GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιτυχία θεωρείται ότι σε 8 χρόνια θα βρισκόμαστε, όπου ήμασταν 3 χρόνια πριν...

Από το  kimonmitalidis.gr Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο πανηγυρίζει ότι για άλλη μία φορά έσωσε τη χώρα. Η χρεοκοπία απεφεύχθη (...

Από το kimonmitalidis.gr

Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο πανηγυρίζει ότι για άλλη μία φορά έσωσε τη χώρα. Η χρεοκοπία απεφεύχθη (άραγε πόσο πιθανή ήταν είναι ένα άλλο ζήτημα) με πoιο όμως κόστος για τους πολίτες;
Δεν θα πρέπει να...
ξεχνάμε το περιβάλλον που έχει ήδη διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία, όπου η ύφεση είναι παρούσα, διαρκής και η πολυπόθητη ανάκαμψη ακόμα δε φαίνεται στον ορίζοντα, και πως άλλωστε; Όταν όλη η οικονομική πολιτική εξακολουθεί να είναι φοροεισπρακτική, όταν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και στρατηγική αντιμετώπισης των συνεπειών όλων αυτών των μέτρων;
Προέκυψε κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 100δις ευρώ, πως αυτό μεταφράζεται σε ανακούφιση για τους φορολογούμενους πολίτες; Δεν είναι δυνατόν να μειώνεις τους μισθούς, τις συντάξεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους να αυξάνεις το ΦΠΑ και τους φόρους στις εταιρείες και να μην λαμβάνεις σαν κράτος μέτρα ασπίδας για όλους αυτούς. Μέτρα ανάπτυξης ώστε να αναθερμανθεί και πάλι η ελληνική οικονομία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τιμή του πετρελαίου, όπου ακόμα και σήμερα, δυστυχώς, η ελληνική οικονομία βασίζεται σε αυτό. Κρίνεται αναγκαία η μείωση του, έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε μια αλληλουχία πτώσης των παγίων εξόδων το οποίο τελικά θα οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων του ελληνικού κράτους από την αύξηση της παραγωγής.
Πως είναι δυνατόν αυτό που ακόμα κι ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών το βλέπει, οι φωστήρες του οικονομικού επιτελείου να επιμένουν στη λογική των φόρων; Είναι πραγματικά απορίας άξιο και μάλλον δε θα πάρουμε ποτέ απάντηση.
Και να υπενθυμίσω σε όλους όσους μας έσωσαν ότι πέτυχαν η Ελλάδα να βρίσκεται το 2020 εκεί όπου βρισκόταν το 2009, θα περάσουν δηλαδή 8 χρόνια για να βρεθούμε 3 χρόνια πριν από το σήμερα.

6 σχόλια

  1. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΟΜΠΑΖΟΥΝ ΓΙΑ "ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διορίζουν κι αποσπούν υπαλλήλους “αβέρτα -κουβέρτα” και σε πρώην βουλευτές και κολλητούς οι
    άθλιοι …

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ:
    Υπό μορφή ευγενικής… χορηγίας του ΠΑΣΟΚ προς τη χήρα του Ανδρέα
    _________________________
    Παπανδρέου, Δήμητρα Λιάνη,
    έχουν παραχωρηθεί τρεις υπάλληλοι της Βουλής, τους οποίους η Βουλή αρχικά απέσπασε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με βάση τα εκλογικά του ποσοστά, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου.

    Πρόκειται για έναν οδηγό, τον Γ.Φ., και………..δύο γραμματείς, τις Ε.Χ. και Ι.Β., οι οποίοι αρχικά νομίμως αποσπάστηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κι από εκεί… πήραν τον δρόμο για την… Εκάλη προκειμένου να τεθούν στην υπηρεσία της Δήμητρας Λιάνη.


    Μπορεί το συγκεκριμένο θέμα να καταδεικνύει πολλά σχετικά με το… πάρτι αποσπάσεων κρατικών υπαλλήλων, οι οποίοι εξαφανίζονται από τη θέση για την οποία προσλήφθηκαν και βρίσκονται στα πιο… απίθανα πόστα, ωστόσο ο κατάλογος των «βολεμένων» κοινοβουλευτικών υπαλλήλων είναι ιδιαίτερα μακρύς. Πολλοί υπάλληλοι της Βουλής, με την κάλυψη του νόμου (προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία), είναι αποσπασμένοι δίπλα σε πρώην προέδρους πολιτικών κομμάτων, ή αντιπροέδρους κυβερνήσεων οι οποίοι δικαιούνται -διά νόμου- να διατηρούν υπαλλήλους και μάλιστα εφ’ όρου ζωής.

    Ενδεικτικά, την πρόβλεψη του συγκεκριμένου νόμου έχουν εκμεταλλευτεί μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος (ΔΗΚΚΙ) Δ. Τσοβόλας, έχοντας δίπλα του έναν αποσπασμένο κοινοβουλευτικό υπάλληλο, οι πρώην πρόεδροι του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος και Ν. Κωνσταντόπουλος, όπως επίσης και ο πρώην αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επί των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, Γ. Χαραλαμπόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις απόλυτο δίκιο το 2009 ειναι ετος ορόσημο οχι γιατι τι χρέος ήταν 120% του ΑΕΠ άλλωστε δεν ειμασταν η μοναδικη χωρα στην ΕΕ με αυτή την σχεση χρεους -ΑΕΠ αλλα επειδή η χώρα έπεσε στα χερια του μεγαλυτερου πολιτικού απατεώνα και δοσιλογου, του βαθυστόχαστου ηλιθίου, της φιλιπινεζας των αμερικανών που γυρναγε ο μυαλοχυμενος με τα μανικια σηκωμενα και φωναζε λεφτά υπάρχουν. Το δυστυχημα για τον λαό ήταν οτι το συνθημα ήταν αλήθεια αλλα αφορούσε μονο τον βλαμμενο και το κωλοσογο του που τρεφεται εδω και δεκαδες χρόνια από αυτό τον τόπο χωρις να προσφερουν τιποτε εκτος απο την παρασιτική παρούσια τους.
    Τα σημερινά καθαρματα που χειρίζονται τις τυχες αυτού του λαού πανηγυρίζουν λοιπόν για την επιστροφή στο παρελθόν και δεν περίσσεψε μια στιγμή αυτοκριτικής για το ποιοί μας φερανε εδω.
    Ακόμα και σήμερα χειροκροτούν τον μεγαλύτερο αληταρα που εμπαιζει τους παντες με την στάση του απολαμβάνοντας την προστασία αυτων που επεδίωξαν την καταστροφή της χώρας με αιχμή του δόρατος και Δούρειο Ιππο αυτον τον τσογλαναρα.
    Τέλος το οτι το χρέος μετά από 8 χρόνια θα γυρίσει εκεί που ητανε πριν 3 χρόνια είναι η απόλυτη ξεφτιλα αυτων που σημερα κομπάζουν. Το χειρότερο είναι οτι ο λαός γύρισε στο 50-60 την εποχή της μεταναστευσης της απόλυτης φτώχειας και του μίσους της ταξικής και κοινωνικής διαφοράς.
    Οι καιροί όμως εχουν αλλαξει και η αντιδραση έρχεται μια φορά μεσα από τις επερχόμενες εκλογές και ασφαλώς με την απαίτηση του λαού ολα τα καθαρματα να κατσουν στο σκαμνι. Βέβαια αυτοί ποιώντας την νήσσα σιγομουρμουριζουν τα περι πολυκομματικής βουλής και λοιπές μαλακίες για να αποπροσανατολίζουν και να αποφύγουν το βασικο αίτημα και διακυβευμα των εκλογών...ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ.
    Οποια κυβερνηση και να βγεί ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ.
    Ασφαλως οι ποινές πρέπει να είναι αυστηρές και παραδειγματικές όπως οταν λεμε ισόβια να σαπίζει και βρωμίσει μεχρι και το τελευταίο κοκκαλο τους στο κελλί και οταν λεμε θάνατος εκτελεση χωρις κανενα ελαφρυντικό και οίκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΞΑΝΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ. ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΡΕΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗΣ ΜΕ "ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΓΑΖΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΧΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν κυλίσουν ερπύστριες πάλι στους δρόμους δεν έχει χαϊρι με αυτούς τους αλήτες.
    Χωνέψτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 2020 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 120,5% ΤΟΥ ΑΕΠ

    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ!!!!!


    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ

    ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ , ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ ΕΧΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    ΣΗΜΕΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση