GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

OTE Vs Forthnet: To μικρό ψάρι τρώει το μικρό;;..

Από το  telecomnews.gr Σε τεντωμένο σχοινί κρέμεται πλέον η ελληνική συνδρομητική τηλεοπτική αγορά μετά την ύφεση που πλήττει τα νοικοκυριά...

Από το telecomnews.gr
Σε τεντωμένο σχοινί κρέμεται πλέον η ελληνική συνδρομητική τηλεοπτική αγορά μετά την ύφεση που πλήττει τα νοικοκυριά αλλά και την αναβολή της αύξησης κεφαλαίου της Forthnet. Και για τους δύο ομίλους OTE και Forthnet, το 2012 δείχνει να είναι μία χρονιά όπου θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα της μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου.
O ΟΤΕ προωθεί περαιτέρω τη δική του τηλεοπτική πλατφόρμα. Το OTE TV έχει φθάσει πλέον τους 10.000 συνδρομητές, επιτυγχάνοντας μεν τον...
αρχικό στόχο, αλλά το πλάνο είναι πολύ πιο φιλόδοξο. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει περίπου 50 κανάλια με τελευταία προσθήκη το ΟΤΕ σινεμά, ένα κανάλι αποκλειστικά με ελληνικές ταινίες, ενώ στα σχέδια, σύμφωνα με πληροφορίες , είναι η δημιουργία τουλάχιστον ενός ακόμη κινηματογραφικού καναλιού, αλλά και η ενίσχυση του αθλητικού περιεχομένου που προσφέρεται. Επιπλέον, έμφαση θα δοθεί και στον τομέα της παροχής περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας.
Ακόμη, στον ΟΤΕ αναμένουν την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφορικά με το αν θα μπορέσει να μεταδίδει μέσω του ΟΤΕ TV τα ελεύθερα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία έχουν αποκλειστική συνεργασία με τη Nova μέχρι το τέλος του 2012. Η εισήγηση προς την ολομέλεια είναι υπέρ του ΟΤΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Forthnet/Nova ετοιμάζει να ξεκινήσει τη διάθεση μίας νέας υπηρεσίας on demand που θα επιτρέπει στους συνδρομητές της πλατφόρμας να μπορούν να δουν την ταινία ή την τηλεοπτική σειρά που επιθυμούν την ώρα που επιλέγουν, έχοντας να διαλέξουν μέσα από μία αρκετά ευρεία γκάμα περιεχομένου. Η υπηρεσία θα απαιτεί έναν τελευταίας γενιάς αποκωδικοποιητή με ενσωματωμένη λειτουργία PVR (personal video recording), ενώ το περιεχόμενο θα είναι σε υψηλή ευκρίνεια. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή η νέα υπηρεσία θα παρέχεται χωρίς επιπλέον χρέωση.
Στόχος της Forthnet, όπως σημειώνουν στελέχη της εταιρείας, είναι να προσφέρει μία βελτιωμένη εμπειρία θέασης στους συνδρομητές της Nova. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενίσχυση του 3D περιεχομένου που θα παρέχεται. Συγκεκριμένα, μία από τις ταινίες που θα είναι διαθέσιμες στη νέα υπηρεσία on demand θα είναι σε τρεις διαστάσεις.
Επίσης, η Forthnet σχεδιάζει μέσα στο β’ εξάμηνο την παροχή στους συνδρομητές της Nova τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο της πλατφόρμας σε οποιαδήποτε συσκευή και αν το επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένων και των tablets. Τα εξαιρετικά αυτά φιλόδοξα σχέδια βέβαια θα πρέπει να βρουν και τις αναγκαίες πηγές χρηματοδότησης μετά την πρόσφατη αναβολή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet.

8 σχόλια

  1. Θελω να κάνω μια προταση στην ΕΡΤ μιάς και την πληρώνουμε όλοι.
    Γιατι δεν παίρνετε εσείς στην ΕΡΤ το Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου?
    Η νοβα έδωσε ~45 εκατομμύρια ευρώ για 3 χρόνια και προφανώς βγαίνει με τόσους σχετικά λίγους συνδρομητές που έχει.
    Η ΕΡΤ με την τεράστια επιδότηση
    των 300 εκατομμυρίων δεν μπορεί να δώσει ας πούμε 50 εκατομμύρια και να πάρει τους αγώνες και να της μείνουν και λεφτά για παραγωγές?
    Υπάρχει περίπτωση κάποιος αντρας
    (προσέξτε το ντ στο αντρας) να μην συμφωνήσει και να επικροτήσει την κίνηση αυτή?
    Ασε τα έσοδα απο τις διαφημίσεις και το ότι η μεγάλη τηλεθέαση θα ανεβάσει οικονομικά το ποδόσφαιρο συνολικά.
    Στην Νοβα πληρώνουμε 60 ευρώ οπότε θα δικαιολογείτο να πληρώνουμε τα
    περίπου 20-30 ευρώ το δίμηνο στην ΕΡΤ μιάς και κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον έναν ποδοσφαιρόφιλο.
    Υπάρχουν βέβαια και οι άνδρες σαν τον Γαβαλά που αρέσκονται στο να βλέπουν επιδείξεις μόδας και κλασική μουσική αλλα ας πάνε μέγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SVSTO AR8RO! WWW.FLORINA-NEWSBLOG.BLOGSPOT.COM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ;

    ΕΔΩ ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

    ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΔΩΡΕΑΝ WIFI ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ααα ξέχασα να διευκρινίσω οτι η ΕΡΤ παίρνει απο εμάς περίπου 270 με 300 εκατομμύρια ευρώ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ και η Νοβα έδωσε 45 εκατομμύρια για τρια χρόνια στην Super League οπότε θα κοστίζει περίπου 15-17 εκατομμύρια τον χρόνο στην ΕΡΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιπλέον μια τέτοια κίνηση θα γαμούσε τους κωλογερμανούς του ΟΤΕ και σε λίγο καιρό η μετοχή του ΟΤΕ θα είχε 10 λεπτά.
    Βέβαια όλα αυτα προυποθέτουν οτι υπάρχει
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σιγα που θα πληρωνουμε το μπεο και τον βαρδινογιαννη και τον μαρινακη..
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ
    ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ..
    αρκετα φαγανε..

    σε λιγο θα βγει και κανενας αποβλακωμενος σαλονικιος να ζηταει επιδοτηση για τον ΜΠΑΟΚ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την ΕΡΤ την πληρώνεις ούτως η άλλως.
    Ποδόσφαιρο βλέπει όλη η Ελλάδα σχεδον.
    Το να μην Θέλουν 100.000 ατομα είναι σταγόνα στον ωκεανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστά και να δώσουμε και αυτό το μονοπώλιο στον ΟΤΕ των Γερμανών...Τόσα χρόνια ο ΟΤΕ δεν νοιάστηκε να τα βάλει στο connxTV τώρα το θυμήθηκε που μοιρίστηκε λεφτά που δεν μπορούσε να αγγίξει. Και τόσα χρόνια χάρις στη Νοβα κάτι χωριά σε βουνά βλέπουν Mega και Ant1. Το ποδόσφαιρο είναι το λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση