GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποκάλυψη: Για το PSI στην Ελλάδα ο Βεστερβέλε!..

Από το http://neosteki.blogspot.com/ Η βρετανική εφημερίδα Financial Times, στην ηλεκτρονική της έκδοση, αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο...

Από το http://neosteki.blogspot.com/

Η βρετανική εφημερίδα Financial Times, στην ηλεκτρονική της έκδοση, αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που βρέθηκε στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών (!) της Γερμανίας, Γκουίντο Βεστερβέλε. Η βρετανική εφημερίδα Financial Times, με σημερινό της δημοσίευμα λύνει το «μυστήριο» της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών (!) στην Ελλάδα.
Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δέχονται τις τελευταίες ώρες πιέσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σχετικά...
με τη στάση τους σε ενδεχόμενη κατάρρευση των διαβουλεύσεων για το PSI.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας βρέθηκε στην Αθήνα για να συζητήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία των διαβουλεύσεων για το PSI!
Ο πρόεδρος του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, δηλώνει στην εφημερίδα Financial Times, ότι οι δύο πλευρές (Ελλάδα και IIF) πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, εάν η Ελλάδα θέλει να προλάβει τις όποιες εξελίξεις δρομολογήσει η λήξη ομολόγων αξίας 14,4 δις στις 20 Μαρτίου.
Πηγές σημειώνουν στην εφημερίδα ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονταν για αρκετές ημέρες σε καλό δρόμο, αλλά τελικά προέκυψαν «διαφωνίες» σχετικά με το επιτόκιο των νέων ομολόγων.
Όπως αναφέρει η Financial Times, σε περίπτωση που το επιτόκιο δεν ξεπεράσει το 2% ή 3%, το συνολικό «κόστος» για τους κατόχους των ομολόγων θα αγγίξει το 80% της σημερινής τους αξίας, ενώ σημειώνει ότι από τους βασικούς κατόχους ελληνικών ομολόγων είναι και οι ελληνικές τράπεζες, με συνολική έκθεση περίπου 40 δις. ευρώ.
Η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών για να συζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με το PSI με τον Έλληνα πρωθυπουργό, συμπληρώνει το παζλ της Γερμανικής οικονομικής κατοχής και της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας. Η Γερμανία θέτει πλέον σε εφαρμογή το πολιτικο-οικονομικό της σχέδιο για οικονομική κατοχή της ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση