GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελληνική μικροπολιτική: Πρός μία μικρο(πολιτική) της εξουσίας;;..

Από το  andounis.blogspot.com Το ελληνικό πολιτικό σύστημα , πέραν όλων των άλλων ατελειών του βασίζεται ολοένα και περισσότερο στην μικροπ...


Το ελληνικό πολιτικό σύστημα, πέραν όλων των άλλων ατελειών του βασίζεται ολοένα και περισσότερο στην μικροπολιτική και στις κομματικές αγκυλώσεις.
Το ζήτημα δεν είναι καινούριο ή άγνωστο αλλά έχει ουσιαστικές επιπτώσεις στην...
ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας και της αντιπροσώπευσης.
Οι διαφωνούντες από την "ιερή" κομματική γραμμή διαγράφονται ακόμη και σε ιστορικές αποφάσεις όπως η ψήφιση του PSI (Μνημόνιο ΙΙ). Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα κόμματα προχωρούν σε "ανανεωτικές" ποδοσφαιρικού τύπου μεταγραφές. Ιδεολογία-πολιτική ταυτότητα ανύπαρκτες.
Οι πρακτικές αυτές είναι μικροκομματικές, μικροπολιτικές και εκτός του νοήματος της δημοκρατίας. Τα κόμματα δεν επιτρέπουν στα στελέχη τους να εκφράζουν αντίθετη άποψη, η οποία και στην περίπτωση του PSI εκφράζουν την μεγαλύτερη μερίδα του ελληνικού λαού.
Όπως ανύπαρκτες και οι ουσιαστικές πολιτικές. Οι ουσιαστικές πολιτικές πνίγονται στον βούρκο της γραφειοκρατίας, των κομματικών συμφερόντων και της μικροπολιτικής. Με μεγάλη μου λύπη άκουσα τον κο Κρεμαστινό να αναφέρει, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ότι χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει κοινωνική πολιτική.
Όμως, και μέτρα λιτότητας χωρίς κοινωνική πολιτική δεν συμβαδίζουν. Όπως και ανάπτυξη μονομερής για λίγους "τυχερούς" δεν βοηθά ούτε τους πολίτες ούτε και την πραγματική οικονομία.
Παραπέμπω στην έννοια της κοινωνικής ανάπτυξης, όπου η οικονομική μεγέθυνση και η κοινωνική πρόοδος συμβαδίζουν για την ευόδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.
Η απραγματοποίητη δημοκρατία στην Ελλάδα; Μάλλον η μικροπολιτική της ελληνικής τριμερούς εξουσίας...

7 σχόλια

  1. Αντάρτικο πόλεων η μόνη λύση .
    Πάρτε την κάλπη στο χέρι
    στήστε τους καρτέρι
    βάλτε τους χέρι στο καλομέρι
    και στις επόμενες εκλογές
    κάντε τους το χουνέρι
    εξαφανίστε τα σκουλήκια
    που έφεραν στην Ελλάδα
    την Τρόικα , το Δ.Ν.Τ , την Γερμανία
    την μιζέρια και τον εξευτελισμό στην Ελλάδα .
    Ψηφίστε κατά….βούληση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ

    Ο ΦΟΥ ΜΑΝ ΤΣΟΥ και ο ΤΣΟΥ ΕΝ ΛΑΙ

    Α ρε σανιδα βρεμενη, κι απλωμα στον ήλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Γιούχαραν» τον βουλευτή Άγγελο Τόλκα την ώρα που γευμάτιζε!
    Διώξανε τον πολιτικό καρνάβαλο του ΠΑΣΟΚ από το καρναβάλι της Νάουσας και του έφαγαν το "λιτό" του γεύμα !!! χαχαχαχα

    Aποδέκτης της οργής του κόσμου έγινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Τόλκας, την ώρα που γευμάτιζε σε κεντρική ταβέρνα της Νάουσας Θεσσαλονίκης.

    Αναρχικοί και αντεξουσιαστές εντόπισαν το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να γευματίζει σε κεντρική ταβέρνα της Νάουσας. Αρχίσαν να τον γιουχάρουν, «στολίζοντας» αυτόν και την παρέα του με διάφορα κοσμικά επίθετα.

    Μάλιστα οι οργισμένοι πολίτες ζητούσαν επιμόνως από τον βουλευτή και την παρέα του να αποχωρίσουν από το μαγαζί, με τον ίδιο να απαντά πως πρόκειται για δημόσιο χώρο και θα αποχωρήσει αφότου ολοκληρώσει το γεύμα του.

    Ενώ συνεχιζόταν το γιουχάρισμα για 40 περίπου λεπτά, οι οργισμένοι πολίτες της Νάουσας άρχισαν να τρώνε και να πίνουν από το «φτωχικό» του γεύμα. Τελικά επενέβησαν άνδρες της προσωπικής του φρουράς και ο βουλευτής αποχώρησε φανερά ενοχλημένος.

    Πηγή: NewPost

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γαμάτη ιδέα αυτή 11.21.
    Να γενικευτεί.
    Να δημιουργηθεί πανελλαδικό κίνημα
    ''ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΜΕ''.
    Και όπου τους πετυχαίνουμε τους γαλαζοπράσινους σε εστιατόρια να πηγαίνουμε στο τραπέζι και να τους τρώμε απ'τα πιάτα.
    Ειρηνικότατη αντίδραση.
    Ούτε βία ούτε τίποτα.
    Τι θα κάνουν;
    Η' θα γεμίσουνε τα εστιατόρια με μπράβους οι δωσίλογοι για να τρωγοπίνουν ή θα κάθονται σπιτάκι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Τζέφρι να καλωσορίζει τον Σαμαρούλη.
    Ο Σαμαρούλης είναι χωρίς κουκούλα.
    Του την έβγαλε η Τρόικα.
    Γι'αυτό χαίρεται κι ο Τζέφρι.
    Γιατί βρήκε άνθρωπο να βάλει στο ελικόπτερο για να τη γλιτώσει αυτός.
    Ποιος άλλος θα μπορούσε να τον σώσει;
    Ο αιώνια πιστός Αντωνάκης.Το νέο πρωτοπαλίκαρο της Τρόικας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάγκαλος: "Όσοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ είναι ζώα!!!"

    Τον Θόδωρο Πάγκαλο τον "πάω" με χίλια, για το ένα και μοναδικό προσόν του: τον απόλυτο κυνισμό. Ο άνθρωπος επιβίωσε από χιλιάδες καταστάσεις, επί δεκαετίες κάνοντας χρήση αυτού του προσόντος.
    Είναι πολύ μεγάλη μαγκιά να λες του ψηφοφόρου σου...κατάμουτρα "είσαι πολύ μαλάκας αν με ψηφίσεις".

    Είναι σίγουρο ότι ..θα σε ψηφίσει ο Έλληνας μαλάκας ψηφοφόρος!


    Τι είπε λοιπόν ο πιό ευφυής Έλληνας πολιτικός;
    Σε μια ανταλλαγή εξυπνακισμών για την εθνική κυριαρχία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προσπάθησε να τον στριμώξει λέγοντας:

    «Πως είναι δυνατόν από το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" να είστε υπέρμαχος της ομοσπονδιακής Ευρώπης, μου κάνει μεγάλη εντύπωση»
    Και απάντησε κυνικότατα και ειρωνικότατα ο Θόδωρας:
    "Ήμουν πάντα εναντίον αυτού του συνθήματος, υπήρχαν πολλές τάσεις, είμαστε πολύ μεγάλο κόμμα κ.πρόεδρε, είναι πολλές οι τάσεις, πολλές απόψεις".

    Δηλαδή ο χιουμορίστας μας είπε ότι στο ΠΑΣΟΚ χωράνε όλοι, ακόμη και αν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές σε ένα τόσο βασικό ιδεολογικό θέμα!

    Αν δεν κάνω λάθος, από ότι διαβάζω και μου λένε -ευτυχώς δεν τα έζησα!", το ΠΑΣΟΚ γιγαντώθηκε αποκλειστικά και μόνο από την αντιαμερικανική και αντιευρωπαϊκή ρητορική του.
    Είχε πλασσαριστεί ως "σοσιαλιστικό" τη δεκαετία του 1970, ως το αντίθετο δηλαδή της δεξιάς του Καραμανλή, που είχε ως όραμα την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. Η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και όλη η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ βασίστηκε σε αυτή τη ρητορική. Στο "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες (κι όχι στους Ευρωπαίους ή Αμερικανούς υποθέτω)", στο "έξω οι βάσεις του θανάτου" και "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο".
    Ο Πάγκαλος διαφωνούσε λέει με όλα αυτά!!!

    Και τι μας είπε σήμερα;
    Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι τόσο μεγάλο κόμμα, που χωράει όλες τις απόψεις. Λες και είναι άποψη, να μην έχεις άποψη!

    Είναι σαν να εντάσσεται ο ...αυτός της Χρυσής Αυγής τέλος πάντων, δεν θυμάμαι το όνομά του, στο ...ΣΥΡΙΖΑ και να μας λέει αύριο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο μεγάλο κόμμα, που χωράει τις απόψεις του Στρατούλη υπέρ των μεταναστών και του τύπου από τη Χρυσή Αυγή, εναντίον.
    Και να βγαίνει μετά ο Στρατούλης, όταν ο Χρυσαυγίτης γίνει Πρωθυπουργός, να λέει "εγώ διαφωνούσα με τον Χρυσαυγίτη σύντροφο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγάλο κόμμα, χίλιοι καλοί χωράνε".


    Έδωσε λοιπόν μια ηχηρή σφαλιάρα στο παρελθόν ο Πάγκαλος και σε κάτι τύπους σαν το πατέρα μου, που ψήφιζε αυτά τα σούργελα και έπινε νερό στο όνομα του αρχιπαπατζή Αντρέα...

    Τους είπε σε δική μου ελεύθερη μετάφραση κατάμουτρα:
    "Όσοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ είναι ζώα!!!

    Σας δουλεύαμε μαλάκες, τα συνθήματά μας ήταν για να ΄ρθουμε στην εξουσία, να χωρίσουμε τις γυναίκες μας, να παντρευτούμε νεώτερες και να γουστάρουμε τη ζωή που είναι μικρή. Έτσι κι αλλιώς, σας μπουκώσαμε με δανεικά λεφτά, για να γίνετε συνένοχοι, να πάρετε κι εσείς, λιγούρια ψηφοφόροι μας, λίγο μάτι, να φάτε κανένα μπιφτεκάκι, όταν εμείς τρώγαμε τους σοσιαλιστικούς αστακούς μας.

    Τα συνθήματα και οι ιδεολογίες ήταν για τα κορόιδα. Εμείς πιστεύαμε
    Ναι και Οχι στο ΝΑΤΟ, μέσα κι έξω απ΄την ΕΟΚ, τέλος πάντων, όπου φυσάει ο άνεμος, αρκεί να βγαίναμε.
    _______________________
    Στην υγειά σας μαλάκες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ "Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ" ΈΚΟΨΕ ΠΟΛΛΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΖΩΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση