GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξοδο από το ευρώ και επιστροφή στο φράγκο θέλει για τη Γαλλία η Μαρίν Λεπέν...

Τη διαβεβαίωση ότι θα είναι υποψήφια στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, μόλις αρθεί και ένα τυπικό εμπόδιο, έδωσε σε συνέντευξή της στη Fra...

Τη διαβεβαίωση ότι θα είναι υποψήφια στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, μόλις αρθεί και ένα τυπικό εμπόδιο, έδωσε σε συνέντευξή της στη France 2 η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν. Τάχτηκε υπέρ της εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ, λέγοντας ότι οι επιπτώσεις δεν θα είναι πολύ μεγάλες ενώ δήλωσε ότι αντιτάσσεται στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
Επιπλέον, εξαπέλυσε δε επίθεση κατά...
 των δύο βασικών υποψήφιών της και, όπως παρατηρεί ο Monde, προσπάθησε να αποτινάξει την εικόνα ότι είναι απλώς η κόρη του πατέρα της, Ζαν-Μαρί Λεπέν.
Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου ανέφερε καταρχάς ότι δεν έχει συγκεντρώσει ακόμη τις 500 υπογραφές που χρειάζεται για να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές αν και πλησιάζει σημαντικά στο στόχο.
Όλο και περισσότεροι πολίτες της λένε ότι είναι έτοιμοι να την ψηφίσουν, τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης. Παραταύτα, οι δημοσκοπήσεις δεν της δίνουν ικανοποιητικά ποσοστά και καθώς η ίδια, γράφει o Monde, δυσκολεύεται να επανεκκινήσει την εκστρατεία της η τηλεοπτική συνέντευξη είναι μία ευκαιρία να το πράξει.
Πάντως κατηγόρησε τα μεγαλύτερα κόμματα, το UMP και τους Σοσιαλιστές, ότι διατηρούν το καθεστώς των υπογραφών για να ελέγχουν έμμεσα ποιοι θα είναι υποψήφιοι. «Ζούμε σε μία περιορισμένη δημοκρατία («sous-démocratie») δεν υπάρχει αναλογικότητα», παρατήρησε.
Ο Σαρκοζί και ο Ολάντ, τόνισε ακόμη η Λεπέν, έχουν το ίδιο όραμα για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους Γάλλους εδώ και δεκαετίες.
Μεγάλη έμφαση από τους δημοσιογράφους δόθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα της Λεπέν. Όπως υπογράμμισε η ίδια, οι επιπτώσεις για τους Γάλλους μία εξόδου από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα -την οποία υποστηρίζει θερμά- δεν θα είναι σημαντικές. «Οι Γάλλοι δεν θα χάσουν ούτε δεκάρα», επισήμανε λέγοντας ότι η ισοτιμία ευρώ και φράγκου πρέπει να είναι 1 προς 1.
Οικονομολόγοι έχουν επισημάνει πάντως ότι σε αυτή την (υποθετική) περίπτωση η υποτίμηση του φράγκου θα ξεπεράσει το 20%, ροκανίζοντας τα εισοδήματα.
Σε άλλο σημείο της συνομιλίας τάχτηκε κατά του ESM λέγοντας ότι η ίδια αρνείται να ζητήσει από τους συμπολίτες της να πληρώσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Κριτική δέχτηκε και για την πρόταση να φορολογηθούν με 3% τα εισαγόμενα προϊόντα, μέτρα που θα αποφέρει, όπως λέει 74 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία πενταετία.

8 σχόλια

  1. Youcef Nadarkhani, an Iranian pastor who in 2010 was found guilty of apostasy and sentenced to death for refusing to recant Christianity, may have received a final execution order, according to the American Center for Law and Justice and Fox News.
    DIAVASTE NA KSESTAVO8HTE FILOISLAMISTES KAI NOSTALGOI TOU OTHOMANISMOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η αλήθεια για το χρέος!»
    "Μόλις" κατά 7 δισ. ευρώ επιβάρυναν οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή το χρέος,
    από τα 125 δισ. ευρώ που δανείστηκαν οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, τα 45 δισ. αφορούσαν στην αναχρηματοδότηση παλαιότερου χρέους. Από τα υπόλοιπα 80 δισ. ευρώ, τα 50 πήγαν στην πληρωμή τόκων προηγούμενων ετών, 10 δισ. στις πληρωμές όπλων που είχαν παραγγείλει προηγούμενες κυβερνήσεις, 7,2 δισ. ευρώ σε πληρωμές σε πληρωμές κοινωνικής Ασφάλισης, στα Ταμεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του ΙΚΑ, 2,6 δισ. ευρώ για την πληρωμή χρεών των νοσοκομείων και 3,2 δισ. ευρώ σε "λοιπές χρεώσεις" που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
    Πασοκοσυμμμμμμμορία….τα έργα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάλεσμα προς τον Κωστα Καραμανλή,

    να επιστρέψει με ένα νέο κόμμα χωρίς τα βαρίδια της ΝΔ που είναι τα ίδια με του Πασοκ, και να ξαναφέρει την ελληνική διακυβέρνηση της χώρας μας που χάθηκε.
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009.
    Επί Κώστα Καραμανλή:
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου - Παπαδήμο - Σαμαρά - Καρατζαφέρη , είναι : 3300 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε, 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Κώστας Καραμανλής ο «γνήσιος πατριώτης»

    Αν ο Κώστας Καραμανλής ήταν στην εξουσία δε θα είχαμε τα σημερινά χάλια γιατί ο Κώστας αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες και δε θα υπέκυπτε στις ορέξεις και τις εντολές των ξένων εχθρικών δυνάμεων , των δήθεν φίλων μας και των δούρειων ίππων.
    Ο Γιωργάκης με την Πασοκοσυμμορία του λεηλάτησαν και συνεχίζουν να κατσπαράζουν τα σωθικά της Ελλάδας.....
    Κάποιοι από εμάς ξεγελάστηκαν και τον έφεραν στην εξουσία….
    Κάποιοι από εμάς θα πρέπει να επωμιστούν και τον Δήμιο για τον αποκεφαλισμό του.

    Μόνο ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να σώσει την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ, Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΓΑΜΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάλεσμα προς τον Κωστα Καραμανλή,

    Φέρτε πίσω το σούργελο να κάνουμε γέλιο.Ζαχόπουλος Βουλγαράκης και λοιπά φυντάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 24 Φεβ 2012 9:58:00 π.μ.
    sou exw ksanagrapsi malakare
    oti me afta ta la8i einai kai pali o kalyteros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η θεια μου Νικη25 Φεβ 2012, 9:47:00 μ.μ.

    9:58
    =====
    ο ζαχοπουλος ρε βλημα
    ειχε την ευαισθησια να τερματισει την ζωη του
    γ ι α τ ι τον κατηγορεις;
    Εσυ θα εκανες κατι παρομοιο;
    Φανερη η ΜΕΤΑΝΟΙΑ του
    τον ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

    φαΝΤασου να ειχαν αυτη την ευαισθησια και τα τομαρια
    τυπου τζογαζοπουλου
    Παγκακου
    Παπαραδρεου
    Ψιμιτη
    κλπ., κλπ.,

    μαλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση