GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είτε ποδηλασία, είτε κωπηλασία…

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Όταν στις 31 Αυγούστου 2011 η στήλη προειδοποιούσε στο άρθρο της με τίτ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Όταν στις 31 Αυγούστου 2011 η στήλη προειδοποιούσε στο άρθρο της με τίτλο «Η ύφεση εφέτος θα είναι περίπου 7%», πολλοί γέλασαν και ακόμα περισσότεροι διαφώνησαν. Ήρθαν όμως τα επίσημα στοιχεία του Δ΄ τριμήνου 2011 και επιβεβαίωσαν την στήλη. Η ύφεση του Δ΄ τριμήνου είναι τουλάχιστον 7%, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία.
Όταν πολλές φορές στο παρελθόν η στήλη έγραφε και διερρήγνυε τα ιμάτια της ότι δεν είναι δυνατόν να χρεοκοπήσει μία χώρα που οι...
κάτοικοι της έχουν 1 τρις ακίνητη περιουσία και περίπου 280 δις καταθέσεις, πάρα πολλοί ξεπέρασαν το εν λόγω επιχείρημα ως αντί επιστημονικό. Ήρθε όμως η παγκόσμια υπέρ-τράπεζα, η γνωστή και μη εξαιρετέα Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών-BIS, να αποδείξει ότι η χώρα μας ανάμεσα στις 18 πιο ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη και με κριτήριο βιωσιμότητας του χρέους το 85% του ΑΕΠ κατέχει:
Την 14η θέση στο Χρέος των νοικοκυριών με 65 % του ΑΕΠ
Την 15η θέση στο Συνολικό Χρέος με 262 % του ΑΕΠ
Την 18η θέση στο Χρέος των επιχειρήσεων με 65 % του ΑΕΠ
Την 2η θέση στο Δημόσιο Χρέος με 132 % του ΑΕΠ
Από τα παραπάνω και όσα αναλυτικά για το ίδιο θέμα αναφέρονται στο άρθρο της στήλης της 19ης Φεβρουαρίου 2011 με τίτλο «Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου το δίδυμο του θανάτου», προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα τηρούσε απόλυτα για 2 από τους 3 επί μέρους τομείς χρέους το κριτήριο βιωσιμότητας (Μικρότερο του 85% του ΑΕΠ), που η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει προκειμένου να κρίνει το αξιόχρεο μίας χώρας. Ταυτόχρονα η Ελλάδα ήταν μόλις στην 15η θέση της κατάταξης των 18 πιο ανεπτυγμένων χωρών ως προς το συνολικό χρέος. Δηλαδή ως προς το Συνολικό Χρέος ήταν σαφώς πιο αξιόχρεη από τους περισσότερους δανειστές της. Στον μόνο τομέα χρέους που η πατρίδα μας υστερούσε ήταν στο Δημόσιο Χρέος. Σίγουρα σοβαρό πρόβλημα αλλά παρόμοιο και μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπιζαν και πολλές άλλες από τις 18 πιο ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες είχαν ταυτόχρονα πρόβλημα και στους τομείς Χρέος, Νοικοκυριών και Επιχειρήσεων.
Σε απλά Ελληνικά... Ο Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε μία οικονομία καθ’ όλα αξιόχρεη την οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετέτρεψε σε μία προβληματικότατη οικονομία και σε ένα οικονομικό παρία του παγκόσμιου συστήματος, Ταυτόχρονα επιχειρούσε με διάφορες απολιτικές προσεγγίσεις της Ελληνικής Πραγματικότητας να πείσει το πανελλήνιο ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν πράξη εκσυγχρονιστική και αναγκαία προκειμένου να χτυπηθούν φαύλα φαινόμενα όπως η φοροδιαφυγή και η διαφθορά.
Τα πράγματα είναι απλά. Και η αλήθεια λέγεται από τα πλέον επίσημα χείλη. Από την δημοσιοποίηση των Πινάκων της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών-BIS που χρησιμοποιεί η εν λόγω Τράπεζα, προκύπτει και φαίνεται απολύτως ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν αντιμετώπιζε το 2010 πρόβλημα χρέους.
Με βάση όμως τις δοξασίες του Γιώργου Παπανδρέου η χώρα οδηγήθηκε σε μία τρομερή κρίση δανεισμού και στην τριπλή επιτήρηση από ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ, και στην θηριώδη ύφεση του 2011. Σήμερα πολλοί είναι αυτοί που εξαναγκάζονται να ακολουθήσουν την μνημονιακή πολιτική γιατί είναι πεισμένοι ότι αλλιώς η χώρα θα χρεοκοπήσει. Εμείς αντίθετα πιστεύουμε ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει γιατί η ύφεση που θα φέρει η νέα μνημονιακή σύμβαση θα είναι φοβερή και τρομερή. Η ζωή θα δείξει ποιος θα δικαιωθεί τελικά.
Ένα μόνο είναι σίγουρο. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα βλέπει τα χάλια μας κάνοντας, είτε ποδηλασία, είτε κωπηλασία…

3 σχόλια

  1. PRESS-GR

    ΠΑΛΙ ΣΕ ΧΑΚΕΨΑΝ ΟΙ ΕΠΕΡΕΣΙΕΣ!

    ΝΑ ΠΑΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΠΕΣΤΟΥΣ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ FORMAT

    ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μου προκαλεί εντύπωση η συμπεριφορά του. Ακόμα και σε αυτή τη φωτογραφία τα χέρια του μεταφέρουν κάποια "μηνύματα".
    Ποιοί ελέγχουν όμως τους ελεγκτές;
    http://www.youtube.com/watch?v=f9PxDNCObLQ

    Καπετάν Μακρύς. Εσύ αποφασίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε μπαγλαμα Δευκαλιωνα το 2010 δεν βγηκε ο ιδωτικος τομεας της Ελλαδας στις αγορες να δανεισθει αλλα το ελληνικο κρατος, το οποιο μονο καθολα αξιοχρεο οπως λες δεν ηταν αφου ο Μπουλης πηρε το χρεος απο 180 δις και το αφησε 300δις ή απο 100% του ΑΕΠ το αφησε 125% χωρις καμκια δικαιολογια υφεσης για τα χρονια 2004-9 ενω ειχε κανει και εκτακτες εκλογες το 2007 με θεμα ακριβως την οικονονμια με ελλειμμα του 2007 στο 4% και μετα τον επομενο χρονο αφου τον ξαναεμπιστευθηκε ο ελληνικος λαος το 2008 υπερδιπλασιασε το ελλειμμα στο 9% και αυτο το ελλειμμα, του 2008, δεν του το εφτιαξε κανενα ΠΑΣΟΚ αλλα ειναι δεδομενο δημοσιευμενο επι κυβερνησης ΝΔ, οπως δημοσιευμενη ηταν η δημοσια ανακοινωση του επερχομενου σωτηρα Σαμαρα τον Μαιο του 2009 περιμενε ελλειμμα για το 2009 στο 4%!!! τεραστια αποσταση απο το 16% που κατεληξε, οσο κι αν το φουσκωσε το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση