GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βάση στη «σκοτεινή πλευρά» της Σελήνης για εξερεύνηση του διαστήματος...

Σχέδιο για κατασκευή μίας βάσης στη "σκοτεινή πλευρά" της Σελήνης, που θα βοηθήσει στον ανεφοδιασμό των διαστημικών αποστολών, ...

Σχέδιο για κατασκευή μίας βάσης στη "σκοτεινή πλευρά" της Σελήνης, που θα βοηθήσει στον ανεφοδιασμό των διαστημικών αποστολών, στο πλαίσιο της εξερεύνησης του διαστήματος, εξετάζει η NASA.
Σύμφωνα με το...
Space.com, που επικαλείται σχετικό υπόμνημα, η NASA μελετά ένα σχέδιο για κατασκευή βάσης στη Σελήνη, με το διαστημικό σκάφος να τοποθετείται πάνω στο σημείο EML-2, το οποίο είναι γνωστό και ως σημείο Lagrange. Η βάση θα χρησιμοποιείται και ως ορμητήριο για τα ρομπότ τα οποία έχουν αναπτυχθεί στη Σελήνη.
Τα σημεία lagrange κρίνονται ως ιδανικά σημεία για την παρατήρηση και εξερεύνηση του διαστήματος, καθώς σε αυτά η βαρυτική έλξη από τα μεγάλα σώματα εξουδετερώνεται, με αποτέλεσμα ο δορυφόρος να μπορεί να διατηρεί σχεδόν σταθερή θέση.

Σημεία Lagrange
Η διαστημική βάση θα μπορεί να χρησιμεύσει ως ορμητήριο για αποστολές εξερεύνησης, αλλά και για τα ρομπότ που έχουν αναπτυχθεί στη "σκοτεινή πλευρά" της Σελήνης.
Επιπλέον, μέσω αυτής θα επιτευχθεί και η επικοινωνία με αποστολές στη "σκοτεινή πλευρά" που μέχρι σήμερα είναι αδύνατη. Παράλληλα, στη βάση θα μπορούν να συναρμολογούνται και να επισκευάζονται δορυφόροι.
Στο υπόμνημα της NASA, σύμφωνα με το Softpedia, επισημαίνεται πως για την κατασκευή μίας τέτοιας βάσης χρειάζεται μία διεθνής συνεργασίας, αλλά και η συμμετοχή πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, στο υπόμνημα, προτείνεται ως σύστημα εκτόξευσης το Space Launch System ή SLS, αλλά και η χρήση του επανδρωμένου σκάφους πολλαπλών χρήσεων "Orion".

3 σχόλια

  1. ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑ ΖΑΛΙΣΑΤΕ ΤΑ Α@@@@!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσαν να μας πουν οι υπεύθυνοι τι συμβαίνει με το μήνυμα περί κακόβουλου προγράμματος στη σελίδα, γιατί φοβόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμη και εντός εισαγωγικών, δεν υπάρχει σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Μόνο "μακρυνή" πλευρά, η οποία φωτίζεται κανονικότατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση