GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τις «πληγές» τους από τις πλημμύρες μετρούν Πύργος και Ξάνθη...

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από τη νεροποντή που έπληξε τον Πύργο Ηλείας και περιοχές της Ξάνθης. Στον Πύργο ο κρατικός μηχανισμός παρα...

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από τη νεροποντή που έπληξε τον Πύργο Ηλείας και περιοχές της Ξάνθης. Στον Πύργο ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή εν όψει της νέας επιδείνωσης που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, κι ενώ έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών που άφησαν πίσω τους οι σφοδρές καταιγίδες του Σαββατοκύριακου. Στην Ξάνθη εν τω μεταξύ,...
συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης άρχισαν από το πρωί την καταγραφή των ζημιών σε περιοχές που επλήγησαν από τη σφοδρή βροχόπτωση το βράδυ της Κυριακής.
Σε επιφυλακή εν όψει της νέας επιδείνωσης του καιρού που αναμένεται σήμερα, παραμένει ο κρατικός μηχανισμός στον Πύργο. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί το σύνολο σχεδόν των τοπικών κοινοτήτων και δημοτικών διαμερισμάτων των Καλλικρατικών δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου.
Νεκρή εντοπίστηκε μια γυναίκα 82 ετών, στην περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Βαρβάσαινας στη θέση Λίθαρος, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη σε δεκάδες διασώσεις ατόμων στις περιοχές Λαμπέτι, Σαλμώνη, Βαρβάσαινα και Καρούτες.
Σωστικά συνεργεία απομάκρυναν ασθενείς από το Νοσοκομείο του Πύργου που πλημμύρισε και για το θέμα έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υγείας. Προληπτικά, λόγω κατολισθήσεων, εκκενώθηκε τέλος, η Μονή Παναγίας Κρεμαστών.
Στην Ξάνθη εν τω μεταξύ, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης άρχισαν από το πρωί την καταγραφή των ζημιών σε περιοχές που επλήγησαν από τη σφοδρή βροχόπτωση το βράδυ της Κυριακής.
Εξαιτίας της νεροποντής και των κατολισθήσεων που προκάλεσε, διεκόπη η κυκλοφορία σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν ολόκληροι οικισμοί. Από τα νερά της βροχής πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και σχολεία κυρίως στην περιοχή του δήμου Αβδήρων, ενώ υπήρξε και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε αρκετούς οικισμούς.
Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου, ωστόσο το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης εφιστά την προσοχή των οδηγών που κινούνται στις περιοχές της Γενισέας και των Αβδήρων.
Επιπλέον, έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στην πόλη της Ελευθερούπολης του δήμου Παγγαίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία σε τμήμα της Εγνατίας οδού, ενώ προκλήθηκαν καταστροφές σε καλλιέργειες και καταστήματα. Σήμερα συνεργεία του Δήμου Παγγαίου θα διενεργήσουν έλεγχο για να διαπιστωθεί η έκταση των ζημιών.

3 σχόλια

  1. Ειδηση

    στην τροικα και στους τραπεζιτες εχει κανει μηνυση
    ο δρ Κουτσουκο
    και εχει σχηματιστει η Π.2399 δικογραφια

    γιατι το πρεσσ σιωπα την μηνυση του δοκτωρα?

    Γιαννης πασοκ

    6 Φεβ 2012 5:59:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ Σ'ΑΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ". ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΕΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Exoyn lefta aytoi... Exoyn xasisia... kai preza... na poylhsoyn kai na lysoyn ta problhmata toys... Gyftoi Pyrgiwtes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση