GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διεθνής Τύπος: Ελληνική διάσωση και ο κίνδυνος για την δημοκρατία...

Στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Τύπου βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. « Η Ευρωζώνη συνεδριάζει για την διάσωση...

Στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Τύπου βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. «Η Ευρωζώνη συνεδριάζει για την διάσωση της Ελλάδας» γράφει το BBC, ενω ανάλυση στους Financial Times...
κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την δημοκρατία στην Ελλάδα.
Εξαιρετικά καυστικός απέναντι στις προθέσεις και τις ενέργειες της Γερμανίας αναφορικά με την Ελλάδα εμφανίζεται με άρθρο του στους Financial Times ο οικονομικός αναλυτής της εφημερίδας, Βόλφγκανγκ Μίνχαου.
Ο γερμανικής καταγωγής αναλυτής επικρίνει δριμύτατα τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη δήλωσή του περί αναβολής των ελληνικών εκλογών ώστε να εξασφαλιστεί το νέο πακέτο διάσωσης της χώρας καθώς και την άποψη που υποστηρίζει το σχηματισμό ευρείας κυβέρνησης συνασπισμού ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος. Ο συντάκτης σχολιάζει ότι έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο όπου η επιτυχία της ακολουθούμενης πολιτικής δε συνάδει με τη δημοκρατία. Προσθέτει ότι με την επιδίωξη επιβολής νέας κυβέρνησης της αρεσκείας της στην Ελλάδα η ευρωζώνη δημιουργεί «την πρώτη αποικία της».
Διαπιστώνει κλιμάκωση των προκλήσεων επί της Ελλάδας, από την πρόταση περί τοποτηρητή έως τη δημιουργία δεσμευμένου λογαριασμού για την εξυπηρέτηση του χρέους. Η πιο «ακραία» πρόταση πάντως ήταν αυτή για αναβολή των εκλογών και διατήρηση του κ. Παπαδήμου στην εξουσία, προσθέτει ο κ. Μίνχαου. Τονίζει ότι τέτοιου είδους προτάσεις δε θα γίνονταν αποδεκτές στη Γερμανία ως αντισυνταγματικές και εν ολίγοις «ανήθικες».
«Η Ευρωζώνη συνεδριάζει για την διάσωση της Ελλάδας» είναι ο τίτλος του άρθρου του BBC. Η Αθήνα χρειάζεται 130 δισ. ευρώ για να αποφύγει την χρεοκοπία στα μέσα Μαρτίου. Ο Ελληνας πρωθυπουργός μετέβη χθες στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμβάλει στην οριστική ρύθμιση της συμφωνίας, προσθέτει το δίκτυο.
«Στην τελική ευθεία οι συνομιλίες για την βοήθεια στην Ελλάδα» αναφέρει ο Guardian. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος, θα έχει συνομιλίες της τελευταίας στιγμής με τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης για να εξασφαλιστεί η διάσωση της χρεωμένης χώρας και να δοθεί το πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία και να τεθεί σε κίνδυνο το ενιαίο νόμισμα.
Το έκτακτο ταξίδι του κ.Παπαδήμου στις Βρυξέλλες την Κυριακή πραγματοποιήθηκε καθώς η Γερμανία συνεχίζει παραμένει αδιάλλακτη για το πακέτο διάσωσης στην σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων αξιωματούχων και των αξιωματούχων της ΕΚΤ.
«Ημέρα απόφασης για το δεύτερο δάνειο», είναι ο τίτλος του τηλεγραφήματος του πρακτορείο Reuters. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας την Δευτερα, μία κίνηση η οποία ελπίζουν ότι θα βάλει μία γραμμή κάτω από τους μήνες αναβρασμού στους κόλπους της ζώνης του ευρώ, αν και υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να οριστικοποιηθούν, αναφέρει το πρακτορείο.
Διπλωμάτες και οικονομολόγοι δεν περιμένουν το πακέτο αυτό να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας: αυτό θα πάρει μία δεκαετία ή και παραπάνω - μία ζοφερή εικόνα που γίνεται ολοένα και πιο εμφανής σε χιλιάδες Ελληνες που διαδήλωσαν την Κυριακή ενάντια στα ατέλειωτα μέτρα λιτότητας.
Οι υπουργοί ελπίζουν ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας θα βοηθήσει την χώρα να αναδιαρθρώσει τα τεράστια χρέη της, θα της δώσει ένα πιο στέρεο οικονομικό πάτημα και θα την κρατήσει στην Ευρωζώνη, επισημαίνει το πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση