GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

XA:Στον ρυθμό του PSI...

Από το  sofokleous10.gr Μικρή ανοδική αντίδραση με περιορισμένο όμως τζίρο παρατηρούμε στις τελευταίες συνεδριάσεις στο Χ.Α. Στην εγχώρια...

Από το sofokleous10.gr

Μικρή ανοδική αντίδραση με περιορισμένο όμως τζίρο παρατηρούμε στις τελευταίες συνεδριάσεις στο Χ.Α. Στην εγχώρια επικαιρότητα κυριαρχεί το PSI, η θετική έκβαση του οποίου θα σημάνει πολλά για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Στο διεθνές τοπίο αίσθηση προκάλεσαν οι μαζικές υποβαθμίσεις χωρών της Ευρωζώνης από τον οίκο αξιολόγησης S&P.
Την τρέχουσα εβδομάδα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, με το IIF που συντονίζει τη διαδικασία να κάνει λόγο για...
"διακοπή στις συνομιλίες ώστε να επανεξεταστεί η εθελοντική φύση του προγράμματος". ΟΙ διαπραγματεύσεις είναι πολύ λεπτές καθώς φαίνεται να εντοπίζονται ισχυρές διαφωνίες στις δύο πλευρές στο θέμα του επιτοκίου, κυρίως. Οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν πιθανότατα όταν βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ ενός επιτοκίου που θα καθιστά το ελληνικό χρέος βιώσιμο (κάτω από το 4% σύμφωνα με το ΔΝΤ) και σε ένα επιτόκιο που θα σημάνει αυξημένη εθελοντική συμμετοχή (γύρω στο 5% σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς). Στην αγορά είναι έντονη η φημολογία ότι δε θα αποφευχθεί η ενεργοποίηση ρήτρας συλλογικής δράσης. Μεγάλο ερωτηματικό στην επενδυτική κοινότητα προξενεί το αν θα πληρωθεί το ομόλογο Μαρτίου 2012 και τι θα γίνει με τα ομόλογα της ΕΚΤ. Χρόνος υπάρχει καθώς η δημόσια πρόταση προς τους ιδιώτες επενδυτές και η εκδήλωση συμμετοχής των ιδιωτών είναι προγραμματισμένη για το Φεβρουάριο. Η διαμεσολάβηση των Ευρωπαίων εταίρων αναμένεται καταλυτική για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.
Δεν σκόρπισε τον πανικό στις Ευρωπαϊκές αγορές η μαζική υποβάθμιση των χωρών της Ευρωζώνης από την S&P και ενδεχομένως να είχε προεξοφληθεί. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απώλεια του ΑΑΑ από τη Γαλλία, η απώλεια του Α από την Ιταλία και η τοποθέτηση στην κατηγορία junk των ομολόγων της Κύπρου και Πορτογαλίας. Η υποβάθμιση είχε ως τώρα μικρό αντίκτυπο στις βραχυπρόθεσμες εκδόσεις χρέους των χωρών αλλά θα πρέπει να αναμένουμε τις μεσοπρόθεσμες για πιο σίγουρα συμπεράσματα.
Μετά από 6 πτωτικές συνεδριάσεις στην αρχή του νέου έτους ακολούθησαν 5 ανοδικές για το Γενικό Δείκτη, φαινόμενο αρκετά σπάνιο τον τελευταίο καιρό που είχαμε να το δούμε από τον περασμένο Ιανουάριο. Παρά την καθυστερημένη εμφάνιση του January effect δεν υπάρχει αύξηση στον όγκο συναλλαγών που θα υποδείκνυε κάποια αλλαγή τάσης, έστω βραχυπρόθεσμα. Από τεχνική άποψη η διάσπαση της περιοχής των 655 μονάδων είναι κρίσιμη αλλά το χαμηλό επίπεδο συναλλαγών μειώνει τις ελπίδες για ραγδαία αλλαγή κλίματος. Προέχει η διατήρηση των 630 μονάδων που θα κριθεί από τις διαπραγματεύσεις του PSI. Η έλευση των επικεφαλής της τρόικας περνάει σε δεύτερη μοίρα αυτήν την περίοδο, αλλά είναι αρκετά σημαντική γιατί υπάρχουν αρκετά εκκρεμή θέματα στα δημοσιονομικά της χώρας, πέραν του PSI.
Η αγωνία παραμένει για τις τράπεζες παρά το ότι οι τιμές τους έχουν απομακρυνθεί ελαφρώς από τα χαμηλά της 1ης εβδομάδας του έτους. Αυτό ίσως συνδέεται και με φήμες περί διαχειρίσιμων απωλειών από τα tests της Blackrock. Οι εκτιμώμενες απώλειες €10 δις σε βάθος τριετίας δεν τρομάζουν καθώς φέτος μόνο στο εννεάμηνο οι αμιγώς ελληνικές εισηγμένες τράπεζες κατέγραψαν επισφάλειες ύψους €5 δις. Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα βελτίωσε το δείκτη Core Tier I κατά 45 μονάδες βάσης με την επαναγορά των τίτλων της. Η ενίσχυση αυτή μαζί με την ενίσχυση με τις προνομιούχες οδηγούν το δείκτη της ΕΤΕ στο 11,5% περίπου, που δεν είναι αρκετό όμως ελέω PSI.

3 σχόλια

  1. Ρε τομάρια της ΓΣΕΕ γλυφες μέχρι και πίπες παίρνετε να βολευτείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EXETE KANEI ΘEO TO XRHMA ARA ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΑΙ TON SATANA.ΤΟ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ .ΝΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΤΟ [ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟΙΒΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ] ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.ΤΙ ΣΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ .ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΝΟΣΦΕΡΑΤΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΧ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ.ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση