GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συλλήψεις και έρευνα στη Sun...

Ένας εν ενεργεία αστυνομικός και τέσσερις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν το , ενώ ερευνήθηκαν τα γραφεία της Sun στο πλαίσιο ερευνών της Σκότλα...

Ένας εν ενεργεία αστυνομικός και τέσσερις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν το , ενώ ερευνήθηκαν τα γραφεία της Sun στο πλαίσιο ερευνών της Σκότλαντ Γιαρντ για την υπόθεση δωροδοκίας αστυνομικών που συνδέεται με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από τον όμιλο της News Corp.
Οι τρεις από τους υπόπτους συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στα σπίτια τους, στο Λονδίνο και το Έσεξ, όπως..
ανακοινώθηκε από τις Αρχές. Ο τέταρτος εμφανίστηκε μόνος του στην Αστυνομία, ενώ ο πέμπτος συνελήφθη "στο χώρο εργασίας του, μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ταυτότητα των συλληφθέντων δεν ανακοινώθηκε. Ωστόσο ο όμιλος News Corporation του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ διευκρίνισε ότι οι τέσσερις είναι "πρώην ή νυν εργαζόμενοι" στη Sun.
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον πρώην βοηθό αρχισυντάκτη, τον πρώην διευθυντή σύνταξης, τον υπεύθυνο του αστυνομικού ρεπορτάζ και έναν αρχισυντάκτη ειδήσεων.
Συνολικά από την Αστυνομία έχουν συλληφθεί 13 άτομα που σχετίζονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά σε κανένα δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες. ʼλλοι δύο ανώτατοι αστυνομικοί έχουν παραιτηθεί εξαιτίας της ίδιας υπόθεσης. Οι έρευνες της αστυνομίας γίνονται παράλληλα με εκείνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών από τη News of the World.
Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι η εφημερίδα υπέκλεψε τηλεφωνήματα ή μηνύματα τουλάχιστον 800 ατόμων -διασημοτήτων κυρίως από το χώρο του θεάματος, μελών της βασιλικής οικογένειας και άλλων- από το 2000 και μετά.
Η Sun, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία, ανήκει στον όμιλο του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ, όπως και η News of the World η οποία έκλεισε το περασμένο καλοκαίρι όταν αποκαλύφθηκε ότι πραγματοποιούσε επί χρόνια τηλεφωνικές υποκλοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση