GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή προς τους πολίτες του Κιλκίς..

Από τον Γιώργο Σ. Φραγγίδη Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Κιλκίς Κιλκισιώτες, Κιλκισιώτισες Η πατρίδα μας ζει, ίσως την πιο δύσκολη περίοδο των τε...

Από τον Γιώργο Σ. Φραγγίδη
Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Κιλκίς

Κιλκισιώτες, Κιλκισιώτισες
Η πατρίδα μας ζει, ίσως την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων 30-40 χρόνων.
Στα στενά περιθώρια που πλέον υπάρχουν, καλείται να πάρει αποφάσεις που είναι ανάμεσα στην καταστροφή και την εξαθλίωση.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα κριθούμε όλοι για τη στάση μας και σίγουρα δεν χρειάζονται συμπεριφορές που να παραπέμπουν σε φυγομαχία και υπεκφυγή, αλλά...
 απαιτούνται αντίθετα πράξεις ευθύνης και γλώσσα της αλήθειας όσο δυσάρεστη κι αν είναι.
Πριν λίγες μέρες συμμετείχα στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου . Βρέθηκα μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα στο οποίο θεωρώ πώς βρέθηκε μαρτυρικά και ο καθένας Έλληνας πολίτης .
Κλήθηκα να ψηφίσω για τη νέα δανειακή σύμβαση που σίγουρα ήταν η σημαντικότερη επιλογή της πολιτικής μου ζωής.
Επαγγελματίας πολιτικός όμως ούτε ήμουν, ούτε είμαι και ούτε πρόκειται να γίνω.
Στο σύντομο βουλευτικό μου βίο, ως νέος βουλευτής που είμαι δεν συμμετείχα ποτέ σε πολιτικά παιχνίδια, κράτησα αποστάσεις από κάθε είδους μικροπολιτικές και εσωκομματικές ομαδοποιήσεις και σίγουρα δεν άσκησα πολιτική με επικοινωνιακούς όρους.
Δυστυχώς μπήκα στο κοινοβούλιο στην πιο κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία της χώρας μας.
Η βαθιά δημοσιονομική κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη και παγκοσμίως, ανέδειξε παθογένειες χρόνιες της χώρας μας καθώς και την αναξιοπιστία, ενός διεφθαρμένου και απαξιωμένου πολιτικού συστήματος, που πρέπει να αλλάξει ριζικά και εκ βάθρων, που απαιτεί συγκρούσεις, επίμονη και επίπονη συνεχή προσπάθεια όλων μας .
Η Ελλάδα στην προσπάθεια ανάκαμψης που κάνει, δέχτηκε και δέχεται ακόμα, ένα λυσσαλέο πόλεμο από τους κερδοσκόπους, τις αγορές και τις συντηρητικές Ευρωπαϊκές ηγεσίες, που κυριαρχούν.
Μέσα σ’ αυτές τις προκλήσεις, αποδειχτήκαμε δυστυχώς ανέτοιμοι ως πολιτική παράταξη, ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία να προχωρήσουμε γρήγορα τις απαιτούμενες αλλαγές και να ορθοποδήσουμε. Καλούμαστε να διορθώσουμε λάθη και πρακτικές δεκαετιών, σε πολύ σύντομο διάστημα και με βίαιο τρόπο, πράγμα που οδηγεί την κοινωνία να αντιδρά, να οργίζεται, να θυμώνει, να διαμαρτύρεται.
Όμως η δουλειά που έγινε είναι σημαντική. Το δημόσιο έλλειμμα από 24 δισεκατομμύρια που ήταν το 2009 ελαττώθηκε στα 5 δισεκατομμύρια σήμερα. Η μείωση αυτή όμως δεν είναι αρκετή για να σταθούμε στα πόδια μας και έτσι αναγκαζόμαστε εκ νέου να στραφούμε στον ξένο δανεισμό, για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.
Το ερώτημα λοιπόν που τέθηκε σ’ όλους τους βουλευτές, απέναντι στην υπάρχουσα πραγματικότητα, ήταν η απάντηση του «ΟΧΙ» ή του «ΝΑΙ», στη νέα δανειακή σύμβαση.
Μια δύσκολη απάντηση που δοκίμαζε τη συνείδηση όλων μας.
Χωρίς να θέλω αυτές τις κρίσιμες ώρες να θέσω εκβιαστικά διλήμματα ή να τρομοκρατήσω, πρέπει μιλώντας με τη γλώσσα της αλήθειας, να πούμε ορισμένα πράγματα.
Είναι σε όλους μας ορατός ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Η κατάσταση αυτή οδηγώντας στη μονομερή στάση πληρωμών των δανειστών, θα είχε δραματικές συνέπειες στην καθημερινότητα όλων μας και δεν θα είχε καμία σχέση με τη δυσβάσταχτη πραγματικότητα του κάθε Έλληνα πολίτη. Η στάση πληρωμών μισθών, συντάξεων και άλλων κοινωνικών παροχών, η απώλεια των αποταμιεύσεων, το κλείσιμο των νοσοκομείων, νηπιαγωγείων, οι ελλείψεις βασικών αγαθών (καύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα κ.α.), η εκτόξευση της ανεργίας, η ανεξέλεγκτη κοινωνική αναταραχή, η αγορά αντί πινακίου φακής της κοινωνικής και Εθνικής ιδιοκτησίας, θα ήταν μερικές από τις συνέπειες, της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας όπου οδηγούσε το «ΟΧΙ».
Βέβαια μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού στη δύσκολη και πολλές φορές απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται, αισθάνεται πως δεν έχει πια τίποτε να χάσει με την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Στην πραγματικότητα όμως έχει πολλά να χάσει.
Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει ανώδυνο σενάριο για τη χώρα.

Είναι αλήθεια πως το νέο μνημόνιο με τους σκληρούς όρους που θέτει, αυξάνει την ύφεση, δυσκολεύει την προσπάθεια ανάκαμψης, εξαθλιώνει πολλούς πολίτες, οργίζει, αγανακτεί και ξεσηκώνει το λαό.

Προτίμησα την χαραμάδα της ανάσας και ελπίδας, από την άβυσσο της καταστροφής.

Εάν η επιλογή της συνείδησής μου είναι σωστή ή λάθος θα το κρίνει η ιστορία.

13 σχόλια

  1. ΜΑΛΑΚΟΚΑΒΛΗ.ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ;;;ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ,ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑ,ΔΟΥΛΙΚΑ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑ;ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΡ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΤΕ ΧΆΣΟΥ ΒΛΑΜΈΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΟΥ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΕΞΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΛΑ....."
    ΚΑΠΟΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΟΛΕΤΗΔΕΣ, ΜΕΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ, ΞΑΝΑ ΑΛΥΣΟΔΕΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΑΙΣΧΡΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ!!! ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ ¨Η ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ (ΙΣΩΣ) ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ 10.000€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΣΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΚΩΜΕΝΗΣ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΑΣ.
    ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΤΑ ΣΑΝ ΟΝΟΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΑΛΛΑ, ΑΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΚΑΝΑ ΠΕΛΑΤΗ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΕΙ "ΜΕΣΑ" ΠΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΕΣΑΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΩΣΤΕ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή ρε φίλε τσεπωνεις 7-8000 το μηνα συν αυτ/το συν σωματοφύλακα -φιλιπινέζα συν,συν όλα τα προκλητικά προνομια σας, κοκορευεσε για τον εαυτό σου(δεν ειμαι επαγγελματιας πολιτικός οχι πολιτικα παιχνίδια κλπ) και οτι παρ οτι δεν τοθελες το ειδες αναγκαίο να ψηφίσεις τα μετρα για το καλό του κοσμάκη.Δεν σου κόστισε τίποτα δηλαδη η σωτηρία της Ελλάδος.Μια ψήφο.Εμένα και όλων των άλλων(τον κοσμάκη ενοώ)ξέρεις τι μας κοστιζει? την αξιοπρεπειά μας και την αξιοπρεπεια των παιδιων μας.Τα βαζουμε διπλα διπλα λοιπόν? Κατάλαβες μεγάλε οτι δεν απευθύνεσαι με διαγγέλματα σε μαο μαο πλέον?Χάρισε τον μισθό σου στο ταμειο αληλεγγυης πρωτα, παραιτησου των προνομιων που απολαμβάνεις απο ενα ρημαγμένο κράτος κι ελα μετα να μιλήσουμε για ΠΑΤΡΙΔΑ. παρλαπίπα.
    ΥΓ αντιλαμβανομαι την αγωνία της επανεκλογής σου.Μην τρελενεσε όμως και γίνεσαι ΚΑΙ γελοίος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗ ΠΑΤΕ ΜΑΚΡΥΑ, ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΞΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΙΡΝΕΙ 1200€ ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ (ΑΝΤΙΜΙΣΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ) ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΨΥΧΟΡΑΓΕΙ; ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΟΥ!!! ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε ντρεπεσαι λίγο ρε προδοτη ξεπουλήσατε την Ελλάδα με το άγγλικό δικαιο και ζητατε και τα ρέστα? Νενέκοι προσκυνημένοι αλητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "..ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΞΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΙΡΝΕΙ 1200€.." και να σκεφτεί κανείς ότι στην Ελλάδα παίρνουν ΚΑΙ οδοιπορικά ακόμα κι όταν πάνε να ψευδομαρτυρύσουν στο δικαστήριο, αποκρύβοντας ΚΑΙ τα υπέρ του Δήμου στοιχεία, προς όφελος των καταχραστών της δημοσιας περιουσίας, ΚΑΙ από τις Δημόσιες Υπηρεσίες ΚΑΙ από την ανέραστη εθελοτυφλούσα δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΩΡΓΟ, ΣΒΗΣΤΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΨΤΟ. ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς κύριον Κωλοτούμπαν Σαχλαμαρά,

    Αντωνάκη, τώρα που συμμάζεψες στην μεγάλη, δεξιά, ταγματασφαλίτικη, θαλπωρή,

    τους άσωτους φασίστες «Άδωνι Μπουμπούκο» και «Μάϊκ Τσεκούρη»

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΟΥ !!!

    Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτοί οι γελοίοι τύποι, που περιμάζεψες…

    Το πρόβλημα είσαι ΕΣΥ, που ηγείσαι της… υποτίθεται ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ στην Ελλάδα και τους περιμάζεψες!!!!

    Αντωνάκη…, αύριο και η «Χρυσή Αυγή» θα μπει στο Κοινοβούλιο, λόγω της εγκληματικής ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 60 χρόνων μετά την Κατοχή!!! Εάν κι ο Μιχαλιολάκος αλλάξει γνώμη και δηλώσει «ΑΝΑΝΗΨΑΣ», θα τον δεχτείς κι αυτόν στην κακόμοιρη ΝΟΥΔΟΥΛΑ?????

    Αφού πήρες τον τσεκουροβγάλτη, κουμπάρο του Λεπέν και ΥΜΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, στον Μιχαλιολάκο της «Χρυσή Αυγής» θα κολλήσεις???

    Βρε, αει στα τσακίδια ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλά λόγια = ναι στο μνημόνιο = είσαι ένα φτηνάρχιδο καρπαζοεισπράκτορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΙ΄ΕΝΑ ΤΣΕΚ-ΑΠ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΝΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΛΟΜΟΚΡΟΥΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΒΗΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΓΟΜΟΛΑΣΤΙΧΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΖΩΝΤΑΝΑ" ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση