GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το διπλό «σφάλμα» Βενιζέλου...

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας Οικονομολόγος–Ψυχολόγος Όλοι θυμόμαστε την περιβόητη σκηνή στο περιστύλιο του Ζαππείου μετά την εκλογική ήττα το...

Οικονομολόγος–Ψυχολόγος

Όλοι θυμόμαστε την περιβόητη σκηνή στο περιστύλιο του Ζαππείου μετά την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ το 2007. Με χαρακτηριστική έπαρση και «Ναπολεόντειο» ύφος ο, από τότε, φέρελπις αρχηγός του κινήματος ανακοινώνει την πρόθεση του να αναλάβει την κεντρική καθοδήγηση του χώρου. Η κατάληξη είναι...
γνωστή. Παρόλη την στήριξη των ΜΜΕ και τις συνεχείς δημοσκοπήσεις που τον έφερναν νικητή με διαφορά απέναντι στον Παπανδρέου, η πραγματικότητα της δύναμης που κατέχει η οικογενειοκρατία και το βαθύ σύστημα στο κομματικό μας γίγνεσθαι, ανέτρεψε με εκκωφαντικό τρόπο την αρχική σιγουριά. Εκείνο το πρώτο σφάλμα εκτίμησης των δεδομένων έρχεται να ακολουθήσει έναδεύτερο στον παρόντα χρόνο, που στηρίζεται ακριβώς στα στοιχεία που δημιούργησαν το υπόβαθρο και για το αρχικό.
Το ότι ο Βενιζέλος θα είναι ο επόμενος επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένο. Η σύμπραξη με τον παλιό συνοδοιπόρο του, Α. Λοβέρδομπορεί να αποτελεί κι ένα προκαθορισμένο σχέδιο, μερικού κατακερματισμού του Παπανδρεϊκού μπλοκ. Δημιουργείται αρχικά έναςεναλλακτικός πόλος γύρω από το Λοβέρδο, με πιο συντεταγμένο μνημονιακό λόγο, που συσπειρώνει σημαντικό μέρος του κυβερνητικού σχήματος και των στελεχών πέριξ του σημερινού αρχηγού. Στην πορεία προστίθενται στους ήδη συστρατευόμενους πίσω από τον Βενιζέλο δημιουργώντας την αίσθηση ενός ανίκητου μεγάλου μπλοκ.
Ως εδώ καλά θα έλεγε κανείς. Το πολιτικό παιχνίδι άλλωστε εμπεριέχει και την στρατηγική. Μόνο που ο Βενιζέλος δείχνει να παραβλέπει κάποια δεδομένα παρασυρμένος από τη γοητεία της επερχόμενης επικράτησης. Από τη μια την πολιτικοκοινωνική κατάσταση που διέρχεται ο τόπος και το δικό του ρόλο σε αυτή, κι από την άλλη τοευμετάβλητο των πολιτικών εξελίξεων και τους ανείπωτους σχεδιασμούς κάποιων εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ.
Ο Βενιζέλος πιστεύει ακράδαντα ότι από τη στιγμή που δεν διέθετε κεντρικό ρόλο την περίοδο που η χώρα οδηγούνταν προς το ΔΝΤ και δεν είχε καίρια θέση στη διαδικασία σχεδιασμού κι εκτέλεσης του μνημονίου, δικαιούται να παρουσιάζεται ως ο άμωμος που ήρθε να διαχειριστεί τα λάθη άλλων. Μόνο που στην προσπάθεια του να δείξει σύνεση και να αποφύγει την εσωκομματική σύγκρουσηπροσβλέποντας στις σημερινές εξελίξεις, λησμόνησε να εκφράσει οποιαδήποτε διαφοροποίηση ή εναλλακτική λύση, να καταδείξει καθυστερήσεις ή αστοχίες, να αρθρώσει διακριτό λόγο.
Το πολιτικό σκηνικό είναι πιο ρευστό από ποτέ, η κοινωνία πιο ανυπόμονη και επικριτική για το πολιτικό προσωπικό σε σχέση με άλλες εποχές, και η απαξίωση αγγίζει πλέον θεσμούς και δομές σε βαθμό που κανείς δεν θα διανοούνταν πριν λίγα χρόνια. Οι σχεδιασμοί Βενιζέλου έγιναν σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο και δεν αποκλείεται οι νέες συνθήκες σε συνδυασμό με την αμετροέπεια που τον χαρακτηρίζει να μετατρέψουν το προσωπικό όνειρο ετών σε έναν σύντομο αλλά επώδυνο εφιάλτη.

19 σχόλια

  1. GAY- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    Μην περιμένετε ότι θα βγούμε ποτέ από την οικονομική εξαθλίωση που μας έβαλε
    Το gaypasok μαζί με την gay-παρέα του και τώρα με την gay- κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας .
    ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επαναστατήστε ρε έλληνες τι περιμένετε ;;;;
    Μήπως είστε πουστράκια όπως οι αρχηγοί σας και σας αρέσει να σας γαμάνε τον κώλο σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;
    Η ΝΔ έπεσε, γιατί ο Καραμανλής φρόντιζε τα συμφέροντα της χώρας μας, έξω από την δυτική εξάρτηση. Πασιφανές. Η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) και η νέα κυβέρνηση πάλι ΠΑΣΟΚ, με ολίγη από ΝΔ-ΛΑΟΣ, 2 χρόνια τώρα δείχνουν να βρίσκονται σε άριστη συνεργασία με εξωθεσμικά δίκτυα (ίσως και μυστικές υπηρεσίες, έτσι μας ενημερώνει το wikileaks) αλλά και με την εσωτερική διαπλοκή, προώθησαν το σχέδιο της οικονομικής διάλυσης και υποδομών της χώρας, της ύφεσης και της παρακμής που είχε κι εξακολουθεί να έχει ως δομικά στοιχεία τους τραπεζίτες και το διαπλεκόμενο εσωτερικό κεφάλαιο, σε απόλυτη συνεργασία με την Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. και τις Η.Π.Α. στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, παρέα με την ιδιοκτησία των ΜΜΕ, εξυπηρετούν προφανή συμφέροντα στο χώρο των τραπεζών, των καυσίμων, του φαρμάκου, των καρτέλ της αγοράς και λοιπών οικονομικών συμφερόντων!

    Στο μεταξύ κατάφεραν και υπονόμευσαν τις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης με τις κωλυσιεργίες και τη γραφειοκρατία σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Χρέωσαν με 210 δις ευρώ περισσότερα τη χώρα, τσάκισαν τη μεσαία τάξη, έδιωξαν τις υγιείς Ελληνικές επιχειρήσεις με το νέο φορολογικό, κράτησαν εντός τις πολυεθνικές με σκανδαλώδεις όρους, διέλυσαν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, το εμπόριο, τον τουρισμό, την υγεία, την παιδεία, την άμυνα και ισχυροποίησαν τις θέσεις των εχθρών Τούρκων αλλά και των άλλων, Αλβανών και Σκοπιανών, μη ανακηρύσσοντας ΑΟΖ! Ταυτόχρονα μας κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μας, ότι τάχα δήθεν παλεύουν για τα συμφέροντα της χώρας, εξευτελίζοντας εντελώς τους Έλληνες, όπου κι όπως μπορούν.

    Πως λέγεται όλο αυτό, αν όχι έσχατη προδοσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
    Τρεις βασικές ρήτρες της δανειακής σύμβασης του Μαΐου που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

    Αυτές είναι:
    1) Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία

    2) Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να ζητήσει δανειακή βοήθεια από άλλη χώρα εκτός των δανειστών της ( πχ Κίνα, Ρωσία)
    3) Η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλλει αξιώσεις από τους δανειστές της ώστε να συμψηφιστούν τα χρέη της με χρέη των δανειστών της προς την ίδια, όπως για παράδειγμα κατοχικό δάνειο που έλαβε η Γερμανία από την Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
    Η παραπάνω σύμβαση έχει υπογραφεί από τον Κ. Παπακωνσταντίνου και από τον Κ.Προβόπουλο. Το μειονέκτημα για αυτούς και το πλεονέκτημα για μας είναι ότι δεν έχει περάσει από κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οπότε μπορούμε στο μέλλον να την καταγγείλουμε. Τώρα βέβαια αυτό προσπαθούν να περάσουν με τη νέα δανειακή σύμβαση που θα περάσει από την Βουλή και επικυρώνει όλα τα παραπάνω. Ελπίζω τώρα να γίνεται από όλους αντιληπτό ποιος είναι ο ρόλος της νέας φασιστικής κυβέρνησης που ήρθε στην εξουσία ερήμην μας και τελείως αντισυνταγματικά, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωθυπουργός αρνί .
    Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό το αθώο αμνού πρόσωπο του πρωθυπουργού ;
    Ποιοι κρύβονται πίσω από το λυπημένο βλέμμα και το μωρουδίστικο πρόσωπο του Αλβανοπαπούλια ;
    Είναι όλοι αυτοί που σαν ακρίδες θα φάνε κάθε τρυφερό βλαστάρι της χώρας μας και θα αφήσουν πόνο, θλίψη και ερημιά .
    Εσύ καλά τους ψήφισες και καλά σου κάνουν τώρα,
    μόνο μια δικαιολογία υπάρχει
    ότι εξαπατήθηκες .
    Ξύπνησες όμως ;
    Έμαθες?
    Τι σκέπτεσαι να κάνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς παράνομο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμιο .
    Αληθεύει ότι κατάγεσαι από τη Δεσφίνα ;
    Από γεωγραφία φαντάζομαι ότι θα ξέρεις,
    Ακριβώς κάτω από την Δεσφίνα βρίσκεται το πολύπαθο ιστορικό Δίστομο που υπέστη την άνευ προηγούμενου σφαγή – γενοκτονία από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια της κατοχής .
    Εσύ ρε Παπαδήμο δεν ντράπηκες κι έκανες συντρόφισσα και γυναίκα της ζωής σου μια Γερμοεβραία…
    Και μόνο από αυτή την πράξη θα τρίζουν τα κόκκαλα των γενναίων μας προγόνων-πολεμιστών.
    Ο πατέρας σου σε έδιωξε όταν το έμαθε….έτσι δεν είναι?
    Έχεις μούτρα να πας στο χωριό σου?
    Που βρήκες τόσο θράσος ρε Γερμανοτσολιά κι έγινες παράνομος πρωθυπουργός του 11-11-11 ;
    Όσα χρήματα κι αν παραδώσεις, κλέβοντας την Ελλάδα, στους εβραιοληστοσυμορίτες σου, την ψυχή του Έλληνα δε θα την πάρεις ποτέ…
    Άλλη μια απόδειξη λοιπόν πως το Γερμανοφορεμένο και Γερμανογέννητο εβραϊκό ΠΑΣΟΚ του εωσφόρου Ανδρέα παίρνει σήμερα ακόμη και στο όνομα σου ζωή .
    Τώρα εξηγούνται οι παλιές και οι τωρινές σου σχέσεις με τον άλλον Γερμανοστολιά τον Αλβανοπαπούλια, που Γερμανό δεν σκότωσε αλλά πολλούς Έλληνες πατριώτες σίγουρα τους στέρησε την ζωή .
    Ουστ! από δω παλιοτόμαροοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αντε στον ψυχολογο ψυχολογε της σβερκιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΕ

    ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ,

    ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΗ ΜΑΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΡΕΩΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΟΛΑΒΩΝ Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε αυτο το απεχθες κητος γουρουνι "τουρκογλου"(μπενιζελ επι τω ελληνικωτερον! φτου! ) ΠΡΕΠΕΙ να εκτελεσθει..

    Κρεμαλα δεν ενδεικνυται.
    Που να βρεις τετοιο σκοινι??

    Λοιπον δεσιμο πισω απο την κοτσαδουρα ενος τρακτερ και το τραβας ,το σερνεις μεχρι να ψοφησει..

    Θα το καταλαβεις οτι ψοφησε οταν τα γουρουνισια ουρλιαχτα του σταματησουν..

    Ιτε Παιδες Ελληνων..

    Θανατος στην αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    Παπαδοπουλε ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΣΟΥ μεγαλε..
    Εχεις δουλεια να κανεις..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ.ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΛΑΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ ΕΨΑΧΝΕ Ο ΠΑΝΥΒΛΑΚΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΧΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΑΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΝΔ έπεσε, γιατί ο Καραμανλής φρόντιζε τα συμφέροντα της χώρας μας, έξω από την δυτική εξάρτηση. Πασιφανές.

    Zαχόπουλος Βουλγαράκης και Ευφραίμ.Τρελλή φροντίδα για τα συμφέροντά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για Ζαχόπουλο, Εφραίμ αποδείχθηκε τίποτα; Πούτσες πράσινες όλα έγιναν βάση οργανωμένου σχεδίου να έρθει ο αρχιπροδότης να διαλύσει την χώρα στον χωρό όλα τα ΜΜΕ ακόμα και δεξιοί δημοσιογράφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξέρετε καλά, ότι το ναρκωτικό στην πιποκράτους άει ντουμάνι...



    Βενιζέλος (?) «Είμαστε και γ@μημένοι και δαρμένοι»
    Μέσα στη νύχτα της Κυριακής ο Παπανδρέου συγκάλεσε διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο για να συζητήσουν τα μέτρα που επιβάλλει η Τρόικα.

    Μέσα στα άλλα σηκώνεται ένας Υπουργός - λαλίστατος και ευφραδής που συμμετέχει στις ..........
    διαπραγματεύσεις λένε τα ΝΕΑ - και λέει στους υπολοίπους έκπληκτους Υπουργούς

    «Είμαστε -συγχωρήστε με που θα σας το πω έτσι- και γ@μημένοι και δαρμένοι. Κάπως έτσι γλαφυρά συνοψίζεται η κατάσταση»

    Δύο Υπουργοί συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις ο .......
    Βενιζέλος και ο Κουτρουμάνης και ο Κουτρουμάνης δεν είναι ούτε λαλίστατος ούτε ευφραδής.

    Βαγγέλη μου εσάς μπορεί η Τρόικα να σας δείρει και να σας γ@μήσει, διότι έχετε τη μέγιστη ευθύνη.
    Ο λαός τι σας φταίει εδώ που μας φέρατε.
    Στην απόλυτη φτώχεια..

    ΟΝΕΙΡΕΥΣΑΙ και άλλα μεγαλεία ΚΥΒΕΝΗΤΙΚΑ ΚΤΗΝΟΣ !!!!!

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΑΓΕΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ
    ΕΙΝΑΙ ...ΑΝ ΕΠΙΖΗΣΕΙΣ +
    Η ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πουτσοκλένης8 Φεβ 2012, 1:24:00 π.μ.

    Καλέ μου Άνθρωπε {Θ. Β.}
    Μην προκαλείς, το ξέρω σε βάζουν να εμφανίζεις τον Καραμαλέγκο ηγέτη, μην προκαλείς γράφοντας ότι το θύμα ο Ζαχόπουλος, τον κατέστρεψε.
    Ή είσαι βλάκας ή το τραβάει ο κόλος σου. Διάλεξε.
    Την άλλη φορά θα στα πω χύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πανέξυπνοs o Λοβέρδοs!
    Σου λέει βάλτον πρώτο στο ποτάμι
    να τον φαν τα πιράνχαs kai περνάω
    το ποτάμι με την ησυχία μου..
    Την αρχή την έκανε ο ΓΑΠ παίρνοντas
    τον μαζί του στην κατρακύλα..
    Αν είναι έξυπνοs πρέπει να την κάνει..πολιτικά τελείωσε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βενιζέλος ο Χοντρομπαλάς :«Είμαστε και γ@μημένοι και δαρμένοι»

    Ο Βουβουζέλος θα είναι ένας ο πρώτος αρχηγός που δηλώνει ‘’ γ@μημένος”!!!.

    Το ότι oι σημερινοί σπουδαρχίδες πολιτικοί μας είναι γ@μημένοι το ξέραμε, το δαρμένοι όμως μένει να το απολαυσουμε σύντομα στην γνωστή πλατεία των αγανακτισμένων …

    Ο Βενιζέλος στη μέχρι τώρα μακρόχρονη πολιτική σταδιοδρομία δεν συμμετείχε απλώς, αλλά πρωταγωνιστούσε στο μεγαλύτερο ( γ@αμήσι ) φαγοπότι, το οποίο έγινε ποτέ εις βάρος του ελληνικού λαού.

    Δικό του έργο είναι οι νόμοι για απαλλαγή –παραγραφή ( ανεύθυνο-ευθύνης ) των υπουργών, οι νόμοι περί βασικών μετόχων...

    Πάνω στο δικό του ” επιστημονικό νομοπαρασκευαστικό έργο " βασιστήκαν και απαλλάχθηκαν όλων των ευθυνών των , οι καταχραστές των Ολυμπιακών Αγώνων , οι λωποδύτες του Χρηματιστηρίου, οι κτηματομεσίτες του Βατοπαιδίου ,οι μιζαρισμένοι της Siemens και όχι μόνον….

    Είναι ο νυν υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης ξενόδουλων σοσια-ληστών, υποχείρια των διεθνών τραπεζιτών , που συγκρότησε ο Γιωργάκης ,ο Αντωνάκης και ο Ελλαδέμπορας και οδηγούν τον τόπο σε πρωτοφανή Εθνική κρίση.

    Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος είναι ο υπουργός που επέβαλε μια σειρά από άδικα -όπως και ο ίδιος τα αποκάλεσε- αλλά και εξοντωτικά για τον πολύ κόσμο μέτρα με αποκορύφωμα το ειδικό τέλος στα ακίνητα (χαράτσι της ΔΕΗ ) και έπεται εξοντωτική συνέχεια ….

    Μια σειρά από μέτρα αναποτελεσματικά ως τώρα που μας οδηγούν σε νέα ακόμα πιο σκληρά ,με την δανειακή σύμβαση που από ώρα σε ώρα προσυπογράφεται ...

    Ο άνθρωπος, ο οποίος στην κυριολεξία βρίσκεται εκτός φυλακής εξαιτίας των δικών του νόμων, έρχεται σήμερα να μας "σώσει" από τις συνέπειες των δικών του εγκλημάτων.

    Αυτός ανέλαβε σήμερα να "καθαρίσει" για να πληρώσουμε εμείς τα γ@μησιάτικα .

    Ένας χοντρομαλ@κ@ς από τους μεγάλους εξωνημένους και κατά δήλωση του ξεσκισμένους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση