GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μνημόνιο Νο 3...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικό-οικονομικό σύστημα που οριοθετείται μεταξύ της ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικό-οικονομικό σύστημα που οριοθετείται μεταξύ της νέο-φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει. Έχει όντως δίκιο. Πέτυχε χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις να περάσει την νέα δανειακή σύμβαση ήτοι το Μνημόνιο Νο 3.
Κάτι οι πολυήμερες και πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και της περιβόητης Τρόικας, οι οποίες προβάλλονταν με δραματικό τρόπο από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να...
περάσουν τα συναισθήματα της αγωνίας και του φόβου σε ένα σημαντικό ποσοστό της κοινής γνώμης. Κάτι το δέλεαρ του PSI+... Προέκυψε το ποθούμενο αποτέλεσμα. Σχεδόν μηδενικές ή ήσσονος σημασίας κοινωνικές αντιδράσεις για την νέα δανειακή σύμβαση που θα καθορίσει αρνητικά την ζωή και την πρόοδο πολλών γενιών.
Είναι όμως έτσι; Ή μήπως όλα αυτά είναι μία επίπλαστη εικόνα μία εικονική πραγματικότητα;
Με το 27,7% των Ελλήνων να ζουν το 2010 κάτω από τα όρια της φτώχειας, με την ανεργία να εκτοξεύεται πάνω από το 20% του εργατικού δυναμικού, τον πληθωρισμό να αυξάνεται τον Ιανουάριο του 2012 κατά 2,3%, πως μπορεί κανείς να αγνοεί τους νόμους της Ιστορίας;
Μόνον αν είναι δογματικά ανόητος νεοφιλελεύθερος ή εγκάθετος πράκτορας ξένων δυνάμεων θα μπορέσει να θεωρήσει και να δηλώσει, είτε ότι όλα πάνε καλά με την μνημονιακή πολιτική, είτε ότι ευτυχώς που θα υπάρξει η νέα μνημονιακή σύμβαση και δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα.
Διότι τι άλλο εκτός από χρεοκοπία μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι το 27,7 % των Ελλήνων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας; Ότι ο ένας στους πέντε ικανούς προς εργασία είναι άνεργος, ή ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται σε μία χώρα που οι μισθοί μειώνονται ραγδαία και η κατανάλωση πέφτει; Έρχονται στη μνήμη μας σκηνές με στομφώδεις δηλώσεις των ΠΑΣΟΚικών Υπουργών Οικονομίας για την αναμενόμενη αποκλιμάκωση των τιμών πληθωρισμού και τιμάριθμου. Ανοησίες, Ψέματα και παταγώδης Αποτυχία. Τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός ανεβαίνει.
Τα είπαμε, τα γράψαμε και τα αποδείξαμε πάρα πολλές φορές. Μία δράκα ανόητων, μία παρέα ανόητων και κρυφό-νεοφιλελεύθερων, τα κυβερνητικά στελέχη του Γιώργου Παπανδρέου κατέστρεψαν μία χώρα και μία παράταξη μετατρέποντας μία κρίση ελλείμματος σε κρίση χρέους και δανεισμού. Μία κρίση ελλείμματος, η οποία οφειλόταν στους τεράστιους τόκους που πλήρωνε ο κρατικός προϋπολογισμός. Πληρωμές τόκων προς το εγχώριο και διεθνές τραπεζικό σύστημα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι οι ελληνικοί Προϋπολογισμοί έως το 2007 ήταν πλεονασματικοί ως προς το πρωτογενές αποτέλεσμα (δηλ. υπήρχε θετικό αποτέλεσμα προ της πληρωμής των τόκων). Ουσιαστικά, για να συνεχίσουν οι τράπεζες να πληρώνονται τους τοκογλυφικούς τόκους, πτώχευσε και χρεοκόπησε μία χώρα, η Ελλάδα.
Με δύο απλές κουβέντες… Αυτή η συνάθροιση ανικάνων και ανόητων κρυφό-νεοφιλελεύθερων που μας κουβάλησε ο Γιώργος Παπανδρέου μετέτρεψε το πρόβλημα των τραπεζών σε δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Και για να αποδείξουμε του λόγου το αληθές, εμείς απλά διατυπώνουμε την ερώτηση: Ποιος από εσάς ρε παλικάρια θα ψηφίσει ν’ αλλάξει ο νόμος για τις μετοχές των τραπεζών;

8 σχόλια

  1. ΔΙΩΞΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βενιζέλος: " Να αποφασίσουμε αν θέλουμε ευρώ ή δραχμή "!!
    _______________________________________________

    ... Ε κάντε εκλογές ρε κερατάδες να το δούμε!!
    _______________________________________________


    ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο χοντροΜΑΛΑΚΑΣ.. ΘΕΕ ΜΟΥ !!!

    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ο ΚΟΠΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ.
    ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΚΙΜΩΟΥΣ ΧΙΟΝΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ο ΚΟΠΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ.";
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 86 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟ 3126/2003 ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.
    Ο ΦΑΛΗΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΜΠΕΝΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ JUNKER ΚΑΙ ΟΧΙ JUNCKER; ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ JUNKER ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ;
    ΑΠΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.
    ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΜΟΝΟ Η ΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΣ-ΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΙΔΕΜΗ ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα της Ελλαδας θα λυθεί με τον εξης τρόπο.
    1ον Να φυγει κλωτσηδον η Τροικα και τα πουσταρια που κουβαλήσανε εδω.
    2ον Να συλληφθουν ολα τα πολιτικα ΠΑΠΑρχιδια και να εκτελεστούν επι τόπου.
    3ον Να συλληφθουν καμια 50 οικογενειες της Εκαλης και της Κηφισιας να δημευτουν οι περιουσιες τους μέχρι πατο ουτε μαντηλι να κλαψουν να μην μεινει να κλεισουν τα μπουρδελα οι εταιρείες λαμογιας που στήσανε και να εκτελεστουν ολοι εκεινοι πουσυμμετειχαν στο πλιατσικο των τελευταιων χρόνων.
    4ον Να συλληφθουν οι μασονοι τραπεζιτες και μεγαλομετοχοι τους και εκτελεση επι τοπου.
    5ον Διωξιμο άμεσα οποιος ήρθε στην Ελλαδα και επιστροφη στην πατριδα του με καραβια λεωφορεία πατινια και ποδηλατα.
    Στρατός στα συνορα και πυροβολισμό στο κεφαλι οποιος θελήσει να μπει μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 27.7% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ; ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ. ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΏΣ ΣΤΟ "ΛΙΠΟΣ" ΠΟΥ ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. Ο ΛΑΪΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΜΕ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΉ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ, ΤΟ ΑΣΎΛΛΗΠΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ, ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΉ, ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΚΑΡΔΟΙ ΞΕΝΟΙ. ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΚΕΙ. ΑΝ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΟΡΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. που ζείς ρε ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΟΟΟ
    ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ..

    ΠΟΥ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ ΤΣΟΓΛΑΝΕ 12,44 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση