GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο Limit up για τις Τράπεζες στο ΧA...

Τόσο οι τελευταίες αποφάσεις τις FED για ποσοτική χαλάρωση στην Αμερική, όσο και οι προσδοκίες για συμφωνία με το PSI μεταξύ Ελλάδος και πισ...

Τόσο οι τελευταίες αποφάσεις τις FED για ποσοτική χαλάρωση στην Αμερική, όσο και οι προσδοκίες για συμφωνία με το PSI μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών της, συντηρούν το καλό κλίμα στο Ευρώ και στις αγορές μετοχών. Ο Χρυσός είναι ο μεγάλος νικητής των τελευταίων ημερών, ενώ ο Τραπεζικός κλάδος του ΧΑ συνεχίζει να υπεραποδίδει το τελευταίο διάστημα.
Ο Nikkei δεν τα κατάφερε το πρωί και έκλεισε με μικρές απώλειες 0,39% στις 8849,47 μονάδες. Αντίθετα, και οι τρεις βασικοί δείκτες στην Ευρώπη έκλεισαν με σημαντικά κέρδη. Ο DAX κέρδισε 1,84%, ακολούθησε...
ο CAC με άνοδο 1,53%, ενώ και ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 1,26%. Η Ιταλία πούλησε ομόλογα αξίας 5 δις ευρώ, με το επιτόκιο της να υποχωρεί για πρώτη φορά μετά από αρκετές εβδομάδες κάτω από το 6%. Επιπλέον, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 20% από τα πρόσφατα χαμηλά του, κάτι το οποίο θεωρείται πως και επίσημα έχει μπει σε ανοδική τροχιά.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι βασικοί δείκτες μέχρι αργά το βράδυ υποχωρούσαν οριακά. Προσπαθούσαν να «χωνέψουν» τα κέρδη των τελευταίων ημερών, καθώς και να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις της FED για την ποσοτική χαλάρωση που θα ακολουθήσει μέχρι και το 2014.
Μετά από την εκρηκτική άνοδο της Τετάρτης, σημαντικά κέρδη σημείωσε και στην συνεδρίαση της Πέμπτης ο Χρυσός, που έφτασε τα 1725 δολάρια. Το Ευρώ στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινήθηκε πάνω από το 1,31 και στο τέλος της ημέρας έκλεισε σε αυτά τα επίπεδα με οριακή μεταβολή. Ενώ το πετρέλαιο αν και ξεπέρασε τα 101 δολάρια ενδοσυνεδριακά, τελικά έκλεισε κάτω από το ορόσημο των 100 δολαρίων.
Τέλος, το ΧΑ έκλεισε με εκρηκτική άνοδο για 11η διαδοχική συνεδρίαση τις τελευταίες 12 ημέρες, με τον ΓΔ να κερδίζει 3,93% στις 766,23 μονάδες. Ο Τραπεζικός κλάδος έχει σημειώσει από τα πρόσφατα χαμηλά του άνοδο άνω του 80% και την Πέμπτη έκλεισε στο +18,94%. Στο “Limit up” βρέθηκαν για ακόμα μια συνεδρίαση οι μετοχές της ΑΛΦΑ και της ΕΥΡΩΒ, με τα κέρδη τους να έχουν ξεπεράσει το 160% το τελευταίο διάστημα.

GSTA/EKTA

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση