GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πουλάκης Vs Aγοραστού: Αστοχίες και ερωτηματικά κατά τη διαδικασία λύσης της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε...

Από το aftodioikisi.gr Νέα τροπή πήρε η συζήτηση της επερώτησης του επικεφαλής της « Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας » Κώστα ...

Από το aftodioikisi.gr

Νέα τροπή πήρε η συζήτηση της επερώτησης του επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» Κώστα Πουλάκη, σχετικά με την καθυστέρηση της διαδικασίας μεταφοράς των εργαζομένων του ΚΕΚ της (υπό εκκαθάριση τότε) ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους (έχουν προχωρήσει σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας), μετά την πρόσφατη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για...
αναβίωση της εταιρείας ελέω... Αδώνιδος Γεωργιάδη.
Κατά την ομιλία του, ο Κ. Πουλάκης, αφού υπενθύμισε το μακρό ιστορικό της λύσης και εν συνεχεία αναβίωσης της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. και την οδύσσεια των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι και σε πλήρη αβεβαιότητα, παρέθεσε μία σειρά από αστοχίες της περιφερειακής Αρχής κατά τη διαδικασία, οι οποίες, όπως είπε, «γεννούν ερωτηματικά τόσο για την ικανότητα όσο και για τις προθέσεις των παρατάξεων της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης».
Αναλυτικά, ο κ. Πουλάκης έθεσε μεταξύ άλλων ερωτήματα, σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο θέμα των εργαζομένων του ΚΕΚ της ΚΕΚΑΝΕΜ, τη μεταφορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μόνο των περιουσιακών δικαιωμάτων (προγραμμάτων κατάρτισης) και όχι των υποχρεώσεων του κλάδου του ΚΕΚ, αλλά και το αν τελικά θα υλοποιήσει τα προγράμματα το ΚΕΚ ΠΕΛ ή σχεδιάζεται και η ανάθεσή τους σε ιδιωτικά ΚΕΚ.
Ειδικά, ως προς την εμπλοκή με την υλοποίηση του προγράμματος LEADER, χάριν του οποίου δημιουργήθηκε και το ζήτημα της αναβίωσης της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε., ο Κ. Πουλάκης ανέφερε ότι η δομή του ΚΕΚ έπρεπε να είχε κλείσει ήδη από τον Ιανουάριο του 2011, με ταυτόχρονη μεταφορά του προσωπικού, παραμένοντας ενεργή μόνο η ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. ως προς την αναπτυξιακή της διάσταση, ενώ αντίθετα, αυτή τη στιγμή με τη λύση και αναβίωση της ΚΕΚΑΝΕΜ για το LEADER, η περιφερειακή Αρχή δείχνει έλλειψη σχεδιασμού και προχειρότητα, ενώ απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό αναρωτήθηκε:
«Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι θα πληρώσουν τα λάθη σας; Γιατί δεν φροντίσατε να μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το LEADER ως δικαίωμα, δυνάμει του Άρθρου 198 του Ν. 3852, όπως κάνατε με τα 4 προγράμματα κατάρτισης του ΚΕΚ της ΚΕΚΑΝΕΜ, ώστε να μην οδηγηθείτε σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε αναβίωση μιας χρεοκοπημένης εταιρίας; Γιατί πήγατε χωρίς τεκμηριωμένες νομικές θέσεις να διαπραγματευτείτε το LEADER;»
Ως προς το ζήτημα δε που δημιουργήθηκε στην εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων του ΚΕΚ της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε., ο Κ. Πουλάκης κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση, με την οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί το πισωγύρισμα και η περαιτέρω καθυστέρηση στη μεταφορά των εργαζομένων, τουλάχιστον για άλλους 7-8 μήνες.
Συγκεκριμένα πρότεινε, στη γ.σ.. των μετόχων της ΚΕΚΑΝΕΜ, όπου θα αποφασιστεί η αναβίωση, να θεωρηθεί ότι η αναβίωση της εταιρείας  δεν εμπεριέχει την  δομή  ΚΕΚ που καταργήθηκε ήδη με την επελθούσα στις 21/7/2011 λύση. Όπως διευκρίνισε, «Είναι ο μοναδικός τρόπος να εξασφαλιστεί η μεταφορά των εργαζόμενων του ΚΕΚ άμεσα. Μια τέτοια διευθέτηση προφανώς δεν επηρεάζει καθόλου την επιχειρούμενη αναβίωση, ενώ ταυτόχρονα είναι επωφελής και για τους εργαζόμενους και για την εταιρία».
Κλείνοντας ο κ. Πουλάκης υπενθύμισε προς τον Κ. Αγοραστό ότι προεκλογικά ήταν από τους ένθερμους υποστηρικτές της λύσης και μεταφοράς του προσωπικού του ΚΕΚ της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. Όπως είπε χαρακτηριστικά:
«Με δεδομένο - ελπίζουμε - ότι ακόμα συμφωνείτε με την προεκλογική σας θέση, θα πρέπει σίγουρα να αναρωτηθείτε για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών σας. Κινδυνεύετε πια να κατηγορηθείτε από όλους εμάς αλλά και από το ευρύ κοινό, όχι μόνο για αναποτελεσματικότητα, αλλά πολύ φοβούμαι και για σκοπιμότητα. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε από τις μέχρι τώρα ενέργειές σας ότι συνεχίζετε την ίδια πολιτική που εσείς λίγους μήνες πριν σ' αυτή την αίθουσα στηλιτεύατε, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση χρεών, την ομηρία των εργαζομένων και τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας σε συνεργία με ιδιώτες».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πλήρη τοποθέτηση του Κώστα Πουλάκη.

3 σχόλια

  1. Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΕΛΕΡΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

    Εκλέχθηκε καθηγήτρια Βυζαντινού Πολιτισμού παρανόμως και παρατύπως χωρίς να έχει διδάξει ούτε μια ώρα σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα και χωρίς να έχει επιβλέψει μια διδακτορική διατριβή, όπως επιβάλλει ο νόμος. Μάλιστα δεν δίστασε να εμπλακεί σε ποινικές διαμάχες ακόμη και με φοιτητές της! Κι όμως η κα Ελένη Σαράντη υπέβαλε υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προφανώς γιατί έχει τις πλάτες του διαβόητου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παπαθεοδώρου γνωστού για τις κορώνες του υπέρ της δήθεν αυτοτέλειας των πανεπιστημίων και τον καιροσκοπισμό των απόψεών του με μόνο στόχο την κατάχρηση της καρέκλας του Πρύτανη! Η κα Σαράντη τυγχάνει πλήρους ασυλίας και προστασίας από τον Πρύτανη, παρά το γεγονός ότι έχει εξοργίσει όλα τα συλλογικά όργανα στα οποία συμμετέχει εξαιτίας της επιθετικής, υπεροπτικής και προκλητικής της συμπεριφοράς. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω κυρία προκαλεί, επιδιώκοντας παρ' αξίαν υψηλές θέσεις επειδή έχει ισχυρούς προστάτες στον κομματικό και πανεπιστημιακό χώρο, όπως τον Υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Λοβέρδο και τον πασίγνωστο συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ κ. Καπελέρη. Τώρα λοιπόν η κα Σαράντη εκμεταλλεύεται αυτές τις γνωριμίες για να κάνει καριέρα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μια που δεν το πέτυχε αυτό στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Τέτοια δημόσια πανεπιστήμια κάποιοι προσπαθούν να στήσουν στην Πελοπόννησο! Οι ψηφοφόροι όμως σίγουρα δεν θα τους αφήσουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ Ο ΠΟΥΠΑΚΗΣ ΤΗΣ ΓΕΣΕΕ..
    ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕ.
    ΕΓΙΝΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΑΙΡΟ,ΑΣΧΕΤΟ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, Ο ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΨΟΓΑ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
    ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΚΑΝΕΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση