GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο 159,1% του ΑΕΠ το ελληνικό κρατικό χρέος στο γ΄ τρίμηνο του 2011...

Το υψηλότερο ποσοστό αναφορικά με τη σχέση χρέους προς ΑΕΠ, εμφάνιζε η Ελλάδα, στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2011. Το ελληνικό ποσοστό α...

Το υψηλότερο ποσοστό αναφορικά με τη σχέση χρέους προς ΑΕΠ, εμφάνιζε η Ελλάδα, στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2011. Το ελληνικό ποσοστό αγγίζει το 159,1%. Την Ελλάδα ακολουθεί η Ιταλία με119,6% και τρίτη έρχεται η Πορτογαλία με ποσοστό 110,1%. Έπεται η Ιρλανδία με ποσοστό 104,9% ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η Εσθονία με...
6,1% και το Λουξεμβούργο με 18,5%.
Το δημόσιο χρέος των κρατών μελών της ευρωζώνης κατέγραψε ελαφρά μείωση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011, έναντι του προηγουμένου τριμήνου, στο επίπεδο του 87,4% του ΑΕΠ έναντι 87,7%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat. Σε απόλυτους αριθμούς ωστόσο, και όχι ως ποσοστό του ΑΕΠ, σημείωσε ελαφρά αύξηση, διαμορφούμενο σε 8,19 τρισ.ευρώ. Η Eurostat, έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τέτοια στοιχεία.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο νέος αυτός δείκτης συμπληρώνει τα ετήσια στοιχεία για τα οποία παρέχεται πληροφόρηση δύο φορές ετησίως, καθώς και επί των ειδοποιήσεων σχετικά με τις διαδικασίες υπερβολικού ελλείμματος και παρέχεται έτσι μια καλύτερη δυνατότητα παρακολούθησης της βραχυπρόθεσμης τάσης του δημοσίου χρέους.
Τέλος, σημειώνεται ότι έναντι του τρίτου τριμήνου του 2010 η σχέση χρέους προς ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε από 83,2% σε 87,4%.

6 σχόλια

  1. Ειδηση

    στην τροικα και στους τραπεζιτες εχει κανει μηνυση
    ο δρ Κουτσουκο
    και εχει σχηματιστει η Π.2399 δικογραφια

    γιατι το πρεσσ σιωπα την μηνυση του δοκτωρα?

    Γιαννης πασοκ

    6 Φεβ 2012 5:59:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενοδοχεία για τους χιλιάδες άστεγους
    Ethnos.grEthnos.gr – 41 λεπτά πριν

    Διεύθυνση e-mail
    Εκτύπωση

    Ξενοδοχεία για τους χιλιάδες άστεγουςΜεγέθυνση

    Ξενοδοχεία για τους χιλιάδες άστεγους

    Όπως έγινε γνωστό θα διατεθούν 400.000 ευρώ στον Δήμο Αθηναίων και άλλες 100.000 ευρώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να επιλεγούν υπάρχουσες δομές (κτίρια, ξενοδοχεία κ.ά), όπου θα στεγαστούν οι νεοάστεγοι.

    Το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει, επίσης, κονδύλι 300.000 ευρώ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να στηρίξει συμπληρωματικά το πρόγραμμα σίτισης των αστέγων.

    Ήδη άρχισε η καταγραφή των αστέγων, καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί τα κριτήρια με βάση τα οποία κάποιος θα υπαχθεί στην κατηγορία αυτή, ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για να διερευνηθεί πόσες υποστηρικτικές δομές θα χρειαστούν για τη στέγασή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΤΑΤΡΩΝΕ ΟΤΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
    ΕΝΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΤΩΧΩΝ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


    ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ

    ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΠΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

    ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕΡΙΑ!

    ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΡΤΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΥΝΟΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
    Κρατήστε τα μαλλιά σας για να μην πέσουν! Η Διαμαντοπούλου αλληθωρίζει προς Κουβέλη μεριά! Δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεις της το Σαββατοκύριακο πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαλυθεί. Η Άννα Διαμαντοπούλου όπως είμαστε σε θέση να... ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ @@ ΜΑΣ


    νΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο πασοκος ειναι χαζογκομενα..
    οσες φορες και να τον βιασεις,
    οσες φορες και να τον παρατησεις,
    με μια καλη κουβεντα
    και ενα φτηνο δωρακι,
    συγχωρει,δακρυζει,και ονειρευεται
    παντρειες και απογονους..

    κριμα τις σοσιαλιστικες μουστακες..
    και τις δημοκρατικες γενιαδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kai ta kleista... epaggelmata, akomh... ta anoigoyn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση