GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έξυπνη» σφαίρα που δεν χάνει το στόχο της...

Μία « έξυπνη » σφαίρα , που μπορεί να αλλάζει διεύθυνση ώστε να βρει το στόχο της, δημιούργησαν ερευνητές στις ΗΠΑ, για λογαριασμό του στρατ...

Μία «έξυπνη» σφαίρα, που μπορεί να αλλάζει διεύθυνση ώστε να βρει το στόχο της, δημιούργησαν ερευνητές στις ΗΠΑ, για λογαριασμό του στρατού.
Τη νέα σφαίρα δημιούργησαν τα Εθνικά Εργαστήρια Sandia, που ανήκουν στην εταιρεία Lockheed Martin. Όπως ανακοίνωσαν οι δοκιμές της...
νέας τους δημιουργίας στέφθηκαν με επιτυχία. «Έχουμε πλέον μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία για να καθοδηγούμε μικρά βλήματα, τα οποία θα είναι δυνατό να κατασκευαστούν φθηνά και γρήγορα», δήλωσε ο ερευνητής της Sandia Ρεντ Τζόουνς.
Η σφαίρα έχει μήκος σχεδόν 10 εκατοστά και βεληνεκές περίπου 1,5 χλμ. Υποβοηθείται στην κίνησή της στον αέρα από ένα σύστημα λέιζερ, που σημαδεύει με την ακτίνα του τον στόχο (ο οποίος μπορεί να είναι κινούμενος, όπως π.χ. ένα όχημα) και, στη συνέχεια, ένας οπτικός αισθητήρας στη μύτη της σφαίρας αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τη σφαίρα μέχρι να τον πετύχει.

Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο η σφαίρα, που διαθέτει μικροσκοπικά πτερύγια στα πλευρά της, μπορεί να αλλάξει διεύθυνση ακόμα και 30 φορές, διορθώνοντας συνεχώς την πορεία της.
Οι υπεύθυνοι της Sandia και δημιουργοί της «έξυπνης» σφαίρας υποστηρίζουν πως μία συμβατική σφαίρα μπορεί να έχει απόκλιση έως και 9 μέτρα από στόχο που βρίσκεται στο 1 χλμ, αντίθετα η απόκλιση της νέας σφαίρας είναι μόλις 20 εκατοστά.

4 σχόλια

  1. Φοβερή η νανοτεχνολογία, αλλά στερείται ικανότητος εντοπισμού των ιδεών. Οι ιδέες είναι αλεξίσφαιρες!

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον ΓΑΠ και τους υπόλοιπους Ελληνες που ακόμη ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
    δεν μπορεί να τους πετύχει όμως διότι μόλις η σφαίρα μπεί στο πεδίο ηλιθιότητας τους και λόγω της καμπυλότητας που αυτό δίνει στόν
    χωρόχρονο μποζονίων αυτομάτως θα κάνει τον κύκλο γύρω απο τον ΓΑΠ και θα συνεχίσει ευθεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το κωλοβυθόμετρο ελίσσεται.
    Πως να το αποφύγεις?
    Από παντού κόβουν εκτός απο δαπάνες
    υπουργείων και κομμάτων.
    Εκλογές έρχονται και θέλουν τα
    κομματόσκυλα να διατηρήσουν θέσεις
    και οφίκια.
    Εμείς παλεύουμε με την ανεργεία....
    Καλά τραγουδούσε ο Καζαντζίδης+,
    "Να σου δώσω μιά να σπάσεις αχ ρε
    κόσμε γυάλινε....".
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα θα είναι καινούργιο επίτευγμα "βλήματος" μαλακού καυσίμου, παρανοητικά κατευθυνόμενες σφαίρες, τύπου 11ης Σεπτεμβείου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση