GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η θέση της αποχής...

Από τον ΗΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ  Ν. ΠΕΛΛΑΣ Η θέση της αποχής από την ψηφοφορία για την κύρωση του δεύτερου μνημονίου από την ...

Από τον ΗΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
 Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Η θέση της αποχής από την ψηφοφορία για την κύρωση του δεύτερου μνημονίου από την βουλή.-Έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης για την ψήφιση μιας τέτοιας δεσμευτικής συμφωνίας. Απαραίτητη προσφυγή στην ετυμηγορία του Ελληνικού λαού.
-Δεν υπάρχει απόφαση συλλογικού κομματικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ , η οποία να αποφαίνεται επί του περιεχομένου του δεύτερου μνημονίου όπως και αποτίμηση της σημερινής κατάστασης της χώρας, ενόψει...
 της δέσμευσης της στο νέο μνημόνιο.
-Βαριά ανεπάρκεια της κυβέρνησης μας, όπως και της μεταβατικής κυβέρνησης, για μια δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης. Η μονόπλευρη κατανομή των βαρών στις δυνάμεις της εργασίας και γενικότερα στα πολυπληθή μη προνομιούχα στρώματα της κοινωνίας μας, δεν είναι μόνο άδικη, αλλά και αναποτελεσματική.
-Με αυτό τον τρόπο, σε οκτώ με δέκα χρόνια, θα βγει από την κρίση μια Ελλάδα με 25 μονάδες σωρευτικής ύφεσης, με ένα εξαθλιωμένο λαό και τα μεγάλα συμφέροντα του μεταπρατικού, παρασιτικού κεφαλαίου, που οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση, να παραμένουν κυρίαρχα και μετά την κρίση.
-Ο λαός και η ιστορία δε θα μας συγχωρήσει ότι η δική μας κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μεσολάβησε για να οδηγηθούμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Στο να χαθεί η κρίση και οι θυσίες του ελληνικού λαού ως ευκαιρία να αλλάξει η Ελλάδα.
-Η διαπραγματευτική αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Πέρα από τη δεδομένη διαπραγματευτική αλαζονεία της τρόικας των δανειστών, υπάρχει αναμφισβήτητα σοβαρή διαπραγματευτική ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, η οποία οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους:
1ον Το ψευδές διλληματικό διακύβευμα ότι η άτακτη χρεοκοπία ταυτίζεται με την υποχρεωτική επιστροφή στη δραχμή, ενώ η επιλεκτική χρεοκοπία αποτελεί τη μόνη δυνατή συνθήκη για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Η πραγματική συνθήκη της διαπραγμάτευσης έπρεπε να είναι επιλεκτική ή άτακτη χρεοκοπία εντός του ευρώ. Αυτή η συνθήκη αντιστρέφει τον εκβιασμό που υφίσταται δύο χρόνια τώρα η χώρα προς τους δανειστές.
2ον Η χώρα δεν παρουσίασε Εθνικό ισοδύναμο, το οποίο αντιστοιχεί σε εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, με δύο σκέλη:
Α) Πολιτικό μεταρρυθμιστικό ισοδύναμο και
Β) Δέσμευση του παράνομα αποκτηθέντος πλούτου για την εξυπηρέτηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και την δημιουργία αναπτυξιακού πλεονάσματος.

7 σχόλια

  1. ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΕ ΚΥΡΙΕ !
    ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΗ ,ΟΧΙ ΛΥΠΟΤΑΚΤΕΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΗΤΕ !!!!
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΧΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μην έλεγαν "ΝΑΙ":
    «Όχι» στη μείωση των συντάξεων κατά 20%, ...λένε οι κοπρίτες.

    --------------------------------
    [Δείτε κάτι ρεμάλια που έχουν και δικαιώματα στην περιουσία του λαού... 600 εκ ευρώ το χρόνο πληρώνει το Κράτος στο Ταμείο τους... ας είναι καλά ο Σημίτης].

    ---------------------------------
    Την αντίθεσή τους στις προτάσεις για μείωση των συντάξεων της ΔΕΗ κατά 20% εκφράζουν η ΓΕΝΟΠ και η Ομοσπονδία των συνταξιούχων της Επιχείρησης.

    Η ΓΕΝΟΠ και η ΠΟΣ/ΔΕΗ χαρακτηρίζουν παράνομο το όριο των 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο που τέθηκε στη χρηματοδότηση του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού/ΔΕΗ από τον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία δίνεται έναντι της περιουσίας του ταμείου που είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της Επιχείρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα τα λεει ο Κρητικος
    Να αναλαβετε τις ευθυνες σας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TROPPO FURBO PER ESSERE CREDUTO.
    OPPORTUNISMO ITALO-GRECO.
    LASCIA STARE TEO...
    MEGLIO LASCIAR' STARE.
    NON CONVINCI NESSUNO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. HLIA'EISAI POLY KALOS
    DR KOUTSOUKOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση