GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέχεια στις διαπραγματεύσεις για το PSI, στην Αθήνα ο Τσαρλς Νταλάρα...

Ο επικεφαλής των ιδιωτών ομολογιούχων Τσαρλς Νταλάρα επιστρέφει στην Αθήνα την Πέμπτη με στόχο οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνι...

Ο επικεφαλής των ιδιωτών ομολογιούχων Τσαρλς Νταλάρα επιστρέφει στην Αθήνα την Πέμπτη με στόχο οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους (PSI) να ολοκληρωθούν «ακόμη και μέσα στην εβδομάδα», όπως δήλωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. O Λουκάς Παπαδήμος θα έχει στις 15:00 συνάντηση με τους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση για τη...
νέα δανειακή σύμβαση, ενώ στις 20:00 θα δεχθεί τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.
«Ο στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία για όλα τα εκκρεμή νομικά και τεχνικά ζητήματα το συντομότερο δυνατόν» τονίζεται σε ανακοίνωση του IIF, στην οποία επισημαίνεται ακόμη η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει ομάδα εμπειρογνωμόνων στην Αθήνα για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις νομικές λεπτομέρειες και τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην εθελοντική διεξαγωγή του PSI.Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο κ. Νταλάρα κομίζει πρόταση στην Αθήνα για ένα μεσοσταθμικό επιτόκιο χαμηλότερο του 4% και συγκεκριμένα κοντά στο 3,80%.
«Ο κύριος Νταλάρα έρχεται για διαπραγματεύσεις αύριο στην Αθήνα. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το PSI ακόμη και μέσα στην εβδομάδα» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής σε δημοσιογράφους. Υπογράμμισε ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του PSI βρίσκονται στην πιο λεπτή τους φάση και ότι από την πορεία του προγράμματος αυτού και το νέο οικονομικό πρόγραμμα 2013-2015 θα κριθεί η επιβίωση της χώρας. «Το αποκλειστικό μέλημα του πρωθυπουργού είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI και το πρόγραμμα 2013-2015» υποστήριξε ο κ. Καψής. «Από αυτό θα εξαρτηθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας και το αν θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία» κατέληξε, ζητώντας «σοβαρότητα από όλο το πολιτικό σύστημα».
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσ.Νταλάρα αποχώρησε το Σάββατο από την Αθήνα, χωρίς οι συζητήσεις κυβέρνησης και ιδιωτών ομολογιούχων να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές οι δύο πλευρές συνέκλιναν σε κλιμακωτό επιτόκιο που μεσοσταθμικά θα διαμορφωνόταν κοντά στο 4%. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από το Eurogroup της Δευτέρας, οι υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης ζητούν επιτόκιο χαμηλότερο του 4%.
Χθες η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί συμμετοχή του δημόσιου τομέα στην απομείωση του ελληνικού χρέους αν δεν υπάρξει συμφωνία. Πάντως σήμερα, το ΔΝΤ διέψευσε τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει ζητήσει από την ΕΚΤ να παίξει «συγκεκριμένο ρόλο» στο πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού χρέους, δηλαδή να συμμετέχει στο PSI.

1 σχόλιο

  1. ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΖΟΥΜΕ.ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ 1821 .ΕΔΙΝΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΨΙΧΟΥΛΑ.ΧΩΡΙΑ ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ.ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΓΓΛΕΖΕΣ...ΕΤΣΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΦΥΣΙΚΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ,ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ .ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.ΤΟΣΑ ΤΕΦΤΕΡΙΑ ΞΕΦΥΛΙΣΕ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση