GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι πιο κρίσιμες μέρες για την σύγχρονη Ελλάδα...

Του Ανδρέα Μουντράκη * Οι πολιτικοί αρχηγοί εν μέσω της πιο δύσκολης ώρας για την Ελλάδα, κινήθηκαν δημαγωγικά ενισχύοντας την κρίση . Χωρ...

Του Ανδρέα Μουντράκη*

Οι πολιτικοί αρχηγοί εν μέσω της πιο δύσκολης ώρας για την Ελλάδα, κινήθηκαν δημαγωγικά ενισχύοντας την κρίση . Χωρίς σοβαρές αντιπροτάσεις οδηγήθηκαν σε μια συμφωνία που δεν σταθεροποιεί την οικονομία και είναι κοινωνικά άδικη.
Συρθήκαμε στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και...
τη συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών, αφού επί δύο χρόνια δεν προχώρησαν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Δηλαδή μέσω πρακτικών που εξέθρεψαν το χρέος, τα ανεξέλεγκτα ελλείμματα, τις κρατικοδίαιτες συντεχνίες και το μοντέλο "ανάπτυξης" που στηριζόταν στον άκρατο καταναλωτισμό.
Η αναξιοπιστία των αρχηγών ΝΔ και ΛΑΟΣ τους οδήγησε σε απομόνωση στην Ευρώπη και στη διεξαγωγή της τελικής διαπραγμάτευσης χωρίς έρεισμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η κα Μπακογιάννη επικοινώνησε με τον επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών για να στηρίξει δυναμικά τις Ελληνικές Θέσεις , οι αρχηγοί των κομμάτων της Κυβέρνησης δεν το έπραξαν.
-Πορεία στο Μέλλον…
Πλέον απαιτείται προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, μέτρα αποφόρτισης της κοινωνικής έντασης και κυρίως υλοποίηση της πρότασης της «Συμμαχίας» για ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» επενδύσεων της Ευρώπης στην Ελλάδα.
Ήδη, η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησε αυτήν την προσπάθεια στην συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων, (Αθήνα 6-7/02) που ομόφωνα κατέληξε ότι το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε δεν αρκεί για τη χώρα.
Όμως η απόρριψη των δυνάμεων που θα επιλέξουν να συνεχίσουν τις φαύλες πολιτικές είναι ζωτικής σημασίας. Ο ελληνικός λαός που κατάλαβε τι σήμαιναν «τα λεφτά υπάρχουν» και η «επαναδιαπραγμάτευση» πρέπει να απορρίψει τον εύκολο δρόμο και τους κάθε είδους εκφραστές του.
Η αστάθεια κινδυνεύει να αποκτήσει επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Αντί να προωθείται η σύνθεση στη βάση της υπεράσπισης της συνταγματικής δημοκρατίας, επικρατεί αντιπολιτικό κλίμα που επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερα δεινά .
Ο Έλληνας μπορεί να αποτρέψει την επικείμενη καταστροφή και να εξασφαλίσει ότι οι θυσίες του θα θέσουν τις βάσεις για την αναγέννηση της Πατρίδας. Αυτό περνά μέσα από τη στράτευση του στην πλευρά της υπευθυνότητας και της λογικής μαζί με όλες τις Υγιείς Δυνάμεις που μας απέμειναν!

*(Ο Ανδρέας Μουντράκης είναι Τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών της ΔΗ.ΣΥ, Μέλος Κ.Ε. και Υποψήφιος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΑΘΗΝΑΣ)

1 σχόλιο

  1. Προς κύριον Κωλοτούμπαν Σαχλαμαρά,

    Αντωνάκη, τώρα που συμμάζεψες στην μεγάλη, δεξιά, ταγματασφαλίτικη, θαλπωρή,

    τους άσωτους φασίστες «Άδωνι Μπουμπούκο» και «Μάϊκ Τσεκουροβγάλτη»...

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΟΥ !!!

    Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτοί οι γελοίοι τύποι, που περιμάζεψες...

    Το πρόβλημα είσαι ΕΣΥ, που ηγείσαι της… υποτίθεται ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ στην Ελλάδα και τους περιμάζεψες!!!!

    Αντωνάκη, αύριο και η «Χρυσή Αυγή» θα μπει στο Κοινοβούλιο, λόγω της εγκληματικής ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 60 χρόνων μετά την Κατοχή!!! Εάν κι ο Μιχαλιολάκος αλλάξει γνώμη και δηλώσει «ΑΝΑΝΗΨΑΣ», θα τον δεχτείς κι αυτόν στην κακόμοιρη ΝΟΥΔΟΥΛΑ?????

    Εδώ πήρες τον τσεκουροβγάλτη, κουμπάρο του Λεπέν και ΥΜΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, στον Μιχαλιολάκο της «Χρυσής Αυγής» θα κολλήσεις???

    Βρε, αει στα τσακίδια ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση