GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Süddeutsche Zeitung: Ο αμφιλεγόμενος κ. Ράιχενμπαχ...

Σχόλιο της Christiane Schlötzer δημοσιεύεται στις Οικονομικές Σελίδες της Süddeutsche Zeitung με τον τίτλο «Αποστολή στην Αθήνα», το οποίο ...

Σχόλιο της Christiane Schlötzer δημοσιεύεται στις Οικονομικές Σελίδες της Süddeutsche Zeitung με τον τίτλο «Αποστολή στην Αθήνα», το οποίο αναφέρεται στο πρόσωπο και στο έργο του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Horst Reichenbach, στην Αθήνα ως ενός εκ των «ανερχόμενων» της οικονομίας για το 2011.
Λίγοι άνθρωποι προσελκύουν στο...
πρόσωπό τους τόσο φιλικά συναισθήματα, αλλά ταυτόχρονα και εχθρότητα. Υπάρχουν Έλληνες που δεν θα ήθελαν τίποτα περισσότερο από το να εργάζονται για τον Horst Reichenbach. Και αυτό, επειδή ελπίζουν ότι ο Γερμανός επικεφαλής της Task Force, στην υπηρεσία της ΕΕ, θα οδηγήσει τη χώρα τους και το δαιδαλώδη γραφειοκρατικό μηχανισμό στον 21ο αι. – με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου δαπανών στα δημόσια νοσοκομεία και Κτηματολόγιο.
Υπάρχουν, ωστόσο, και λίγοι Έλληνες, οι οποίοι θα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, εάν ο 66χρονος Γερμανός, ο οποίος εργάστηκε επί 30 έτη πίσω από τη κεντρική σκηνή στις Βρυξέλλες, εγκατέλειπε οριστικά την Ελλάδα. Και αυτό επειδή ο άνθρωπος αυτός με το ευγενικό ύφος μπορεί να γίνει πολύ πείσμων, όταν ζητάει από Υπουργούς την άρση κακώς κειμένων.
Το πρόσωπο του Reichenbach δεν βρέθηκε ποτέ τόσο συχνά όσο φέτος στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Δεν υπήρξε ελληνική εφημερίδα ή τηλεοπτικός σταθμός που να μην ακολούθησε τον εκπρόσωπο της ΕΕ στις διαδρομές του στην ελληνική πρωτεύουσα.
Η ξαφνική αυτή δημόσια ενασχόληση με το πρόσωπό του δεν ήταν απαραιτήτως απολαυστική για εκείνον. Λαϊκές εφημερίδες τον αποκάλεσαν μέχρι και γκάουλαϊτερ (Gauleiter), δεδομένου ότι οι γερμανικές συμβουλές δεν βρίσκουν αυτό το διάστημα πάντα θετική υποδοχή στην Αθήνα.
Το γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από τις Βρυξέλλες, κατέστησε τη δουλειά του Reichenbach ακόμη δυσκολότερη. Μετά την παραίτηση Παπανδρέου, ο Reichenbach χρειάστηκε να λάβει νέα εντολή από τον Πρωθυπουργό Παπαδήμο.
Η θητεία του Λουκά Παπαδήμου δεν προβλέπεται μακρά και για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης δεν γνωρίζει, εάν η αποστολή του θα στεφθεί τελικά με επιτυχία.

2 σχόλια

  1. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!
    Νεο σκανδαλο αποκαλυψε το Εθνος ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΔΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!Οι πρωτες απολυσεις δημοσιων υπαλληλων εγιναν σε αυτο το αρρωστημενο περιβαλλον δωσιλογων και κλεφτων και κομματοσκυλων.
    Ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης και η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου .αυτος σιγουρα δε φοβατε την εφεδρεια...
    Ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας...
    Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να "τρέχει" όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο...
    στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας. Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν) .Για την ιστορια τις απολυσεις που εισηγηθηκε το κοπροσκυλο ο Καλημερης υπεγραψε η Μπιρμπιλη και το λαμογιο ο προεδρος Αρβανιτης (καθηγητης τοπογραφιας πολλα δε μαζευονται με καθηγητες τωρα τελευταια???)
    Eπίσης πανικος εχει πιασει τους ρουφιανους υπαλληλους του κτηματολογιο (που πουλησαν τους απολυμενους συναδερφους τους καθως δεν απεργησαν καν για να τους βοηθησουν οταν μπορουσαν),καθως ακουγεται οτι αυτη η δεκο παει για πωληση σε ιδιωτες!Ουστ ρουφιανοπαιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλογες εδω και τωρα ! να φυγουν οι ανικανοι

    για δειτε και αλλου(πχ τραπεζες)
    οι συμβουλοι προτεινουν
    μειωσεις μισθων και απολυσεις
    και αμειβονται με
    αυξησεις μισθων και προσληψεις..

    ωραια δουλεια..
    συμβουλος των ντον κορλεονε..


    Εξαιρουνται και απο τις περικοπες τα λαμογια..
    ανεξαρτητες αρχες, ερτ..
    τα οργανα του καθεστωτος..

    τσαουσεσκου,σανταμ,κανταφι,μιλοσεβιτς, παπανδρέου σοϊ, καρατζαφύρερ...
    ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ
    Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟΣ κατάλογος των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση