GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναίτια βλάβη στον Τύπο από τις εξελίξεις στη διαφήμιση του online στοιχήματος...

Από το  marketingweek.gr Η κυβερνητική πολιτική σε σχέση με το στοίχημα online, φαίνεται ότι σημειώνει παροιμιώδη αποτυχία και μια από τι...

Από το marketingweek.gr

Η κυβερνητική πολιτική σε σχέση με το στοίχημα online, φαίνεται ότι σημειώνει παροιμιώδη αποτυχία και μια από τις παράπλευρες απώλειες, μαζί με τα μη εισπραττόμενα έσοδα που προσδοκούσε η κυβέρνηση από τις σχετικές άδειες, είναι και ο αθλητικός Τύπος.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκβιάσει την εκταμίευση εσόδων από τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες που προσφέρουν τις σχετικές υπηρεσίες, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Οι μεγάλοι του χώρου, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει ακόμα για την πορεία της Ελλάδας εντός του ευρώ, δεν ζήτησαν να λάβουν τις πανάκριβες σχετικές άδειες. Κάτι λογικό, αφού τα μελλοντικά τους έσοδα θα είναι τελείως διαφορετικά αν...
η Ελλάδα βρεθεί σε κατάσταση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, σε σχέση με αυτά που θα αποκομίσουν αν υπάρξει ένα ομαλό σενάριο.
Με δεδομένες όμως τις προβλέψεις του νόμου για την παράνομη διαφήμιση, οι οποίες έχουν ήδη ενεργοποιηθεί, σταμάτησε και η ροή διαφημιστικών εσόδων προς τα Μέσα Επικοινωνίας (ιδίως προς τα έντυπα εγχώρια Μέσα και προπαντός προς τον αθλητικό Τύπο).
Η βίαιη αυτή διακοπή έχει καταλυτικές επιπτώσεις στα έσοδα των Μέσων και οδηγεί πολλά από αυτά σε άμεσο κλείσιμο, αν η κυβέρνηση δεν βρει κάποιο τρόπο να ρυθμίσει το θέμα διαφορετικά. Με συνέπειες τόσο τη μείωση των φορολογικών εσόδων από τη βίαιη συρρίκνωση του χώρου και τη μη διενέργεια νόμιμων (από πλευράς ελληνικής νομοθεσίας), στοιχημάτων online, όσο και τη δημιουργία κι άλλων θέσεων ανεργίας.
Η λογική της προσπάθειας αδειοδότησης του χώρου και της αποκόμισης εσόδων είναι θεμιτή, όμως όταν βλέπεις ότι δεν μπορείς να πείσεις μια αγορά διότι οι υπολογισμοί κόστους και οφέλους που κάνουν οι επιχειρήσεις είναι συγκεκριμένοι και αρνητικοί, δεν έχει νόημα να επιμένεις σε ατελέσφορες λύσεις. Ιδίως όταν υπάρχουν παράπλευρες απώλειες που ουδένα ωφελούν, περιλαμβανομένων και των απωλειών φορολογικών και αδειοδοτικών εσόδων.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι χωρίς λύση και αυτή μπορεί να είναι απλή. Παράδειγμα η νομοθετική ρύθμιση της έκδοσης προσωρινής άδειας (ενός εξαμήνου ή ενός έτους), που θα επιτρέψει στην αγορά να λειτουργήσει νόμιμα μέχρις ότου οριστικοποιηθεί (όπως ευχόμαστε όλοι) η νέα δανειακή σύμβαση και σταθεροποιηθεί η θέση της Ελλάδας εντός της ζώνης του ευρώ. Με τη ρύθμιση αυτή, οι διεθνείς εταιρείες θα έχουν κίνητρο να συμμετάσχουν στη σχετική αγορά, αφού θα μπορούν με μικρό κόστος και ρίσκο να αποκτήσουν μερίδιο στο νόμιμο πλέον (και κατά το ελληνικό δίκαιο), online τμήμα της αγοράς, στην κρίσιμη περίοδο κατά την οποία διαμορφώνονται οι νέες καταναλωτικές συνήθειες στον χώρο του στοιχήματος.
Σε μια μη ομαλή περίοδο κατά την οποία η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού δεν είναι ούτε προς ψόγο ούτε παράλογο, ένας υπολογισμός εσόδων να μην ανταποκρίνεται στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται από τις ευρύτερες εξελίξεις. Αυτό που είναι αδιανόητο είναι να επιμένει κανείς στο λάθος και να οδηγεί χωρίς λόγο και αιτία εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία. Ας αντιδράσει λοιπόν η κυβέρνηση, όσο είναι καιρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση