φτιάξουν. Μέχρι τότε όμως πληρώστε τις δικές μας αμαρτίες. Δεχτείτε αδιαμαρτύρητα την μείωση των μισθών σας και των συντάξεων σας. Πρέπει να σωθεί η χώρα!
Δούρειος Ίππος αυτής της λογικής ήταν και παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου. Αφού υφάρπαξε με ψεύτικες υποσχέσεις την ψήφο του Ελληνικού Λαού και χειρίστηκε με πρωτοφανή ερασιτεχνισμό και αφέλεια μέχρι παρεξηγήσεως την κρίση χρέους, μετατρέποντας την σε κρίση δανεισμού, μας πρόβαλε την δικαιολογία ότι μας φόρτωσε για το καλό μας, στην πλάτη όλων μας, όλους αυτούς (ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ). Ήταν πριν από 2 χρόνια η κλασική επωδός και δικαιολογία όλων ανεξαιρέτως των ΠΑΣΟΚων.
Αυτοί οι «καλοί» άνθρωποι οι εμπειρογνώμονες, οι τεχνοκράτες που ήρθαν από τους διεθνείς οργανισμούς (δηλαδή από το ΔΝΤ και τα παραρτήματά του) θα εκσυγχρόνιζαν τις κρατικές δομές, θα έλυναν τα προβλήματα κακοδιοίκησης και διαφθοράς του κράτους.
Λόγια μεγάλα, λόγια χωρίς κανένα ουσιαστικό και πραγματικό περιεχόμενο. Η ζωή απέδειξε άλλα!
Όλοι αυτοί οι τύποι ήρθαν για να εισπράξουν τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων!
Και… η ιστορία θα γράψει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του κατέστρεψαν μία χώρα και μία παράταξη!

18 σχόλια

  1. Ανοικτή επιστολή προς την ΓΣΕΕ.
    Είμαι συνταξιούχος με δύο παιδιά φοιτητές και τον τρίτο στην Γ! Λυκείου. ΜΟΥ έχουν πετσοκόψει την σύνταξη μου και απ΄ότι φαίνετε θα έχει και συνέχεια.
    Ερωτώ κάθε τίμιο μέλος της, βέβαια είναι και κάποιοι που τους τα δίνουν χοντρά. Ακούστηκε ο κ. Παναγόπουλος παίρνει από την τράπεζα που δούλευε κάποτε 110.000 ευρώ.
    Απευθύνομε στους τίμιους ανθρώπου της ΓΣΕΕ. Άκουσα ότι κατήγγελλε ο κ. Γαρουφάκης ότι ο Παπαδήμος κρατούσε την θέση του στο πανεπιστήμιο και τελευταία θεμελίωσε δικαίωμα συνταξιοδοτικό και πήρε και αυτά τα λεφτά, σίγουρα και από την ΕΚΤ συν το πρωθυπουργιλίκη. Και δεν είναι ο μόνος, πιστεύω θα είναι αρκετοί οι πρώην βουλευτές που παίρνουν 2 και 3 συντάξεις και μιλάμε για βολευτές, ναι για βολευτές που σίγουρα λόγω ιδιότητας θα τις παίρνουν όλες στο μέγιστο που δίνει η πρώην υπηρεσία τους. Επιτρέπετε με 4 χρόνια στη βουλή κάποιοι να παίρνουν σύνταξη και να βρίσκονται και αυτή στην διεκδίκηση των αναδρομικών. ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.
    Έλεος. Δεν γίνονται ούτε στις τριτοκοσμικές χώρες αυτά. Σ΄εμάς που κρατούσατε εισφορές μια ζωή, 30 και 35 χρόνια να μας κόβουν τα λευτά μας που παρακρατήθηκαν και να τα παίρνουν διπλά και τριπλά οι πούστηδες που λεηλάτησαν το έθνος . Πιστεύω ένας από τους τόσους θα είναι και ο παπούλιας που παίρνει 360.000 τον χρόνο και σίγουρα και την βολευτική.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΧΡΩΟΚΟΠΗΣΑΤΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ, ΜΙΑ ΧΩΡΑ.
    Παράκληση σε κάθε τίμιο της ΓΣΕΕ να σταματήσει αυτό το πρόστυχο. -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς, τα αμέτρητα κόμπλεξ του δημοσιογράφου Ή ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΒΑΡΑΕΙ ΠΡΟΣΟΧΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η ψηφος του πασοκομαλακα
    σκορπαει
    φτωχεια
    πεινα
    θανατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το πασοκ ιδρυθηκε με λεφτα του αμερικανικου δημοκρατικου κομματος και της ευρωπαικης σοσιαλδημοκρατιας
    για να σταματησει την αριστερα παριστανοντας την αριστερα..
    αυτος ηταν και ο ρολος του πρωτου παπατζη,που τον προτιμουσαν οι αγγλοι απο τους δεξιους γιατι τοπαιζε αριστερος χωρις να ειναι..
    ο παπατζης ο τριτος συνεχιζει την παραδοση της οικογενειας..
    στην ιδια παραδοση κινουνται και οι κουβεληδες,που τονιζουν σε καθε ευκαιρια οτι δεν θα συνεργαστουν με την αριστερα,για να το ακουνε οι νοικοκυραιοι και η πρεσβεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oi koprites thn katestrepsan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το πασοκ ηταν απο την αρχη προβληματικο
    τοσο σε επιπεδο ηγεσιας,
    οπως λεει ο 11.44
    αλλα και σε επιπεδο οπαδων..
    ανθρωποι που πιστευουν την προπαγανδα μεγκα-σκαι ακομα και σημερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ω! τι ωραια παρεα αυτα τα σκυλια..
    Θα τα εκοβα ευχαριστως με το αλυσοπριονο ενα ενα τα μπασταρδα..

    Με το τσεκουρι ..
    Θα τα εκαιγα λιγο λιγο τα παλιοσκυλα..

    Φερτε τα σε μενα παιδια...
    Στο θειο παιδια..

    Θα βλαστημησουν την ωρα και την στιγμη που γεννηθηκαν τα μπασταρδα τζογλανια..


    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η καταστροφή των παρατάξεων της πράσινης και της μπλε πασοκαρίας είναι το ζητούμενο.
    Για την καταστροφή της χώρας οι υπεύθυνοι πράσινοι και μπλε πρέπει να λογοδοτήσουν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο 11.55 εκφραζει και μενα.οσο οι ψηφοφοροι πιστευουν τις ερμηνειες μεγκα-σκαι,τα καινουρια κομματα θα ειναι ιδια με τα παλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πω..πω...ξεβράκωμα !!! ΦΟΒΕΡΟ..

    το αναδημοσιεύω __________________

    Nick: «Αυτά είναι του Χαλιμά»...
    Tου Παντελη Mπουκαλα
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    Τόσο στις ιστοσελίδες όσο και στις σελίδες των εφημερίδων που αναπαρήγαγαν την προς Ρωμαίους επιστολή του, είδα ότι ο πεζογράφος κ. Νίκος Παπανδρέου, της γνωστής μοιραίας οικογένειας, υπογράφει ως «Ν. Τρότκσυ (παρατσούκλι), κατά κόσμον Νίκος Παπανδρέου». «Τρότκσυ»; Και ουχί Τρότσκυ; Μπα, αναγραμματισμός θα ’ναι, δεν μπορεί. Τσακώθηκαν δυο γραμματάκια πάνω στο πληκτρολόγιο, το κάπα και το σίγμα, ποιο θα μπει πρώτο και ποιο δεύτερο, νίκησε για μια φορά το κάπα, και ιδού ο Λέων Τρότσκυ αναβαπτιζόμενος σε Ν. Τρότκσυ.

    Είναι στη μοίρα άλλωστε του ονόματος του Ρώσου επαναστάτη να ταλαιπωρείται στα ελληνικά: Στη δίκη της «17 Νοέμβρη» ο πρόεδρος του δικαστηρίου έλεγε και ξανάλεγε «τροσικιστές» με την ίδια ξινίλα και αποστροφή που θα έδειχνε αν έλεγε «βασιβουζούκοι» ή «βάνδαλοι».

    Δεν ξέρω σε ποια επαναστατική περίοδο της ζωής του απέκτησε ο κ. Ν. Παπανδρέου το τροτσκιστικό του παρατσούκλι. Το κείμενό του πάντως στην ιστοσελίδα «iefimerida», με το οποίο ξιφούλκησε υπέρ του αδερφού του Γεωργίου, δείχνει ότι τυγχάνει τύπος άκρως παρορμητικός. Κι έτσι όπως γράφει εν βρασμώ ψυχής, τα ελληνικά του εκτίθενται ανοικονόμητα και λαθοβριθή, κάθε άλλο παρά ελληνικά λογοτέχνη.
    Σε ορισμένες φράσεις χάνει η μάνα το παιδί, το δε ρήμα χάνει το υποκείμενό του.
    Σε κάποιο σημείο η Χαλιμά των αραβικών παραμυθιών αλλάζει φύλο και γίνεται ο Χαλιμάς: «Αυτά είναι του χαλιμά» γράφει ο κ. Ν. Παπανδρέου και διαβάζουμε εμβρόντητοι εμείς.
    Ονομα διγενές και τρικατάληκτο, λοιπόν.
    Η Χαλιμά, ο Χαλιμάς - τα χάλια μας. Γλωσσικά και όχι μόνο.

    Αλλά φυσικά δεν είναι γλωσσικό το ζήτημα, ούτε οικογενειακό.
    Πολιτικό είναι, παρότι στα μέρη μας και τα γλωσσικά και τα οικογενειακά ζητήματα, πολιτικά είναι.
    Ο κ. Ν. Παπανδρέου, θυμωμένος
    (εξ ου και οι γλωσσικές ατασθαλίες, υποθέτουμε), εμφανίζεται σαν αυθεντικός ερμηνευτής της βουλήσεως του υψηλού αδερφού του και σαν ο μοναδικός γνήσιος υπερασπιστής του, τώρα που στρέφονται εναντίον του ακόμα και τα πνευματικά ή πολιτικά τέκνα του.
    Και στην προσπάθειά του να φιλοτεχνήσει την αγιογραφία του δρακοντοκτόνου Γεωργίου, να τον εμφανίσει με ωραίο πράσινο φωτοστέφανο, τον παρουσιάζει σαν εισηγητή, σε παγκόσμιο επίπεδο, της Υπουργικής Δημοκρατίας.

    Γράφει λοιπόν (κι εγώ παραθέτω με σέβας, «αυτούσια και χωρίς αλλαγές», όπως έπραξαν και οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας):
    «Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. [...] Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας»...

    Η αλήθεια είναι ότι επί Γ.Α. Παπανδρέου έγιναν πολλά που δεν είχαν ξαναγίνει.
    Πολλά και παραμυθένια.
    Και μόνον ένας Χαλιμάς θα μπορούσε να τα περιγραψει καλά, για να τα μάθουν οι επόμενες γενιές και να καμαρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το quiz της ημέρας:
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Τι θα σκαρφιστεί σήμερα ο ΓΑΠ για να συνεχίσει σαν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για άλλα 10 χρόνια ;

    Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 16.00.
    Κάποιες πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να εισηγείται σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος στο τέλος Ιανουαρίου, με στόχο την προκήρυξη τακτικού Συνεδρίου, το οποίο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν ολοκληρωθούν όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής νέων οργάνων σε όλα τα επίπεδα της κομματικής οργάνωσης, δηλαδή, όχι πριν από τρεις ή τέσσερις μήνες......
    η συνεχεια

    ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ
    ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ
    ΚΑΙ ΤΗΣ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ" & TOY ΟΛΟΝ
    ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ-ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ $$$$$
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένας δημοκράτης θυμάται και γράφει…

    Καταραμένε Παπαδόπουλε, 40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης.
    Γιατί βρε άθλιε;
    Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα! Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι …και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι. Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα;Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε! Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών; Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προβλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα!Τι κατάφερες ρε; Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη; Βρε άχρηστε αναχρονιστικέ, αντιδημοκράτη ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο; Ακούς εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου ή όχι… Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής ρε παλιοφασίστα;

    Δεν ντρέπεσαι βρε άθλιε εχθρέ της Δημοκρατίας;
    Εγώ είμαι Δημοκράτης ρε, και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και εγώ και τα παιδιά μου και ας ταλαιπωρούμαι όποτε χρειαστεί να πάω στα νοσοκομεία και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας μετανάστης…
    Λίγο το έχεις αυτό; Είμαι Δημοκράτης ρέ! Τ’ ακούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δευκαλίωνα τέτοιες μαλακίες έλεγες
    και πήγαινε το κέρατο σύννεφο απο την
    Πύρρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και… η ιστορία θα γράψει ότι ο ψεύτης Γιώργος Παπανδρέου και η ψευτοπαρέα του κατέστρεψαν μία χώρα και μία ψευτοπαράταξη!

    Δευκαλίωνα,
    μερικές φορές με εκπλήττεις, βγές απο το σύνεφο φίλε,
    όποιος μπαίνει στο παιχνίδι με ψέματα, με τί θα βγεί;


    ---Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ. ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙ ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε 4 Ιαν 2012 4:50:00 μ.μ.
    εσύ είσαι σίγουρα ο... χαλεμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οπως ειναι στην φωτογραφια όλοι χαμογελαστοι στήσιμο στον τοιχο και εκτελεση.
    Ειναι η πιο επιεικης ποινή για τετοιου ειδους καθαρματα αν και τα εγκληματα ορισμενων εξ αυτών η ποινή πρεπει να ειναι αργη και βασανιστικη χωρις να βγαινει η ψυχη τους.
    Αυτες οι μουτσουνες ακολουθησαν συγκεκριμενες οδηγιες καταστροφης της χωρας και τις εκτελεσαν στο ακεραιο μεχρι κεραιας.
    Διαστρέβλωσαν στοιχεια κωλλισιεργησαν σκοπιμα, εκαναν συμφωνιες με επιφανη καθαρματα της παγκοσμιας τοκογλυφιας στησαν εταιρειες συγγενικα προσωπα οπου κερδοσκοπισαν εις βαρος της Ελλαδας και δια ιδιον οφελος,οδηγησαν σε αυτοκτονιες πολιτες,κατεστρεψαν και εξαθλιωσαν επιχειρησεις και εργαζόμενους,ξεπουλησαν την εθνικη κυριαρχια της χωρας,λειτουργησαν αντισυνταγματικα και παρανομα,μοιρασαν χρηματα σε δεκαδες συμβουλους αεριτζηδες
    για ενα θεμα (αντιμετωπιση χρεους) που εκ προοιμιου γνωριζαν την καταληξη,μας εβαλαν σε σφαγιαστικους και ανθρωποφαγους οργανισμούς κερδοσκοπων, ξεπουλησαν και ειναι ετοιμοι να "δωρισουν οτι ακομα έχει αξια σε αυτο τον τοπο σε τιμες εξευτελισμου και ταπεινωσης.
    Η δικαιοσυνη που κοπτεται για φοροφυγαδες σε ολα τα ανωτερω δεν βρισκει κατηγοριες να προσαψει σε αυτα τα γουρουνια που ακομα και σημερα γεμιζουν τον κοσμο ψεμματα και ψευτικες προσδοκιες μιας χαμενης υπόθεσης που αντιτιμο εχει τις ζωες μας και την υπάρξη αυτου του κράτους;
    Τελος απευθυνομενος στο κομμα των δοσιλογων της Ιπποκρατους που ψηφιζαν τα μνημονια και αντισυνταγματικες διαταξεις εναντια στον λαό θέλω να ρωτησω σαν απλός πολιτης αυτου του τοπου που ειχε την ατυχια και ασφαλως και με ευθυνη δικη μας να εμπιστευτεί αλήτες και τσογλάνια πολιτικους μπασταρδους, πιστευουν πραγματικα ότι αν πεταξουν κλωτσηδον τον απροσαρμοστο μαλακα και εκλεξουν νεο αρχηγό ότι στις εκλογές ο κόσμος θα τους ψηφίσει; πλανασθαι πλανην οικτραν!!! εκεινο που θα γινει ειναι οτι αμεσως μετα αρχιζει το κυνηγι ολων σας, ουτε στου φιδιου το κερατο δεν μπορεσετε να κρυφθείτε ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
    ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατί κατηγόρησε ο ΓΑΠ τους δικαστές;
    ____________________________________
    Απίστευτος είναι ο λόγος που ο ΓΑΠ κατηγόρησε της δικαιοσύνη, στην οποία δεν υπάρχει πρόβλημα να επιτίθεται ο ίδιος αρκεί να μην το κάνουν οι άλλοι.

    Ο λόγος λοιπόν που ο ΓΑΠ τα έχει πάρει στο κρανίο με τη δικαιοσύνη είναι ότι δεν εκδικάζεται γρήγορα η αγωγή του αδερφού του Αντρίκου εναντίον του Καμμένου για τα CDS

    Επι λέξη ο ΓΑΠ ανέφερε:
    «δεν μπορεί η δικαιοσύνη να αργοπορεί τόσο για τα CDS ώστε να αιωρείται μια κατηγορία εναντίον του αδελφού μου...»

    Ωραίος ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας !

    Απαιτεί ξεχωριστή και ειδική αντιμετώπιση για τον εαυτόν του... ο κλασικός κομματάρχης
    δηλ. που μας παρουσιάστηκε σαν ο αντεξουσιαστής που θα τελείωνε ειδικά τέτοιες συμπεριφορές...

    Δεν έχει πάτο η κατρακύλα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση