GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αrtfools Video Festival 2012: Νεανικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Λάρισα...

Το 4ο νεανικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, « Αrtfools Video Festival 2012 », πραγματοποιείται στη Λάρισα, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνον...

Το 4ο νεανικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, «Αrtfools Video Festival 2012», πραγματοποιείται στη Λάρισα, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται  στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Το διαγωνιστικό τμήμα περιλαμβάνει: Ελληνικό Διαγωνιστικό, Διεθνές Διαγωνιστικό και Μαθητικές ταινίες.
Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται υπό την...
αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και τη στήριξη του ΤΕΙ Λάρισας, συγκεντρώνει ταινίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό.
Συνολικά θα προβληθούν 35 ταινίες απ' όλη την Ελλάδα και 15 ταινίες από το εξωτερικό. Ενδεικτικά υπάρχουν συμμετοχές από Αίγυπτο, Σερβία, Ισπανία, Πολωνία, Γαλλία, Τουρκία και Αγγλία.
Επιμέρους κατηγορίες είναι αυτές της «νεανικής οθόνης» όπου προβάλλονται ταινίες για μαθητές, σε συνεργασία με το 52ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Γκαίτε, του Γαλλικού κινηματογράφου, αλλά και του Ελληνικού, στο πλαίσιο της οποίας προβάλλεται η ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα «Απ' τα κόκαλα βγαλμένα». Στο μαθητικό τμήμα φέτος συμμετέχουν 12 σχολεία από όλη την Ελλάδα.
Στη τελετή λήξης του φεστιβάλ θα απονεμηθούν βραβεία στις τρεις καλύτερες ταινίες από τον Διεθνή και τον Ελληνικό κινηματογράφο, στις καλύτερες μαθητικές ταινίες, ενώ υπάρχει και το βραβείο για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο Λαρισαίο δημιουργό, αλλά και βραβείο ιδιαίτερου κοινωνικού μηνύματος από την Ένωση Χημικών. Επιπλέον θα υπάρξουν ειδικές διακρίσεις κατά την κρίση της επιτροπής.
Τέλος, στο «Χατζηγιάννειο», τις ημέρες των προβολών διεξάγεται και διαγωνισμός φωτογραφίας με τίτλο «Εν άστει υπό...μένοντες», στα πλαίσια του οποίου θα εκτεθούν 30 φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση