GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα μέτρα του Ιουνίου και του 2013...

Από το  nea-metra.blogspot.com Είδηση : Και επειδή τα μέτρα που θα παρθούν τώρα δεν θα είναι τα τελευταία, είναι νομίζουμε απαραίτητο να δο...


Είδηση: Και επειδή τα μέτρα που θα παρθούν τώρα δεν θα είναι τα τελευταία, είναι νομίζουμε απαραίτητο να δούμε τι θα γίνει τον Ιούνιο. Καταρχήν στο Δημόσιο: α) 10% μείωση στα ειδικά μισθολόγια, μεσοσταθμικά, κάτι που θα σημάνει μειώσεις ως και 20% για ορισμένους β) Όσοι χάσουν τη δουλειά τους μέσω εφεδρείας-απόλυσης πρέπει να...
γνωρίζουν ότι τα χρήματα που θα παίρνουν ως έφεδροι, το 60% δηλαδή του κανονικού τους μισθού θα θεωρηθεί προκαταβολή αποζημίωσης και έτσι η όποια αποζημίωση θα είναι “κουρεμένη” στο τέλος του 12μηνου της εφεδρείας. Ταυτόχρονα στο Δημόσιο παγώνουν οι προαγωγές, ενώ και οι εσωτερικές μετακινήσεις θεωρούνται νέα πρόσληψη με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει. Βέβαιο είναι ότι θα προσμετρώνται στις προσλήψεις του δημοσίου, ρίχνοντας ακόμη πιο κάτω τις πιθανές προσλήψεις καθώς η αναλογία παραμένει στο 1/10 με τις αποχωρήσεις.
Υγεία: Αυξάνεται η συμμετοχή των πολιτών στις δαπάνες, θα πληρώνουμε δηλαδή όλοι πιο πολλά από την τσέπη μας. Μπορεί να υπάρχουν παντού μειώσεις, όχι όμως για τους πολίτες. Οι αγρότες για παράδειγμα θα δουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ να αυξάνονται, ομοίως και οι μηχανικοί που θα δουν αυξήσεις εώς 40%. Αυτό βέβαια είναι τραγικό για ένα κλάδο που η ανεργία, η υπο- και η ετερό- απασχόληση αγγίζει το 70%. Ταυτόχρονα μειώνεται η λίστα των φαρμάκων με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα ο γιατρός να γράψει φάρμακο εκτός λίστας και ο ασθενής να αναγκαστεί να πληρώσει το σύνολο του ποσού από την τσέπη του. Επίσης μειώνεται το κέρδος των φαρμακοποιών, μειώνονται οι υπερωρίες των γιατρών, αλλά και οι δαπάνες των νοσοκομείων κατά 15%. Αυτά βέβαια θα καλυφθούν εκτός προϋπολογισμού, δηλ. απευθείας από τους πολίτες έμμεσα...
Εφορία-φορολογία: Για να πάψει το φαινόμενο των... παραμάγαζων στις εφορίες οι μετακινήσεις διευθυντών εφοριών και τμημάτων θα είναι συνεχείς. Ταυτόχρονα θεσμοθετείται η πλήρης προστασία των δεδομένων όσων προβαίνουν σε καταγγελίες για φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο κλπ. Η λίστα οφειλετών του Δημοσίου θα δημοσιεύεται, ανανεωμένη, κάθε μήνα (κάτι βέβαια που απευθύνεται σε μια διαφορετική ελληνική κοινωνία τότε που η ύπαρξη του ονόματος κάποιου σε μια τέτοια λίστα ήταν ντροπή και όνειδος).
Κοινωνία: Αυξάνονται ως και 25% τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ μειώνονται τα προνοιακά επιδόματα (για τις επιπτώσεις του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας διαβάστε εδώ). Επίσης υπάρχει υπόσχεση προς την ΔΕΗ για επιπλέον αύξησεις εντός του 2012( πέραν της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ σε βήματα για την οποία η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει σε πώληση λιγνιτικών μονάδων και σταθμών υδροηλεκτρικής παραγωγής -δηλ. του κομματιού ΑΠΕ της εταιρείας) . Δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα γίνουν με βάση και τον πρόσφατο μηχανισμό που είχε εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και προέβλεπε την ανά εξάμηνο αναπροσαρμογή των τιμολογίων ρεύματος.
Από κει και πέρα αξίζει να θυμηθούμε ότι στην πρόσφατη συνεδρίασή τους, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να ενισχυθεί η παρουσία και το εύρος των δραστηριοτήτων της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα, ενώ ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διεμήνυσε ότι καμία δόση του νέου δανείου δεν θα εκταμιευθεί χωρίς να υπάρχει πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τα 3 σημεία για τα οποία έχουν ζητηθεί δεσμεύσεις (έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης, εξεύρεση πρόσθετων περικοπών ύψους 325 εκατ. ευρώ για το 2012 και παροχή «ισχυρών δεσμεύσεων» από τους πολιτικούς αρχηγούς για την εφαρμογή του προγράμματος) θα υπάρχει κυκαιώνας μέτρων μέχρι τελικής πτώσεως.
Για το 2013 υπάρχει ένα ιδιαίτερα δυσμενές (αλλά δυστυχώς ορατό) σενάριο το οποίο περιγράφεται σε άρθρο του Γιώργου Σταθάκη, καθηγητή Οικονομικών και αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.
Και για να μην ξεχνιόμαστε... Οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες που εντείνονται, υποβάθμιση του περιβάλλοντος, οικονομίες που παραπαίουν: τα σημάδια της χρεωκοπίας αυτού που μέχρι τώρα θεωρούνταν “μοντέλο ανάπτυξης” πληθαίνουν διαρκώς. Η Έκθεση της επιτροπής του ΟΗΕ για την παγκόσμια βιωσιμότητα καλεί τις κυβερνήσεις να κοιτάξουν πέρα απ' τα νούμερα του ΑΕΠ και του χρέους...
Το συμπέρασμα της έκθεσης της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την παγκόσμια βιωσιμότητα (ιδρύθηκε το 2010 υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν) είναι ξεκάθαρο: Οι τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης πρέπει να βελτιωθούν, οι επιδοτήσεις για ορυκτά καύσιμα πρέπει να σταματήσουν και οι κυβερνήσεις πρέπει να κοιτάξουν πέρα από τα ψυχρά νούμερα των δεικτών ΑΕΠ και χρέους. Παρουσιάζοντας τη σχετική έκθεση στην Αντίς Αμπέμπα οι δύο συμπρόεδροι της επιτροπής, η πρόεδρος της Φινλανδίας Τάρια Χαλόνεν και ο Νοτιοαφρικανός ομόλογός της Τζάκομπ Γιούμα τόνισαν ότι η βιώσιμη ανάπτυξη είναι πλέον η πιο σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. “Η έκθεση δείχνει καθαρά ότι η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει πολυεπίπεδη κρίση” τόνισε ο πρόεδρος Ζούμα.
Από την πλευρά της η Φινλανδή πρόεδρος αναφέρθηκε στο στοιχείο της ανισότητας που αναδεικνύεται μέσα απ' τη μελέτη αυτή καθώς και της συνεχούς διεύρυνσης του χάσματος μεταξύ υψηλών και χαμηλών εισοδημάτων. “Η εξάλειψη της φτώχειας και η προώθηση της ισότητας πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της παγκόσμιας κοινότητας” τόνισε η Χαλόνεν.
Στα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης περιλαμβάνονται τα εξής:
- Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στη φτώχεια μειώνεται αλλά αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που υποσιτίζονται.
- Η ανισότητα στην κατανομή του πλούτου αυξάνεται.
- Η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό αυξάνεται αλλά 2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι στερούνται των σύγχρονων μέσων υγιεινής.
- Ώς το 2030 η ζήτηση για τρόφιμα θα αυξηθεί κατά 50%, για ενέργεια κατά 45% και για νερό κατά 30%.
- Οι γυναίκες πολύ συχνά αποκλείονται από τις ευκαιρίες για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασής τους.
- Η χρηματοπιστωτική κρίση προκλήθηκε εν μέρει από τους κανόνες της αγοράς που ενθαρρύνουν τις βραχυπρόθεσμες επενδύσεις και δεν ανταμείβουν τις επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη.
-Το τρέχον οικονομικό μοντέλο ωθεί τους φυσικούς πόρους και τα συστήματα υποστήριξης της ζωής στα όριά τους - εμείς δεν θα έχουμε τέτοιο πρόβλημα, θα τα ξεπουλήσει όλα το "Ταμείο" Αποκρατικοποίησεων...
Και κάτι τελευταίο... Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 31 Ιανουαρίου η απόφαση για τη συνταξιοδότηση της Ρεγγίνας Βάρτζελη. Για χρόνια ήταν το «δεξί χέρι» του Γ. Παπανδρέου, με πρωταγωνιστικό ρόλο αρχικά στη Βουλή και μετά στο Μαξίμου επί ημερών διακυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, είναι θύμα των ρυθμίσεων για προσυνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν υπερβεί το 55ο έτος ηλικίας και τα 35 χρόνια υπηρεσίας στο Δημόσιο. Πάντως, ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τον Γ. Παπανδρέου για... κακομεταχείριση συνταξιούχου: Η κ. Βάρτζελη διατηρεί το άνετο γραφείο της στη Βουλή, με πέντε γραμματείς και έναν κλητήρα στη διάθεσή της. Και περιμένει να... προσληφθεί ξανά, με ιδιότητα μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Οι "καλοί" (ή οι κάλοι εν προκειμένω) δεν χάνονται...

Πηγή ειδήσεων: "Αυγή", "Παρόν", "Έθνος"

4 σχόλια

  1. Σύμφωνα με την ΤτΕ, από τα 70 δισ. ευρώ που έχουν βγει από το τραπεζικό σύστημα, μόνο τα 16 δισ. έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό. Τα υπόλοιπα είναι είτε σε σεντούκια, ή έχουν αγοραστεί χειρόγραφα εξωτερικού (απείθειας μέσω τραπεζών), ή απλά έχουν φαγωθεί.

    Ξαφνικά λοιπόν ακούστηκε ότι ένας πρώην βουλευτής έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό πριν από ένα χρόνο. Μας μάρανε δηλαδή το 1/16,000 η το 0,0000625% των χρημάτων που πήγαν στο εξωτερικό (σημειώστε μόνο τα ποσά που έχουν πάει στο εξωτερικό, όχι τις συνολικές εκροές από τις τράπεζες).

    Αν θέλετε την άποψή μου, ζούμε το θέατρο του παράλογου...
    σε όλο του το μεγαλείο.

    Κατ΄αρχάς αν δεν κάνω λάθος, στην Ευρώπη υπάρχει (ακόμα) η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίου. Το τι κάνει ο κάθε ένας με τα λεφτά του και που τα στέλνει είναι δικό του καπέλο.

    Μάλιστα θεωρώ το γεγονός ότι αν μόνο ένας εκ των 300 της βουλής (νυν ή πρώην) έστειλε λεφτά στο εξωτερικό πολύ θετικό. Αλλά το γεγονός ότι αυτός ο βουλευτής έβγαλε τα λεφτά του έξω δεν είναι παράνομο. Ούτε είναι ανήθικο.

    Ξαφνικά λοιπόν το ΣΔΟΕ αποφασίζει να κάνει επείγουσα έρευνα για τον φορολογικό έλεγχο του βουλευτή. Για ποιο λόγο; Για να δει λέει αν τα χρήματα αυτά είναι νόμιμα.

    Δηλαδή με το συμπάθιο, αν δεν είχε στείλει τα λεφτά αυτά ο βουλευτής στο εξωτερικό, αλλά ήταν παράνομα, όλα θα ήταν καλά;

    Αν το ΣΔΟΕ θέλει να κάνει έρευνα για την νομιμοποίηση των χρημάτων πολιτικών προσώπων, θα πρέπει να το κάνει σε όλους τους βουλευτές (διότι δεν είναι ο μόνος που έχει αυτό το ποσό) και δεύτερον, θα έπρεπε να είχε γίνει προ καιρού και όχι τώρα.

    Άρα με το συμπάθιο, αλλά δεν με αγγίζει ούτε στο ελάχιστο η ξαφνική όρεξη του ΣΔΟΕ για το νομιμοφανές.

    Αν θέλει αυτός ο λαός και η βουλή η ίδια να υπάρχει διαφάνεια, δεν έχει παρά να νομοθετήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά δεν μπορεί να επικαλούμαστε την ηθική για να συγκαλύψουμε την αδιαφάνεια και την ανεπάρκεια.

    Η διαφορά μεταξύ μιας χώρας όπου πρεσβεύει το δίκαιο (rule of law) και μιας χώρας όπου πρεσβεύει η ανομία είναι η παράμετρος της ηθικής. Σε χώρες όπου πρεσβεύει το δίκαιο δεν υπάρχει θέμα ηθικής αλλά νομιμότητας. Σε χώρες σαν την Ελλάδα όμως, όπου δεν εισακούονται οι νόμοι και δεν υπάρχει διαφάνεια, το έχουμε ρίξει στην ηθική.

    Στην Ελλάδα όμως έχουμε ένα ακόμα πρόβλημα, έχουμε και “ανήθικους νόμους”. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν είναι παρά μόνο ένας από αυτούς. Το γεγονός ότι παραγράφεται ένα ευρύ φάσμα από παρανομίες μετά από μερικά χρόνια (ενώ σε άλλες χώρες η παραγραφή είτε δεν υπάρχει ή είναι για πολύ περισσότερα χρόνια) είναι επίσης ανήθικο. Το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία (κατά τις τελευταίες πληροφορίες) κατάφερε και πέτυχε να συνεχίσει ο επιχειρηματικός κόσμος να πληρώνει το χαράτσι των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων ισολογισμών στις εφημερίδες είναι επίσης ανήθικο.

    Αυτό που θέλω σήμερα να τονίσω είναι ότι όλοι κρύβονται πίσω από την ηθική για να δικαιολογήσουν τους νόμους και θεσμούς που έχουμε φτιάξει, που, πολλές φορές είναι οι ίδιοι ανήθικοι.

    Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η ηθική, αλλά η παρανομία, η στρέβλωση, η αδιαφάνεια και η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να νομοθετήσει σωστά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε την ανεπάρκεια του συστήματος με την ηθική.

    Όχι κύριοι, αν θέλουμε ένα σωστό κράτος, αυτό θα πρέπει να βασίζεται πάνω στην υπακοή των νόμων και όχι στην ηθική.

    Αλλά αν θέλουμε να ορίσουμε το τι είναι ηθικό ή όχι, τότε δεν έχουμε παρά να νομοθετήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να σταματήσουμε το κυνήγι των μαγισσών που, στην τελική, δεν ευθύνονται για την εξάπλωση της πανούκλας.

    Κατά τα άλλα, μέχρι να ορίσουμε τι είναι ηθικό και τι όχι και τι ποινές επιβάλλονται σε κάποιον που στέλνει λεφτά στο εξωτερικό, καλό είναι να κοιτάξουμε να αλλάξουμε ορισμένους άλλους νόμους που, ντροπιάζουν τη λέξη δημοκρατία και κάνουν ανήθικο το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του.

    γράφει ο Γιώργος Καισάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με την ΤτΕ, από τα 70 δισ. ευρώ που έχουν βγει από το τραπεζικό σύστημα, μόνο τα 16 δισ. έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό. Τα υπόλοιπα είναι είτε σε σεντούκια, ή έχουν αγοραστεί χειρόγραφα εξωτερικού (απείθειας μέσω τραπεζών), ή απλά έχουν φαγωθεί.

    Ξαφνικά λοιπόν ακούστηκε ότι ένας πρώην βουλευτής έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό πριν από ένα χρόνο. Μας μάρανε δηλαδή το 1/16,000 η το 0,0000625% των χρημάτων που πήγαν στο εξωτερικό (σημειώστε μόνο τα ποσά που έχουν πάει στο εξωτερικό, όχι τις συνολικές εκροές από τις τράπεζες).

    Αν θέλετε την άποψή μου, ζούμε το θέατρο του παράλογου...
    σε όλο του το μεγαλείο.

    Κατ΄αρχάς αν δεν κάνω λάθος, στην Ευρώπη υπάρχει (ακόμα) η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίου. Το τι κάνει ο κάθε ένας με τα λεφτά του και που τα στέλνει είναι δικό του καπέλο.

    Μάλιστα θεωρώ το γεγονός ότι αν μόνο ένας εκ των 300 της βουλής (νυν ή πρώην) έστειλε λεφτά στο εξωτερικό πολύ θετικό. Αλλά το γεγονός ότι αυτός ο βουλευτής έβγαλε τα λεφτά του έξω δεν είναι παράνομο. Ούτε είναι ανήθικο.

    Ξαφνικά λοιπόν το ΣΔΟΕ αποφασίζει να κάνει επείγουσα έρευνα για τον φορολογικό έλεγχο του βουλευτή. Για ποιο λόγο; Για να δει λέει αν τα χρήματα αυτά είναι νόμιμα.

    Δηλαδή με το συμπάθιο, αν δεν είχε στείλει τα λεφτά αυτά ο βουλευτής στο εξωτερικό, αλλά ήταν παράνομα, όλα θα ήταν καλά;

    Αν το ΣΔΟΕ θέλει να κάνει έρευνα για την νομιμοποίηση των χρημάτων πολιτικών προσώπων, θα πρέπει να το κάνει σε όλους τους βουλευτές (διότι δεν είναι ο μόνος που έχει αυτό το ποσό) και δεύτερον, θα έπρεπε να είχε γίνει προ καιρού και όχι τώρα.

    Άρα με το συμπάθιο, αλλά δεν με αγγίζει ούτε στο ελάχιστο η ξαφνική όρεξη του ΣΔΟΕ για το νομιμοφανές.

    Αν θέλει αυτός ο λαός και η βουλή η ίδια να υπάρχει διαφάνεια, δεν έχει παρά να νομοθετήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά δεν μπορεί να επικαλούμαστε την ηθική για να συγκαλύψουμε την αδιαφάνεια και την ανεπάρκεια.

    Η διαφορά μεταξύ μιας χώρας όπου πρεσβεύει το δίκαιο (rule of law) και μιας χώρας όπου πρεσβεύει η ανομία είναι η παράμετρος της ηθικής. Σε χώρες όπου πρεσβεύει το δίκαιο δεν υπάρχει θέμα ηθικής αλλά νομιμότητας. Σε χώρες σαν την Ελλάδα όμως, όπου δεν εισακούονται οι νόμοι και δεν υπάρχει διαφάνεια, το έχουμε ρίξει στην ηθική.

    Στην Ελλάδα όμως έχουμε ένα ακόμα πρόβλημα, έχουμε και “ανήθικους νόμους”. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν είναι παρά μόνο ένας από αυτούς. Το γεγονός ότι παραγράφεται ένα ευρύ φάσμα από παρανομίες μετά από μερικά χρόνια (ενώ σε άλλες χώρες η παραγραφή είτε δεν υπάρχει ή είναι για πολύ περισσότερα χρόνια) είναι επίσης ανήθικο. Το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία (κατά τις τελευταίες πληροφορίες) κατάφερε και πέτυχε να συνεχίσει ο επιχειρηματικός κόσμος να πληρώνει το χαράτσι των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων ισολογισμών στις εφημερίδες είναι επίσης ανήθικο.

    Αυτό που θέλω σήμερα να τονίσω είναι ότι όλοι κρύβονται πίσω από την ηθική για να δικαιολογήσουν τους νόμους και θεσμούς που έχουμε φτιάξει, που, πολλές φορές είναι οι ίδιοι ανήθικοι.

    Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η ηθική, αλλά η παρανομία, η στρέβλωση, η αδιαφάνεια και η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να νομοθετήσει σωστά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε την ανεπάρκεια του συστήματος με την ηθική.

    Όχι κύριοι, αν θέλουμε ένα σωστό κράτος, αυτό θα πρέπει να βασίζεται πάνω στην υπακοή των νόμων και όχι στην ηθική.

    Αλλά αν θέλουμε να ορίσουμε το τι είναι ηθικό ή όχι, τότε δεν έχουμε παρά να νομοθετήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να σταματήσουμε το κυνήγι των μαγισσών που, στην τελική, δεν ευθύνονται για την εξάπλωση της πανούκλας.

    Κατά τα άλλα, μέχρι να ορίσουμε τι είναι ηθικό και τι όχι και τι ποινές επιβάλλονται σε κάποιον που στέλνει λεφτά στο εξωτερικό, καλό είναι να κοιτάξουμε να αλλάξουμε ορισμένους άλλους νόμους που, ντροπιάζουν τη λέξη δημοκρατία και κάνουν ανήθικο το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του.

    γράφει ο Γιώργος Καισάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΗΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.
    ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ , ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Toys mis8oys toy idiwtikoy tomea kai toys synta3ioyxoys blepete..? To kleisto... epaggelma ths syntexnias twn farmakopoiwn den to blepete..?
    Thn KLHRONOMIKOTHTA KRATIKWN ADEIWN LEITOYRGIAS FARMAKEIWN STA PAIDIA TWN FARMAKOPOIWN DEN THN BLEPETE..? To mayro... kai paranomo emporio... aywtn twn kratikwn adeiwn -MESW METABIBASHS-SYSTEGASHS- den to blepete..?
    Ta antisyntagmatika -me apofaseis Olomeleias Symboylioy Epikrateias- plh8ysmiaka kai gewgrafika krithria poy prostateyoyn to 8eokleisto... epaggelma toys apo neoys anergoys farmakopoioys -poy den etyxe re... aderfe... na exoyn goneis farmakopoioys 'h 400.000 eyrw gia ntabatzhliki... (toso poylane... tis KRATIKES adeies)- den ta blepete..?

    Gia feoydarxia, kleista... epaggelmata (farmakopoiwn, ta3itzhdwn, forthgatzhdwn, symbolaiografwn kai pollwn allwn), syntexnies, kastes, tsiflikia, ayles... kai xoyntika... pronomia, giati den milate...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση