GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φορτώνουν στους πολίτες τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων...

Από το dimsim.gr Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και πλήρους απαξίωσης της πολιτικής και των κομμάτων οι προτάσεις του υπουργού Εσωτερικών κ...

Από το dimsim.gr
Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και πλήρους απαξίωσης της πολιτικής και των κομμάτων οι προτάσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιαννίτση δεν ανταποκρίνονται στην ανάγκη να υπάρξουν ριζικές, δίκαιες και βαθιές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο χρηματοδότησης των κομμάτων.
Είναι προκλητική η πρόταση για τη ρύθμιση των χρεών των κομμάτων που δημιουργήθηκαν παρά τις τεράστιες κομματικές χρηματοδοτήσεις. Στην ουσία τα κόμματα που...
συμφωνούν και ο κύριος υπουργός προτείνουν τα θαλασσοδάνεια των 250 εκατομμυρίων ευρώ να τα φορτωθούν ξανά οι φορολογούμενοι πολίτες. Και η ρύθμιση διευθέτησης ισοδυναμεί με νέα χρηματοδότηση από το κράτος, γεγονός που παραβιάζει την αρχή της ισότητας.
Τη στιγμή που κόβονται μισθοί και συντάξεις, το εισόδημα των πολιτών περιορίζεται δραματικά και οι Έλληνες καλούνται σε νέες θυσίες, ο περιορισμός κατά 20% της τακτικής χρηματοδότησης των κομμάτων είναι υποτυπώδης και ανεπαρκής. Είναι προφανές ότι το πολιτικό σύστημα, κυρίως τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, επιθυμούν να συνεχίσουν να ξοδεύουν αλόγιστα στέλνοντας το λογαριασμό πάλι στους πολίτες.
Προκαλεί εντύπωση ότι ο κύριος υπουργός δεν κάνει καμιά αναφορά στις προτάσεις του, για στην υποχρέωση των κομμάτων να επιστρέψουν στο κράτος τη διαφορά που προκύπτει στις ετήσιες χρηματοδοτήσεις τους από το 2003 μέχρι σήμερα λόγω του υπολογισμού τους, βάση του προϋπολογισμού εσόδων και όχι του απολογισμού κάθε έτους.
Όπως επίσης δεν παίρνει θέση για την ανάγκη να γίνει πλήρης εκκαθάριση των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού όλων των κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές την τελευταία εικοσαετία.
Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προτείνει στην κυβέρνηση και τα κόμματα η κρατική χρηματοδότηση να μειωθεί κατά 50%, να απαγορευθεί ο τραπεζικός δανεισμός των πολιτικών κομμάτων με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις και να μην υπάρξει ρύθμιση των σημερινών δανείων των κομμάτων.
Αυτό που δεν γίνεται για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες σ' αυτή τη χώρα, δεν μπορεί να γίνεται για τα πολιτικά κόμματα.

5 σχόλια

  1. τα ντορακια χαιρονται οταν μειωνονται οι μισθοι και γινονται απολυσεις σε καποιο κλαδο..
    και γιατι μισουν τους φτωχους
    και γιατι το χρησιμοποιουν ως επιχειρημα,για να γινει το ιδιο σε αλλους κλαδους..

    οι μαλακες ελληνες θα πεθανουν φωναζοντας γιατι δεν απολυθηκαν αρκετοι "αλλοι"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν αρκετά ζωντανά εδώ μέσα που πιστεύουν πως τώρα γίνεται εξυγίανση και γινόμαστε κράτος.........γι αυτά τα ζωντόβολα η εκποίηση της χώρας σε γερμανικά συμφέροντα η απαξίωση της γης της εργασίας των ακινήτων δεν έχει καμία απολύτως σημασία αρκεί να καθαρίσει το δημόσιο και να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα........νομίζουν μάλιστα αυτοί οι βολεμένοι χαχόλοι....πως αυτή η προδοσία αποτελεί και σώφρονα ποιλιτική πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ

    Με τα λάθη τους, με τις παραλείψεις τους, με την ανικανότητα τους, από την μια άκρη της Βουλής μέχρι την άλλη, άλλος λίγο άλλος πολύ αλλά όλοι μα όλοι τους, γιατί όλοι ξέρανε και τα καλά και τα στραβά του άλλου και κατά την προσφιλή τους τακτική τα καλά του άλλου τα θάβανε γιατί αυτό επίτασσε το Εθνικό Κομματικό Συμφέρον, και από την άλλη τα στραβά τα συμψηφίζανε στο μέτρο του δυνατού με τα δικά τους στραβά, Αυτοί ήταν και είναι οι Εθνοπατέρες μας, φαρδοπατελονάτοι και μη.
    Και εξακολουθούν οι Αφιλότιμοι αυτοί που οδήγησαν την χώρα, εμάς στην χρεοκοπία σε Εθνική τραγωδία, να σφυρίζουν αδιάφορα πάνω από πτώματα πάνω από τα αίσχη τους υπερασπιζόμενοι ένα και μόνο πράγμα το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, όχι πάνω από όλα η Ελλάδα και οι Έλληνες, ΑΛΛΑ το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ! ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ….ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ!
    Ούτε μια στιγμή δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να παραιτηθούν κάθε οικονομικού προνομίου τους τουλάχιστον όσοι από αυτούς αποδεδειγμένα δεν το έχουν ανάγκη, αλλά και σε αυτή την περίπτωση να μειωθούν στο ελάχιστο οι απολαβές τους, δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε ότι οι χιλιάδες βουλευτές που παίρνουν παχιές συντάξεις πρέπει, έχουν ηθική και Εθνική υποχρέωση να επιστρέφουν στο Ελληνικό δημόσιο ταμείο τουλάχιστον την μισή τους σύνταξη, δεν μυρμηγκιάζουν τα χέρια τους εκείνων που συμβάλανε στην χρεοκοπία της Ελλάδας όταν τσεπώνουν τα κόλλυβα της;
    Αμ οι άλλοι περήφανοι Έλληνες Στρατηγοί κλπ; Ακούς να έχουμε περισσότερους στρατηγούς από όσους έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Μιλάμε για πλιάτσικο, για βιομηχανία παραγωγής στρατηγών, με κάτι εφ’ άπαξ ναααααααααα! Με κάτι συντάξεις νααααααααααα! Δεν ντρέπονται όλοι αυτοί για το κατάντημα τους, για το κατάντημα της Ελλάδας και εξ αιτίας τους, γιατί όταν βλέπει ο απλός πολίτης τι κάνει ένας στρατηγός, ένας βουλευτής για να επωφεληθεί, σύμφωνα με τον νόμο βέβαια αλλά ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους που να εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντα πολιτικών και στρατιωτικών, αυτός ο πολίτης τους ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΦΡΊΖΕΙ και ας μην τους το λέει, για πολλούς λόγους, άλλη πουτάνα και αυτός….
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και μισθοί του Δημοσίου ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ! Αν γίνει αυτό πάνω από δυο εκατομμύρια Έλληνες θα ανακουφιστούν οικονομικά! Και στο κάτω κάτω όλοι όσοι παίρνουν συντάξεις πάνω από δυο χιλιάρικα στο δημόσιο, ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ! Και ακόμη στο Δημόσιο και δούλευε και δουλεύει το 5/100 και δεν είναι και αυτοί που αμείβονται και καλύτερα, οι άλλοι αν δεν τους αρέσει να πάνε στον ιδιωτικό τομέα αν είναι άξιοι και νοιώσουν αδικημένοι
    Και ακόμη, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ κλπ Δεν ντρέπεστε τα ταμεία να μην έχουν να πληρώσουν συντάξεις, φάρμακα και οι φαρμακοποιοί να κερδίζουν από 26 έως 36/100;
    Δεν ντρέπεστε να κόβετε μισθούς και συντάξεις κάτω και από 500 ευρώ και αυτοί να κερδίζουν με την κάλυψη σας; Πρέπει να αρχίσουμε να ρωτάμε μήπως και εδώ συμβαίνει κάτι παραπάνω από βρώμικο;
    Επίσης ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ –ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ON LINE INTERNET ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΣΟ Φ.Π.Α. ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ!
    Κυρίες και κύριοι βουλευτές ο ΛΑΟΣ ΑΦΡΙΖΕΙ, ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΗΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΜΠΑΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ….
    Κυρίες και κύριοι βουλευτές παρόντες και διατελέσαντες αν δεν τα κάνετε αυτά, να σταματήσει μια μερίδα Ελλήνων να ζει εις βάρος των υπολοίπων μέσω του Ελληνικού Δημοσίου και σε αυτούς είσαστε και εσείς, αν δεν σταματήσετε να τρώτε τα κόλλυβα της Ελλάδας το κρίμα στο λαιμό σας, και μην χασκογελάτε επειδή έχετε και το μαχαίρι και το πεπόνι, οι καιροί αλλάζουν και τότε τουλάχιστον για δέκα γενιές δεν θα βρεθούν αντιστασιακοί…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν δεν αντιδρασεις στους πλουσιους
    η ζωη σου θα συνεχισει να χανεται
    μεχρι που δεν θα υπαρχει πια ζωη..
    οι πλουσιοι εβγαλαν λεφτα μεσω της πολιτικης..
    και μεσω της πολιτικης πρεπει να τα παρουμε πισω και με τοκο..
    γιατι ειναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτα..
    αντι να κλαις
    που σε βριζει το μεγκα
    ψηφισε ετσι ωστε
    να ΠΛΗΡΩΣΕΙ το μεγκα
    τα λεφτα που χρωσταει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση