GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κυριακή τ᾽ Αντώνη...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Οι εκλογές δεν αργούν . Δεν θα επιτρέψουν εξάλλου ( στο βαθμό που μπορούν ) την περαιτέρω καθυστέρησή τους και ...


Οι εκλογές δεν αργούν. Δεν θα επιτρέψουν εξάλλου (στο βαθμό που μπορούν) την περαιτέρω καθυστέρησή τους και οι πολλοί, πρώην πολλανιστές στη ΝΔ που μοιράζουν ήδη τις θέσεις των γενικών γραμματέων και των λοιπόν δοτών προνομιούχων, ενώ παραγγέλνουν κοστούμια εξουσίας για να κρύψουν το περίσσιο λίπος τους και κάνουν δειλά-δειλά τα πρώτα τους βήματα με στόφα γαμή_κουλων, στα καφέ της Βαλαωρίτου.
Η εξουσία, όμως, πάντα θέλει και τα κατάλληλα μέσα για να καταληφθεί. Το δανεικό χρήμα στέρεψε και η ρητορική της ΝΔ παρουσίασε σημαντική εμπλοκή, καθώς...
από ευκόλως αντιμνημονιακή παρουσιάζεται τώρα άκρως φιλομνημονιακή, λόγω της χρονικής παράτασης εξεύρεσης της όποιας λύσεως του οικονομικού μας προβλήματος. 
"Όποιος βουλευτής δεν υπερψηφίσει τα νέα μέτρα, θα διαγραφεί" διεμήνυσε αυστηρώς σε κυριακάτικη εφημερίδα ο εκπρόσωπός της, ο ένας από τους πολλούς δημοσιογράφους τηλε(ν)τύπων που επιστρατεύτηκαν μαζί με τους γιους Τύπων για να διευκολύνουν στο άνοιγμα του δρόμου προς τις ημέρες μιας νέας διακυβέρνησης. Μια νέας πολιτικής άνοιξης, όπου ο ρεβανσισμός και η φτώχεια (σε όλα τα επίπεδα) θα κυριαρχήσει. Μέχρι τότε, ο Πρόεδρος, ο πάλαι ποτέ φέρων την Άνοιξη, μοιάζει έτοιμος να χορέψει και καρσιλαμά στο Σύνταγμα αν του το ζητήσουν οι τροϊκανοί για να παραλάβει την θέση του εντολοδόχου τους και να μείνει έτσι κι αυτός ως παραπομπή στην μεταπολιτευτική ιστορία της σύγχρονης Κωλλάδας. Σ᾽ένα ακόμη κεφάλαιο του δράματος, ως ο τελευταίος της μεταπολιτευτικής γεννιάς των Προδοτών. Εκείνων που κοίταξαν μόνο τη θρέψη του Είναι τους και βρήκαν τον τρόπο παράλληλα να γίνουν πλούσιοι/ότεροι.
Την ίδια ώρα, οι αναφορές σε ζητήματα "εθνικής κυριαρχίας" δεν επιλέγονται πια στην καθημερινή ατζέντα της πολιτικής επικοινωνιακής στρατηγικής που προτιμά το αναχρονιστικό επιτελείο του Προέδρου της νέας ΠΟΛ.ΑΝ. Οι "κόκκινες γραμμές" τανήθηκαν τόσο, ώστε να μοιάζουν με ξεχειλωμένο λάστιχο που μπορεί να χωρέσει κάθε εκχώρηση. Η λέξη "ελπίδα" αντικαταστάθηκε πρόωρα με την "πάλη" ενάντια στο "κακό" που θα μας εύρει και θα επιπροστεθεί σε ό,τι μας έχει ήδη βρει, παρά τις προσπάθειες του πατριώτη Αντώνη να το αποφύγουμε, σ᾽ένα τραπέζι θεατρίνων που στήθηκε την περασμένη Κυριακή. Την Κυριακή του Τελώνη και του Φαρισσαίου, όλως τυχαία. 
Όσο ποτέ, οι παραβολές σού μιλούν κι εσύ τώρα μοιάζεις να τις λαμβάνεις σοβαρά υπόψιν μέχρι να ξανακάνεις τις ίδιες λάθος επιλογές, πιστεύοντας ότι αυτή τη φορά η παραμύθα μπορεί και να ᾽ναι αληθινή και να βολευτεί έτσι κάπου το τομάρι σου.
Η Κυριακή που πέρασε είναι σημαντική λένε οι κληρικοί και οι θεολόγοι για την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, καθώς αρχίζουν να χρησιμοποιούνται στις κοινές προσευχές οι ύμνοι του Τριωδίου. Οι προσευχές αυτές συγκεντρώνονται στη σημασία της προσευχής και της μετάνοιας, ως μέσα που σε προετοιμάζουν πνευματικά να ζήσεις τα ετησίως επαναλαμβανόμενα γεγονότα της ζωής του Ιησού Χριστού. Να διδαχθείς από την ταπείνωσή Του, από τα θαύματα Του, από την Σταυρική Του θυσία κι από το μεγαλείον της αγάπης Του για τους πονεμένους και τους στερημένους, για τους ασθενείς, τα ορφανά και τις χήρες. Για να μπορέσεις να θεραπεύσεις -αν θέλεις- με την βοήθεια των πνευματικών συμβουλών τα πάθη και τις αδυναμίες σου έτσι ώστε στο τέλος να ζήσεις -αν θέλεις- την χαρά της Αναστάσεως και την κοινή ελπίδα της εν Χριστώ σωτηρίας σου.
Όπως σημειώνει ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ, για να κατανοήσεις τους Φαρισαίους της εποχής πρέπει να δεις από κοντά τον Φαρισαίον της Παραβολής της Ευαγγελικής Περικοπής. Ο Φαρισαίος, λοιπόν, με τον τρόπο που εισέρχεται στο Ναό για να προσευχηθεί, σου αποκαλύπτει ολόκληρο τον εσωτερικό ψυχικό του κόσμο. Τον βλέπεις, με υπεροψία να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις δήθεν καλές του πράξεις. Νομίζει ότι μόνον αυτός είναι δίκαιος και τηρητής του νόμου του Θεού. Θεωρεί ασυνείδητα τον εαυτόν του Θεόν, τοποθετεί μάλλον στην θέση του Θεού τον εαυτόν του κι έτσι γίνεται θεοπαίκτης.
Εν συνεχεία, ο όποιος παραλληλισμός με πρόσωπα και συνήθειές των, επαφίεται στην δική σου φαντασία και η αμαρτία είναι όλη δική σου...

10 σχόλια

  1. ΕΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑ ΕΛΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ.. ΚΑΙ ΘΕΙΕ ΚΑΙ ΑΝΗΨΙΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ..ΣΑΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΣΑΣ ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ..ΟΥ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΙΑ..ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ..ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.. ΟΤΑΝ Η ΒΛΑΚΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο νουδουπασοκος ειναι χαζογκομενα..
    οσο και να τον πηδανε..
    οσο και να τον φτυνουνε..
    οσο και να τον βαρανε..
    αυτος ονειρευεται να τον
    αποκαταστησει ο νταβατζης του..
    νυφικο,παρανυφακια
    και πολλα πολλα παιδακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κάποιος νομικός ξέρει πόση φυλακή θα φάω αν με πιάσουν να κατουράω στο άγιο δισκοπότηρο. Θα μου πείτε γιατί δεν πας κάπου αλλού να κατουρήσεις; Θα σας απαντήσω γιατί το είχα τάμα, βλάπτω κανένα; Θα μου πείτε πως μπορεί να μολυνθούνε οι πιστοί που θα κοινωνήσουνε. Άμα μετά το απολυμάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χι-χίιιι, μου είχε εκμυστηρευτεί ένας πλακατζής παπάς πως μια Κυριακή που είχε μόνο πέντε αχώνευτους πελάτες, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της κοινότητας, ένα φασιστόμουτρο, κατούρησε λίγο μέσα και μετά τους κοινώνησε. Πολλά γκαρσόνια φτύνουν στο πιάτο τσιγκούνηδων πελατών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΑΙΩΝΕΣ ΓΙΑ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑΦΗΝΕ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΚΛΑΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΛΑΘΟΣ ΘΕΟ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πουτσοκλένης8 Φεβ 2012, 1:25:00 π.μ.

    Καλέ μου Άνθρωπε {Θ. Β.}

    Μην προκαλείς, το ξέρω σε βάζουν να εμφανίζεις τον Καραμαλέγκο ηγέτη, μην προκαλείς γράφοντας ότι το θύμα ο Ζαχόπουλος, τον κατέστρεψε.
    Ή είσαι βλάκας ή το τραβάει ο κόλος σου. Διάλεξε.
    Την άλλη φορά θα στα πω χύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο "ΠΡΟΔΟΤΗΣ" ΜΕΤΑΞΑΣ

    Ούτε μία τρίχα από τα "τέτοια" του...δικτάτορα Μεταξά δεν φτάνετε. Ακόμη και το ΟΧΙ του, το υποβαθμίζετε τόσες δεκαετίες λέγοντας πως αναγκάστηκε να το πει αφουγκραζόμενος το λαϊκό συναίσθημα. Ακόμη κι έτσι να είναι, εσείς τώρα δεν αφουγκράζεστε τίποτα? Τόσο υπάλληλοι είστε? Το ΟΧΙ εκείνο κόστισε 5 χρόνια κατοχής με εκτελέσεις, υποσιτισμό, λιμό, βιασμούς και φυσικά και το χρυσό της Τράπεζας της Ελλάδας. Κι όμως το είπε κι όλοι τραγουδούσανε πηγαίνοντας για πόλεμο αντί να κλαίνε. Εσείς τώρα για το παλιοευρώ καταδικάζετε σε κατοχή τη χώρα όχι για 5 αλλά για 25 χρόνια και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης. Φαντάζομαι να είσαστε εσείς στη θέση του Μεταξά. Ακόμη η σβάστικα θα κυμάτιζε στον Παρθενώνα. Πρέπει να μιλήσει τώρα ο λαός αφού εσείς προσκυνήσατε. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Julia Alexandratou Και Σια Α.Ε ειναι η πιο καλύτερη λύση για την σωτηρία της Ελλαδας. Θα την σώσει με τα πιο συγχρονα προβλεπόμενα κοκκινα συστηματα σε όλη την χώρα με κεντρικό γραφείο στην βουλή τον ελλήνων. Τελία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kalimera sto "Bourdello Republic of Greece" me ta 300 arxidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. - μία ερώτηση για τους αγωνιστές του "φραγκοδίφραγκου" ή αλλιώς του πληκτρολογίου. Δεν ειναι το ΕΙΡΩΝΙΚΟ, για τα φραγκοδίφραγκα..
    -*----------------------------------------------------------------

    Όσοι κατηγορούν τώρα τον Σαμαρά
    θα τον στηρίξουν σε χρεοκοπία της χώρας αν δεν θα έχουν τα προς το ζήν αλλά είναι εθνικά ανεξάρτητοι;;

    Τα έχουμε πει εδώ πολλές φορές για την κυβέρνηση Παπαδήμου.
    Να μην τα επαναλαμβάνουμε. Ο κόσμος της παράταξης δέχθηκε με βαριά καρδιά την αναγκαιότητά της, αλλά στα βασικά πολιτικά ζητήματα η γνώμη μας είναι ότι η τακτική Σαμαρά δικαιώθηκε: Η σήψη του ΠΑΣΟΚ προχώρησε, αποτράπηκε η ψήφιση καταστροφικών για τον λαό και την πατρίδα νομοσχεδίων, άλλα βελτιώθηκαν υπέρ της κοινωνίας και το κυριότερο κατέρρευσαν τα διαπλεκόμενα σενάρια περί κυβερνήσεων συνεργασίας και περί τεχνοκρατών – σωτήρων.

    Από την άλλη πλευρά δικαιώνονται όσοι υποστήριζαν ότι ο εκβιασμός για την 6η δόση δεν θα ήταν ο τελευταίος και το ζούμε αυτές τις ώρες.
    Οι εκβιασμοί επαναλαμβάνονται, οι πιέσεις για ενυπόγραφες δεσμεύσεις είναι πάλι στο τραπέζι, η δαμόκλειος σπάθη βρίσκεται πάλι πάνω από το κεφάλι του Σαμαρά, το αδιέξοδο παραμένει το ίδιο και το μόνο που άλλαξε είναι ο Παπανδρέου σε Παπαδήμο.

    Είστε όμως σίγουροι ότι αυτοί που κατηγορούν τον Σαμαρά για την κυβέρνηση Παπαδήμου θα τον στήριζαν και στο ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας όπου δεν θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και τα ΜΑΤ θα είχαν στρατοπεδεύσει έξω από τις τράπεζες;

    Το μόνο βέβαιο είναι ότι κι αυτό το ερώτημα θα το απαντήσει η ιστορία, η οποία γνωρίζει επίσης ότι όποιος αγωνίζεται πότε κερδίζει και πότε χάνει. Όσοι δεν κάνουν τίποτα, είναι οι μόνοι που δεν κάνουν λάθος.

    Σε κάθε περίπτωση, αυτή η περίοδος βρίσκεται σήμερα στο τέλος της.
    Και τα μεγάλα ερωτήματα που τίθενται είναι δύο:
    _______
    Πρώτον: Μήπως οι απειλές περί χρεοκοπίας είναι άσφαιρες και στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκουν Τρόϊκα και δανειστές είναι, όπως γράφουμε και αλλού, η υπονόμευση και η διά βίου δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά;

    Έχουμε γράψει κι άλλη φορά ότι αν ήθελαν να μας χρεοκοπήσουν θα το είχαν κάνει προ πολλού. Δεν το έχουν κάνει για τον απλούστατο λόγο ότι αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα το ντόμινο που θα προκαλέσει θα συμπαρασύρει την Ιταλία και την Ισπανία και τότε αντίο Ευρωζώνη. Μία εξέλιξη την οποία η Μέρκελ και ο Σαρκοζί προσπαθούν να αποφύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Είναι προφανές ότι κύριος στόχος και των δύο είναι να επανεκλεγούν στις επερχόμενες εκλογές στις χώρες τους. Αλήθεια; Πως θα επανεκλεγούν όταν η Ευρωζώνη θα έχει διαλυθεί;

    Επίσης, ο απλούστερος λόγος που δεν θέλουν να χρεοκοπήσουμε είναι γιατί θα χάσουν όλα τους τα λεφτά.
    Άρα η απειλή για χρεοκοπία της χώρας μας μήπως είναι ένα παραμυθάκι για μικρά παιδιά;
    _________
    Δεύτερον: Ο Σαμαράς θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών.
    Πως όμως θα κυβερνήσει και πως θα αντιμετωπίσει την ύφεση αν η χώρα θα έχει εκ των προτέρων δεσμευθεί με υφεσιακά και αντιαναπτυξιακά μέτρα; Και όταν θα είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα από τον πρώτο μήνα;

    Το πρόβλημα δεν εξαντλείται στις επικουρικές και στο μισθολογικό κόστος. Με την τερατώδη σύμβαση που προσπαθούν να επιβάλλουν, ουσιαστικά θέλουν να καταστήσουν από τώρα την επόμενη κυβέρνηση όργανό τους, να την υπονομεύσουν από τώρα.
    Μπορεί λοιπόν το ρίσκο μιας ρήξης με τους “εταίρους” μας να είναι πράγματι μεγάλο, όμως η επερχόμενη δημοσιονομική κατάρρευση και η εξαθλίωση, πολιτική και οικονομική, με τα νέα μέτρα είναι μια βεβαιότητα.
    ____________________________________________
    Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος είναι οι εκλογές.
    Για να ψηφίσει ο λαός ώστε να εκλεγεί μια νέα και ισχυρή κυβέρνηση η οποία και θα αναλάβει την ευθύνη και το κόστος της διαπραγμάτευσης.
    Κάθε άλλη λύση θα είναι υπό την αίρεση της λαϊκής νομιμοποίησης.
    Η σημερινή Βουλή δεν δικαιούται να δεσμεύσει και να υποθηκεύσει τον τόπο.


    ΥΓ: Ο πιο μεγάλος κίνδυνος γεννιέται τη στιγμή της νίκης, είχε πει ο Ναπολέων…

    ΟΠΩΣ Π.Χ. Τελείωσε...ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ο ηλιθιος του "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ κυριε Καραμανλή" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση