GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεπερνούν τους 220 οι νεκροί από το ψύχος στην Ευρώπη...

Το κύμα ψύχους το οποίο πλήττει εδώ και μια εβδομάδα την Ευρώπη έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 220 ανθρώπων, ενώ ο απολογισμός υπάρχ...

Το κύμα ψύχους το οποίο πλήττει εδώ και μια εβδομάδα την Ευρώπη έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 220 ανθρώπων, ενώ ο απολογισμός υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί, κυρίως στην ανατολική Ευρώπη, όπου η Ουκρανία και η Πολωνία είναι οι πλέον πληγείσες χώρες με 138 νεκρούς. Στην Ουκρανία, οι νεκροί από το ψύχος ξεπέρασαν τους 100, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της χώρας. Στους 37 οι νεκροί στην Πολωνία τις τελευταίες οκτώ μέρες. Απο την 1η Ιανουαρίου 64 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ολόκληρη τη Ρωσία. Εν τω μεταξύ, κομμάτια πάγου στα νερά του Δούναβη, στη Βουλγαρία, έχουν καλύψει σχεδόν το 60% της επιφάνειας του ποταμού, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη ναυσιπλοΐα, σύμφωνα με...
όσα ανακοίνωσε, σήμερα, ο επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης για την εκμετάλλευση και τη συντήρηση του Δούναβη Παβλίν Τσόνεφ.
Αυξάνονται οι νεκροί από το ψύχος
«Κατά διάρκεια της περιόδου του πολύ μεγάλου ψύχους, έχασαν τη ζωή τους 101 άτομα, εκ των οποίων έντεκα στο νοσοκομείο, ενώ 64 βρέθηκαν νεκρά στο δρόμο και 26 στην κατοικία τους», ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, διευκρινίζοντας ότι οι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν από τις 27 Ιανουαρίου ως τις 3 Φεβρουαρίου. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν άστεγοι. Εκατοντάδες άλλοι έχουν νοσηλευθεί με κρυοπαγήματα και υποθερμία.
Το τελευταίο 24ωρο οι νεκροί έφτασαν τους 38. Η Ουκρανία περνάει τον πιο ψυχρό χειμώνα των έξι τελευταίων ετών, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κατά τη διάρκεια της νύχτας κάτω από τους -33 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, ο υδράργυρος δεν πρόκειται να ανέβει άμεσα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 ως 30 βαθμούς υπό το μηδέν τη νύχτα και από 16 ως 21 βαθμούς υπό το μηδέν την ημέρα.
Στην Πολωνία εν τω μεταξύ, το ψύχος στοίχισε τη ζωή σε άλλους οκτώ ανθρώπους κατά τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από το κύμα ψύχους που άρχισε πριν από οκτώ μέρες, στους 37. Οι νεκροί από το Νοέμβριο έχουν φθάσει του 75. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι άστεγοι. Οι θερμοκρασίες στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας έπεσαν στους -35 βαθμούς Κελσίου. Πέρυσι οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Πολωνία είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 212 ανθρώπους.
Στη Ρωσία, ο υδράργυρος αγγίζει τους -25 βαθμούς Κελσίου στη Μόσχα, και τους -50 στη Γιακουτία (ανατολική Σιβηρία). Οι αρχές ανακοίνωσαν πως από την 1η Ιανουαρίου 64 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σ' όλη τη χώρα εξαιτίας του ψύχους.
Στη Σερβία τέλος, από το δριμύ ψύχος έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά έξι άτομα και στη Ρουμανία άλλα οκτώ.
Δύο νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στη Ρουμανία, αυξάνοντας σε 24 τον αριθμό των νεκρών από το κύμα ψύχους στη χώρα από την περασμένη Πέμπτη. Σχεδόν 380 σχολεία ήταν κλειστά σήμερα σε 29 περιοχές λόγω του ψύχους. Στη βορειοανατολική πόλη Ιάσιο οι αρχές μετέφεραν εννέα παιδιά σε ιατρικό κέντρο, μετά το θάνατο ενός βρέφους τεσσάρων μηνών καθώς το σπίτι όπου διέμεναν δεν είχε θέρμανση και η θερμοκρασία μέσα σε αυτό ήταν η ίδια με τη θερμοκρασία που επικρατούσε έξω από το οίκημα. Η υπηρεσία προστασίας του παιδιού στο Ιάσιο μετέφερε σε κέντρο νοσηλείας τρία κοριτσάκια, μετά το θάνατο του βρέφους, από το χωριό Φαντανέλε όπου η θερμοκρασία ήταν 20 βαθμοί υπό το μηδέν, είπε ο εκπρόσωπος Τιμπέριου Μπάντας.
Στη Βουλγαρία έξι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν σήμερα, αυξάνοντας σε 16 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα. Τα περισσότερα θύματα ήταν χωρικοί που βρέθηκαν νεκροί στα σπίτια τους τα οποία δεν είχαν θέρμανση ή είχαν αποκλειστεί στο δρόμο. Τουλάχιστον 1.000 σχολεία παραμένουν κλειστά για τρίτη συνεχή ημέρα, ενώ νέες χιονοπτώσεις πλήττουν τις βορειοανατολικές περιοχές.
Στην Τσεχία ο απολογισμός στο εξής είναι έξι νεκροί και ο υδράργυρος έπεσε στους -38,1 βαθμούς Κελσίου στη νοτιοδυτική περιοχή Σουμάβα.
Στη Σλοβακία ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός από υποθερμία αυξάνοντας σε τρία συνολικά τα θύματα του κύματος ψύχους.
Δυτική Ευρώπη
Στη Γαλλία, παρά το γαλανό ουρανό και την ηλιοφάνεια, το ψύχος και οι παγωμένοι άνεμοι από βορειοανατολικά ήταν αιτία 39 περιοχές να τεθούν σε πορτοκαλί κατάσταση συναγερμού.
Σε προάστιο της κεντροανατολικής πόλης Λιόν ένας άστεγος επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί αργά χθες το απόγευμα, ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία. Ο 33χρονος άνδρας που ζούσε στο δρόμο περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό έξω από το δημαρχείο, ενώ διασώθηκε την «τελευταία στιγμή» από αστυνομικό. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λιόν.
Το αρμόδιο υπουργείο για την Κατοικία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει όλοι χώροι φιλοξενίας και υποδοχής αστέγων να παραμένουν ανοικτοί όλες τις ημέρες καθ' όλο το 24ωρο λόγω του ψύχους. Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Fondation Abbe Pierre, οι άστεγοι στη Γαλλία φθάνουν τα τρία εκατομμύρια.
Στη Γερμανία η θερμοκρασία έφθασε τους 15 βαθμούς υπό το μηδέν στο Βερολίνο τη νύχτα με πυκνή χιονόπτωση στην πόλη όπως και στο Αμβούργο.
Στη Βρετανία το θερμόμετρο έπεσε στους -11 βαθμούς στη νοτιοανατολική κομητεία Μπάκινγχαμσιρ, ενώ δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 2 βαθμούς στη διάρκεια της ημέρας.
Κύμα ψύχους πλήττει όλη την Ιταλία, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να επικρατούν στη χώρα, ενώ χιόνι έπεσε σήμερα στη Ρώμη, κάτι συνιστά σπάνιο φαινόμενο. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι τρεις θάνατοι μετά τον εντοπισμό χθες βράδυ ενός αστέγου νεκρού στο Μιλάνο. Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί αύριο σε όλη τη χώρα, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμη και στα νησιά, όπως η Σαρδηνία.
Πάγωσε ο Δούναβης, προβλήματα στη ναυσιπλοΐα
Εν τω μεταξύ, κομμάτια πάγου στα νερά του Δούναβη, στη Βουλγαρία, έχουν καλύψει σχεδόν το 60% της επιφάνειας του ποταμού, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη ναυσιπλοΐα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, σήμερα, ο επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης για την εκμετάλλευση και τη συντήρηση του Δούναβη Παβλίν Τσόνεφ.
Ο πάγος έχει καλύψει την επιφάνεια του ποταμού κατά 10% στο Σβιστόφ, κατά 50% στο Τουτρακάν και κατά 60% στις περιοχές Ρούσε και Σίλιστρα.
Ο κ. Τσόνεφ δήλωσε πως δεν αποκλείεται να ζητηθεί βοήθεια από τη Ρουμανία για αποστολή ενός παγοθραυστικού πλοίου προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση της ναυσιπλοΐας στον ποταμό. Η θερμοκρασία στην πόλη Ρούσε, σήμερα το πρωί, ήταν -12 βαθμοί Κελσίου.
Στην Ρουμανία, οι ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει η γέφυρα του Δούναβη, που συνδέει τη χώρα με τη Βουλγαρία.
Εν τω μεταξύ έχει κηρυχθεί «κίτρινος» συναγερμός για ένα τριήμερο στη χώρα, καθώς αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις και πολύ ισχυροί άνεμοι σχεδόν στο σύνολο της.

1 σχόλιο

  1. ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΥΞΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΓΑΚΙΑ ΣΤΑ ΡΟΥΘΟΥΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΤΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΣΗΓΟΤΘΟΥΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση