GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bernard Henri Levy: "Κινδυνεύει η Ευρώπη από την στάση των εταίρων απέναντι στην Αθήνα"...

Άρθρο γνώμης του Γάλλου φιλόσοφου Bernard Henri Levy με τίτλο "Αυτό που πραγματικά διακυβεύεται στην Ελλάδα" δημοσιεύεται στο περ...

Άρθρο γνώμης του Γάλλου φιλόσοφου Bernard Henri Levy με τίτλο "Αυτό που πραγματικά διακυβεύεται στην Ελλάδα" δημοσιεύεται στο περιοδικό Le Point. Στο βαρυσήμαντο άρθρο υπογραμμίζεται ο κίνδυνος για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Αθήνα.
Το άρθρο του BHL συνοψίζεται στα εξής:...


-    Κατανοούμε ότι η αμέλεια των ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και 30 χρόνια, με τη μανία της δημαγωγίας, τις πελατειακές σχέσεις, τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές τους, την κακοπιστία τους, οδήγησαν τους εταίρους τους να σηκώσουν τους τόνους.
-    Παρόλα αυτά εφόσον παίζουμε με κάτι ιδιαίτερα εύφλεκτο, όπως είναι οι λαοί, η περηφάνια τους, η συλλογική τους μνήμη, η επιβίωσή τους, θα προτιμούσαμε στις δημόσιες δηλώσεις των Γερμανών ή Γάλλων ιθυνόντων οι τόνοι να μην έχει το ύφος της επιβολής ή της υποτίμησης.
-    Θα προτιμούσαμε να μην συζητείται η αντικατάσταση του υπουργού οικονομικών από έναν ευρωπαίο κομισάριο γιατί αυτή ιδέα και μόνο δεν είναι παρά μια ανώφελη ταπείνωση.
-    Θα ευχόμαστε, κυρίως, οι γραφειοκράτες που συνέταξαν το σχέδιο διάσωσης να μην ανακατεύουν μέσα στα απαραίτητα μέτρα τη σπατάλη του πληθωρικού δημόσιου τομέα με τις δαπάνες για την υγεία.
-    Το ίδιο και για την άμυνα από την οποία εξαρτάται η βιοπολιτική επιβίωση των πολιτών
-    Θα πρέπει οι αξιολογητές να δικαιολογήσουν κατά κάποιο τρόπο ποιος είναι αυτός ο διαβολικά σύνθετος μηχανισμός του σχεδίου διάσωσης που θα οδηγήσει μια οικονομία που συνεχώς συρρικνώνεται να χρωστά στο 2020 ένα χρέος που θα βρίσκεται στο επίπεδο που ήταν το 2009.
-    Κρίμα επίσης που αυτή η κρίση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού στην Ευρώπη δεν συνιστά ευκαιρία για ένα δημοκρατικό διάλογο

1. μια πραγματική έρευνα για αυτό το χρέος για το οποίο οι ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την ιστορία και τις διάφορες αλληλοσυνδέσεις για να μπορούν και να το συνδέσουν με το σχέδιο διάσωσης.
2. καταμερισμό ευθυνών σε συγκεκριμένες κυβερνήσεις και τραπεζίτες (προσωπικότητες που ανακυκλώνονται σε επιτελικές θέσεις, διεθνών οργανισμών συμπεριλαμβανομένων, και οι οποίοι δίνουν ξαφνικά μαθήματα στους Έλληνες)
3. καθώς επίσης μία οπτική για τις επιλογές που υπάρχουν για αυτή την κοινωνία που την έχουν πιάσει από το λαιμό.
-    Όλα αυτά γιατί οι εικόνες που μας έρχονται από την Αθήνα δεν αφορούν απλές διαδηλώσεις, αφορούν ένα συνδετικό κρίκο της κοινωνίας ο οποίος αποσυντίθεται και μοιάζει σαν το τέλος του κόσμου.
-    Και καθώς ποτέ δεν έχουμε δίκιο ενάντια στο λαό εκτός εάν πιστέψουμε ότι όλα αυτά οφείλονται στην αντίδραση του λαού στην τυραννία μέσω του χάους.
-    Επειδή όλη η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια προοπτική πολιτικά, ηθικά, μεταφυσικά απαράδεκτη, η Ευρώπη που ανάμεσα στα άλλα της χαρίσματα ήταν η συμφιλίωση με τη ελευθερία των λαών σε βορρά και νότο, να λοιπόν που οι ίδιοι κανόνες, το ίδιο νόμισμα τελικά η ίδια Ευρώπη θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα εφόσον θα έσπρωχναν ένα Κ-Μ στην αναρχία, στην δικτατορία, στο φασισμό.
-    Αυτό θα ήταν μια αποτυχία το ωστικό κύμα της οποίας θα πήγαινε πέρα και από την διάσπαση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
-    Για τους Ευρωπαίους για τους οποίος έλεγε ο Νίτσε ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να σταθούν ανάχωμα στο μηδενισμό θα ήταν μια απίστευτη ειρωνεία της ιστορίας.
-    Δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο. Λίγος καιρός μένει για να σώσουμε όλοι μαζί το όνειρο των επιφανών πρωτοπόρων της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση