GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι τσάμπα μάγκες της Βουλής...

Σάλος. Θορυβώδεις μεταδόσεις από το Κοινοβούλιο. Οι «300» δεν σηκώνουν «μύγα στο σπαθί» τους για τον άγνωστο βουλευτή ο οποίος έβγαλε τα λεφ...

Σάλος. Θορυβώδεις μεταδόσεις από το Κοινοβούλιο. Οι «300» δεν σηκώνουν «μύγα στο σπαθί» τους για τον άγνωστο βουλευτή ο οποίος έβγαλε τα λεφτά του από τη χώρα. Ζητούν τη δημοσιοποίηση του ονόματος τώρα. Προτού σπιλωθεί ο θεσμός της Βουλής.

Του Βασίλη Κωστούλα

Μα τι συνέβη ξαφνικά; Από πότε επιδεικνύει τόσο ζήλο η πλειοψηφία των βουλευτών για το νόμιμο αλλά και το ηθικό; Siemens. Βατοπέδι. Δομημένα. Υποβρύχια. Όλο και κάτι θα ξεχνάω. Δεν άνοιξε «μύτη». Μάλλον, παρεκτρέπομαι. Τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί σκάνδαλο. Ειδάλλως, οι «300» θα είχαν φροντίσει να...
βάλουν αυτό το ταλαιπωρημένο «μαχαίρι» στο «κόκκαλο». Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά από τη στιγμή που οι ίδιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, επειδή ένας βουλευτής μετέφερε τις καταθέσεις του στο εξωτερικό.
Είναι τέτοια η υποκρισία του πολιτικού συστήματος, ώστε κινδυνεύει κανείς να μετατραπεί χωρίς να το θέλει σε σύμμαχο του συγκεκριμένου βουλευτή, όποιος και αν είναι αυτός. Το 1 εκατ. ευρώ είναι μεγάλο ποσό. Φυσικά και πρέπει να διερευνηθεί με ποιον τρόπο ο ίδιος το απέκτησε, όπως -μη ξεχνάμε- πρέπει να συμβαίνει με όλους όλοι συμμετέχουν στον πολιτικό βίο. Εξ ου και ο περιβόητος έλεγχος του «πόθεν έσχες». Φυσικά και πρέπει επίσης να επισημανθεί αυτή η περίπτωση ως ζήτημα ηθικής νομιμοποίησης για το μέλος ενός Κοινοβουλίου το οποίο κατά τα άλλα εγκρίνει επώδυνες περικοπές και ταυτόχρονα ζητά από όλους τους Έλληνες να στηρίξουν την εθνική οικονομία.
Αλλά τόση οργή; Τόση «ανθρωποφαγία»; Τόση δυσαναλογία σε σχέση με την πολύ πρόσφατη στάση των βουλευτών απέναντι σε μια σειρά σκανδάλων τα οποία κρύφτηκαν άλλοτε περίτεχνα και άλλοτε χωρίς προσχήματα «κάτω από το χαλί»;
Πρέπει, λένε βουλευτές, να είμαστε αμείλικτοι για να αποφεύγονται οι γενικεύσεις γύρω από το θεσμό της Βουλής. Μα ποια γενίκευση; Εν προκειμένω, είναι ένας από τους «300». Προφανώς, όμως, ο ένας αποτελεί εύκολο στόχο για τους 299. Σε άλλες περιπτώσεις, μάλλον, τα πράγματα ήταν πιο πολύπλοκα.
Φαίνεται, λοιπόν, πως στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές βρήκαν έναν πρώτης τάξης αποδιοπομπαίο τράγο, μία κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για τις παλαιότερες «αμαρτίες» του θεσμού. Αν πρόκειται, μάλιστα, και για ανεξάρτητο; Ακόμη καλύτερα. Ή μήπως είναι πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει γνωστό το όνομα του περιβόητου βουλευτή; Σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται τις τελευταίες ώρες να συμμετέχει και ο ίδιος σε αυτό το ντελίριο επιλεκτικής ηθικής. Φαντάζεστε; Απέλπιδα προσπάθεια. Τσάμπα μάγκες.

ΥΓ: Αν είναι ειλικρινές το ξέσπασμα των βουλευτών, ας ζητήσουν για παράδειγμα και την επιστροφή στην Ελλάδα από το Βέλγιο των αποταμιεύσεων του προέδρου της ΝΔ, επίδοξου πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Δεν τιμά κανέναν να τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά.

3 σχόλια

  1. ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η GUARDIAN ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΦΟΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    http://www.guardian.co.uk/business/poll/2012/feb/27/german-tax-inspectors-greece-poll

    Should German tax inspectors be sent to Greece?
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ;

    Yes, anything that improves revenues for Greece should be given a try
    ΝΑΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


    No, it will just make the situation worse and increase anti-German feeling
    ΟΧΙ,ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε καραγκιόζηδες...νομίζετε πως πείθετε κανέναν;

    www.φίμωτρο.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πείτε, πότε θα έρθει ο Σατανάς στην Γή ! Ρωτάω γιατί μπορώ να έχω δουλειά εκείνη την μέρα!

    Να μην τον στήσουμε τον Κερατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση