GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

NY Times: Έξαρση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα...

Άρθρο-καταπέλτης για την έξαρση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα και την αδιαφορία του επίσημου κράτους δημοσιεύεται σήμερα στους Τάιμς της...

Άρθρο-καταπέλτης για την έξαρση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα και την αδιαφορία του επίσημου κράτους δημοσιεύεται σήμερα στους Τάιμς της Νέας Υόρκης. Με τίτλο "Επιδημία ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα", η Eva Cosse της οργάνωσης Human Rights Watch αποκαλύπτει πως η ίδια βίωσε την πραγματικότητα από...
πρώτο χέρι κατά την διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιούσε στην Αθήνα.
Η Cosse αναφέρεται σε επίθεση μετανάστριας στον Άγιο Παντελεήμονα πριν περίπου μια εβδομάδα. Έκανα, γράφει, μια συνέντευξη με την Razia, μια Αφγανή ανύπαντρη μητέρα, στο μικρό διαμέρισμα που μοιράζεται με τα τρία παιδιά της στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα η οποία μου κατήγγειλε πολυάριθμες επιθέσεις στο σπίτι της. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης στο σπίτι ήταν και άλλες αφγανές μετανάστριες.

Ξαφνικά μια ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στο διαμέρισμα πετώντας βαριά αντικείμενα και σπάζοντας τα τζάμια. Οι Αφγανοί πανικοβλήθηκαν. Η Razia προσπαθούσε να καθυσηχάσει τα έντρομα παιδιά της.
Όταν η αστυνομία ήρθε, συνεχίζει την αφήγηση της η Cosse, ζήτησε από την Razia να πάει στο τμήμα για να καταθέσει επίσημη καταγγελία. Το έκανε. Όμως, το διαμέρισμα της δέχτηκε παρόμοιες επιθέσεις για τις επόμενες δύο νύχτες. Την δεύτερη φορά, μάλιστα, κάπιος ψέκασε με αέριο το διαμέρισμα μέσα από τις ρωγμές του σπασμένου παραθύρου και προσπάθησε ανεπιτυχώς να βάλει φωτιά.
"Ήθελαν να μας κάψουν ζωντανούς" δήλωσε αργότερα η Razia που μου αποκάλυψε ότι αναγνωρίζει τους δράστες. Ένας από αυτούς, ζεί "σε διπλανική πολυκατοικία και κυκλοφορεί συνέχεια με τον σκύλο του", είπε.
Η Cosse μεταδίδει ότι κάτοικοι της περιοχής επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι ομάδες κουκουλοφόρων συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Όλοι ξέρουν ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι, γράφει η Cosse, αλλά η αστυνομία δεν προχωρά σε συλλήψεις.
Η τρομακτική εμπειρία της Razia είναι μέρος μιας ευρύτερης επιδημίας ρατσιστικής βίας στην ελληνική πρωτεύουσα, γράφει η Cosse.
Οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο που εγώ και οι συνάδελφοί μου από το Human Rights Watch μίλησαμε  μαζί τους  έκαναν λόγο για "απαγορευμένες" περιοχές για τους μετανάστες.
Μια οργάνωση Αφγανών μεταναστών στην Ελλάδα παρέχει στους νεοαφιχθέντες  ένα χάρτη όπου σημειώνονται με κόκκινο χρώμα οι περιοχές που πρέπει να αποφύγουν.
Η πακιστανική κοινότητα  αποκαλύπτει ότι τους πρώτους τρεις μήνες του 2011, 60 Πακιστανοί έπεσαν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων.
Κι όμως, σημειώνει, η Cosse η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να συμμερίζεται τους φόβους των μεταναστών για την έξαρση της ρατσιστικής βίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2009 καταγράφηκαν μόνο δύο εγκλήματα μίσους σε ολόκληρη τη χώρα και μόλις ένα το 2008. Πιο πρόσφατα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα.

12 σχόλια

  1. τραβαω μαλακια με το νιτρο
    βρωμιζω οτι αγγιζω
    ψηφιζω πασοκ..

    βρωμιζουν τον τοπο οι
    εκπροσωποι του intellectuel πασοκ..
    φραπες
    μαγκια
    καταναλωση
    αμορφωσια
    ρατσισμος
    μαλακια
    γεια σου πατριωτη θεμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μουσουλμανοι εχουν αρχισει ηδη να κανουν και προσηλυτισμο.

    Δεν φτανουν τα οικονομικα προβληματα για την ελλαδα, εχουμε κ τους μουσουλμανογυφτους, οι οποιοι δημογραφικα γενανε με το κιλο

    καντε τους τη ζωη μαρτυριο να σηκωθουνε να φυγουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πασοκος που ντρεπεται εισαι 7.58..
    μην το παιζεις χρυσαυγιτης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΑΜΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ...... ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ Η ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7.58 ΜΗ ΤΟ ΧΑΛΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΡΗΚΑΝΕ ΓΑΜΙΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. την πασοκιαν πολλοι ηγαπησαν..
    τον πασοκον ουδεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πασοκος εισαι μαυρε μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για την εγκληματικότητα των μεταναστών θα γράψει η κυράτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. aristeros1961@gmail.com28 Ιαν 2012, 1:32:00 π.μ.

    η εγληματικοτητα των Ελληναραδων είναι μεγαλύτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ERGODOTES
    ARISTEROULIDES
    ANARXIKOI
    PISOGLENTHDES
    ANTHELLHNES

    AUTOI EINAI OI ERASTES TWN LA8ROMETANASTWN

    TIS MANA SAS TO MOUNI PALIOKA8IKIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση