GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρη η ομιλία (απάντηση στον Βενιζέλο) της Λ. Κατσέλη στο ΠΑΣΟΚ...

Αγαπητέ Πρόεδρε, Αγαπητοί συνάδελφοι, Άκουσα προσεκτικά αυτά που είπες Πρόεδρε και αυτά που είπαν ο Βαγγέλης και ο Γιώργος. Λυπάμαι αλλά δε...

Αγαπητέ Πρόεδρε, Αγαπητοί συνάδελφοι,
Άκουσα προσεκτικά αυτά που είπες Πρόεδρε και αυτά που είπαν ο Βαγγέλης και ο Γιώργος. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω και να συνταχθώ ούτε με τη συλλογιστική που έχει κατατεθεί, ούτε με τη διαπραγματευτική τακτική που έχει ακολουθηθεί.
Αυτό που βιώνουμε τα τελευταία 24ωρα, παρά τις προειδοποιήσεις μου κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο., είναι μια ακόμα ταπεινωτική διαδικασία από τους εταίρους μας, στη βάση...
 ενός νέου κυνικού εκβιαστικού διλήμματος.
Τι μας είπαν οι εταίροι μας προχθές; «Δεν παίρνουμε απόφαση για το PSI μέχρι την Τετάρτη αν δεν συμφωνηθούν πλήρως τα μέτρα που επέβαλε η Τρόικα και δεν δεσμευθούν, άμεσα ή έμμεσα, οι αρχηγοί των κομμάτων και το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα».
Οι εταίροι μας, για μια ακόμη φορά, έχουν πετάξει τη μπάλα μπροστά, προασπίζοντας τα δικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας παντελώς για τη σωτηρία της χώρας.
Το θέμα δεν είναι ότι τα μέτρα είναι σκληρά. Το πρόβλημα είναι ότι τα μέτρα αυτά χειροτερεύουν τη δημοσιονομική κατάσταση και το χρέος και αντιστρατεύονται το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, όπως έδειξε και η εμπειρία του 2011. Μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2011 και του 2010, το ελληνικό χρέος αυξήθηκε κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες λόγω της δραματικής αύξησης του κόστους του χρέους και της ύφεσης.
Τα μέτρα που μας επιβάλουν να πάρουμε, όχι μόνο δεν θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και τη δημοσιονομική κατάσταση, όχι μόνο δεν θα ανακόψουν την διόγκωση της ανεργίας και της φτώχειας αλλά θα οδηγήσουν τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία στο άμεσο μέλλον.
Δεν υπάρχει επομένως οικονομικό δίλημμα. Ακόμα και με το PSI, ακόμα και με το κούρεμα, το χρέος μας δεν θα είναι διαχειρίσιμο. Η ύφεση θα είναι τέτοια που θα οδηγηθούμε σε παύση πληρωμών καθώς δεν θα μπορούμε να ξεπληρώσουμε τις οφειλές μας.
Σ΄ αυτό το συμπέρασμα καταλήγουμε όσοι από εμάς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κάναμε τον κόπο να μελετήσουμε τις επιπτώσεις των μέτρων.
Σύμφωνα με πρόχειρους και συντηρητικούς υπολογισμούς, η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% που αφορά περίπου 400.000 εργαζόμενους που καλύπτονται από την ΕΓΣΣΕ, σε συνδυασμό με της επιπτώσεις από την αλλαγή των ρυθμίσεων που αφορούν στις αλλαγές της χρονικής διάρκειας των συλλογικών συμβάσεων, στις νέες ρυθμίσεις για τη μετενέργεια και στη μείωση των επιδομάτων ανεργίας, θα μειώσει τη συνολική δαπάνη περαιτέρω κατά 8 δις περίπου. Η ύφεση θα ξεπεράσει το 7-8% το 2012. Οι εκτιμήσεις είναι στη διάθεσή σας.
Υπάρχει διαφορετική επιστημονική τεκμηρίωση που να ανατρέπει αυτές τις εκτιμήσεις; Καταθέστε τις. Θα περίμενα ο υπουργός να έχει καταθέσει τουλάχιστον μία επιστημονική έκθεση για τα αποτελέσματα του νέου μνημονίου. Θα πρέπει να καταθέσει τουλάχιστον τις εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου και της Τράπεζας της Ελλάδος, που είπε ο υπουργός ότι υπάρχουν. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι και το ΔΝΤ φαίνεται ότι καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα.
Επομένως η όλη συζήτηση και με την Τρόικα και με τους αρχηγούς έγινε σε λάθος βάση. Το κεντρικό ζήτημα δεν είναι ούτε πως θα καλύψουμε το κενό των 300 εκ., ούτε πως θα βρούμε δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα αλλά ότι τα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί είναι μέτρα σε τελείως λάθος κατεύθυνση που υπονομεύουν τα οφέλη του PSI.
Αντί να αναδείξουμε ως βάση διαπραγμάτευσης αυτή την αντίφαση , δώσαμε και δίνουμε μάχη οπισθοφυλακής.
Άκουσα χθες τον υπουργό Οικονομικών να λέει ότι πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ της χειρότερης και της χείριστης επιλογής. Αυτό δεν ευσταθεί για δύο λόγους: α) Η σημερινή χειρότερη επιλογή θα μας οδηγήσει μαθηματικά, στο άμεσο μέλλον στη χείριστη επιλογή. β) Ρόλος της Κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών είναι να αντιπροτείνει μέτρα που να δίνουν διέξοδο και να προσφέρει λύσεις.
Εδώ και πολύ καιρό πολλοί από μας έχουμε ασκήσει πίεση για τη σύνταξη ενός Εθνικού Προγράμματος Οικονομικής Ανασυγκρότησης. Για να ξαναχτίσουμε την οικονομία μας στη βάση και όλων όσων θετικών έχουμε δρομολογήσει τα τελευταία 2 χρόνια.
Πάνω σ ένα τέτοιο Εθνικό Πρόγραμμα θα έπρεπε να είχαμε στηρίξει τις διαπραγματεύσεις. Ακόμα και τώρα στο παρά 5 μπορούμε να το κάνουμε.
Αλλά θα πρέπει να το πιστέψουμε , να το τεκμηριώσουμε και να υψώσουμε ένα ελάχιστο διαπραγματευτικό ανάστημα. Είμαστε όλοι έτοιμοι να δουλέψουμε εντατικά και να συντάξουμε αυτό το πρόγραμμα.
Η υπόδειξη να ψηφίσουμε το PSI και τα μέτρα ως έχουν, συνοδεύεται από δύο έμμεσες απειλές: α) Ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να φύγουμε από το ευρώ και β) ότι ως αποτέλεσμα της χρεωκοπίας δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
Και τα δύο αυτά επιχειρήματα πρέπει ν απαντηθούν.
Α) Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ χωρίς την θέλησή της. Αυτό είναι γνωστό και νομικά τεκμηριωμένο ακόμα και από τις νομικές υπηρεσίες της ΕΚΤ. (Έχω εδώ μια εμπεριστατωμένη έκθεση της ίδιας της ΕΚΤ IV / Dec 2009. Legal Working Paper Series που στοιχειοθετεί αυτή την άποψη). Ούτε υπάρχουν ούτε μπορούν να προωθηθούν μέτρα αναθεώρησης της Συνθήκης που θα οδηγήσουν στην εκδίωξη της Ελλάδας, χωρίς τη θέλησή της.
Ας θάψουμε λοιπόν αυτόν τον μύθο μια για πάντα.
Β) Σχετικά με το δεύτερο επιχείρημα ότι, αν δεν συναινέσουμε στο πακέτο, δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, πρέπει να ξέρουμε ότι οι συνθήκες έχουν σήμερα διαφοροποιηθεί. Έχουμε καταφέρει, το δεύτερο εξάμηνο του 2011, να έχουμε όχι έλλειμμα αλλά ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα στον τακτικό προϋπολογισμό, ύψους 831 εκατ. Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι εσωτερικοί πόροι με πρόσθετες θυσίες αρκούν να καλύψουν τις δαπάνες μας για μισθούς και συντάξεις και για άλλες βασικές υπηρεσίες του δημοσίου. Το PSI χρειάζεται κυρίως για να πληρώσουμε τους τόκους και τα χρεολύσια του δημόσιου χρέους. Πιστεύω ότι η διαπραγματευτική σημασία αυτής της επισήμανσης γίνεται κατανοητή σε όλους. Εμείς , δυστυχώς φοβηθήκαμε να την χρησιμοποιήσουμε.
Όπως επισημαίνει και η οικονομική αναλύτρια του ΒΒC , κα Stephanie Flanders, σε πρόσφατο άρθρο της « το κόστος της άτακτης χρεωκοπίας έχει μειωθεί για την Ελλάδα. Αν μια χώρα έχει πρωτογενές έλλειμμα τότε πρέπει να κάνει λίγο πολύ αυτό που της λένε. Ωστόσο εάν έχει πρωτογενές πλεόνασμα, θα μπορούσε (ναι, μια εκρηκτική, μια δύσκολη επιλογή, όμως είναι μια δυνατότητα), να πει σε όλους να πάνε στο καλό. Η Ελλάδα διαθέτει πλέον επιλογές, κάτι που μάλλον δεν είχε 6 και 8 μήνες πριν. Και αυτή τη στιγμή που η Ελλάδα έχει επιλογές, της ζητούν να υπογράψει κάτι εντελώς απαράδεκτο. Έτσι θα μπορούσε κάλλιστα να εξαναγκαστεί να κάνει την επιλογή που οι περισσότεροι δεν θα ήθελαν : μια πλήρη στάση πληρωμών». Αυτά λέει το BBC και η Flanders .
Δεν προτείνω να κηρύξουμε στάση πληρωμών. Αλλά προτείνω να υποδείξουμε στους εταίρους μας ότι αν επιμένουν στο ότι το PSI πρέπει να συνοδεύεται με αντισυνταγματικά μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση, καταστρατηγούν βασικά εργασιακά δικαιώματα και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, διογκώνουν την ανεργία και τη φτώχεια χωρίς να δίνουν προοπτική, τότε η εναλλακτική που έχουμε στα χέρια μας θα είναι οδυνηρή για εμάς αλλά εξίσου οδυνηρή γι΄ αυτούς και για την Ευρωζώνη.
Δυστυχώς δεν διαπραγματευτήκαμε σ΄ αυτή τη βάση. Δώσαμε μάχη  οπισθοφυλακής στα τελεσίγραφα της Τρόικας. Πιστεύω ότι και στο και 5΄ υπάρχει διέξοδος.
Που επομένως μπορεί και πρέπει σήμερα να καταλήξουμε και τι προτείνω:
1) Ότι δεν ωφελεί να ψηφίσουμε μέτρα που στερούνται οικονομικής βάσης, είναι δυσβάσταχτα, αποτελούν, όπως είπαν οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, «προδοσία του ευρωπαϊκού Κοινωνικού μοντέλου», και το κυριότερο αντιστρατεύονται τους στόχους του PSI και επισπεύδουν τη χρεοκοπία στο άμεσο μέλλον.
2) Να ζητήσουμε να συγκληθεί Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής με δύο αιτήματα:
α) Ν΄ αποφασίσει μερική εφαρμογή του PSI για την αποπληρωμή των δανείων που λήγουν την 14 Μαρτίου ,
β) Την έγκριση, αρχές Μαρτίου, ή στα μέσα Μαρτίου, ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης που θα συνοδεύσει τη δανειακή σύμβαση και θα εμπεριέχει τις δεσμεύσεις μας για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων την περίοδο 2012- 2020 και την επίτευξη σχέσης χρέους /ΑΕΠ κάτω από 120% το 2020, χωρίς να υποθηκεύει τη δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης.
γ)Να δεσμευτούμε ότι η παρακολούθηση της εφαρμογής του προγράμματος θα είναι συνεχής και αυστηρή και ότι η σύμβαση θα ενσωματώνει ειδικές ρήτρες με άμεσο κόστος για τη χώρα αν τα μέτρα στα οποία έχουμε δεσμευτεί δεν εφαρμόζονται.
3) Να ζητήσουμε έκτακτη σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να ενημερωθούν οι ευρωβουλευτές για τις Ελληνικές θέσεις.
Γνωρίζω ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά. Ελπίζω όμως η νέα Κυβέρνηση  που θα σχηματιστεί τη Δευτέρα θα έχει το θάρρος και τη δύναμη να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό θα εξαρτηθεί αγαπητέ Πρόεδρε και απ τη δική μας στάση.

17 σχόλια

  1. νδ-πασοκ-λαος σας παιζουν..
    ολα τα μετρα θα ψηφιστουν,
    και σε ολα
    θα υπαρχουν καποιοι βουλευτες
    που θα καταψηφισουν..
    αυτοι οι δηθεν ηρωες
    θα φτιαξουν κομματα σαν του κουβελη..
    για να μαζεψουν τους αφελεις..
    υπερτατος στοχος
    να μην κυβερνησει η αριστερα και να μην φορολογηθει ο πλουτος..
    ολα τα αλλα θλιβερο θεατρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρωμισε πασοκιλα..
    μη λες τζουμακειες..
    την πασοκιαν πολλοι ηγαπησαν
    τον πασοκον ουδεις..
    η ψηφος του πασοκομαλακα σκορπαει
    φτωχεια,πεινα,θανατο..
    η ισχυρη ελλαδα των ολυμπιακων και του ευρω..
    λεφτα υπαρχουν..
    δεν θα γινουμε και ιρλανδια οπου κοβουνε τους μισθους..
    δεν θα ερθει ποτε στην ελλαδα το ΔΝΤ..
    εξω οι βασεις του θανατου..
    εοκ και νατο το ιδιο συνδικατο..
    το σπαταλο,μεγαλο κρατος..
    η επιχειρηματικοτης..
    πρασινη αναπτυξη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΣΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΠΟΥΤΣΟΚΕΦΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΑΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ..ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ..ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΡΤΙΝΑΤΣΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -ΣΑΜΑΡΑ -ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ.. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΣΕΙΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ..ΠΑΝΗΛΙΘΙΕΣ ΠΟΥΣΤΑΡΟΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε πουστηδες..
    δεν θα σας σωσει η πρεσβεια..
    εισαστε αναλωσιμοι..
    ουτε αγγλικα δεν μιλατε αγραμματοι..
    αυτο να θυμωσαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναρρωτιεμαι εαν ηταν ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΜΟΝΟΣ του που ειπε το ΟΧΙ το '40
    και δεν ειμασταν εμεις,. . . .
    ομως
    στην πραξη αποδειξαμε οτι ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ,
    γιατι εκεινο το ΟΧΙ το θεωρητικο το καναμε ΠΡΑΞΗ και ΙΣΤΟΡΙΑ στα βουνα και στις ραχες.
    Τωρα τιποτα δεν απομεινε απο εκεινους τους ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ;
    Τα παιδια τους ειμαστε, τοσο αχρηστοι βγηκαμε;
    Τα φαστφουντ και τα χαμπουργερς και οι ευκολιες, μας χαλασαν την ψυχη
    και μας εκαναν τοσο λιποτακτες;!
    ΕΛΛΗΝΕΣ, π ο υ ε ι σ τ ε ;!
    Χωρα της Αφρικης που της ζητουσαν να δινει το 80% του ΑΕΠ για το χρεος, ειπε ΟΧΙ και εδιωξε το ΔΝΤ!
    Καταφερε ομως να ξαναβρει τον δρομο της αναπτυξης. Εμεις, οι εξυπνοι και επινοητικοι Ελληνες,
    του Ομηρου και του Οδυσσεα, αδυνατουμε να κανουμε κατι παρομοιο;!
    Κατ' αρχην κα ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΜΕ το χρεος να δουμε ΠΟΣΟ πραγματικα ειναι! Σιγουρα θα εχει γινει ΛΑΘΟΣ! Αφου σε ΟΛΟΥΣ τους υπολογισμους (και για να μπουμε στην ΕΕ...) μεχρι τωρα λαθος εχει γινει! Μετα να βεβαιωσουμε τους πιστωτες μας οτι θα πληρωνουμε το χρεος μας λιγο-λιγο, οσο μπορουμε να αντεξουμε, διαφορετικα παμε σε ΑΛΛΟΥΣ πιστωτες. Η Κινα, π.χ., με χαρα θα μας δανειζε. Γιατι να δανειστουμε απο την ΕΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ;! Επειδη οι Γερμανοι, κυριως, ΔΕΝ καταλαβαινουν οτι ειναι απαραδεκτο να δανειζονται τα κρατη της Ευρωπης με διαφορετικο επιτοκιο για το ιδιο νομισμα;!Δηλαδη στην Αμερικη ας πουμε, εκεινοι στην ΝΥ να δανειζονται σε δολαρια με 5% ενω εκεινοι στο L.A. να δανειζονται με 1% ! Επειδη οι Γερμανοι σαμποταρουν το ευρο-ομολογο, λογω μικρου εγκεφαλου, εμεις θα ακολουθησουμε;!...
    ...................

    Σε λιγες μερες θα μας ζητησουν να κανουμε φορολογικη δηλωση. Εδω τους καιει.
    Θα κανουμε;!
    Οι απληρωτοι λογαριασμοι της ΔΕΗ (οχι το χαρατσι αλλα ΚΑΙ το ρευμα) ειναι πανω απο 500.000!
    Οταν μας ερθει ο επομενος λογαριασμος, θα τον πληρωσουμε; Το ρευμα εννοω (και το χαρατσι...)
    Μπορουμε να αφησουμε τα αυτοκινητα μας ακινητα για 15 μερες (τουλαχιστον) και να χρησιμοποιουμε μονο τα ΜΜΜ;
    Η βενζινη, τι λετε, θα ανεβει η το αντιθετο;!
    Μπορουμε για πολλες μερες να πηγαινουμε σε super markets Ελληνικων συμφεροντων καθως επισης και σε ΜΙΚΡΑ και να ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ τα Γαλλο-γερμανικων συμφεροντων;
    Οι τιμες τι λετε, θα ανεβουν η θα πεσουν;
    ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορουμε τα παντα να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, εδω και τωρα, ΣΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Δρ Κατσέλλη φοράει παντελόνια που έβγαλαν κάποιοι άρρενες συνάδελφοί της στο ΠΑΣΟΚ και έχει μεστό επιστημονικό λόγο...
    Και άλλοι στο ΠΑΣΟΚ έχουν ρητοτικές ικανότητες αλλά κάπου έχουν αφήσει τα παντελόνια τους ελπίζοντας να καθήσουν σε προεδρικούς και παρεμφερείς θώκους.
    Ποτε μου ΔΕΝ την ψήφισα ούτε και το ΠΑΣΟΚ αλλά σε επίπεδο πολιτικής εντιμότητας και επιστημονικής ευπρέπειας ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ όσα λέει και μάλιστα επιμένοντας στην διατήρηση της Εθνικής Αξιοπρέπειας.
    Μπράβο σας κ Κατσέλη, αφήστε τους "ικανούς" συναδέλφους σας να φοράνε φούστες ελληνικής ή ξένης παραγωγής...
    Και εσείς οι υπόλοιποι με την υπογραφή ΑΝΩΝΥΜΟΣ μην ορμάτε στην κ Κατσέλη (και σε οποιονδήποτε άλλο που ανήκει σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή ΛΑΟΣ αλλά αυτή τη στιγμή ΚΡΑΤΑ ψηλά την Ελληνική σημαία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε γαμισου μωρη γουρουνα και συ..
    Αει στο διαολο παρασανταλη σιχαμενη σκυλα..

    Ουστ γουρουνα.

    Μην ψηφιζεις και τελειωσαμε..
    Θα εχεις ελαφρυντικο στο επικειμενο λαικο δικαστηριο.
    Θα αποφυγεις την κρεμαλα και θα φας απλα ισοβια..

    Μηπως δεν θυμομαστε μωρη ασχημη γουρουνα την αφεντια σου προεκλογικα να "ταζει" χαρισμα των δανειων στους ..δανειοληπτες??

    Μωρη σκυλα μεχρι εκει φτασατε..
    Να υποσχεστε οτι θα χαρισετε τα δανεια στους δανειοληπτες ..
    Και τους εξαπατατησατε πουστογρια..

    Ουστ γαμω τη φατσα σου τζατζογρια..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 4.34 εισαι ανιατος πασοκος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ

    Με τα λάθη τους, με τις παραλείψεις τους, με την ανικανότητα τους, από την μια άκρη της Βουλής μέχρι την άλλη, άλλος λίγο άλλος πολύ αλλά όλοι μα όλοι τους, γιατί όλοι ξέρανε και τα καλά και τα στραβά του άλλου και κατά την προσφιλή τους τακτική τα καλά του άλλου τα θάβανε γιατί αυτό επίτασσε το Εθνικό Κομματικό Συμφέρον, και από την άλλη τα στραβά τα συμψηφίζανε στο μέτρο του δυνατού με τα δικά τους στραβά, Αυτοί ήταν και είναι οι Εθνοπατέρες μας, φαρδοπατελονάτοι και μη.
    Και εξακολουθούν οι Αφιλότιμοι αυτοί που οδήγησαν την χώρα, εμάς στην χρεοκοπία σε Εθνική τραγωδία, να σφυρίζουν αδιάφορα πάνω από πτώματα πάνω από τα αίσχη τους υπερασπιζόμενοι ένα και μόνο πράγμα το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, όχι πάνω από όλα η Ελλάδα και οι Έλληνες, ΑΛΛΑ το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ! ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ….
    Ούτε μια στιγμή δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε να παραιτηθούν κάθε οικονομικού προνομίου τους τουλάχιστον όσοι από αυτούς αποδεδειγμένα δεν το έχουν ανάγκη, αλλά και σε αυτή την περίπτωση να μειωθούν στο ελάχιστο οι απολαβές τους, δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να πούνε ότι οι χιλιάδες βουλευτές παίρνουν παχιές συντάξεις πρέπει, έχουν ηθική και Εθνική υποχρέωση να επιστρέφουν στο Ελληνικό δημόσιο ταμείο τουλάχιστον την μισή του σύνταξη, δεν μυρμηγκιάζουν τα χέρια τους εκείνων που συμβάλανε στην χρεοκοπία της Ελλάδας όταν τσεπώνουν τα κόλλυβα της;
    Αμ οι άλλοι περήφανοι Έλληνες Στρατηγοί κλπ; Ακούς να έχουμε περισσότερους στρατηγούς από όσους έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Μιλάμε για πλιάτσικο, για βιομηχανία παραγωγής στρατηγών, με κάτι εφ’ άπαξ ναααααααααα! Με κάτι συντάξεις νααααααααααα! Δεν ντρέπονται όλοι αυτοί για το κατάντημα τους, για το κατάντημα της Ελλάδας και εξ αιτίας τους, γιατί όταν βλέπει ο απλός πολίτης τι κάνει ένας στρατηγός, ένας βουλευτής για να επωφεληθεί, σύμφωνα με τον νόμο βέβαια αλλά ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους που να εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντα πολιτικών και στρατιωτικών, αυτός ο πολίτης τους ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΦΡΊΖΕΙ και ας μην τους το λέει, για πολλούς λόγους, άλλη πουτάνα και αυτός….
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ του Δημοσίου ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ !
    Και στο κάτω κάτω όλοι όσοι παίρνουν συντάξεις πάνω από δυο χιλιάρικα στο δημόσιο, ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
    Και ακόμη, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ κλπ
    Επίσης ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ON LINE INTERNET ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΣΟ Φ.Π.Α. ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ!
    ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ, ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ, ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΣΕΠΗ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ.
    Κυρίες και κύριοι βουλευτές ο ΛΑΟΣ ΑΦΡΙΖΕΙ, ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΗΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΜΠΑΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ….
    Κύριοι, Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη αν δεν τα κάνετε αυτά ντροπή σας και το κρίμα στο λαιμό ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν σκεφτεστε για το πως θα είναι το αύριο αν πούμε ΟΧΙ στους δυνάστες μας, διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα.

    Το έγραψε εν μέσω του Β΄ΠΠ ο Εγγλέζος Σκώτος Πατριώτης Κομπτον Μακενζι, στο βιβλίο του «Ανεμος Ελευθερίας», εμπνευσμένο από την πολεμική ιαχή των Ελλήνων «Αερα!!!!»

    «Η Ελληνική άρνηση υποταγής ήταν για την ανθρωπότητα ένας δεύτερος Μαραθώνας και έτσι θα την θεωρήσει η Ιστορία όταν τελειώσει αυτός ο μεγάλος φρικτός πόλεμος. ... αν η Ελλάδα είχε δεχθεί τις απαιτήσεις των άνανδρων Ιταλών θα είχε αλλάξει όλη η ροή των γεγονότων, επειδή η Ρωσία θα είχε συντριβεί το φθινόπωρο του 1941.

    Η Ελλάδα ήταν, που έσωσε την ψυχή της ανθρωπότητας, αυτή η μικρή ορεινή χώρα η τριγυρισμένη από θάλασσα όπου γεννήθηκε πρώτα η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

    Και ο απλός στρατιώτης ήταν εκείνος που έσωσε την Ελλάδα. Η επιδέξια στρατηγική του Μεταξά, ο ταχύς αυτοσχεδιασμός του Γενικού Στρατηγείου, η ταχυκινησία των ορεινων πυροβόλων, η γενναιοψυχία του τοπικού πληθυσμού, η ενθουσιώδης συνδρομή της RAF, δεν θα ωφελούσαν σε τίποτα αν δεν μπορούσε να νοιώσει κάθε στρατιώτης ξεχωριστα ότι μέσα του ήταν όλο Ελλάδα και αν δεν σήκωνε τις ευθύνες του τόσο αποφασιστικά όσο σήκωνε το τουφέκι του…ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ή ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, τρεφόμενος επί μέρες με ο,τι τρόφιμα είχε μαζί του, αντιμετωπίζοντας το κρυο και τις χιονοθύελλες με μια μόνο κουβέρτα, προχώρησε πολεμώντας σε κορφές τρεις χιλιάδες μέτρα ψηλές και πέθανε ΕΚΕΙ για την ΕΛΛΑΔΑ, έχοντας στην σκέψη του τις ελιές του χωριού, τα κουδούνια από τα πρόβατα και τις κατσίκες του στα λιβάδια της Αρκαδίας, τα λουσμένα στον αφρό νησιά του Αιγαίου, τους θορυβώδεις δρόμους της Αθήνας και τα ρυακια της Θεσσαλίας»

    Λονδίνο 1943
    Compton Mackenzie “Wind of Freedom” (publ.CHATTO and WINDUS)
    ______
    ΕΜΕΙΣ στο μνημονιο λεμε ξανα: Α ε ρ α α α!
    Ακομα, απαιτουμε ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ του χρεους να δουμε ΠΟΣΑ πραγματικα χρωστουμε και που!
    Γιατι τα ποσά ειναι φουσκωμενα! Να δουμε τι μας γινετε! Τι μας ζητανε!
    Θελουμε το ΕΛΕΥΘΕΡΟ να δανειζομαστε απο οπου ΕΜΕΙΣ επιλεγουμε!
    Θελουμε να ειμαστε ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ στο σπιτι ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτο ειναι το τελος της αριστερας στην ελλαδα..
    οι κροτοι που ακουτε ειναι σαμπανιες που ανοιγουν στα αρχοντικα..
    οι κροτοι που φοβαστε θα ακουστουν
    αν δεν ειστε καλα παιδια..
    ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
    ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΕΧΘΡΟΥ
    ΣΚΛΗΡΟΣ ΤΙΜΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατσελη

    πριν λιγες μερες, ενω εμεις πεθαινοιμε οικονομικα, αφησες με τα χρηματα τα δικα μου και ολων μας λογαριασμο στη Μ.Βρεταννια 6.000 ευρω γκουρμε δειπνο με μερικα πασοκια φιλους σου και τωρα ταχα ενδιαφερεσαι για το καλο του εργαζομενου;

    Σαν την κανελλη εισαι και εσυ κουμμουνιστρια απο την εκαλη με πισινα...

    Προτειμω τα λαμογια τυπου Παπαδημου να με ξεσκιζουν παρα την δικη σου υποκρισια...Ατομα σαν και εσενα φθασαν τη χωρα εδω...

    γκουρμε σοσιαλιστρια του κωλου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρίξτε μια ματιά εδώ

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/02/blog-post_5558.html

    και τα λέμε αύριο βράδυ όταν οι 253θα λιγοστέψουν αλλά ΔΕΝ θα γίνουν 149 ώστε να ΜΗΝ περάσει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΛΟΥΚΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΣ!!!!!!

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ASCHIMOMOURA APESIA VROMOSELOU AISXOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΣΥ ΛΟΥΚΑ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ.
    ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ. ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ. ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΤΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ , ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΧΕΙ.
    ΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δημήτρης Κλ.12 Φεβ 2012, 3:51:00 μ.μ.

    Τουλάχιστον η Κατσέλη έχει επιχειρήματα!
    Ας της απαντήσουν με αντεπιχειρήματα. Όχι με κινδυνολογίες.

    Ο Αείμνηστος Ανδρέας θα έλεγε στη Μέρκελ:

    «Ο ελληνικός λαός έκανε, κυρία Μέρκελ, όσα του ζητήσατε μέχρι σήμερα!
    Δεν αντέχει άλλο!
    Θέλει, αλλά δεν μπορεί!
    ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της Πατρίδας μου!
    Ως εδώ και μη παρέκει κυρία Μέρκελ!!! ».
    Και θα κέρδιζε όπως κέρδισε και τη Θάτσερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση