GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tέθηκε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ελλάδα!

Στην κατηγορία SD , που ισοδυναμεί με επιλεκτική χρεοκοπία, από CCC υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's την πιστοληπτικ...

Στην κατηγορία SD, που ισοδυναμεί με επιλεκτική χρεοκοπία, από CCC υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.
Ο οίκος είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μερική χρεοκοπία όταν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς...
 κρίνεται ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των ομολόγων της.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βαθμολογία SD ισοδυναμεί με μερική χρεοκοπία. Ωστόσο, ο Standard & Poor's διευκρίνισε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία CCC όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απομείωσης του χρέους, γύρω στα μέσα Μαρτίου.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η κίνηση αυτή είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων και όλες οι επιπτώσεις της έχουν προβλεφθεί, σχεδιαστεί και αντιμετωπιστεί με τις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Eurogroup».
Η ανακοίνωση τονίζει ακόμα ότι η υποβάθμιση «δεν έχει καμία επίπτωση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς η όποια επίδρασή της στην ρευστότητα έχει ήδη αντιμετωπιστεί από την Τράπεζα της Ελλάδας και μετέπειτα από το EFSF».
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «μετά την ολοκλήρωση του PSI η Ελληνική Δημοκρατία αναμένεται να επαναξιολογηθεί προς τα πάνω».

4 σχόλια

  1. Τελικά, θα κρεμαστεί ο Κουϊσλιγκ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟ ΑΡΑ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΗ "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ. ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ Η ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΛΥΨΑΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΝΟΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ////////////////////

    Η δικαίωση του ΓΑΠ: Επιτέλους χρεοκοπία!!


    Η S&P μας υποβάθμισε (όπως αναμενόταν) σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας
    H Ελλάδα κατάφερε το ακατόρθωτο. Κατάφερε να αποτελέσει την πρώτη οικονομία του πλανήτη που χρεοκοπεί εν λειτουργία, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν και σε προηγούμενη είδηση, ότι αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα θα βρεθεί σε καθεστώς selective default.

    Είναι ξεκάθαρο ότι μετά το πρώτο χτύπημα από την Standard and Poor's που υποβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς selective default άμεσα και οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s, Fitch θα υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας SD ή περιορισμένης χρεοκοπίας (Restricted Default - RD), ενώ τα ελληνικά ομόλογα που θα ανταλλαγούν θα υποβαθμιστούν σε D (default).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση