GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόνο οι 199 …«σωτήρες» δεν βλέπουν τις αρπαχτικές ακρίδες! Γιατί άραγε;…

Γράφει ο Μαγια Επιμένουν οι εγχώριοι φρουροί της διεθνούς τοκογλυφίας, προεξάρχοντος του νεοδεξιού μαντρόσκυλου, με ασύστολα ψεύδη, να απ...

Γράφει ο Μαγια

Επιμένουν οι εγχώριοι φρουροί της διεθνούς τοκογλυφίας, προεξάρχοντος του νεοδεξιού μαντρόσκυλου, με ασύστολα ψεύδη, να αποκρύπτουν την ζοφερή πραγματικότητα, στην οποία οδήγησαν με τη ψήφο τους τη χώρα και το λαό, συκοφαντώντας, παράλληλα, οποιονδήποτε αντιτάσσει την ελάχιστη ένσταση στο καταστροφολογικό τους παραλήρημα.
Κόλαφο για τους 199 …«σωτήρες», που τα ονόματά τους θα γραφτούν με μαύρα γράμματα στις δέλτους καταισχύνης της ελληνικής ιστορίας, αποτελούν οι φωνές, που...Κυριακή στη Βουλή και αναμένεται να επικυρωθεί στο Γιούρογκρουπ.
Ιδού:
 υψώνονται στο εξωτερικό γιαυτό που έπραξαν την
Ο γνωστός Aμερικανός οικονομικός αναλυτής και παραγωγός ντοκιμαντέρ Max Keiser, εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today. Τα όσα είπε έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. «Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα, προέρχεται από άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης.Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία».
Οι σοσιαλιστές και οι οικολόγοι βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου επέκριναν έντονα τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα σε αντάλλαγμα για τη χρηματοπιστωτική στήριξη της χώρας και έθεσαν ερωτήματα για τη νομιμότητα της τρόικας που τα αποφασίζει.
Το πρόγραμμα λιτότητας που εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο θα είναι αντιπαραγωγικό επειδή «θα καταστήσει δυσκολότερη τη μείωση των ελλειμμάτων», προέβλεψε ο επικεφαλής των σοσιαλιστών βουλευτών, Χάνες Σβόμποντα. «Συμβάλλουμε ώστε να γίνει εύθραυστο το ελληνικό οικονομικό και κοινωνικό σύστημα και εκφράζω τη λύπη μου γι' αυτό», τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο. Συγκρίνοντας τα μέλη της τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) με «αρπακτικές ακρίδες που ασκούν εκβιασμό για να χορηγήσουν τη βοήθειά τους», παρατήρησε πως αυτός ο θεσμός «ομιλεί στο όνομα της ΕΕ, όμως δεν έρχεται ποτέ να εμφανισθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Η σοσιαλιστική ομάδα σκοπεύει να στείλει μέσα σε δύο εβδομάδες στην Αθήνα μια «εναλλακτική τρόικα» αποτελούμενη από τρία μέλη της. Οι βουλευτές αυτοί θα προτείνουν στην Ελλάδα ένα εναλλακτικό πρόγραμμα" προορισμένο να μειώσει τα ελλείμματα, αλλά ευνοώντας την ανάπτυξη και την απασχόληση, δήλωσε ο Σβόμποντα, υιοθετώντας την πρόταση της Λούκας Κατσέλη, η οποία κατ’ επανάληψη έχει τονίσει δημόσια την ανάγκη για τη συγκρότηση ενός «Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης της Ελληνικής Οικονομίας». 
Ο συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, επεσήμανε, πως «επιβάλλουμε στην Ελλάδα έναν αφόρητο ρυθμό λιτότητας, μια από-ανάπτυξη που κανένας δεν μπορεί να ζήσει». Στο θέμα αυτό, η ΕΕ «ακολουθεί μια γραμμή που στο τέλος δεν θα λειτουργήσει και που είναι απαράδεκτη».
Ο επικεφαλής των φιλελευθέρων, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκι Φέρχοφστατ, δήλωσε επίσης, πως «η συμφωνία με την τρόικα δεν θα επιτρέψει να επιλυθεί το ελληνικό πρόβλημα». Σύμφωνα με τον Γκι Φέρχοφστατ, το πρόγραμμα λιτότητας «δεν επιτίθεται στα αληθινά προβλήματα», που είναι «ο πελατειακός χαρακτήρας του κράτους, η διαφθορά, ένας πληθωρικός δημόσιος τομέας και ένα τουλάχιστον πολύπλοκο φορολογικό σύστημα».
Ο επικεφαλής των συντηρητικών ευρωβουλευτών, ο Γάλλος Ζοζέφ Ντολ, συμφώνησε πως «δεν μπορούμε να κόψουμε ακόμη 10% από τους (ελληνικούς) μισθούς, θα πρέπει να σκεφθούμε διαφορετικά, αλλιώς πάμε κατ' ευθείαν στον τοίχο».
Ο Αντρέας Μποτς, επικεφαλής οικονομολόγος στο Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Ινστιτούτο, σε συνέντευξή του στο Deutschland Radio τονίζει ότι η στρατηγική της ΕΕ έχει αποτύχει παταγωδώς και τάσσεται υπέρ της ανάληψης του συνόλου των χρεών της Ελλάδας από την ΕΕ.Ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα αγοράς και υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για λιτότητα, εποπτεία. Δεν μπορεί να μιλάμε με περιοριστικούς όρους, ακόμα και αν αυτοί είναι αναγκαίοι. Πρέπει να μιλάμε και για ανάπτυξη. Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα και για τις υπόλοιπες χώρες». Ειδικά για την Ελλάδα, ανέφερε πως τα 130 δισ. ευρώ του νέου προγράμματος δεν θα πρέπει να αφορούν μόνο στον τραπεζικό τομέα και στα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά στην ανάκαμψη της οικονομίας, ειδικά στους τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως ο τομέας των υπηρεσιών και ιδίως εκείνος του τουρισμού.
«Φαίνεται ότι η Ευρώπη είναι πλέον έτοιμη να δώσει τα χρήματα που πρέπει να δώσει για να σώσει τις τράπεζές της. Οχι, όμως, και την Ελλάδα», γράφουν οι «Νιου Γιορκ Τάιμς».

4 σχόλια

  1. 199
    παραγιοι και παρακορες
    της SIEMENS

    η μερκελ τους κραταει απο ταρχιδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gia na doyme.., 8a anoi3oyn... oysiastika ola kai plhrws ta (8eo)kleista... epaggelmata opws anaferei to neo mhnomio poy egine nomos toy kratoys 'h 8a mas koro'i'deyoyn... pali..? Katarghsh klhronomikoothas kratikwn adeiwn leitoyrgias (farmakeiwn, taxi kai forthgwn) 8a ginei? Katarghsh toy mayroy... emporioy... aytwn twn kratikwn adeiwn (mesw metabibashs), 8a ginei? Ta antisyntagmatika plh8ysmiaka kai gewgrafika krithria 8a ar8oyn? Thn wra poy o aplos laos stenazei.., 8a afhsoyn tis syntexnies (farmakopoiwn (prwtoi... kai kalyteroi... me 400.000 eyrw mayrh... agora... kratikwn adeiwn leitoyrgias), taxi, forthgwn, symbolaiografwn, mhxanikwn kai allwn) na kanoyn oti 8eloyn..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DOSTE TOU EPIGONTOS MIA ADEIA OPIADIPOTE, MAS EKANE TA ARXIDIA TSOUREKIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΚΗΝΕΣ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΥ
    199 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ
    ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ

    ΤΑ ΘΗΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ, ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση