GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι «κουλάκοι» του Αλ. Τσίπρα...

Toυ Τάκη Μίχα Οι πρόσφατες δηλώσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους σωστούς και μη Έλληνες κατακρίθηκαν από ορισμένους αναλυτές ως εθ...


Οι πρόσφατες δηλώσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους σωστούς και μη Έλληνες κατακρίθηκαν από ορισμένους αναλυτές ως εθνικιστικές. Λάθος, μεγάλο λάθος. Οι δηλώσεις αυτές αντίθετα δείχνουν πόσο πλέον η λογική του μακάβριου σταλινισμού έχει ριζώσει στην συνείδηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Κεντρικό στοιχείο κάθε ολοκληρωτισμού - είτε στην μαύρη είτε στην κόκκινη εκδοχή του - είναι η νοηματική κατασκευή μιας ομάδας ατόμων που συγκροτούν τον «εχθρό του Λαού». Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με τις θεωρητικές κατασκευές των προπαγανδιστών, στερούνται ορισμένων χαρακτηριστικών που θα τους έκαναν πλήρη μέλη της ανθρώπινης κοινωνίας. Για τους Γερμανούς φασίστες τα άτομα αυτά ήταν...
κατά κύριο λόγο οι Εβραίοι πού είχαν το ατύχημα να μην ανήκουν στην Αρεία Φυλή. Στην περίπτωση των μπολσεβίκων επρόκειτο για τους «κουλάκους» (σε μια πρώτη ερμηνεία «πλούσιος χωρικός») πού δεν είχαν θέση στην κοινωνία των σοβιετανθρώπων.
Kαι οι δύο ολοκληρωτισμοί θέτουν ως στόχο την ολοκληρωτική εξόντωση του «εχθρού». Έτσι στο σύνθημα του Γκαίμπελς «Μια Γερμανία χωρίς Εβραίους» απαντάει ο Στάλιν βροντοφωνώντας: «Συντρίψτε την τάξη των κουλάκων».
Αυτό ακριβώς το αφήγημα της δημιουργίας ενός «εχθρού του Λαού» επιχείρησε να ξαναζωντανέψει ο Α.Τσίπρας με τις πρόσφατες δηλώσεις του. Υπάρχουν «κάποιοι Έλληνες που δεν είναι και τόσο Έλληνες» δήλωσε προετοιμάζοντας το αφήγημα, για να το ολοκληρώσει την επομένη «αποκαλύπτοντας» τους εχθρούς του Λαού: «Για μας δεν είναι ίδια η πατρίδα του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, του Μπόμπολα, με την πατρίδα που έχει ο άνεργος και ο εργαζόμενος».
Δεν είναι; Δεν θα πρέπει λοιπόν σε πρώτη φάση να τους στερήσουμε την ελληνική ιθαγένεια; Δεν θα πρέπει να τους διώξουμε από την χώρα; Και γιατί να σταματήσουμε εκεί; Δεν θα πρέπει να περιλάβουμε όλους του επιχειρηματίες που στην ουσία παίζουν το ίδιο ακριβώς παιχνίδι; Δεν θα πρέπει να περιλάβουμε και όλους όσους κρίνει το Κόμμα ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των προαναφερθέντων; Και τι θα γίνει με τις οικογένειες τους; Δεν έχουν μολυνθεί με αυτές τις απόψεις; Μήπως θα πρέπει να κάνουμε και έρευνα μέσα στο ίδιο το Κόμμα να αποκαλύψουμε τυχόν σαμποτέρ;
Και τι άραγε θα κάνουμε με όλους εκείνους του «άνεργους και εργαζόμενους», που όμως πιθανώς έχουν κάποια επαφή ή κάποια συγγένεια - όσο μακρινή κι αν είναι - με τους εχθρούς του Λαού; Δεν θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από την πολιτική του Νικολά Γιέζοφ, πού το 1940 άρχισε να μαζεύει και να στέλνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ακόμα και φτωχούς γεωργούς, πού όμως «καταγγέλθηκε» ότι είτε είχαν κάποια σχέση με τους κουλάκους είτε υπήρξαν και οι ίδιοι κουλάκοι στο παρελθόν;
Όλοι σήμερα γνωρίζουμε πού κατέληξε η σταλινική λογική στην ΕΣΣΔ. Πολύ γρήγορα ο προσδιορισμός του «κουλάκου» επεκτάθηκε στο «όποιος είχε φαί» και στο τέλος απλά σήμαινε όποιον είχε μπει για οποιοδήποτε λόγο στον στόχο του κόμματος. Στο όνομα της «αποκουλακοποίησης» εκατομμύρια άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες, γέροι, παιδιά σύρθηκαν στα γκουλάγκ της Σιβηρίας όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή σπάζοντας πέτρες σε πολικές θερμοκρασίες, σε ορυχεία όπως της Κολύμα.
Είναι απίστευτο ότι σήμερα, κάπου στην Ευρώπη, αναβιώνουν τέτοιες συλλογιστικές. Όμως είναι απείρως πιο απίστευτο ότι οι αυτοδιορισμένοι εκπρόσωποι του αστικού κόσμου συνεχίζουν να θεωρούν ότι η μάχη από την οποία θα εξαρτηθεί το μέλλον της χώρας είναι αν το PSI θα πάει στο 50 ή στο 53%.

16 σχόλια

  1. Απελευθέρωσης της Ελλάδος από την κατοχή των Γερμανών και του Δ.Ν.Τ.
    Για να απελευθερωθούμε από τα δεσμά των Γερμανών και του Δ.Ν.Τ. , που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους υπόλοιπους εθνοσωτήρες μας : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ερχεται η δραχμη μιχα..
    σε βλεπω να κανεις κατι πελωριες κωλοτουμπες,τυπου καρατζαφερη-σαμαρα
    για τα τσιρκα με τις αρκουδες εισαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΣΙΠΡΑ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΔΑΓΚΩΤΟ..
    για να σκασουν οι μιχες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απελευθέρωσης της Ελλάδος από την κατοχή των Γερμανών και του Δ.Ν.Τ.
    Για να απελευθερωθούμε από τα δεσμά των Γερμανών και του Δ.Ν.Τ. , που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους υπόλοιπους εθνοσωτήρες μας : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ο.Κ.Α. ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ .
    Τρόπος δράσης της Ε.Ο.Κ.Α τότε στην Κύπρο :
    Η δραστηριότητα της Ε.Ο.Κ.Α. συνεχίστηκε με παρόμοιο τρόπο -- επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κυβερνητικά κτίρια, ενέδρες σε βρετανικά οχήματα και εκτελέσεις Βρετανών αλλά και Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων συνεργατών των Βρετανών οι οποίοι κρίθηκαν από την Οργάνωση ως προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ.ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΩΣ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αληθεια τι εκανε η συμπαθης ταξη των Λατσηδων - Μπομπολαιων και λοιπων φτωχων σαυτη τη χωρα για να τη βοηθησε εκτος απο απολυσεις και βαθεια επιθυμια για χρεοκοπια (που στο τελος δεν θα αποφυγουμε αφου σιγουρευτουν οι αποπληρωμες των δανειων). Απο αυτη τη χωρα μεγαλουργησαν και οπως περιμενε και Ο ΓΑΠ( ματαια ομως),θα μπορουσαν απο τη μερια τους να βοηθησουν τη χωρα και να αποδειξουν ποσο την αγαπουν και δεν ειναι εχθροι της οπως καποιοι σαν τον παλιοτσιπρα συκοφαντουν, απαπα τετοια πραγματα.. οι κατα παραγγελια εκαστοτε φιλοσοφικες κοσμοθεωριες μπορουν να δικαιολογησουν καθε τι αντιθετο . Φτανει πια με τις ανεφαρμοστες ιδεολογιες απο την ακρα δεξια μεχρι την ακρα αριστερα. Σεβασμος στον ανθρωπο και τιποτε αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικό άρθρο. Θα συμπλήρωνα ότι ο ρατσισμός του Τσίπρα είναι πιο επικίνδυνος από εκείνον των φασιστών, επειδή επενδύεται με δήθεν αριστερό και επαναστατικό μανδύα. Με τους δεξιούς φασίστες ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις, τους διακρίνεις με τη πρώτη ματιά, είναι φανερά προβληματικοί χαρακτήρες, δεν το κρύβουν. Είναι και εμφανώς γελοίοι και αστοιχείωτοι, δεν το παίζουν διανοούμενοι. Πάρτε, για παράδειγμα, τους Έλληνες χουντικούς, ήταν αληθινά παρατράγουδα και διασκεδαστικοί καραγκιόζηδες, ιδανικοί για τις εκπομπές της Ανίτας Πάνια.
    Οι αριστεροί φασίστες είναι πιο υποκριτές και γι αυτό πιο επικίνδυνοι. Σε όποιες χώρες έχουν επικρατήσει έχουν επιβάλλει πιο σκληρά καθεστώτα, που διαρκούν πολύ περισσότερο. Είναι πιο θυμωμένοι και βλοσυροί, προκαλούν περισσότερο φόβο και απόγνωση.
    Τις τελευταίες δεκαετίες είναι πιο δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ δεξιού και αριστερού φασισμού. Στην πραγματικότητα τείνουν να ταυτιστούν. Πάρτε για παράδειγμα τον Καντάφι και τον Ούγκο Σάντζες, δεν μπορεί κανείς να πάρει όρκο αν έχουν δεξιά ή αριστερή ιδεολογία. Στην πράξη είναι και τα δύο μαζί, επειδή ο φασισμός είναι ένας και έχει σχέση με την ψυχή του ανθρώπου και όχι με τις ιδεολογίες.
    Ο Τσίπρας είναι καθαρόαιμος φασίστας χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι, όμως, περισσότερο πονηρός και κρύβει το αρνητικό ψυχικό υπόβαθρό του και την εχθρική προς την ανθρώπινη πρόοδο προδιάθεσή του. Είναι ο ηγέτης της συντήρησης, των συντεχνιών, των ανισοτήτων, των συνδικαλιστικών αποβρασμάτων, των τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων, των πενηντάχρονων συνταξιούχων, των χαραμοφάηδων. Κρίμα, γιατί είναι πολύ νέος και θα προξενήσει μακροχρόνια βλάβη στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Κινέζο εργάτη κ. Μίχα ο κάθε Μπόμπολας τον έχει κάνει να σκάβει μέχρι θανάτου για 1 δολλάριο τη μέρα και τώρα προσπαθεί να με πείσει ότι πρέπει να τον ανταγωνιστώ στη μιζέρια. Όταν πεθαίνει απλά κανένας Μίχας δε γράφει ένα άρθρο. Είναι βλέπετε αναλώσιμος. Πόσο άραγε διαφέρουν οι συνθήκες εργασίας στην Ασία από τα αποτρόπαια γκουλάγκ?

    Κάνετε λάθος κ. Μίχα. Αν και δεν είμαι μέλος του ή ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ ασπάζομαι πλήρως την άποψη ότι οι Λάτσηδες είναι εχθροί του λαού. Φυσικά και υπάρχουν εχθροί του λαού κι αυτό μπορεί να έχει συνέπειες που κάποιες φορές ξεφεύγουν. Αλλά σίγουρα ο Λάτσης κι ο Μπόμπολας είναι τουλάχιστον δικοί μου εχθροί. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα.

    Δεν έχω κανένα γελοίο ανθρωπιστικό πρόβλμα να τους δω να σπάνε πέτρες. Όι ίδιοι μήπως δε καταδίκασαν χιλιάδες ανθρώπους στην ανέχεια? Μακάρι να δω το μπόμπολα να σκάβει το χωράφι και να παίρνει 100 ευρώ το μήνα και να πεθάνει από την εξόντωτική κούραση. Κάτι τέτοιο άλλωστε παθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο.

    Το κακό με τα γκουλάγκ κ. Μίχα δεν ήταν ότι πέθαιναν άνθρωποι αλλά το ότι κατα πλειοψηφία ήταν της τάξης που υπερασπίζεστε. Αν η ανθρωπιστική σας συνείδηση δε λειτουργούσε κατά περίπτωση θα γράφατε τα ίδια για τους ανθρώπους που πέθαναν για να φτιαχττούν οι Αμέρικανικοί σιδηρόδρομοι, γι αυτούς που κάθε μέρα πεθαίνουν στην Αφρική για να έχετε εσείς πετρέλαιο και η γυναίκα σας διαμαντάκια. Γι αυτούς που φτιάχνουν τα φτηνά μπλοζάκια έχοντας προσδοκίμιο ζωής 45 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παπατζης Α
    πιστευομεν και εις την λαοκρατιαν
    παπατζης Β
    εοκ και νατο το ιδιο συνδικατο
    παπατζης Γ
    λεφτα υπαρχουν

    ξαναψηφισε τους
    για να δεις τι αλλο θα σκεφτουν
    για να σε κοροιδεψουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 11.30 ΥΠΕΡΟΧΟΣ!
    ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
    ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ
    ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΙΧΑΣ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κ.Μίχα,

    χθες ήμουν σε μια κωμόπολη της Πελοποννήσου για την επιλογή 25 ανέργων σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ. Ηρθαν πάνω από 250 άνεργοι, άντρες και γυναίκες από 20 μέχρι 60 ετών, πολλοί με τρία και τέσσερα παιδιά, οι οποίοι εκλιπαρούσαν για μια θέση σε ένα πρόγραμμα μερικών μηνών και μερικές εκατοντάδες ευρώ που θα τα πάρουν το καλοκαίρι. Αν αυτό δεν είναι Γκούλαγκ τότε τι στο διάολο είναι για εσάς φκούλαγκ νεοφιλελεύυθερε βολεμένε που ζεις πουλώντας αέρα κοπανιστό και προπαγάνδα; Κατά τη διάρκεια της επιλογής, χρειάστηκε να πάω σε φαρμακείο και να πάρω για πρώτη φορά στη ζωή μου Primperan γιατί μου ήρθε εμετός γι αυτό που βίωσα. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την απόγνωση ανθρώπων στα πενήντα και εξήντα με άρρωστα παιδιά να έχουν μηδενικό εισόδημα μέσα σε μια κοινωνία γεμάτη βιτρίνες με όλα τα αγαθά του κόσμου. Υπερασπίζεστε ένα απάνθρωπο σύστημα, όπου όποιος δεν έχει δουλειά και εισόδημα είναι καταδικασμένος σε αργό θάνατο. Είστε ένας δογματικός και βολεμένος νεοφιλελεύθερος-σταλινικός, που όταν ξυπνήσουν οι ταπεινωμένοι και περιφρονημένοι, τότε μόνο θα καταλάβεις τις αναμασημένες και επαναλαμβανόμενες-επωδοιύς μαλακίες, που ξερνάς δίχως ίχνος ενσυναίσθησης. Πόσο ελεύθερος και αξιοπρεπής μπορεί να είναι ένας άνεργος, δίχως δεκάρα στην τσέπη, προπαγανδιστή ενός δήθεν φιλελευθερισμού δίχως ελευθερία για τους περισσότερους;

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μίχα, πρόσεχε αγόρι μου, σου τρέχουν τα σάλια και θα λερωθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «Ο γυμναστής του Γιωργάκη»

    Δυόμιση χιλιάδες ευρώ το μήνα πληρώνει τον γυμναστή του ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής, την ώρα που δεκάδες υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από πέντε μήνες,
    ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πληρώνει...
    ...όχι από την τσέπη του, αλλά από τα ταμεία του κόμματος 2.500 ευρώ το μήνα για τον προσωπικό του γυμναστή!




    - Τότε ο Θιβετιανός για την νοητική υστέρηση του ΗΛΙΘΙΟΥ, με τα ματζούνια του.... λογικά θα παίρνει περισσσότερα....
    ................ Αλλάχ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΣΙΠΡΑ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΔΑΓΚΩΤΟ
    η καλυτερη απαντηση
    στους ψευτες μιχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λέει "..οι Εβραίοι πού είχαν το ατύχημα να μην ανήκουν στην Αρεία Φυλή..", μα κι αυτοί δεν επικαλούνται το ΑΡΕΙΟ της θεικής προέλευσης των? και λέω, δεν ήταν θύματα άπαντες οι "διαματρυρόμενοι", Διαμαρτυρόμενοι, Καθολικοί, Ορθόδοξοι, Βουδιστές, Μουσουλμάνοι, σ΄ αυτό τον πόλεμο των ΑΠΟΚΛΕΙΝΟΥΝΤΩΝ Αιρετικών δογμάτων, από κάθε πανανθρώπινη ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ αξία, των ΑΡΕΙΩΝ ΦΥΛΩΝ διεκδίκησης, πολιτικά και οικονομικά, σιωνιστκής εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση