GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμπλοκή για το PSI...

Σημαντικές εκκρεμότητες φαίνεται πως παραμένουν στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ιδιωτών ομολογιούχων, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία...

Σημαντικές εκκρεμότητες φαίνεται πως παραμένουν στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ιδιωτών ομολογιούχων, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία επί του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI).
Mετά τις σημερινές επαφές των δύο πλευρών, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έκαναν γνωστό πως οι συνομιλίες θα επαναληφθούν σε λίγες μέρες κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα θα αξιοποιηθεί για επαφές, καθώς και για...
την ανάλυση επιμέρους παραμέτρων του χρηματοοικονομικού σχήματος. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν πως η Ελλάδα και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) συνομιλούν σε κλίμα εμπιστοσύνης και συναντίληψης, προσθέτοντας πως «η Ελλάδα ενεργεί βεβαίως στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και σε απόλυτη συνεννόηση με τους θεσμικούς της εταίρους».
IIF: Διακοπή συνομιλιών για επανεξέταση της εθελονικής προσέγγισης
Λίγο νωρίτερα το IIF ανακοίνωσε τη διακοπή των συζητήσεων με την Ελλάδα προκειμένου να εξεταστεί το αν η επιδιωκόμενη συμφωνία πρέπει να παραμείνει εθελοντική.
«Υπό τις συνθήκες, οι συζητήσεις με την Ελλάδα και τον επίσημο τομέα διεκόπησαν ώστε να εξεταστούν τα οφέλη μιας εθελοντικής προσέγγισης» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση των τραπεζιτών.
«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής ηγεσίας, η πρόταση που τέθηκε ... δεν είχε ως αποτέλεσμα την εποικοδομητική ανταπόκριση όλων των πλευρών, ώστε να διατηρηθεί ο εθελοντικός χαρακτήρας στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, με βάση τη συμφωνία της 26-27ης Οκτωβρίου (ΕΕ)» προστίθεται στην ανακοίνωση, όπως επίσης οι δανειστές σημειώνουν: «Ευελπιστούμε πως η Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ευρωζώνης, θα είναι σε θέση να επαναπροσεγγίσει εποικοδομητικά τον ιδιωτικό τομέα με στόχο να ολοκληρωθεί μία αμοιβαίως αποδεκτή συμφωνία για την εθελοντική ανταλλαγή του χρέους που θα συνάδει με τη συμφωνία της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, προς το καλύτερο συμφέρον της Ελλάδος και της ευρωζώνης».
Ανώνυμη πηγή προσκείμενη στις συνομιλίες, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, μετέφερε ένα κλίμα «ακραίας έντασης» στις διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας πως οι εμπλεκόμενες πλευρές «οφείλουν να αντιληφθούν την πολύ σοβαρή κατάσταση» προκειμένου «να αποφευχθούν τα χειρότερα».

6 σχόλια

  1. ισχυρη ελλαδα,ολυμπιακοι,ευρω13 Ιαν 2012, 8:08:00 μ.μ.

    μα γιατι παιρνετε τοσα λιγα,
    απο τους τεμπεληδες ελληνες..
    παρτε κιαλλα..
    μαλακες ειναι
    και παντα νδ-πασοκ
    θα ψηφιζουνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμεις,οι δημιουργοι του πλουτου13 Ιαν 2012, 8:11:00 μ.μ.

    ταχουμε εξω τα λεφτα μας..
    εσεις μαλακες ψηφοφοροι
    δεν εχετε αλλη επιλογη
    απο το να μας ξαναψηφισετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KOΛΑΦΟΣ-ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ PSI!

    Παπαδήμος, Βενιζέλος και Καρατζαφέρης οδηγούν την Ελλάδα σε νέα Μικρασιατική Καταστροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οπως τα λεει ο 8.12..
    δυστυχως,τελειωσαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δυστυχώς...
    AΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ PSI!

    Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, οι συνομιλίες μεταξύ IIF και κυβέρνησης σταμάτησαν…

    Ο λόγος ότι δεν υπάρχει συνεργασία από ελληνικής πλευράς, μια κίνηση που καίει προσωπικά τους Παπαδήμο και Βενιζέλο.

    Απίστευτη δικαίωση για όλους εμάς
    (και στο ΟΛΥΜΠΙΑ) που λέμε εδώ και καιρό ότι δεν έχει υπάρξει ΚΑΜΙΑ απολύτως πρόοδος
    – παρά τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι οι εξελίξεις είναι θετικές –
    και το μόνο που γίνεται είναι να προσπαθούν να εξαναγκάσουν τους κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν στο PSI.

    Όπως φαίνεται, αν το Υπουργείο Οικονομικών και το Μαξίμου αλλάξουν στάση και σκεπτικό, τότε οι συνομιλίες θα “ξεπαγώσουν” την ερχόμενη Τετάρτη (σ.σ. κάτι ξέραμε που λέγαμε χθες για την επικείμενη 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων Τρίτη και Τετάρτη που αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ).

    Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Ελλάδα θα πρέπει να βρει τρόπους να πείσει τους κατόχους ομολόγων να συμμετάσχουν “εθελοντικά” και όχι ενεργοποιώντας τις ρήτρες συλλογικής δράσης που εξαναγκάζουν τις ιδιώτες να συμμετάσχουν στο PSI.

    Η προσωρινή εγκατάλειψη του PSI, δεν θεωρείται άσχετη με την σημερινή φημολογία ότι η S&P θα υποβαθμίσει εντός της ημέρας αρκετές χώρες της ΕΕ, μεταξύ αυτών και τις Γαλλία και Αυστρία, που θα χάσουν την αξιολόγηση “ΑΑΑ”, δημιουργώντας πανικό στην Ευρώπη.
    Ήδη, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, το ευρώ από το 1,28 που βρισκόταν κινείται κάτω από το 1,27.


    Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιανουαρίου 13, 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΕΑ

    η Αννα Διαμαντοπουλου μπροστα στο μεγαλυτερο σκανδαλο της καριερας της

    Ειχε καλεσει στην Βουλη την ανυπαρκτη - χωρις ΑΦΜ --Ελμε Προτυπων να εισηγηθει για τα Προτυπα Πειραματικα σχολεια!

    Η ΕΛΜΕ Προτύπων με Προεδρο την δεξια Παπατσιμπα Λαμπρινη που εκπροσωπεί μόνο δύο – τρία σχολεία από τα 45 Σχολεία!!!

    Είναι μια ΕΛΜΕ – σφραγίδα με ελάχιστα μέλη και από τα δύο – τρία αυτά Σχολεία, γιατί οι πιο πολλοί εκπαιδευτικοί απέχουν. Οι καταγγελίες λένε ότι η λεγόμενη ΕΛΜΕ Προτύπων εκπροσωπεί μόνο δύο – τρία Σχολεία.
    Η ΕΛΜΕ ΠΡΟΤΥΠΩΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΜ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!

    Το υπουργείο επέλεξε ως μοναδικό συνομιλητή την ΕΛΜΕ Προτύπων, μέλη της οποίας διόρισε και στην «Επιτροπή για την αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας των Πειραματικών Σχολείων της χώρας» (Φ.27/1546/165287/Γ1/29.12.
    2010 – οι 3 από τους 4 καθηγητές που διοριστηκαν απο την Διαμαντοπουλου ανηκουν στην ανυπαρκτη ΕΛΜΕ Προτυπων!!


    Ερχεται μεγαλο σκανδαλο!!
    Ερχεται και το ΣΔΟΕ για την ανυπαρκη ΕΛΜΕ Προτυπων που επερνε εισφορες, λεφτα, συνδικαλιστικες αδειες, μειωμενο ωραριο διδασκαλιας, εκβιασμους κλπ..

    Πασπίτες Παιδειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση