GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τελευταίο μνημόνιο έπρεπε να ψηφιστεί εδώ που μας φτάσανε…

Από την Σοφία Λουκέρη Πολιτευτή ΝΔ Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι , χιλιάδες άστεγοι, νέοι άνθρωποι χωρίς ελπίδα, σύγχρονοι έλληνες μετανάσ...

Από την Σοφία Λουκέρη
Πολιτευτή ΝΔ

Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, χιλιάδες άστεγοι, νέοι άνθρωποι χωρίς ελπίδα, σύγχρονοι έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό, σημαδεύουν την σημερινή πραγματικότητα σε μια πορεία που δεν φαίνεται να έχει τέλος.
Σε τέτοιες καταστάσεις η πιο απλή λύση είναι οι εύκολες υποσχέσεις και ο λαϊκισμός ανεύθυνων πολιτικών προσώπων..
Γνώριμη συνταγή του «Λεφτά Υπάρχουν» ή «Αυτά θα είναι και τα τελευταία επώδυνα μέτρα για τον Ελληνικό λαό» που...
 κατ’εξακολούθηση έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όχι μόνο δεν έπεισαν,αλλά έφτασαν την χώρα σε αυτό το κατάντημα.
Η Ελληνική Βουλή, υπό το βαρύ κλίμα των επεισοδίων που διαδραματίζονταν στους δρόμους της Αθήνας και υπό τον έντονο προβληματισμό των περισσότερων βουλευτών, ψήφισε ίσως το τελευταίο μνημόνιο της παρούσας κυβέρνησης. Στόχος να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα της ανάκαμψης, μέσα από μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει με τις επερχόμενες εκλογές, με νωπή λαική εντολή.
Η στάση του Αντώνη Σαμαρά που πρόταξε το εθνικό και συλλογικό συμφέρον έναντι του προσωπικού, αν και γνώριζε καλά ότι αυτή του η επιλογή θα έδινε αφορμή για επικρίσεις από τα γνωστά και άγνωστα κέντρα εξουσίας, εκφράζει όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.
Η επιλογή της ψήφισης του νέου μνημονίου υπό την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας υπό τις παρούσες συνθήκες, νομίζω ότι ήταν στην ουσία μια πράξη ευθύνης και συνέπειας απέναντι στον ελληνικό λαό. Μια πράξη που μπορεί να οδηγήσει στη σωτηρία, μια σωτηρία που πρέπει να έρθει γρήγορα για να σταματήσουμε οι Έλληνες να πονάμε..
Ξέρω ότι αρκετοί θα μου πείτε πως ο κόσμος έχει σοβαρότερα θέματα να ασχολείται από τα πολιτικά.. Πως υπάρχει για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που έχει θέμα επιβίωσης & πως το τι θα γίνει στις εκλογές είναι το τελευταίο που απασχολεί αυτούς τους ανθρώπους.. Σκεφθείτε όμως ποιοί μας οδήγησαν στο ΔΝΤ & ποιοι επέβαλαν όλα αυτά τα φορολογικά μέτρα, χωρίς να λάβουν ποτέ υπόψη τους τον αντίκτυπο που θα είχαν οι επιλογές τους στην κοινωνία & χωρίς ποτέ να αναλογιστούν ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι.
Οι λύσεις δεν θα έρθουν μόνες τους, δεν υπάρχει καμία μαγική συνταγή που θα μας βγάλει από την κρίση. Πρέπει αυτή τη φορά να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να πολεμήσουμε τους κακούς μας εαυτούς, να επιλέξουμε την επόμενη κυβέρνηση με γνώμονα το κοινό συμφέρον & να οργανώσουμε την επόμενη μέρα.
Μάς αξίζει ένα καλύτερο μέλλον το οποίο μπορεί να εγγυηθεί μόνο μία κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό & με βούληση να εργαστεί μόνο για το λαό.
Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε.

26 σχόλια

  1. ΣΚΑΣΤΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΑΡΚΕΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΦΕΡΑΤΕ.
    ΛΟΥΦΑΞΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας χέζετε μανδάμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρια Σοφια,
    δυο χρονια ακολουθουσαμε και ελπιζαμε στον Αντωνη. Δυστυχως αυτοκτονησε αλλαζοντας τη ροτα του, μ'αυτην του Γιωργακη. Ας του κανει παρεα τωρα στα δημοσκοπικα Ταρταρα, γιατι εμεις θ'ακολουθησουμε αυτους που ψηφισαν Ελλαδα. Οσο γι'αυτους που για λιγα πολιτικα αργυρια θα ερθουν ελπιζοντας να "αντικαταστησουν" τους αξιους που εφυγαν, ας κυταξουν λιγο το πασοκ και τη μαχη που γινεται γυρω απο το πολιτικο πτωμα του. Αυτο που γινεται καιρο εκει αρχιζει και στη ΝΔ. Αν νομιζει κανεις οτι υπαρχει μελλον σ' αυτο, μαλλον κυτταει προς τα πισω. Ο Σαμαρας κατεστρεψε το πολιτικο του κεφαλαιο. ΤΕΛΟΣ...
    Ζητω ο Καμμενος.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΓΕ ΚΟΠΕΛΑ. ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΙ ΕΣΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. ΠΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΛΥΣΕ ΗΔΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΟΓΙΑ...ΛΟΓΙΑ....ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.....ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΑΣ....ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΓΙΝΕΤΕ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣΑΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ....ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ....ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ....

    Ο ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ...ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙΑΔΑ....ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΣΟΙ ΨΗΦΗΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΤΩΝ (199 ΝΑΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Σοφία τέτοιους έλληνες θέλουμε στη Νέα Δημοκρατία,περήφανους και υπεύθυνους.Με τέτοια σοβαρότητα και υπευθυνότητα ο Αντώνης Σαμαράς αγωνίζεται για την Ελλάδα,όλοι εμείς οι υπεύθυνοι έλληνες νοικοκύρηδες και πατριώτες σε ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η επιστροφή του ηγέτη Κώστα Καραμανλή είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ,τον χρειάζεται στο πλευρό του ο γενναίος Αντώνης Σαμαράς αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολιτευτής σημαίνει επίδοξος (η ) βουλευτής. Η υποψηφιότητα , όμως , περνάει μέσα από εξετάσεις. Καλό το σημερινό σου βηματάκι-τεστάκι , αλλά για να ψήσεις μόνο τον Αντώνη , όχι τους πολίτες που ξύπνησαν πλέον!!!
    Λες ΝΑΙ για να έχουμε μια ελπίδα!Τη ρήση του Αϊνστάϊν την ξέρεις :"Πρέπει να είσαι ηλίθιος για να πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις πολλές φορές τα ίδια πράγματα και να περιμένεις, κάθε φορά , διαφορετικό αποτέλεσμα " ;
    Λ.Ε -Φυσικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 12.34 + 12.40 πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο, και είτε είναι πολύ είρων ο τύπος, είτε παντελώς ηλίθιος και τούβλο, επιπέδου γαπ. Υπεύθυνος (έ)λληνας νοικοκύρης και πατριώτης... κατά τα άλλα. Σαν κι αυτούς σοφία θα βρείς μερικούς. Για τους υπόλοιπους έχεις γραφτεί με ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ μελάνι ως μια από τους 199 σύγχρονους Έφιάλτες. Μόνον ο Θεός μπορεί να κατανοήσει την Σοφία (εσύ δεν τιμάς το ονοματάκι σου όμως) των αρχαίων να δώσουν το όνομα του κερατά αυτού, στο κακό όνειρο. Έτσι κι εσύ ένα κακό όνειρο έγινες προχτές για τους Έλληνες. Κρατώ την τελευταία σου φράση, την μόνη στην οποία συμφωνούμε:

    "Μάς αξίζει ένα καλύτερο μέλλον το οποίο μπορεί να εγγυηθεί μόνο μία κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό & με βούληση να εργαστεί μόνο για το λαό.
    Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε"

    Πραγματικά μας αξίζει, αλλά με τα υπόλοιπα που γράφεις και αυτά που κάνεις σε βλέπω σύντομα να βρίσκεις δουλειά μόνο στο μαγαζί του Σειρινάκη μαζί με το άλλο μπρόκολο την τζούλια που έχει εκφράσει επιθυμία να πολιτευτεί και έκρινε το star (και όλο το system μαζί) ότι θα έπρεπε να ενημερωθούν οι Έλληνες σχετικά από το κεντρικό 'δελτίο ειδήσεων'. Να πάρετε και τον αντώνη μαζί σας να γυρνάτε τσόντες να τις βλέπει ο 12.34 και να καμώνεται. Μόνο γι αυτό είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι Σοφία μου, Λουκέρη μου , Πολιτευτή της ΝΔ, αλλά δεν μας είπες, ΜΗΠΩΣ είσαι διορισμένη σε καμιά δημόσια υπηρεσία;

    Σιχαίνομαι τους αριστερούς γιατί θέλουν να δείχνουν ότι έχουν πάντα δίκιο, όταν έπεσε το ανατολικό μπλοκ φάνηκε η γύμνια τους και τα γκούλακ τους..

    Τώρα σιχαίνομαι εσάς προδότες ,φασίστες , τομάρια, σκυφτούλιδες του κεφαλαίου , των Καρτέλ , της Μαφίας , τι δουλειά έχετε εσείς με την δημοκρατία ΜΩΡΕ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΙΆΒΑΣΕ: κ.Σοφία Λουκέρη και ασε της ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΈΤΕ ΌΛΟΙ ..ΛΕΦΤΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΕΊΠΕ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΈΓΙΝΕ; ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΊΠΕ ΌΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΊ...

    Το PSI προβλήθηκε και προβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση ως η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να αποφύγει μία καταστροφική πτώχευση. Ένα επίτευγμα που ήρθε ως αποτέλεσμα όλων όσων υπόμεινε ο λαός της τα τελευταία δύο χρόνια, ως δώρο των φίλων και εταίρων της Ευρωπαίων. Η συμφωνία για το κούρεμα 'μιλάει για περικοπή 100 δισεκατομμυρίων ευρώ' είπε στη Βουλή κορυφαίο μέλος της κυβέρνησης.
    Ένα χρέος το οποίο θα φύγει από τους ελληνικούς ώμους και θα κάνει καλύτερο το μέλλον όλων. Πώς μπορεί κανείς να μην είναι ευγνώμων γι' αυτό, να μην είναι έτοιμος να αποδεχτεί με ανακούφιση, γιατί όχι με χαρά το Μνημόνιο και τις παράπλευρες συμφωνίες που το συνοδεύουν; Σε τελική ανάλυση, αν χρωστάς 370 δις και σου 'χαρίσουν' τα 100 δε μπορείς να διαμαρτύρεσαι κιόλας. Ιδιαίτερα όταν οι δανειστές έχουν ετοιμάσει για σένα ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας όχι για να εξασφαλίσουν ότι θα έχεις πάντα τα χρήματα για να τους πληρώνεις τους τόκους και τα δάνεια που σου έδωσαν αλλά για το δικό σου καλό, γιατί σε σκέφτονται και θέλουν να αλλάξεις.
    Το τμήμα του ελληνικού χρέους που συμμετέχει στο PSI, δηλαδή στην αναδιάρθρωση / κούρεμα, υποτίθεται πως θα αντιστοιχούσε σε 206 δις ευρώ. Αυτά, μέσω μίας πολύπλοκης διαδικασίας, θα κουρεύονταν κατά 50% και έτσι η χώρα θα απαλλασσόταν από χρέος 103 δις ευρώ . Όμως η συμμετοχή των ξένων κατόχων ελληνικών ομολόγων δεν ήταν η αναμενόμενη από την Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση (αλλά η προβλεπόμενη από τους αναλυτές) και έτσι δε φαίνεται να πλησίασε ούτε από απόσταση το πολυπόθητο 100%.
    Η μόνη συμμετοχή που έφτασε πράγματι στο 100% ήταν αυτή των Ελλήνων κατόχων χρέους. Οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν περίπου 55 δις ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα ενώ η αντίστοιχη κατοχή των δημόσιων Ταμείων είναι, περίπου, 25 δις ευρώ. Το άθροισμα τους είναι 80 δις ευρώ. Προσθέτοντας σε αυτά τα ομόλογα των Ελλήνων μικροεπενδυτών, προσθέτοντας πιθανώς τα Pharma Bonds δηλαδή τα ομόλογα που δόθηκαν πρόσφατα για την αποπληρωμή υποχρεώσεων του κράτους σε προμηθευτές φαρμάκων κλπ αλλά και τα ομόλογα που κατέχουν κυπριακές τράπεζες, το τελικό νούμερο πλησιάζει τα 90 δις ευρώ.
    Αυτά θα κουρευτούν κατά 50% στην ονομαστική τους αξία και απ' ότι φαίνεται με βάση όσα έχουν δημοσιευτεί και ανακοινωθεί επισήμως, κατά 70% στην καθαρή παρούσα αξίας τους. Δηλαδή η ελληνική (και μερικώς κυπριακή) συμμετοχή στην ελληνική αναδιάρθρωση θα είναι της τάξης των 63 δις ευρώ, με τις τράπεζες να συμμετέχουν με 38,5 δις ευρώ και τα ελληνικά ταμεία με 17,5 δις ευρώ.
    Αφαιρώντας τα 63 δις από τα 100 που όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι θα είναι το όφελος από το κούρεμα, καταλήγουμε πως η ξένη συμμετοχή σε αυτό θα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, 37 δις ευρώ. Καθώς μάλιστα η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη το κούρεμα των ξένων ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων λογικά θα είναι αρκετά μικρότερο, εξ ου και η ανάγκη για συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με 12 δις περίπου, τα οποία στην τελική ανάλυση δε θα είναι καν κούρεμα αλλά απλά αποτίμηση των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ στην τιμή που τα αγόρασε. Έτσι το δώρο των ξένων είναι πιθανό να μην ξεπερνά τα 25 δις ευρώ.


    ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ Μπούτζουκας Θ.Τ

    πηγη http://www.xrimanews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το θέμα γίνεται πιο ενδιαφέρον αν σκεφτεί κανείς πως προκειμένου να γίνει η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα προκύψει ως ανάγκη από τη συμμετοχή τους στο κούρεμα, οι Έλληνες πρέπει να επωμιστούν νέο χρέος 30 δις ευρώ. Δηλαδή προκειμένου η Ελλάδα να απαλλαχτεί από χρέος 38,5 δις ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες πρέπει να δανειστεί 30 δις ευρώ για να τις επανακεφαλαιοποιήσει. Συνολικό όφελος, 8,5 δις ευρώ (πιθανόν λιγότερο αν υπολογίσει κανείς τους τόκους).
    Από τα 130 δις ευρώ που Τρόικα και ελληνική κυβέρνηση υπόσχονται πως θα είναι το νέο δάνειο για την Ελλάδα, τα 30 θα χρησιμοποιηθούν για τις τράπεζες επειδή συμμετέχουν στο κούρεμα και το μεγαλύτερο ποσοστό των υπολοίπων θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή δανείων στους δανειστές. Πώς μπορεί, εξάλλου, να γίνει αλλιώς αφού ακόμη και σύμφωνα με το πρόγραμμα η Ελλάδα στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι το 2020 θα καταγράφει πρωτογενή πλεονάσματα και άρα τα μόνα ελλείμματα που θα χρειάζεται να καλύπτει θα είναι αυτά που θα προκύπτουν από τους τόκους και την αποπληρωμή των δανείων της.
    Δε είναι μια κακή ιδέα, λοιπόν, οι Έλληνες βουλευτές να ζητήσουν άμεσα μία απάντηση από την κυβέρνηση ως προς την ακριβή συμμετοχή των ξένων στην ελληνική αναδιάρθρωση.
    Εύχομαι να κάνω λάθος αλλά αν χωρίσουμε το κούρεμα σε ελληνικό και ξένο, τότε η Ελλάδα φαίνεται να κουρεύεται γουλί και οι ξένοι να παίρνουν ελαφρά τη φράντζα. Ίσως, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μία χώρα αναδιαρθρώνεται, σχεδόν, μόνη της, προκαλώντας απώλειες σχεδόν αποκλειστικά στην ίδια.
    Αν αυτό ισχύει τότε το PSI είναι, κυρίως, μία αμιγώς 'αυτοαναδιάρθρωση', τα δάνεια ύψους 30 δις ευρώ παρέχονται για να επιστραφούν στις τράπεζες που θα έχουν μείνει άδειες από ρευστό, τα δάνεια ύψους 100 δις ευρώ είναι, κυρίως, για να πληρωθούν άλλα δάνεια στους δανειστές της Ελλάδας και το Μνημόνιο είναι το συνοδευτικό πρόγραμμα της δανειακής σύμβασης για να εξασφαλιστεί ότι ο δανειολήπτης θα μπορέσει να πληρώσει τόκους και δάνεια.
    Και το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: Έστω πως όλα τα παραπάνω ισχύουν και το PSI και το Μνημόνιο είναι, όντως, μία δραματική αποτυχία και όχι μία μεγάλη επιτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων. Υπήρχε, παρόλα αυτά, εναλλακτική λύση;
    Για την απάντηση θα σας παραπέμψω σε έκθεση του Ιουλίου 2010 των Gulati, Mitu & Buchheit Lee της Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, σημερινού επίσημου Νομικού Συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις του PSI, όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

    “Καμία άλλη (εκτός της Ελλάδας) χώρα οφειλέτης στη σύγχρονη ιστορία δεν έχει βρεθεί στη θέση
    να μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το αποτέλεσμα μίας αναδιάρθρωσης κρατικού
    χρέους αλλάζοντας κάποια χαρακτηριστικά του νόμου από τον οποίο διέπεται η
    συντριπτική πλειοψηφία των μέσων στα οποία εκφράζεται το χρέος της (κρατικά ομόλογα)”

    ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ Μπούτζουκας Θ.Τ

    πηγη http://www.xrimanews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η εταιρία σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης που εκπροσώπησε και την Αργεντινή στην αναδιάρθρωση του δικού της χρέους (το οποίο χωρίστηκε στα τρία, με τους εγχώριους κατόχους ομολόγων να υπόκεινται σε κούρεμα 30%, τους εταίρους της 50% και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια 70%) είχε προτείνει από το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης μία άμεση αναδιάρθρωση του διεπόμενου από το ελληνικό Δίκαιο χρέους (το 93% όλου του χρέους) με τη χρήση των μοναδικών, όπως υποστήριζε, νομικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας .
    Μόνο που τότε η ελληνική κυβέρνηση ορκιζόταν πως το χειρότερο πράγμα για την Ελλάδα και αυτό που θα επέφερε την απόλυτη καταστροφή θα ήταν μια αναδιάρθρωση. Σήμερα η μη συμφωνία για την αναδιάρθρωση μέσω του PSI προβάλλεται ως απόλυτη καταστροφή, δηλαδή το ακριβώς αντίθετο απ' ότι τότε (περισσότερα μη δημοσιευμένα στοιχεία που πρέπει να ξέρει κάθε Έλληνας για τα πραγματικά αίτια και τις ευθύνες για την ελληνική κρίση θα βρείτε στο νέο μου βιβλίο “Το Μεγάλο Κόλπο”, από τις εκδόσεις Λιβάνη).
    Έτσι, καταλήξαμε στο PSI + (στο οποίο ακόμη και σήμερα αναζητούν κεφάλαια καθώς η συμμετοχή των ξένων είναι μικρή), ώστε τελικά η Ελλάδα να 'αυτοαναδιαρθρωθεί', να καταχρεωθεί, να πεινάσει, να χάσει εθνική κυριαρχία και να πει και ευχαριστώ στους φίλους της που θέλουν να τη σώσουν.


    Πάνος Παναγιώτου
    Επικεφαλής Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής
    GSTA Ltd, WTAEC, Ltd.


    ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ Μπούτζουκας Θ.Τ

    πηγη http://www.xrimanews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυρά μου δεν κοιτάς να κάνεις κάποια άλλη δουλειά, πιο προσοδοφόρα και.. πιο τίμια. Απ' ότι μας δείχνεις τα προσόντα τα έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μου αρέσουν πολύ οι διάφορες σοβαροφανείς απόψεις και αναλύσεις που γράφουν διάφορες, συνήθως απίστευτες απόψεις.
    Όπως έγραψε ο κύριος Καλογερόπουλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, από το 1975 που άρχισε η συμμορία της μεταπολίτευσης να διαλύει την Ελλάδα έναντι αμοιβής, εσείς είσασταν κυβέρνηση. Εσείς μας βάλετε στην ΕΟΚ, η οποία είχε σκοπό να μας βουλιάξει εξ΄ αρχής.
    Ο δικός σας ο ροφός ο Ράλλης έκανε τον νόμο με τα πανωτόκια το '78 και έκλεισε όλες τις επιχειρήσεις.
    Το ΠΑΣΟΚ απλά συνέχισε αυτό που εσείς ξεκινήσατε, αλήτες, που το παίζετε και δεξιοί.
    Δεν είστε δεξιοί, είστε θεατρίνοι όπως όλοι οι υπόλοιποι και κοροϊδεύετε όλο τον κόσμο που αποθέτει σε εσάς τις ελπίδες του.
    Και άμα ζορίζεστε, αμολάτε τους παρακρατικούς (κουκουλοφόρους τους λένε τώρα) και όλα μέλι-γάλα.
    Μαζί θα σας παλουκώσουμε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ολο και καποιο κοκαλακι θα σου πεταξουν τα αφεντικα σου οι τραπεζιτες η ξεφτιλα δεν εχει ορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εύγε βούρλο Σοφία! Ρε κοριτσάκι μου
    σοβαρολογείς ότι εσύ μπορεί να έχεις άποψη για δάνεια και PSI; ΔΕν ανοίγεις αλύτερα κανλένα γραφείο μανικιουρίστας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ 199

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ

    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ



    ΚΟΛΑΣΗ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι είναι αυτά που μας λέτε ρε; Σε ποιούς νομίζετε ότι απευθύνεστε; Να πάτε να κρυφτήτε όλοι σας και όλη η ΝΔ για 50 χρόνια και μετά τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. «Σκεφθείτε όμως ποιοί μας οδήγησαν στο ΔΝΤ & ποιοι επέβαλαν όλα αυτά τα φορολογικά μέτρα, χωρίς να λάβουν ποτέ υπόψη τους τον αντίκτυπο που θα είχαν οι επιλογές τους στην κοινωνία & χωρίς ποτέ να αναλογιστούν ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι.»
    ΟΛΟΙ οι βουλευτές οι οποίοι έχουν ψηφίσει «ναι» σε ελλειμματικό προϋπολογισμό, ΟΛΟΙ οι βουλευτές οι οποίοι έχουν «βολέψει» κάποιους δικούς τους στο δημόσιο και τις δεκο. Και φυσικά (αλλά σε μικρότερο βαθμό, λόγω αφέλειας) όλοι οι ψηφοφόροι που ψήφισαν και ξαναψήφισαν τους παραπάνω βουλευτές. Το κακό είναι ότι οι ψηφοφόροι τιμωρούνται πολύ αυστηρά, ενώ οι κύριοι υπαίτιοι βουλευτές, ακόμα δεν έχουν κρεμαστεί στο σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπορειτε να μας πειτε,πως θα ζησουν μισθωτοι και συνταξιουχοι,που εχουν φτασει στην εξαθλιωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η επιστροφή του ηγέτη Κώστα Καραμανλή είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ

    Γιατί πραγματικά μας έχει λείψει το γέλιο.
    Δε μου λές με το κομμάτι πληρώνεσαι;
    Ρωτάω γιατί είμαι άνεργος,μήπως μπορώ να γράφω και γω τέτοιες μαλακίες και να τα κονομάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. EYTYXVS ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΟ ΙΔΙΟ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, ΞΑΝΘΟ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μάγκες δεν ξερω τι λέτε σεις, εγώ πάντως της τον έχωνα με τη μία.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολιτικάντικές αερο-ωραιολογίες χωρίς καμία ουσία...
    Η διανοητική ένδεια σε όλο της το μεγαλείο!
    Η μόνη στόχευση που διαφαίνεται σε όλο το κείμενο είναι το "γλυψιμο" (βεβαίως βεβαίως) και η προώθηση των εντολών που λαμβάνει και η Ν.Δημοκρατία, από κέντρα που δεν έχουν καμία σχέση με το συμφέρον του τόπου...
    Το εξοργιστικό είναι ότι μιλάνε με αφορισμούς (χωρίς καμία αιτιολόγηση των όσων ισχυρίζονται), αρνούνται καθε άλλη πρόταση εκ προοιμίου ως αδιέξοδη (πάλι χωρίς να αποδεικνύουν το γιατί), επιμένουν στην ίδια συνταγή -που και οι ίδιοι έχουν παραδεχτεί- οτι σταθερά καταστρέφει τη χώρα, και βεβαίως δείχνουν έλλειμα νοημοσύνης, εθνικής συνείδησης, ικανότητας πρόβλεψης και διαχείρισης των εξελίξεων. Εν τέλει η Ν.Δ. σέρνεται από τις εξελίξεις, χωρίς να αντιπροτείνει και χωρίς να αντιδρά ουσιαστικά σε τίποτε (αν ανακαλύψετε κάτι στο οποίο αντέδρασε ουσιαστικά και αποτελεσματικά, πείτε μας...).
    Επειδή δυστυχώς το σύνολο πλεόν της Ν.Δημοκρατίας (καλά για το ΠΑΣΟΚ δε συζητάμε...) είναι του επιπέδου σας, φυσκά δεν χρειάζεται να σας δοκιμάσουμε και σαν κεντρικό κόμμα σε μια κυβέρνηση για την επόμενη τετραετία.
    Έχετε δείξει την ανεπάρκεια και την χαμηλή αξιοπιστία σας σε όλα τα επίπεδα ήδη πριν κυβερνήσετε, οπότε... πάρτε την αποκομμένη από την πραγματικότητα και επικίνδυνη για τον τόπο παλαιοκομματική "γραφικότητά" σας και πηγαίνετε σπίτι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση