GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Nέο κύμα ψύχους: Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα...

Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού που θα επικρατήσει από σήμερα Πέμπτη και τις επόμενες ημέρες στις περισσότ...

Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού που θα επικρατήσει από σήμερα Πέμπτη και τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέο κύμα ψύχους με χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές από τη Δευτέρα. Χειμωνιάτικο παραμένει το...
σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα.
Χιονοπτώσεις σημειώνονται στην πόλη των Σερρών και στα ορεινά του νομού, ενώ συνθήκες παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία. Στην Κεντρική Μακεδονία ο ουρανός είναι συννεφιασμένος ενώ το κρύο είναι τσουχτερό. Στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος το μεσημέρι θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση από την Αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων στα παρακάτω σημεία:
Στο νόμο Σερρών, στους επαρχιακούς δρόμους Σερρών - Λαϊλιά (από το 22ο χλμ.), Σερρών - 'Ανω Βροντού (από το 15ο χλμ.) και Σερρών - Αγκίστρου (από το 45 ο χλμ.).
Στη Δυτική Μακεδονία από Φλώρινα προς Καστοριά, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, αλλά και στον επαρχιακό δρόμο Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου.
Στην Κεντρική Μακεδονία, προς τα χιονοδρομικά κέντρα <<3-5 Πηγάδια>> και <<Σέλι>>, καθώς επίσης στους επαρχιακούς δρόμους 'Αρννισας - Αγ. Αθανασίου (από το 8ο χλμ.), Καστανερής - Λιβαδίων (Δήμος Παιονίας από το 3ο χλμ.), Κιλκίς - Ποντοκερασιάς (από το 26ο χλμ.) και Κιλκίς - Ισώματος (από το 20ο χλμ.).
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αχαΐας
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το απόγευμα την Αχαΐα.
Λόγω του παγετού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο δρόμο από Αίγιο προς Καλάβρυτα, μέσω Πούντας, ενώ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.
Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι οδηγοί που κινούνται από Πάτρα και Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όπως επίσης και όσοι κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.
Δυσχέρειες στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης
Με δυσχέρεια, λόγω της χιονόπτωσης και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης. Συγκεκριμένα, η χρήση των αλυσίδων είναι υποχρεωτική, από το 28ο έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού. Στα ορεινά της Πελοποννήσου η χιονόπτωση ήταν ασθενής και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση