GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι τελευταίες 31 μέρες…

Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο δρόμο παρά την χθεσινή επεισοδιακή ψήφιση του νέου μνημονίου εισηλθε από χθες η Ελλάδα. Κι αυτό γιατί προτού κάνε...

Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο δρόμο παρά την χθεσινή επεισοδιακή ψήφιση του νέου μνημονίου εισηλθε από χθες η Ελλάδα. Κι αυτό γιατί προτού κάνεις φτάσει να εξετάσει την πιθανή η όχι επιτυχία της νέας συνταγής της τρόικας και της Μερκελ θα πρέπει να δει το εφικτον της εφαρμογής της καθώς οι προθεσμίες εφαρμογής που τίθενται στο νέο μνημόνιο είναι μάλλον ανεφάρμοστες ακόμα και...
για τον κρατικό μηχανισμό της… Γερμανίας, πόσο μάλλον για τον παραπαίοντα ελληνικό.
Ενδεικτικά παραθέτουμε δυο από τις πρώτες σελίδες του νέου μνημονίου με όσα θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει πριν την ΠΡΩΤΗ εκταμίευση του νέου προγράμματος η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ζωτικό να γίνει πριν την 14η Μαρτίου οπότε και λήγουν ομολόγα σημαντικής αξίας, η πληρωμή των οποίων θα σημάνει ανεξέλεγκτη χρεωκοπία.
Οι επόμενες 31 τραγικές μέρες θα δείξουν κατα πόσο η Ελλάδα μπορεί να κάνει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Πρίν την πρώτη εκταμίευση του νέου προγράμματος, η Κυβέρνηση υιοθετεί τα ακόλουθα μέτρα, μέσω ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού και άλλων νομικών πράξεων:
• Μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη κατά τουλάχιστον 1076 εκατομμύρια Ευρώ το 2012 μειώνοντας τις τιμές των φαρμάκων (γενόσημα και επώνυμα φάρμακα), αυξάνοντας τις συμμετοχές, μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους των φαρμακοποιών και των χονδρεμπόρων, εφαρμογή υποχρεωτικής ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία και τα πρωτόκολλα, επικαιροποίηση της θετικής λίστας φαρμάκων, εφαρμογή μηχανισμού τριμηνιαίων επιστροφών (αυτόματη επανείσπραξη) που θα καταβάλεται από τον φαρμακευτικό κλάδο. (-είτε κατωτέρω ενότητα 2.8).
• Μείωση της υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία κατά τουλάχιστον 50 εκατομμύρια Ευρώ.
• Μείωση των προμηθειών στρατιωτικού υλικού κατά 300 εκατομμύρια Ευρώ (ταμειακά και παραδόσεις).
• Ελάττωση του αριθμού των αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού με σκοπό την εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων Ευρώ.
• Μείωση της λειτουργικής δαπάνης της κεντρικής κυβέρνησης, και της δαπάνης που σχετίζεται με την διεξαγωγή εκλογών κατά τουλάχιστον 270 εκατομμύρια Ευρώ σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό.
• Εμπροσθοβαρές σχέδιο περικοπών στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομεμακρυσμένων περιοχών και περικοπές στις επιχορηγήσεις σε διάφορους φορείς εποπτευομένους από διάφορα Υπουργεία, με σκοπό τη μείωση της δαπάνης μέσα στο 2012 κατά τουλάχιστον 190 εκατομμύρια Ευρώ.
• Μείωση του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων (Π-Ε) κατά 400 εκατομμυρίων Ευρώ: αυτή η περικοπή θα εφαρμοσθεί μέσω περικοπών στις επιδοτήσεις σε ιδιωτικές επενδύσεις και εθνικώς χρηματοδοτούμενα επενδυτικά έργα. Η μείωση του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων ουδεμία επίπτωση θα έχει επί έργων τα οποία συγχρηματοδοτούνται από διαρθρωτικά ταμεία (μη ολοκληρωθέν έργο το οποίο χρηματοδοτείται από επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου 2000-2006, έργα του ταμείου συνοχής (2000-06), επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου 2007-2013 και μη επιλέξιμες δαπάνες που σχετίζονται με τα ανωτέρω έργα.
• Αλλαγές σε συνταξιοδοτικά ταμεία με κατά μέσο όρο υψηλές συντάξεις ή που λαμβάνουν υψηλές επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό, με σκοπό την εξοικονόμηση τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων Ευρώ (καθαρό ποσόν αφού λάβουμε υπόψιν την επίπτωση επί των φόρων και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης). Πριν από την εκταμίευση, πρόσθετες περικοπές διαρθρωτικών δαπανών ύψους 325 εκατομμυρίων Ευρώ θα πρέπει να προσδιορίστούν (σε συνεννόηση με την Επιτροπή, την ΕΚΤ και το προσωπικό του -ΝΤ) και να εφαρμοστούν.
Πριν την εκταμίευση, η Κυβέρνηση προβαίνει επίσης στις ακόλουθες εκκρεμείς ενέργειες:
• Υπουργικές Αποφάσεις για την εφαρμογή του τέλους επιτηδεύματος (ελάχιστη επιβάρυνση επί των ελευθέρων επαγγελματιών) που προβλέπεται από το Άρθρο 31 του Νόμου 3986/2011,
• Υπουργικές Αποφάσεις για την ολοκλήρωση της πλήρους εφαρμογής του νέου μισθολογίου σε όλα τα σχετικά νομικά πρόσωπα και καθιέρωση νομοθετικών προβλέψεων για τους τρόπους ανάκτησης των επιπλέον καταβληθεισών αποδοχών για το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2011 και μετά.»
Ίδωμεν…

2 σχόλια

  1. ΠΟΛΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΜΑΣ ?ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ.. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 97& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΕΠΙΦΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΑΣ ..ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 14 Φεβ 2012 1:37:00 μ.μ.
    Όλα καλά, ολοκληρώνω,για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό,που έτσι και αλλιώς είναι κατανοητό.
    Ο εχθρός είναι οι πολιτικοί μας,όποιος δεν το κατάλαβε αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα ηλίθιο ον.
    Τόσο απλό.-
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση