GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άστεγα 1,6 εκ. παιδιά στις ΗΠΑ...

Ραγδαία αύξηση του αριθμού των άστεγων παιδιών στις ΗΠΑ, καταγράφει η έκθεση του Εθνικού Κέντρου για τις άστεγες οικογένειες. Ο αριθμός των...

Ραγδαία αύξηση του αριθμού των άστεγων παιδιών στις ΗΠΑ, καταγράφει η έκθεση του Εθνικού Κέντρου για τις άστεγες οικογένειες. Ο αριθμός των παιδιών που θεωρούνται άστεγα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία ζούσαν το 2010 σε προσωρινά καταλύματα (καταυλισμοί, αυτοκίνητα, πάρκα, εγκαταλειμμένα κτίρια) έχει...
αυξηθεί κατά 38% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Πλέον αγγίζει τα 1,6 εκατομμύρια, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Κέντρου για τις άστεγες οικογένειες. Η οργάνωση κάνει έκκληση για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού που πλήττει σήμερα ένα παιδί στα 45.
Ένα στα δυο άστεγα παιδιά κατοικούν σε έξι νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Τζόρτζια και η Αλαμπάμα και σε δυτικές, όπως η Καλιφόρνια.
Το 42% των παιδιών αυτών είναι μικρότερα των έξι χρόνων και το ένα τρίτο εξαρτάται μόνο από τις μητέρες τους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Τα παιδιά αυτά είναι εκτεθειμένα στην πείνα, στην έλλειψη σχολικής εκπαίδευσης, στο άγχος και τις ασθένειες και το μέλλον τους είναι αμφίβολο, επισημαίνεται στην έκθεση.
«Ο κίνδυνος για ένα παιδί να μείνει χωρίς στέγη είναι μεγαλύτερος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αν και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 15.000 οι διαθέσιμες κατοικίες» επισημαίνεται στην έκθεση.

3 σχόλια

  1. ton dr koutsoukou 8a tou kleisoume ton stoma

    filoi mpotsarh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέα Σεισάχθεια 2010: Η μόνη διέξοδος… στα οικονομικά αδιέξοδα, σήμερα! ....από τον Δρ Κουτσούκο


    Δρ Κουτσούκος, επιστημονικά βλαμμένος, καμαρώνει για την ανοησία του γράφοντας ανόητα σχόλια στο Πρεσσ με διάφορα ψευδώνυμα τάχα μου πιστών οπαδών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dr Πουτσούκο,
    εσύ δεν είσαι ρε καριόλη που ερχόσουν εδώ στο Press-gr σαν την τσατσά κι έλεγες στα πλήθη να ψηφίσουν τον Γιώργο, που είναι μορφωμένο παιδί, που είναι νέος κι απείραχτος, που αγαπάει την πατρίδα του και θέλει να την αξιοποιήσει κι ενα σωρό άλλες (ξέρεις τι);

    Ελα μας και πάλι αυτοπροσώπως να σε καμαρώσουμε και να σε παινέψουμε κι αν δεν εχεις καιρό τράβα ψώφησε σε καμιά γωνιά ρε άχρηστε ιερόδουλε της προπαγάνδας.


    ---ο Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση