GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πρόβλημα με τους Γερμανούς...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου Διαβάζω διάφορα ψευδοπατριωτικά και εθνικιστικά εναντίον των Γερμανών αυτή την περίοδο - όχι ότι οι λαϊκιστές...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου

Διαβάζω διάφορα ψευδοπατριωτικά και εθνικιστικά εναντίον των Γερμανών αυτή την περίοδο - όχι ότι οι λαϊκιστές Γερμανοί πάνε πίσω εναντίον των Ελλήνων -  κυρίως από όσους θα έπρεπε να σιωπούν. Αυτό είναι σύνηθες στην Ελλάδα. Ωρύονται όσοι έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον διάβολο, το χρήμα δηλαδή και όσοι για την εξυπηρέτηση του πρόσκαιρου μικροσυμφέροντός τους θα σκότωναν ακόμη και την ίδια τους την μάνα και θα υποθήκευαν το μέλλον των παιδιών τους. Κάπως έτσι το σύμβολο του πολιτικού αμοραλισμού του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε χθες αγανακτισμένος και αυτός...
 με την γερμανική κυβέρνηση αναρωτώμενος μόρτικα: «Ποιος είναι ο κύριος Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα;»
Ο χορηγός, ο μέντορας σας και ο χρηματοδότης, είναι, αγαπητέ Κύριε Παπούλια. Τρία σε ένα. Ο Σόιμπλε είναι αυτό που αποφασίσατε εσείς μαζί με το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και την διαπλοκή να είναι. Εσείς του δώσατε την δυνατότητα με ελεεινές συμπεριφορές κουτσαβάκηδων και τσάμπα μάγκων, οι οποίοι εάν αισθανθούν απειλούμενοι είναι έτοιμοι να παραδώσουν όλα όσα δεν τους ανήκουν: λαϊκή κυριαρχία, εθνικούς πόρους και κυρίως την ισχύ και αξιοπρέπεια κράτους και λαού και όχι απλώς την ευημερία της κοινωνίας, για να «διορθωθεί» μια οικονομική μεγέθυνση που βασίστηκε, με δική σας ευθύνη, στην κρατική και ιδιωτική κατανάλωση και όχι στην παραγωγή. Αυτός είναι ο Σόιμπλε, και καθόλου περίεργο δεν είναι που λοιδορεί την Ελλάδα όπως νομίζετε, καθώς εσείς του την ενεχυριάσατε ταπεινωμένη και εξευτελισμένη μέσα στα δικομματικά σκάνδαλα και την διαφθορά,  που δίχως ίχνος σοβαρότητας και ευθύνης προβάλατε διεθνώς.

Η ζημιά, για παράδειγμα, που πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου στο ήδη βεβαρημένο κλίμα για τους Έλληνες διεθνώς είναι ανυπολόγιστη. Εμείς που ζούμε στο εξωτερικό το γνωρίζουμε καλά. Μας ζημιώσατε όχι απλώς οικονομικά, αλλά κυρίως ηθικά και πολιτικά και αυτό είναι ασυγχώρητο. Δεν φτάνει που μας οδηγήσατε σε αυτοεξορία, αλλά φέρατε έτσι τα πράγματα να μας κοιτούν οι συνάδελφοι μας με «οίκτο» ή υπομειδιάματα και τα παιδιά μας να αντιμετωπίζουν καθημερινά το βλέμμα καχυποψίας και έμμεσης αμφισβήτησης των συμμαθητών και συμφοιτητών τους στα σχολεία της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Και μετά αναρωτιέται ο Πρόεδρος: «ποιος είναι ο κύριος Σόιμπλε»! Είναι αυτός που πήρε το μπαλάκι της χυδαιότητας από εσάς και συνεχίζει το παιχνίδι, πετώντας το πιο μακριά και τώρα στα κεφάλια σας με δύναμη κύριοι κυβερνητικοί άρχοντες και κακομοίρηδες πολιτικάντηδες ή τεχνοκράτες δίχως τσίπα και επιστημονική γνώση.

Όταν εγκαίρως επισημαίναμε τους σχετικούς κινδύνους και με ορθή εκτίμηση των συνεπειών σας ζητούσαμε να «μαζευτείτε» και να αλλάξετε πολιτική στάση και συμπεριφορά, τα κοινωνικά προϊόντα και παραπροϊόντα σας επιχειρούσαν να λοιδορήσουν εμάς! Και άλλοι πτώχευσαν, αλλά κανείς άλλος δεν έπραξε τόσες αθλιότητες σε βάρος της χώρας του και των συμπατριωτών του γενικώς όσο εσείς. Πρώτα σε discursive επίπεδο και μετά σε θεσμικό και διεθνοπολιτικό. Έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα, όταν οι δράστες είναι τυχοδιώκτες και δεν σέβονται αυτούς, που τυπικά τουλάχιστον εκπροσωπούν πολιτικά. Έτσι γίνεται εκεί όπου αφού υφαρπάξουμε την ψήφο με απατεωνιές και βολευτούμε στην καρέκλα της εξουσίας, λέμε με αντιδημοκρατικό θράσος ότι «δεν ενδιαφέρομαι για το πολιτικό κόστος»!  

Ο  Σόιμπλε δεν λοιδορεί τους Έλληνες, Κύριε, εμάς λοιδόρησε και περιέπαιξε εξευτελιστικά το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της διαπλοκής. Αν κάποιον λοιδορεί ο Γερμανός υπουργός είναι η αφεντιά σας (το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου)και γι’ αυτό αντιδράτε. Μόνον που μετά την προστυχιά των δανειακών συμβάσεων και κυρίως της προδοτικής αναδιάρθρωσης που μηχανεύεστε δεν έχετε πολιτική νομιμοποίηση: άρα δεν είστε «πατρίδα».  Ο Σόιμπλε, λοιπόν, δεν λοιδορήσει την Ελλάδα, αλλά το πολιτικό της σύστημα και προσωπικό. Ξέρει αυτός και όλοι οι άλλοι πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο και καλά κάνουν!

Το πρόβλημα με την γερμανική κυβέρνηση και γενικότερα με την γερμανική ελίτ, όμως, σε σχέση με την Ελλάδα είναι ασφαλώς σοβαρότερο και πάει μακρύτερα. Επ’ αυτού μου δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσω εγκαίρως τους διαδικτυακούς φίλους, γνωρίζοντας σε ικανοποιητικό μάλλον βαθμό την γερμανική διεθνή και ευρωπαϊκή στρατηγική. Σε τούτο το σημείωμα θα προβώ μόνον σε μερικές παρατηρήσεις, επαναλαμβάνοντας μάλλον αποφθεγματικά όσα έχω μέχρι τώρα επισημάνει:

1) Οι Γερμανοί έχουν μια και μοναδική στρατηγική για την Ευρώπη: επέκταση δια της οικονομικής εξάρτησης, ανεξάρτητων (τυπικώς) κρατών. Δεν ακολουθούν την κλασική ιμπεριαλιστική σχολή. Κατασκευάζουν πλαίσια οικονομικής υποδούλωσης των λιγότερο ισχυρών κρατών, δίχως να φορτώνονται σε υπέρμετρο βαθμό τις οικονομικές δουλείες τους. Δεν θέλουν να κατακτήσουν, λοιπόν, την Ελλάδα, επιδιώκουν απλώς κατ’ αρχήν να την χειραγωγήσουν απολύτως οικονομικά. Έτσι, θα βάλουν στο χέρι και το πολιτικό σύστημα και δεν θα χρειάζεται πλέον να «λαδώνουν» πολιτικούς και κρατική μηχανή για να παίρνουν δουλειές. 

2) Οι Γερμανοί δεν θέλουν να κάνουν την Ελλάδα γερμανικό κρατίδιο, ούτε να μάθουν τους Έλληνες με το «ζόρι» γερμανικά. Μάλλον δεν το θέλουν. (Η γερμανική ελίτ, σε αντίθεση από την γαλλική και την αγγλοσαξονική, αντί να κολακεύεται που κάποιοι μιλούμε καλά την γλώσσα τους, δείχνει σε δεύτερο στάδιο ενοχλημένη από αυτό, αν συμπίπτει να συνοδεύεται και από άλλα στοιχεία ατομικής ισχύος). Προσδοκούν την εγκαθίδρυση ενός κοινωνικοοικονομικού μοντέλου σε συνδυασμό με απόλυτη οικονομική εξάρτηση, μέσω της δανειοδότησης και του ελέγχου του προϋπολογισμού και της διοίκησης. Έτσι, θα έχουν για πάντα στο τσεπάκι τούς κυβερνώντες και θα κατασκευάσουν μεσοπρόθεσμα ένα πολιτικό σύστημα στα μέτρα τους. Μετά από αυτό η Ελλάδα θα μπορεί να μετατραπεί σε δόρυ και «μαξιλάρι» για τα γερμανικά συμφέροντα στην περιοχή, έτοιμο όμως να «θυσιαστεί», να θρυμματιστεί και να σπάσει όταν έρθει η ώρα αυτοί να συγκρουστούν με άλλες πολικές δυνάμεις (polar powers). Αυτό θα εξαρτηθεί από την συγκυρία και τον βαθμό συμμόρφωσης (ταύτισης) της ελληνικής ηγεσίας στις επιταγές των Γερμανών κυβερνώντων. Το ζήτημα για την γερμανική ελίτ είναι ο έλεγχος και το μάνατζμεντ επί της Ελλάδoς. Σήμερα, αυτό το επιθυμούν σε απόλυτο βαθμό για να συνεχίσουν να ικανοποιούν το αίτημα για ρευστότητα από το ελληνικό κράτος και την αγορά. Μόνον που τούτο δεν αρέσει καθόλου σε άλλους παραδοσιακούς συμμάχους της Ελλάδας και σε νέες περιφερειακές δυνάμεις, αν και οι τελευταίοι την δυσαρέσκεια τους δεν την εκφράζουν ευθέως, αλλά έμμεσα, ενεργοποιώντας μάλιστα τους «ανθρώπους» τους στην Αθήνα, έτσι ώστε να υπονομεύσουν την γερμανική επιχείρηση: «έλεγχος της Ελλάδας δια του PANOPTICON» - το οποίο πριν από μήνες είχα παρουσιάσει και αναλύσει.    

3) Η λεγόμενη συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας είναι το μοντέλο που εξυπηρετεί καλύτερα την στρατηγική των Γερμανών και αυτό θα επιβάλλουν, καθώς οι αντίπαλοι τους στο διεθνές σύστημα δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ελκυστικότερο για την μεταπρατική, διαπλεκόμενη πολιτικοεπιχειρηματική τάξη της χώρας μας. Μόνον τρικλοποδιές μπορούν να βάλουν στους Γερμανούς και όχι να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη. Σε άλλη περίπτωση οι Γερμανοί απειλούν - τώρα πια που αισθάνονται ότι έχουν σε σημαντικό βαθμό οχυρωθεί απέναντι σε μια χύμα στάση πληρωμών της χώρας μας - ότι θα αφήσουν την Ελλάδα στην τύχη της, καθιστώντας την μάλιστα το σκιάχτρο για τους υπόλοιπους λαούς τής υπό γερμανική ηγεμονία (και όχι κυριαρχία) Ευρώπης. Επ’ αυτού έκαναν ήδη κάποιες διπλωματικές κινήσεις, στις οποίες επιτρέψτε μου να μην αναφερθώ αυτή τη στιγμή, διότι εκθέτουν άσχημα (και) το ελληνικό πολιτικό σύστημα και καλό είναι να μιλήσουμε αργότερα όταν τα στοιχεία θα είναι απτά και όχι πληροφορίες.

Τον Λουκά Παπαδήμο, δυστυχώς στην περίπτωσή μας, μην τον υπολογίζετε! Αντίθετα από ότι διαδίδει η διαπλοκή, ο άνθρωπος δεν έχει πρόσβαση στην Γερμανική κυβερνώσα ελίτ και είναι απολύτως άγνωστος στην επιχειρηματική ελίτ. Το κακό για το καθεστώς είναι ότι παρά την «δουλική» και γλοιώδη στάση των αρχηγών του κυρίαρχου πολιτικού μας συστήματος, απέναντι στους Γερμανούς, κανείς τους δεν χαίρει εκτιμήσεως ή έστω σεβασμού στην Γερμανία. Τους θεωρούν μάλιστα «προδότες» και τιποτένιους – και οι Γερμανοί τιμωρούν τους «προδότες» και τιποτένιους! Η έννοια της εμπιστοσύνης για τους Γερμανούς είναι σημαντικότερη από ότι στους αγγλοσάξονες. Και τους Έλληνες πολικούς δεν τους εμπιστεύονται. Αν προχωρήσει η «συντεταγμένη χρεοκοπία» δεν θα απομείνει στην πολιτική σκηνή κανείς από τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες που γνωρίσαμε, ή σχεδόν κανείς, με την έννοια ότι οι Γερμανοί θα παζαρέψουν με την αμερικανική ηγεσία για την σταδιακή απομάκρυνση ορισμένων μέσω ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ (ελεγχόμενων) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ. Σημειώστε την φράση αυτή που τόνισα με κεφαλαία, καθώς αποτελεί το νέο γερμανικό πολιτικό concept, για την Ελλάδα και το λέω μετά λόγου γνώσεως, αν και θα το αναλύσω αργότερα – αν δεν βαρεθώ να γράφω, μια και όσοι θα έπρεπε να παίρνουν «αμπάριζα» για να καταστρώνουν εναλλακτική πολιτική, σαχλαμαρίζουν με λογύδρια και υπερβατικά ιδεολογήματα σαν σχολιαρόπαιδα.

Καταλάβατε τώρα Κύριε Πρόεδρε ποιος είναι ο κύριος Σόιμπλε, που σας λοιδορεί, ενώ παίρνουν δυστυχώς και εμάς τα σκάγια; Θα πω και ένα «μυστικό». Δεν ξέρω τι πληροφορίες είχε ο κ. Παπούλιας  - που θα έπρεπε να έχει – αλλά όσοι ασχολούμαστε με την διεθνή πολιτική ή τις επιχειρήσεις και παρακολουθούσαμε από κοντά και από μέσα την γερμανική στρατηγική για την Ελλάδα τα τελευταία δύο-τρία χρόνια , ξέραμε επακριβώς που θα οδηγηθεί η ελληνική οικονομική κρίση. Να γιατί δεν πέφταμε έξω στις εκτιμήσεις μας. Απλώς ερμηνεύαμε αυτά που διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια μας, που για τους πολλούς ήταν αόρατα ή απολύτως ανεστραμμένα, εξαιτίας της θολούρας και του παραπλανητικού θορύβου που δημιουργούσε η έξαλλη και φοβισμένη διαπλοκή.

13 σχόλια

  1. Εξαιρετικό άρθρο. Ο γέροντας έπρεπε να αρθρώσει κάποιο ανάστημα...και να το παίξει και ηγέτης...και πατριώτης...έτσι του είπαν οι αδρά αμοιβώμενοι συμβουλοί του να κάνει..και παραιτήθηκε από το μισθό του και προσπάθησε να κοντύνει τον Σόϊμπλε...αλλά κ. Παπούλια δυστυχώς ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ηγέτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιεμαι αν επραξε σωστα ο αειμνηστος Γεωργιος Παπαδοπουλος και εδιωξε τον .."Γερμανο" Κωνσταντινο Γκλυγκσμπουργκ,που στο κατω κατω ηταν και γεννημενος ΕΛΛΗΝΑΣ!!!

    Θαρρω πως ηταν ΜΕΓΑ σφαλμα.Οπως απεδειξε η ιστορια..

    Χιλιες φορες Κωνσταντινο απο αυτο το αναπηρο "σοιμπλε" η την αλλη τη "αδελφη" ,πως διαολο τον λενε τωρα..
    Η την καμπουρα τη μερκελοσαρκοζι ουστ!!!!

    Θα ειχε παψει και αυτα τα ανδρεικελα που παριστανουν την κυβερνηση τωρα..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ!
    ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!!
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ΜΑΣ ΔΙΝΑΝΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΑΜΕ ΤΙΣ ΣΟΔΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ? ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ!ΚΑΝΑΝΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΠ ΠΑΙΖΑΝΕ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ? ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ!!!ΟΠΩΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ!!!
    ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑ ΜΕ ΞΕΝΑ ΦΡΑΓΚΑ!!
    ΤΩΡΑ ΕΥΤΩΠΑΙΚΟ ΓΑΜΗΣΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ!!!
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ??
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΣΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΣΧΙΖΩ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΩ ΒΟΛΤΑ!
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΩΛΟΔΕΗ (ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ) ΑΦΟΥ ΖΕΣΤΑΝΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΑΝΙΟ, ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΟΣΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΟΣ!! ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΠΗΓΑ ΣΤΡΑΤΟ (ΕΝΔΟΞΟ ΠΕΖΙΚΟ!!) ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΜΑΜΑ ΚΡΥΩΝΩ, ΜΠΑΜΠΑ ΣΤΕΙΛΕ ΦΡΑΓΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ!!!!!)ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΩ!!!
    ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ< ΣΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ>.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΩΘΙ,ΟΙ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σου λύσω εγώ την απορία Κάρολε ___________________
    Αναρωτήθηκες χθες «ποιος είναι ο Σόιμπλε;» χρησιμοποιώντας μία ρητορική ερώτηση που έχει υποτιμητικό περιεχόμενο και παραπέμπει στο «ποιός είναι αυτός που θα μου πει τούτο ή εκείνο», «ποιό είναι αυτό το ανθρωπάκι που θα σηκώσει το ανάστημά του σ’ εμένα» κ.ο.κ.

    Να σου πω εγώ Κάρολε ποιός είναι ο κ. Σόιμπλε, αφού υποκρίνεσαι πως δεν γνωρίζεις.
    Είναι ο εκπρόσωπος ενός λαού που το 1967 ανέστειλε μαζί με άλλους 5 τη συμφωνία σύνδεσης της Ελλάδος με την ΕΟΚ μέχρις ότου αποκατασταθεί η Δημοκρατία στη χώρα μας. Τότε τον ενδιέφερε η Δημοκρατία.

    Είναι ο άνθρωπος που άκουσε τον πρώην πρωθυπουργό να διακηρύσσει ανά την οικουμένη ότι ο ελληνικός λαός είναι «διεφθαρμένος». Τότε δεν αναρωτήθηκες «ποιος είναι ο Γιωργάκης που θα πει τον ελληνικό λαό διεφθαρμένο;» και δεν τον κάλεσες να του πεις να τα μαζέψει, να ανασκευάσει και να πάψει να λέει μαλακίες.

    Είναι ο άνθρωπος που πληροφορήθηκε ότι η ελληνική Βουλή ψήφισε το σκληρό Μνημόνιο Ι και έστειλε στην ανεργία χιλιάδες Έλληνες προκειμένου να πληρωθεί το εξωτερικό χρέος μας, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσε ότι το Μνημόνιο Ι δεν εφαρμόζεται για μικροπολιτικούς λόγους, με αποτέλεσμα να αδυνατεί και πάλι η χώρα να πληρώσει το χρέος προς τους δανειστές της.

    Είναι ο άνθρωπος που πληροφορήθηκε ότι ενώ ο ελληνικός λαός δεινοπαθούσε υπό τον ζυγό του Μνημονίου Ι, έδωσε στο κόμμα του πρωθυπουργού του Μνημονίου, που τον αποκαλούσε διεφθαρμένο, την πλειοψηφία στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι τότε που άκουσε τον πολύ Στρος Καν να εκθειάζει τον ελληνικό λαό που με την ψήφο του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενέκρινε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητος ένα τόσο σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης όσο το Μνημόνιο Ι.

    Είναι ο άνθρωπος που άκουσε τον ομοεθνή του Ράιχενμπαχ να λέει ότι το πρόβλημα της χώρας μας είναι πρόβλημα εξόδων και όχι εσόδων, ότι δηλαδή αντί εν μέσω Μνημονίου να πάψει το κράτος να είναι σπάταλο, αυτό εξακολούθησε να σκορπά το χρήμα των Ελλήνων για μικροπολιτικούς σκοπούς με τον διορισμό, μεταξύ άλλων σπαταλών, 25.000 νέων υπαλλήλων.

    Είναι ο άνθρωπος που διαπίστωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση βάζει τη Βουλή να ψηφίζει νόμους, αλλά δεν τους εφαρμόζει για μικροπολιτικούς πάντοτε λόγους, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να αδυνατεί να εξυπηρετήσει το εξωτερικό χρέος της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι ο άνθρωπος που έχει γαλουχηθεί, μεταξύ άλλων, με τις διδαχές των μεγάλων Γερμανών φιλοσόφων που δίδαξαν τον γερμανικό λαό και τη ρήση «χρήματ’ ανήρ» των αρχαίων προγόνων μας, αν δεν έχεις ενστερνισθεί τις επί του θέματος θέσεις των κ.κ. Δραγώνα, Φραγκουδάκη, Ρεπούση και των λοιπών της παρέας τους.

    Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει από πρώτο χέρι ποιους Έλληνες πολιτικούς και με πόσα έχουν λαδώσει οι γερμανικές επιχειρήσεις εξ ου και γνωρίζει γιατί δεν πρέπει να τους έχει εμπιστοσύνη.

    Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει ότι ούτε συ ούτε άλλος πολιτικός επεδίωξε ποτέ να χώσει στη φυλακή όσους πολιτικούς λαδώθηκαν.

    Είναι ο άνθρωπος που πληροφορήθηκε πως όταν οι οικονομικοί Εισαγγελείς κινήθηκαν για να ξεβρωμίσει ο τόπος, τους κατεδίωξε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δεν σε άκουσε να λες ότι δεν μπορεί ο "προϊστάμενος" της Ελληνικής Δικαιοσύνης να παρεμβαίνει στο έργο της και να προσπαθεί να τη χειραγωγήσει.

    Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει ότι δάνεισες στον πατέρα τού Γιωργάκη 10.000.000 δραχμών για να δικαιολογήσει πώς έχτισε το κωλόσπιτο της Εκάλης. Άρα, είναι και αυτός ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν ότι συνέδραμες τον τέως πρωθυπουργό να παραβιάσει τον φορολογικό νόμο. Που γνωρίζει ότι είχες ασπασθεί σε ανύποπτο χρόνο τη Βουλγαράκειο ρήση «Το νόμιμον είναι και ηθικόν» πριν αυτός την εκστομίσει δημοσία.

    Άρα, ο Σόιμπλε σε θεωρεί εγκληματία, ο οποίος απλώς δεν λογοδότησε στη Δικαιοσύνη, όπως και χιλιάδες άλλοι, διότι έτσι επιτρέπει το Σύνταγμα της χώρας μας.

    Είναι ο άνθρωπος που…..., που ………., που ………., που …………. Τόσα «που» που δεν έχω χρόνο να στα αραδιάσω. Πρέπει και να δουλέψω για να εισπράξω, ώστε να πληρώσω τα χαράτσια, για τα οποία και πάλι δεν μίλησες Κάρολε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάρολε, γνώριζε και κάτι άλλο ο Σόιμπλε: όταν ένας απλός Έλληνας μαλάκας, όπως εγώ, που με καταδυναστεύουν τα πολιτικά όρνεα, χρωστάει στην Εφορία και θέλει να πουλήσει ακίνητό του, πρέπει να εξασφαλίσει την περίφημη φορολογική ενημερότητα.
    Επειδή, όμως, δεν του χορηγείται φορολογική ενημερότητα, διότι οφείλει, το κράτος τού επιτρέπει να πωλήσει το ακίνητό του υπό έναν όρο: από το τίμημα που θα εισπράξει, αφαιρείται επί τόπου από τον συμβολαιογράφο το ποσό της προς το κράτος οφειλής τού πωλητή και αποδίδεται στο κράτος. Αυτό το γνωρίζει ο Σόιμπλε και θέλει να το εφαρμόσει και στο δάνειο που θα λάβουμε. Θα σας δώσουμε το δάνειο, λέει, αλλά το τίμημα κάθε κρατικού περιουσιακού στοιχείου που πουλάτε θα κατατίθεται απ’ ευθείας σε λογαριασμό των δανειστών.

    Και τούτο, διότι ουδεμία εμπιστοσύνη έχουμε στους λαδιάρηδες πολιτικούς σας που έχουν εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό. Τι διαφορετικό μας ζητάει Κάρολε ο Σόιμπλε από ό,τι ζητάει το ελληνικό κράτος από κάθε Έλληνα πολίτη;

    Αυτός είναι ο Σόιμπλε Κάρολε. Πες μου, λοιπόν, εσύ τώρα: είπες ποτέ δημοσία «ποιος είναι ο Γιωργάκης που λοιδορεί τη χώρα που αποκαλώντας διεφθαρμένο τον ελληνικό λαό;». Ή έστω, του τράβηξες το αυτί κατ’ ιδίαν;

    Νομίζω Κάρολε ότι νομιμοποιείσαι να καλέσεις την ηγεσία της Δικαιοσύνης και να την ενθαρρύνεις να ξεκαθαρίσει το τοπίο προς πάσα κατεύθυνση. Να της δηλώσεις ότι έχει την ηθική στήριξή σου, ώστε να ξεβρωμίσει τον τόπο. Κι’ αν σου πει π.χ. ο κ. Μόσιαλος ότι το Σύνταγμα δεν στο επιτρέπει, υπάρχουν χίλιοι τρόποι να στείλεις το μήνυμα στήριξης στους άξιους δικαστές και εισαγγελείς που θέλουν να επιτελέσουν το καθήκον τους κατά συνείδηση, αλλά τους πνίγει το εργολαβοπολιτικό κατεστημένο.

    Αυτός είναι ο Σόιμπλε Κάρολε. Θέλει να μας δανείσει, αλλά να είναι βέβαιος ότι θα εισπράξει τα δανεικά. Δεν μπορεί να αφήσει το χρήμα του στην τύχη ενός διεφθαρμένου λαού, του οποίου ηγείσαι.

    Σωτήριος Καλαμίτσης

    http://taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_437.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κουβέντα γιά Ζήμενς και Χριστοφοράκο τον γιό του δωσίλογου της κατοχής τα γερμένα υποβρύχια τα σιφοράις.......δωσιλογικό άρθρο........φτάνει πιά με τούς βρωμερούς γερμανούς ληστές κοπρόσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτούς επέλεξε η βρωμερή γερμανική ελίτ ως όργανα εξάσκησης εξουσίας, τούς Καρόλους τούς Ακηδες τούς Πετσάλνικους.....όλη αυτή τη συμμορία που ο γερμανοηλίθιος Σόιμπλε τώρα αδειάζει ας πρόσεχε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην μαθένετε την γουρουνογλώσσα γερμανικά μην αγοράζετε τα προϊόντα αυτών των ζώων μην πηγαίνετε στα σιχαμένα μαγαζιά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην επιλέγετε σαν χώρα μετανάστευσης την σιχάμερή αυτή χώρα τη γερμανία δεν είναι μόνο ο βλάκας Σόιμπλε.....αλλά και τα γουρούνια γερμανοί πολίτες που περιφρονούν και βλέπουν με μισό μάτι τούς έλληνες μετανάστες...............σταματείστε επιτέλους να συμπεριφέρεστε σαν ηλίθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση