GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πω πω πω… όνειρο ζει (ο Γιώργος) μην τον ξυπνάτε…"

Από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο http://www.aixmi.gr/ Έβλεπα και άκουγα τον Γιώργο Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και προσπ...

Από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο
http://www.aixmi.gr/

Έβλεπα και άκουγα τον Γιώργο Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και προσπαθούσα να καταλάβω αν έχει καθόλου αίσθηση της σημερινής, οδυνηρής πραγματικότητας. Δεν έφτασα καν στην επόμενη σκέψη, στο αν δηλαδή αντιλαμβάνεται την τεράστια προσωπική ευθύνη του για το κατάντημα του τόπου. Δε χρειάστηκε.
Σε όλη την ομιλία του δεν εκστόμισε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής. Παντού έκανε τομές η κυβέρνησή του. Σε όλα τα πεδία συγκρούστηκε με τα οργανωμένα συμφέροντα. Καθημερινά έδινε..
 μάχες για να σπάσουν οι αγκυλώσεις δεκαετιών. Δεν προσκύνησε. Δε συμβιβάστηκε.
Το μόνο λάθος -αν έκανε κάποιο λάθος- ήταν ότι δεν ολοκλήρωσε τις προσπάθειες ή άργησε να τις ξεκινήσει.
Όλες, όμως, ήταν σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έδωσε αγώνα, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, για τη διάσωση της χώρας. Και τα κατάφερε.
Πώς το λέει ο πρωταγωνιστής της σούπερ διαφήμισης;
«Πω πω πω… όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»…
Άλλος, λοιπόν, έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και στη συνέντευξη για τις 100 μέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (στο Ζάππειο).
Άλλος έκανε μυστικές διαπραγματεύσεις με τον Στρος Καν για το ΔΝΤ, ενώ ταυτόχρονα δήλωνε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα ΔΝΤ».
Άλλος έλεγε ότι οι διοικητές των εφοριών, των νοσοκομείων και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων θα επιλεγούν απ’ το opengov, αφήνοντας επί μήνες παράλυτο το κράτος στην πιό δύσκολη στιγμή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω ότι ο προϊστάμενος της εφορίας Πειραιά ορίστηκε μετά από 6 μήνες και ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου μετά από 9 μήνες.
Άλλος μίλαγε για πράσινη ανάπτυξη (και πράσινα άλογα) στα υπουργικά συμβούλια, καλώντας δήθεν ειδικούς να κάνουν διαλέξεις γυμνασιακού επιπέδου, ενώ η χώρα είχε φτάσει ήδη στο παγόβουνο.
Άλλος δεν έπαιρνε κανένα μέτρο επί 6 μήνες, παρά τις πιέσεις υπουργών αλλά και ΜΜΕ, και ενώ οι αγορές έκλειναν για την Ελλάδα.
Άλλος διασύρθηκε στο Νταβός από Άγγλο δημοσιογράφο και άλλος πήγε ατάραχος, στη συνέχεια, να δει την ειδική προβολή του «Άβαταρ».
Άλλος κυβέρνησε με φίλους και υπαλλήλους, περιφρονώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας.
Άλλος δεν έκανε καμιά διαπραγμάτευση με την τρόικα (και τους πολιτικούς προϊσταμένους της) για τη σύνταξη του πρώτου Μνημονίου, τον Μάιο του 2010.
Άλλος άφησε την κυβέρνηση να βολοδέρνει επί 12 μήνες, χωρίς να παρακολουθεί το μηδενικό έργο πολλών υπουργών και χωρίς να παίρνει καμιά πρωτοβουλία για να αλλάξει τη φορά των πραγμάτων.
Άλλος θα κατέρρεε τον περασμένο Ιούνιο, όταν η τρόικα κατάλαβε ότι δεν έχουμε τηρήσει καμιά απ’ τις δεσμεύσεις και μας έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό, με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Άλλος εξήγγειλε Δημοψήφισμα, χωρίς καμιά προειδοποίηση των δανειστών, με συνέπεια να απειληθεί η Ελλάδα με άμεση αποβολή από την Ευρωζώνη;
Άλλος πρότεινε για πρωθυπουργό την πρώην νταντά του και τον αρχικηπουρό του, όταν υποχρεώθηκε να παραιτηθεί.
Άλλου πρωθυπουργού ο υπεύθυνος Τύπου έλεγε ανενδοίαστα ψέματα (τη 12η ώρα) ότι δήθεν ο Παπαδήμος έθετε όρους για να αποδεχθεί την πρωθυπουργία.
Άλλος, προφανώς, θα ήταν. Διότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου διέσωζε την Ελλάδα επί 2 χρόνια, τότε πώς σήμερα παραμένει ένα βήμα πριν από την καταστροφή ή την πανάκριβη για τους Έλληνες  σωτηρία;
Άλλος τα έκανε όλα αυτά. Ο «κανονικός» Γιώργος, όχι ο άλλος, έχει να αναμετρηθεί πλέον μόνο με την ιστορία…
Follow on twitter: @XrPanag

17 σχόλια

  1. Den ftanei pou mas ton epevales. milas kai apo panw..den drepese?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζιογλανια δημοσιοκαφροι.
    Μαζι με το ηλιθιο βλακογιοργο θα κρεμασουμε και εσας τομαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: "το μνημόνιο; ... για να δούμε τι είναι το μνημόνιο; Το μνημόνιο δεν είναι αιτία. Το μνημόνιο δεν είναι η αιτία των πραγμάτων ... το μνημόνιο είναι χαρτί που καθορίζει το αποτέλεσμα μιας πολιτικής. Τροχιοδεικτικό είναι. Είναι σα να μου λέτε τώρα ότι το χαρτί είναι τα διόδια για να συνεχιστεί αυτή η πολιτική. ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΩΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Το μνημόνιο δεν ήρθε, δεν προέκυψε, δεν είναι φυσικό φαινόμενο, δεν έβρεξε μνημόνιο ένα πρωί... οπότε άμα βγάλουμε το μνημόνιο από τη μέση ... (Ακούγεται ταυτόχρονα ο Αναγνωστάκης να λέει:" φταίει η συμφωνία που υπογράψαμε") βγάζουμε τη φτώχεια, βγάζουμε την πολιτική; Είμαστε στα συγκαλά μας;" ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: " Κοίτα ... το μνημόνιο όμως οδήγησε σ' αυτή την πολιτική... δεν είναι;" ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: "Μα δεν οδήγησε το μνημόνιο ... η πολιτική οδήγησε στην ανάγκη υπογραφής ενός μνημονίου. Η πρώτη δανειακή σύμβαση" ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ:"Γιατί βρε συ Λιάνα, με συγχωρείς ... πριν που δεν υπήρχε μνημόνιο ... έτσι ήμασταν;" ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ:" Μα τώρα σοβαρολογείς; Πώς φτάσαμε στο μνημόνιο;" ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: "Φτάσαμε για πολλούς λόγους". ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ:" Μα τι μας έφτασε στο μνημόνιο; Μία συγκεκριμένη επιλογή πολιτικής μας έφτασε στο μνημόνιο. Αυτή η πολιτική καθορίζει και τους όρους του μνημονίου ..." ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: "Θέλω να σου πω ... μέχρι το 2009 δεν ακουγόταν αυτά, δεν ακουγόταν αυτά". ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: "Άκουσέ με, να μιλάμε επί πραγματικών περιστατικών. Κάνεις λάθος. Κάποιοι τα λέγανε (δείχνοντας τον εαυτό της). Επειδή εσείς δεν ακούγατε, δεν ακουγότανε; Έχω πρόβλημα εγώ με την πολιτική σου βαρυκοία;" . ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: "Οι χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, το σπάσιμο του κατώτερου μισθού, η κατάργηση των κλαδικών, ακουγότανε;" ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ:"Μα τώρα σοβαρολογείς; ... η κρίση, είναι κρίση χρέους ή είναι κρίση κερδών; ... άκουσέ με ... μου λες δεν έχουν ακουστεί ... ουρλιάζουμε γιαυτό είναι η ίδια κοινωνία, η ίδια Ευρώπη και η ίδια πολιτική η οποία τον θάνατο των ανθρώπων τον έλεγε το 1999, παράπλευρη απώλεια. Όταν έχεις δεχτεί την έννοια της παράπλευρης απώλειας, τώρα έρχεται το μνημόνιο και η φτώχεια ως παράπλευρη απώλεια μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Αδιέξοδης και μη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζιογλανια δημοσιοκαφροι,

    τί επικουρικές συνταξεις παιρνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΟΥΒΙ Ο ΓΑΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά του γράφουν,αυτά λέει. Απλως διαβάζει χωρίς νά καταλαβένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το μεγκα υποστηριξε πασοκ μεχρι τελους..
    ουρλιαζανε θριαμβικα τα σκυλια οταν κοβοντουσαν μισθοι και γινονταν απολυσεις..
    ουρλιαζανε θριαμβικα τα σκυλια οταν περναγαν τα νομοσχεδια πασοκ..
    τωρα κανουν και κριτικη..
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ-ΣΚΑΙ
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ 5.23 ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ "ΠΟΙΗΤΕΣ" ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΦΤΡΟΜΑΝΙ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο "ΗΓΕΤΗΣ-ΣΩΤΗΡΑΣ" ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΕ ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ. ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ..
    οι κυριοι του μεγκα,της νετ,του σκαι,ΔΗΜΟΣΙΑ υποστηριζαν οτι η ελλαδα χρειαζεται το μνημονιο για να μπουν καποιοι στη θεση τους..
    τωρα που βλεπουν το αδιεξοδο,το παιζουν μπουμπουλινες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η χρεωκοπια ηταν οτι καλυτερο συνεβη στην ελλαδα μετα το 1949..
    οπως και τοτε,καποιοι πρεπει να καταλαβουν τη θεση τους..
    οπως και τοτε,ο κεντρωος χωρος φερει το βαρος του αγωνος..
    οπως και τοτε,η δεξια λιποτακτει και περιμενει να δημαγωγησει μετα την τελικη νικη..
    οπως και τοτε,ο συμμαχικος παραγων αντιλαμβανεται την αξιοπιστια και το μαχιμον του κεντρωου χωρου και τον στηριζει οικονομικως και ηθικως
    οπως και τοτε,οι συμβασεις θα συνεχισουν να υπογραφονται..
    θα νικησωμεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΛΥΦΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΕΧΕΙΣ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ-ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕ,ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΕΓΛΥΦΕΣ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΟΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ;;;
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΣΙΠΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΑΛΑΚΟMEGA ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ;;;;
    ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΟΚΑΥΒΛΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ ΣΑΒΟΥΡΟΓΑΜΗ ΑΝΔΡΕΑ;;;
    "ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ" ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΛΑΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ.ΑΚΟΥ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΠΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΣΝΤΗΣΩ ΣΤΑ ΣΥΣΥΤΙΑ ΘΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ ΡΕ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ. ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζιογλανια δημοσιοκαφροι,

    τί επικουρικές συνταξεις παιρνουν τα μελη της ΕΣΗΕΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο πασοκος ειναι χαζογκομενα..
    οσες φορες και να τον βιασεις,
    οσες φορες και να τον παρατησεις,
    με μια καλη κουβεντα
    και ενα φτηνο δωρακι,
    συγχωρει,δακρυζει,και ονειρευεται
    παντρειες και απογονους..

    κριμα τις σοσιαλιστικες μουστακες..
    και τις δημοκρατικες γενιαδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αλητοσκυλογυφτοι, θα σας ξεσχισει η τροικα, τιποτα δεν σας σωζει, καλοπερασατε. Τι νομιζατε οτι θα δουλευουν τα κοροιδα της ευρωπης για να καλοπερνατε εσεις; Εκλογες το ταχυτερο να βγει η ΝΔ με τον αντωνη να ξαναφατε παλι με χρυσα κουταλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 9.39 ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΠΑ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ ΑΣ ΣΚΑΣΟΥΝ

    ΕΠΙΒΑΡΗΝΟΥΝ ΤΟΚ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ
    ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση